Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Κρατικοποιούν τα Χρέη και Ιδιωτικοποιούν τα Κέρδη

του Δευκαλίωνα

Με μερικούς από τους πρωταίτιους 
(Γιώργο Παπανδρέου, Christine Lagarde) της βάρβαρης επίθεσης εναντίον του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών να αποδοκιμάζονται όταν τολμούν να εμφανισθούν δημόσια.
Με τον τυφώνα Sandy να πλήττει με πρωτόγνωρη ένταση τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, αλλά και να βοηθά την προεκλογική εκστρατεία του νυν Προέδρου των ΗΠΑ του κ. Barak Obama.

Με την θεατρική παράσταση «ψηφίζουμε τα μέτρα» να βρίσκεται ακόμα στην πρώτη πράξη που έχει υπότιτλο «Διαφωνεί η ΔΗΜ.ΑΡ», δεν περίσσεψε αρκετός χώρος και χρόνος για την ανάδειξη της είδησης με περιεχόμενο τους όρους ανά-κεφαλαιοποίησης των Ελληνικών Τραπεζών.

Συγκεκριμένα και επειδή το θέμα θα μας απασχολήσει αρκετά στο μέλλον, θα αναφερθούμε... σήμερα επιγραμματικά. Με τον όρο ανά-κεφαλαιοποίηση των τραπεζών εννοούμε τα κεφάλαια και την διαδικασία που θα απαιτηθούν ώστε οι Ελληνικές Τράπεζες να επανέρθουν σε κανονικό κύκλο εργασιών, ως κανονικά από πλευράς ισολογισμού και κεφαλαίων τράπεζες.
Προς το παρόν θα σταθούμε σε αυτή την γενική ερμηνεία και θα εξετάσουμε τους λόγους για τους οποίους οι Ελληνικές Τράπεζες έπαψαν να έχουν κατά την νομική και την οικονομική διάσταση την απαραίτητη κεφαλαιακή επάρκεια.
Ο επίσημος λόγος είναι η κατάρρευση του Ελληνικού Κράτους και η εκ της κατάρρευσης απαξίωση της πραγματικής τιμής των Ελληνικών Κρατικών Ομολόγων. Δηλαδή η χρεοκοπία του Ελληνικού Κράτους και η συνεπακόλουθη κατάρρευση της αξίας των Ελληνικών Ομολόγων μείωσε κατά πολύ την αξία του επενδυτικού χαρτοφυλακίου των Ελληνικών Τραπεζών, το οποίο αποτελούνταν κατά κύριο λόγο από Ελληνικά Κρατικά Ομόλογα. Ταυτόχρονα με τον παραπάνω λόγο και το δανειακό χαρτοφυλάκιο των Ελληνικών Τραπεζών έχασε σημαντικό μέρος της αξίας του εξ αιτίας της κατάρρευσης της Ελληνικής Οικονομίας και της συνεπακόλουθης κατάρρευσης Ελληνικών Επιχειρήσεων, που είτε συνεργάζονταν σχεδόν αποκλειστικά με το κράτος, είτε δραστηριοποιούνταν αποκλειστικά στον Ελλαδικό Χώρο.

Όλα τα παρά πάνω φαίνονται εξαιρετικά λογικά.

Με δύο απλές κουβέντες οι καημένες οι τράπεζες και οι φουκαράδες οι τραπεζίτες καταστράφηκαν γιατί το φαύλο Ελληνικό Κράτος χρεοκόπησε.
Άρα δικαίως ο Ελληνικός Λαός έχει επωμισθεί, βάσει των δύο μνημονίων που έχουν υπογράψει οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου, καθώς και του επικείμενου προς ψήφιση τρίτου μνημονίου που θα υπογράψει η κυβέρνηση Σαμαρά, τα χρέη των τραπεζών.

Πόσα είναι αυτά τα “χρέη”;

Είτε υπό μορφή ρευστότητας, είτε υπό την μορφή ομολόγων, είτε υπό την μορφή εγγυήσεων ουδείς γνωρίζει επακριβώς, αλλά σίγουρα πολύ περισσότερα από 90 δις ευρώ.

Που βρίσκονται από δημοσιονομικής πλευράς αυτά τα χρέη;

Στο στερέωμα του «γκρίζου», δηλαδή δεν έχουν ακόμα υπολογισθεί στο επίσημο χρέος της χώρας.
Ποιος πληρώνει όμως τους τόκους γι’ αυτά τα δάνεια;
Ο Ελληνικός λαός!

Σήμερα θα αρκεστούμε στην γενική θεωρητική αντίκρουση των παραπάνω. Δηλαδή, όταν οι τράπεζες και οι τραπεζίτες κατέγραφαν ετήσια υπερκέρδη έδωσαν αυτά τα κέρδη στον Ελληνικό Λαό ώστε να έχουν σήμερα το ηθικό δικαίωμα να ζητούν από τους Έλληνες να πάρουν πάνω τους τις ζημιές;
Μάλλον ΟΧΙ.

Τα υπερκέρδη πήγαν στις τσέπες των μετόχων. Άρα τώρα οι μέτοχοι πρέπει να πληρώσουν τις ζημιές. Άντε να δώσει και το κράτος κάποια βοήθεια, αλλά πλήρως εξασφαλισμένη με δυνατές εγγυήσεις.
Στην πατρίδα μας συμβαίνει όμως το αντίθετο: Κρατικοποιούν τα χρέη και ιδιωτικοποιούν τα κέρδη! 

από το "stoxasmos-politikh"

Αν σας λυντσάρει ο κόσμος..να ξέρετε το γιατί…

Εξαίρεσαν τις “παχιές αγελάδες”, τις συντεχνίες και τους τραπεζίτες..απ τα μέτρα που ισχύουν για το πόπολο και τον λαουτζίκο…
Πολλοί ήταν οι βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ κυρίως, αλλά και τη ΔΗΜΑΡ που είπαν “όχι” ή “παρών” στην τροπολογία που αφορά στον ΕΟΠΥΥ, αλλά και στα άρθρα 2-3-4 και 5. 
Τροπολογία ΕΟΠΥΥ:
Ναι: 136   Όχι: 143  

Η τροπολογία ΕΟΠΠΥ αφορούσε στην ένταξη στον ΕΟΠΥΥ
των ευγενών ταμείων των γιατρών, δημοσιογράφων, των δικηγόρων, των μηχανικών και των τραπεζικών υπαλλήλων…
Δηλαδή οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που καταψήφισαν την τροπολογία του ΕΟΠΠΥ…απλά εξαίρεσαν από την υπαγωγή στον ΕΟΠΠΥ τα ευγενή ταμεία, τους ημέτερους, τις παχιές αγελάδες…τους τραπεζίτες !!!!
Υ.Γ
Και για να προλάβω τους τυχόν καλοθελητές η Αντιπολίτευση είναι κατά του μνημονίου και προφανώς κατά της απάτης του ΕΟΠΠΥ, που απορρέει απ τα μνημόνια, έτσι κι αλλιώς…
Προφανώς  και δεν πέφτουμε στην παγίδα του κοινωνικού αυτοματισμού και της κατσίκας του γείτονα…
Απλά θέλουμε να αναδείξουμε θέματα ισονομίας και το πως μεθοδεύουν την προστασία συγκεκριμένων ομάδων…
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2012/10/blog-post_41.html

Ή θα παλέψουμε ή θα χαθούμε

Δυό μέρες μόνο μετά τα περήφανα διαγγέλματα για το γιορτασμό του ΟΧΙ, η κυβέρνηση Σαμαρά λεει το μεγάλο ΝΑΙ!
Το ναι στη σφαγή και την εξαθλίωση του λαού.
Το ναι στην υποταγή στις εντολές των ΕΕ-ΔΝΤ.
Το ναι στο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας, λες και την εφεραν από το σπίτι τους.
Το ναί στην κατάργηση όλων όσων κερδήθηκαν με αγώνες και αίμα τόσες δεκαετίες.
Το ναί που υποσχόντουσαν πως θα ήταν όχι...
Το ναι στην πραγματική χρεοκοπία του λαού, των ανθρώπων που ζούν και δουλεύουν σ' αυτό τον τόπο.

Η απάντηση μας πρέπει να είναι συντριπτική. Έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν για να υπηρετήσουν τα μονοπώλια, τους υπερπλούσιους και τους οργανισμούς που τους στηρίζουν. Ας κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας.
Κορόιδεψαν το λαό με τον πιο αποκρουστικό και άτιμο τρόπο. Είπαν, προ της κάλπης που τους απειλούσε, πως τα χειρότερα πέρασαν και πως τώρα "άλλαξε το κλίμα" και μόνο βελτιώσεις θα ΄έπρεπε να περιμένει ο λαός! Αντί γι αυτό φέρνουν στη Βουλή το πιο άθλιο και δολοφονικό πακέτο μέτρων λιτότητας και αποδόμησης της Δημοκρατίας που έχει έρθει ποτέ στην Ελληνική Βουλή για ψήφιση. Και την ίδια στιγμή, ετοιμάζονται για τα επόμενα...

Από σήμερα κιόλας, μιλώντας με όποιον μπορούμε, τηλεφωνώντας στο σωματείο μας και στις επιτροπές αγώνα της περιοχής μας, κινητοποιώντας συγγενείς γνωστούς και φίλους, ας προετοιμάσουμε την πιο δυναμική, την πιο ηχηρή και πραγματικά ουσιαστική απάντηση που δώσαμε ως τώρα. Οργανωμένα, με κάθε τρόπο, στις απεργίες, στα συλλαλητήρια, με πίστη στις δυνάμεις μας, ας τους δείξουμε επιτέλους ότι πρωταγωνιστές της δικής μας ζωής είμαστε εμείς και κανένας άλλος.
Ας μην επιτρέψουμε άλλο στο φόβο να μας κόβει το δρόμο. Έτσι κι αλλιώς τα μέτρα και τα σχέδια εξόντωσης που τα λένε "σχέδια σωτηρίας" δεν θα 'χουν τελειωμό αν δε σταθούμε αποφασιστικά όρθιοι απέναντί τους.
Μόνο αν νοιώσουν τη δύναμή μας θα σταματήσουν. Μόνο αν δουν το λαό  αποφασισμένο να σηκώνει τα δικά του τείχη θα κάνουν πίσω. Τους φοβισμένους, τους αδύναμους και τους υποταγμένους δεν τους σέβεται κανείς!

Θα μας ζαλίσουν πάλι με "το καλό της πατρίδας", μας χόρτασαν τόσο καιρό με σημαίες και "πατρίδες". Η πατρίδα του καθενός όμως δεν είναι κάποια θολή και ακαθόριστη ιδέα. Πατρίδα μας είναι πρώτα απ΄ όλα η ίδια μας η ζωή και η ζωή των παιδιών μας. Αν δε φανούμε άξιοι να παλέψουμε τώρα γι αυτά, για καμιά πατρίδα δεν έχουμε δικαίωμα να μιλάμε!


Το τέλος αυτής της διαπραγμάτευσης, ας είναι το τέλος κάθε διαπραγμάτευσης μαζί τους. Μ' αυτούς που μπαίνουν στο σπίτι σου κι αρπάζουν τη ζωή και το μέλλον σου, το άυριο το δικό σου και των παιδιών σου δε διαπραγματεύεσαι. Πολεμάς!
Καιρός λοιπόν για το δικό μας ΟΧΙ. Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε υπηρεσία, σε κάθε εργοστάσιο και μαγαζί, σε κάθε στέκι ας σταματήσει κάθε άλλη συζήτηση κι ας μπεί δυναμικά το ζήτημα του τι θα κάνουμε τώρα, εμείς για τη ζωή μας.
Η ζωή δεν περιμένει, ούτε έχει κενά.  Ας αποφασίσουμε λοιπόν, κοιτώντας τον εαυτό μας στον καθρέφτη.  
Η θα παλέψουμε ή θα χαθούμε.

Οργή Βενιζέλου για τους 15 «αντάρτες» βουλευτές ...

Χωρίς πλειοψηφία 151 πέρασαν οι αποκρατικοποιήσεις... 
 Δεκαπέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αψήφησαν τη «γραμμή» του κόμματος και διαφοροποιήθηκαν κατά την ψηφοφορία για τις αποκρατικοποιήσεις. Η Ιπποκράτους βρίσκεται σε αναταραχή και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι... για τον Ευάγγελο Βενιζέλο τίθεται μείζον εσωκομματικό θέμα.

Από το ΠΑΣΟΚ, δεκαπέντε βουλευτές βρέθηκαν εκτός «γραμμής» ΠΑΣΟΚ («παρών» στο άρθρο 4 , όχι στην τροπολογία για τον ΕΟΠΥΥ και «ναι» σε όλα τα υπόλοιπα άρθρα του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις. Mείζον θέμα τίθεται όμως γιατί 9 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισαν την τροπολογία για τις αποκρατικοποιήσεις, και αυτό αποτελεί καταψήφιση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα:

Δημήτρης Κρεμαστινός - Ναι στην τροπολογία
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης - Ναι σε όλα
Συμεών Κεδίκογλου - Ναι σε όλα εκτός τροπολογίας
Μιχάλης Κασσής -όχι στο 2
Αντζελα Γκερέκου - όχι στο 3
Πύρρος Δήμας - Ναι σε όλα
Θόδωρος Παραστατίδης - Παρών στο 2
Λεωνίδας Γρηγοράκος - ναι στην τροπολογία
Θεοδώρα Τζάκρη - όχι στο 2 ναι στην τροπολογία
Μάρκος Μπόλαρης - όχι στο 2 ναι στην τροπολογία
Γιάννης Δριβελέγκας - όχι στο 2 παρών στο 3
Κώστας Τριαντάφυλλος- παρών στο 2
Κώστας Σκανδαλίδης - παρών στο 2
Θάνος Μωραΐτης - Παρών στο 2 ναι στην τροπολογία
Χατζί Οσμαν Αχμέτ - Παρών στο 2 ναι στην τροπολογία

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Ιπποκράτους επικρατεί οργή για τη στάση των εν λόγω βουλευτών αφού ο κ. Βενιζέλος φοβάται ότι θα σημειωθούν «ατυχήματα» και κατά την κρίσιμη ψηφοφορία για το «Μνημόνιο 3» που θα έρθει στην ολομέλεια της Βουλής στις 7 Νοεμβρίου.Ειδικά δε για τους 9 από αυτούς που είτε καταψήφισαν είτ δήλωσαν παρών στο άρθρο 2 για το ελάχιστο ποσοστό του δημοσίου στις ΔΕΚΟ.

Οι περισσότεροι από τους «αντάρτες» βουλευτές της σημερινής ψηφοφορίας έχουν συγκροτήσει ένα άτυπο μέτωπο εσωκομματικής αμφισβήτισης στο πρόσωπο του κ. Βενιζέλου και κινούνται γύρω από τον Κώστα Σκανδαλίδη και τον Μάρκο Μπόλαρη.

Πύρρειος πολιτική νίκη για τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ήταν η σημερινή ψηφοφορία για τις αποκρατικοποιήσεις στη Βουλή, αφού μόνο 148 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν το σχετικό άρθρο 2 του νομοσχεδίου. Η ψηφοφορία η οποία θα αποτελούσε πρόβα τζενεράλε εν όψει της τελικής ψήφισης του Μνημονίου στις 7 Νοεμβρίου κατέληξε σε ναυάγιο για τη συνοχή της κυβέρνησης.

Η σημερινή ψηφοφορία στο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις έχει ως εξής:

Άρθρο 1: 173 ναι, 120 όχι Δεκτό κατά πλειοψηφία
Άρθρο 2 (αποκρατικοποιήσεις): 148 ναι, 139 όχι, 6 παρών, Δεκτό κατά πλειοψηφία
Άρθρο 3: 156 ναι, 135 όχι, 2 παρών, Δεκτό κατά πλειοψηφία
Άρθρο 4: 146 ναι, 121 όχι, 26 παρών, Δεκτό κατά πλειοψηφία
Άρθρο 5: 158 ναι, 135 όχι, δεκτό κατά πλειοψηφία
Άρθρο 6: 173 ναι, 120 όχι, δεκτό κατά πλειοψηφία
Τροπολογία: 136 ναι, 143 όχι, 14 παρών, καταψηφίστηκε
 

πηγη iefimerida.gr

Η Κομισιόν “αδειάζει” τον Σαμαρά! Δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία Ελλάδας – τρόικα!

Ο Σαμαράς μπορεί να είπε χθες σε γραπτή του ανακοίνωση ότι ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ωστόσο σήμερα η Κομισιόν λέει το αντίθετο, αδειάζοντας τον πρωθυπουργό!

«Συνεχώς μειώνονται τα ανοιχτά θέματα με την Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Simon O’ Connor, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Olli Rehn.

Όπως είπε, δεν υπάρχει καμία συμφωνία μεταξύ των διεθνών πιστωτών και της ελληνικής κυβέρνησης για το πρόγραμμα.

Ρε Κομανέτση, δεν είσαι μόνο ανίκανος και ξευτίλας, είσαι μυαλοφυγόκεντρος και ΕΚΒΙΑΣΤΗΣ... ΘΛΙΒΕΡΟΣ ΕΚΒΙΑΣΤΗΣ!

ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ : Tην παραδειγματική τιμωρία του καταπράσινου Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας ζητά ο εισαγγελέας για τις πυρκαγιές του 2007!

Ολοκληρώθηκε η αγόρευση – καταπέλτης του εισαγγελέα της έδρας Γιώργου Καράτσαλου για τις φονικές πυρκαγιές του 2007. Διήρκεσε μία ώρα περίπου και το δικαστήριο διέκοψε για τις 7-8-9 Νοεμβρίου, όταν και θα ξεκινήσουν οι αγορεύσεις των δικηγόρων της πολιτικής αγώγής και η υπεράσπιση των κατηγορουμένων.
O Εισαγγελέας προέτρεψε τους δικαστές να ακολουθήσουν το παράδειγμα των συναδέλφων τους στην Ιταλία, όπου για τον σεισμό της Ακουίλα φυλακίστηκε κυβερνητικός αξιωματούχος,  και να τολμήσουν κάτι αντίστοιχο.

Διαβάστε και αυτό, έτσι για να θυμόμαστε: Η αναφορά – βόμβα στον σκληρό δίσκο των Γερμανών για το καλοκαίρι του 2007

Όπως και ένα ενδιαφέρον απόσπασμα από ανακοίνωση κόμματος της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Παπανδρέου και “εμπρησμοί”:

Σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ. Η πολιτική βοήθεια της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΝ (Αλαβάνος) και στους εμπρηστές ήταν τεράστια όταν από την αρχή ως το τέλος του διήμερου της «ηρωϊκής» εκστρατείας τους δήλωναν ότι το κύριο ήταν να αναζητηθούν οι κοινωνικές αιτίες της «εξέγερσης» και όχι να δίνεται έμφαση στο να καταδικάζονται τα λάθη της. Αυτή ήταν μια έμμεση αλλά σαφής αναγνώριση ότι οι εμπρηστές ανήκαν στους εξεγερμένους. Δεν είναι τυχαίο ότι το ΠΑΣΟΚ ακόμα και τώρα που αναγκάστηκε κάτω από την πίεση της βάσης του να καταδικάσει πιο καθαρά τους εμπρησμούς, αρνείται όπως και ο ΣΥΝ να καταδικάσει τους εμπρηστές σαν φασίστες και προβοκάτορες. Είναι ακόμα περισσότερο χαρακτηριστικό, ότι ο Παπανδρέου αρνείται να κάνει την παραμικρή κριτική στην στάση του ΣΥΝ ακόμα και αφού αυτός ζήτησε καταλήψεις μετά τις φωτιές και το πετροβόλημα των αστυνομικών τμημάτων από τους μαθητές. Όμως η βασική συνεισφορά του Παπανδρέου στο κλίμα που έθρεψε πολιτικά τους εμπρησμούς και κάλυψε τους εμπρηστές ήταν ότι πάνω σε αυτούς διάλεξε τη στιγμή να αποδυναμώσει στο έπακρο την κυβέρνηση ζητώντας την παραίτησή της και εκλογές.

 




Το Βήμα εξηγεί στην λεζάντα, γιατί καίγεται η Αθήνα. Τρεις ημέρες μετά την υπογραφή του αγωγού.







 




Όσο για αυτό το πρωτοσέλιδο του πρώτου θέματος, τι σχόλια να κάνει κάποιος. ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΤΑ ΑΠΟΚΑΪΔΙΑ! Εδώ είναι και το τεράστιο λάθος του Κώστα Καραμανλή. Που πήγε να αντιμετωπίσει θεσμικά αυτά τα κτήνη. Και εκεί ο πρόεδρος Παπούλιας σιωπούσε…



 



Όσο για τις αιτίες; Μετά και την ομολογία Γιλμάζ, μπορούμε ξεκάθαρα να μιλήσουμε για τον Ασύμμετρο Μαλάκα. Γιατί δεν πρόκειται μεμονωμένα για ασύμμέτρη προδοσία ή λαμογιά. Υπάρχει και το έντονο στοιχείο της ασύμμετρης μαλάκυνσης εγκεφάλου από την φρενήρη κατανάλωση ουσιών.




  Από  olympia.gr

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ: ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ «ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ»

        

Φίλοι & φίλες
Την Πέμπτη 1-11-2012 στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δελφών εισάγεται σαν 2ο θέμα η « συζήτηση για το ΕΕΤΗΔΕ & τα νέα οικονομικά μέτρα»
Το θέμα αυτό προωθήθηκε από την Πρωτοβουλία μας, μετά την συγκέντρωση  στις 19-9-2012 στο Δημαρχείο Ιτέας.
Καλούμε όσους συντοπίτες μπορούν να παραβρεθούν στο Δημοτικό συμβούλιο.
Φίλοι και φίλες.
Δυο αποκαλυπτικές ενέργειες των τελευταίων ημερών κάνουν να ξεχειλίζει το ποτήρι.
  Η μία, του συνδικάτου της ΔΕΗ με την οποία αποδείχτηκε ότι το ΕΕΤΗΔΕ (χαράτσι ΔΕΗ ) «ανήκει» μόνο στα κορόιδα, αφού οι μεγαλοκαρχαρίες (κανάλια εφοπλιστές, εργοστάσια κτλ) η απαλλάσσονται η πληρώνουν ελάχιστα, και
Η δεύτερη, το σκηνικό υποκρισίας με την λίστα Λαγκάρντ, όπου η τρικομματική κυβέρνηση και τα κόμματα-μηχανισμοί εξουσίας διαχρονικά μας δουλεύουν, αφού έχουν πλήρως ταυτιστεί με την νόμιμη και παράνομη κλεψιά και το ξέπλυμα της.!!!
 ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ζητάμε τα αυτονόητα. Πέρα από μια ανακοίνωση συμπαράστασης διεκδικούμε από τον δήμο & τις δημ. κοινότητες να προχωρήσουμε σε συγκεντρώσεις ανά ενότητα και γειτονιά ώστε να συσπειρωθούν οι πολίτες και να ξεκινήσουμε δημιουργικά πορεία ενημέρωσης, συσπείρωσης, αλληλεγγύης, αντίστασης των πολιτών.
…κανένας άνεργος χαμηλοσυνταξιούχος και εργαζόμενος χωρίς ρεύμα, χωρίς δίχτυ κοινωνικής προστασίας .
Σεισάχθεια σε όσους χρωστούν στη βάση της απώλειας εισοδημάτων που η πολιτική των κυβερνήσεων & μνημονίων δημιούργησε. 
 Το επίδομα ανεργίας να δίνεται έως να βρουν εργασία οι άνεργοι , να δημιουργηθούν κοινωνικές δομές αλληλεγγύης βάσει των δυνατοτήτων που η τοπική κοινωνία θα μας δώσει.
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ  ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΣΣΟΜΕΝΗ ΜΕ τους ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

1.    Συζήτηση για το Τ.Ε.Ι. Άμφισσας σε σχέση με τον υπό εκπόνηση νέο σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας, (Εισηγητής: κ. Δήμαρχος)

2.    Συζήτηση σε σχέση με το ΕΕΤΗΔΕ και τα νέα οικονομικά μέτρα, (Εισάγεται κατόπιν αιτήσεως δημοτών)

3.    Λήψη Απόφασης σχετικά με συνδρομές του Δήμου σε εφημερίδες και περιοδικά, (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Κοΐβαρης, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών)

4.    Διάθεση ποσού σύμφωνα με το άρθρο 27 του Ν.3756/2009 για κάλυψη ληξιπρόθεσμων λειτουργικών δαπανών, (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Κοΐβαρης, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών)

5.    Αναμόρφωση οικονομικού προϋπολογισμού έτος 2012, (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Κοΐβαρης, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών)

6.    Έγκριση και παραλαβή της επικαιροποιημένης μελέτης του έργου «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Δ.Ε. Τολοφώνος», (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Δήμος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών)

7.    Έγκριση εκθέσεων 1ου και 2ου τριμήνου 2012 σχετικά με την εκτέλεση του προϋπολογισμού, (Εισάγεται από την Οικονομική Επιτροπή, Εισηγήτρια: κ. Παναγιώτα Λαΐνη – Κολλιαλή, Αντιδήμαρχος)

8.    Καθορισμός τελών ελεγχόμενης στάθμευσης και καθορισμός προστίμων στη Δ.Κ. Άμφισσας, (Εισάγεται από την Οικονομική Επιτροπή, Εισηγήτρια: κ. Παναγιώτα Λαΐνη – Κολλιαλή, Αντιδήμαρχος)

9.    Έγκριση Κανονισμού Φιλαρμονικών Δήμου Δελφών, (Εισηγήτρια: κ. Παναγιώτα Λαΐνη – Κολλιαλή, Αντιδήμαρχος)
 

Στο ΤΑΙΠΕΔ τα ακίνητα των ασφαλιστικών ταμείων

Την άμεση καταγραφή της ακίνητης περιουσίας όλων των ασφαλιστικών ταμείων μέχρι σήμερα το μεσημέρι ζητά από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με εξαιρετικά επείγον έγγραφο, το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με αυτό, βάσει του μνημονίου και προκειμένου να εκταμιευτεί η επόμενη δόση των 31,5 δισ. ευρώ, πρέπει τα ασφαλιστικά ταμεία να καταθέσουν στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών στοιχεία για τα ακίνητά τους. Η συμπλήρωση θεωρείται «prior action» και προφανώς αποτελεί το πρώτο βήμα για τη μεταφορά της ακίνητης περιουσίας των ασφαλιστικών οργανισμών εμπορικής αξίας περίπου 3 δισ. ευρώ στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Σύμφωνα με τη διάταξη, το μέτρο αφορά σε ακίνητα των Ταμείων και άλλων ΝΠΔΔ για τα οποία λήγει το προσεχές διάστημα η σύμβαση παραχώρησής τους, «προκειμένου να μη μένουν αυτά ανεκμετάλλευτα μετά την καθ' οιονδήποτε τρόπο λύση της σύμβασης και μέχρι την ολοκλήρωση νέας διαγωνιστικής διαδικασίας για εύρεση μισθωτή».

Η διαμόρφωση της ακίνητης περιουσίας των 68 Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης έχει ως εξής: 65% επαγγελματικοί χώροι, 14% ξενοδοχεία, 12% αγροτεμάχια και οικόπεδα, 5,3% κινηματογράφοι και θέατρα, 1,4% νοσοκομεία και μόλις 0,3% διαμερίσματα. Σημειώνεται ότι η περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων μένει αναξιοποίητη για διάστημα μεγαλύτερο των δυο ετών.

Πρόκληση: Ποιους απέκρυψε ο Βαξεβάνης από τη λίστα Λαγκάρντ!


20121031-090502.jpgΠοια μεγάλα ονόματα και γιατί δεν αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης στην λίστα Λαγκάρντ;
Ποια είναι τα πρόσωπα που θα συζητηθούν;
Διαβάστε ποια είναι τα πασίγνωστα ονόματα που απέκρυψε ο Κώστας Βαξεβάνης:

1. Γιάγκος Δράκος – Πρόεδρος Τζάιαντ
2. Ο αδερφός του Γιάγκου και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σέβος Δράκος όπως επίσης και οι γιοι του Αλέξης και Τίμος!
3. Βλάσης Τσάκας – Παραλίγο πρόεδρος του ΠΑΟ
4. Σκρούτζ Μακ Ντακ – και εδώ έρχεται η αποκάλυψη ότι ο γνωστός τσιγγούνης των καρτούν έχει ελληνικές ρίζες και πολλές… λίρες στο εξωτερικό!
5. Σουλτάνογλου & Μουράτογλου – Ναι, ναι οι γνωστοί ιδιοκτήτες του εργοστασίου από την ταινία “Γκαρσονιέρα για 10″
6. Ανδρέας Τεπενδρής – εφοπλιστής γνωστός και ως “Τρελοπενηντάρης” (του αρέσουν οι… μικρούλες διατηρεί σχολή μανεκέν)
7. Τάσος Πολυμενέας – μπακάλης στο Κωλοκοτρονίτσι! Εκτός από χρήματα ερευνάται μήπως έβγαλε στο εξωτερικό και κονσέρβες με σαρδέλες!
Φυσικά και αυτή η λίστα αποτελεί μια χιουμοριστική έκδοση αφού μόνο με τέτοια ειρωνική διάθεση μπορεί να αντιμετωπιστεί η αναλγησία των ιθυνόντων να χειριστούν το ζήτημα μιας και η λίστα Λαγκάρντ φαίνεται πως βρίσκεται στην Ελλάδα από το 2010. Το αποτέλεσμα; Η σύλληψη του ανθρώπου που τη δημοσιοποίησε 2 χρόνια μετά! Το σύστημα ζει και βασιλεύει!!!
Ζητήσαμε τη γνώμη μιας ειδικής στην χαρτομαντεία και μας έκανε λόγο για τον μαγικό αριθμο 60! Τώρα τι σημαίνει αυτό το 60 ο καθένας καταλαβαίνει ό,τι νομίζει… 60 να ‘ναι οι ώρες μας; 60 χρόνια θα φάνε φυλακή; 60 ονόματα λείπουν από τη λίστα που δημοσίευσε ο Βαξεβάνης;
Ο νοών νοείτω!
Πηγή:newsbomb.gr

Συνελήφθη ο Σπύρος Καρατζαφέρης - Συνεχής ενημέρωση

karatzaferisSpirosNN 600 375 933157721Στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Ψυχικού είναι από εχθές το βράδυ ο δημοσιογράφος Σπύρος Καρατζαφέρης μετά την χθεσινή και απαράδεκτη σύλληψη του.
Στις 9:30 θα μεταβεί στην σήμανση και ύστερα στον εισαγγελέα.
Δείτε την χθεσινή εκπομπή με όσα είπε και προκάλεσαν… τις αρχές.
31/10/12 01:56
Απόψε, ο Σπύρος Καρατζαφέρης στο Εκ- Κεντρικό Δελτίο του ΑΡΤ TV, τάραξε για μία ακόμη φορά τα νερά αλλά και τον ύπνο των κρατούντων... Αφορμή; Τα απόρρητα έγγραφα που αφαίρεσαν οι hackers από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τα οποία και έχει στα χέρια του. Ο κ. Καρατζαφέρης δεν κοινοποίησε κανένα στοιχείο απλά κάλεσε από την εκπομπή του να παρέμβει πολιτικό στέλεχος του υπ. Οικονομικών έτσι ώστε να γίνει διασταύρωση. Αφού αυτό δεν έγινε, προανήγγειλε ότι θα αρχίσει να δημοσιοποιεί τα στοιχεία από την επομένη.

Λίγη ώρα μετά το τέλος της εκπομπής και αφού ο δημοσιογράφος κατευθυνόταν προς το σπίτι του, συνελήφθη από ισχυρή αστυνομική δύναμη! Ο λόγος; Κάποια περασμένη και ξεχασμένη στα μπαούλα δικαστική απόφαση για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου, την οποία η κυβέρνηση αποφάσισε να ενεργοποιήσει απόψε... τα μεσάνυχτα και μάλιστα στη μέση του δρόμου. Δεν ξέρανε που μένει ο κ. Καρατζαφέρης; Γιατί λοιπόν δεν του κοινοποιήθηκε κάτι, πριν να συλληφθεί σαν Γιαγκούλας;

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι αρχίζουν να διαφαίνονται στον ορίζοντα τα σενάρια που μιλάνε για εκτροπή. Η Δημοκρατία κλονίζεται και αυτό επιβεβαιώνεται μετά το σημερινό γεγονός. Τα στοιχεία που ο κ. Καρατζαφέρης έχει στα χέρια του προφανώς ενόχλησαν... και ενόχλησαν πολύ...

Εμείς απλά να υπενθυμίσουμε ότι "χθες" ήταν ο κ. Βαξεβάνης, σήμερα ο κ. Καρατζαφέρης. Αύριο ποιος; Πιθανότατα ο επόμενος που θα έχει στοιχεία στα χέρια του...


SpiroSpero

Οι θεατρινισμοί δεν …ξεπλένουν Βενιζέλο και Κουβέλη

Γράφει ο Μαγια
Περατώθηκε ο κλαυσίγελως της δήθεν διαπραγμάτευσης. Η συγκυβέρνηση των πολιτικών ανδρεικέλων στο χρεοκοπημένο προτεκτοράτο, ομοούσια και αδιαίρετη θα ψηφίσει τα μέτρα της νέας κατοχής. Τη νέα κατακρεούργηση της ελληνικής κοινωνίας!
Οι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης,
με περισσή θρασύτητα διατυμπανίζουν την εξολόθρευση του λαού ως «επίτευγμα» για τη «σωτηρία» μας! Μας αφανίζουν για να μας …σώσουν!… Εχουν συμφωνήσει με τους εκπροσώπους της διεθνούς τοκογλυφίας ό,τι μπορεί να φαντασθεί ο πιο διεστραμμένος πολιτικός νους! Δεν αντέδρασαν ούτε στις μαυραγορίτικες απαιτήσεις των διαπλεκόμενων και εξωθεσμικών κρατικοδίαιτων παρασιτικών συμφερόντων.
Ο Σαμαράς ύψωσε, ήδη, τη σημαία του ψυχρού εκβιασμού, επαναλαμβάνοντας το γνωστό τρομοκρατικό δίλημμα, μέτρα (τουτέστιν, υποταγή και εξαθλίωση) ή χάος. Βενιζέλος και Κουβέλης, με τους θεατρινισμούς τους, μας απειλούν και μας δουλεύουν ταυτόχρονα, τόσο ασύστολα και ξετσίπωτα…
Οι Έλληνες, μπορεί να αντέξουν το υπόλοιπο του 2012, αλλά με όσα έχουν συμφωνήσει οι δανειστές με τους εγχώριους υποτακτικούς τους, το 2013 είναι ανθρωπίνως αδύνατο να βγει από κανονικούς ανθρώπους.
Η ψηφοφορία «μια κι έξω» είναι εκβιαστική, αλλά δεν απαλλάσσει τους βουλευτές από τις προσωπικές ευθύνες τους. Άλλοι τους θέτουν προ του ενδεχομένου να πέσει η κυβέρνηση. Αυτοί ας σηκώσουν το γάντι! Διότι τα μέτρα, ακόμη κι αν ψηφιστούν χωρίς μεγάλες ρωγμές, δύσκολα θα εφαρμοστούν!

 olympiagr

«Κριστίν, δολοφόνε»

http://www.newsbeast.gr/files/temp/0430292108FF7C53F7FC47AC1169A7BB.jpgΜε αποδοκιμασίες και αποκαλώντας τη δολοφόνο υποδέχτηκαν φοιτητές της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ. Η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, επισκέφτηκε χθες το Βέλγιο και ανακυρήχθηκε επίτιμος διδάκτορας στο Καθολικό Πανεπιστήμιο του Λέβεν.
Ο πρύτανης της σχολής δήλωσε ότι η τιμή δίνεται σε μία αξιωματούχο με σημαντικό ρόλο στη βελτίωση του παγκόσμιου οικονομικού και νομισματικού συστήματος, άποψη.
Όμως οι φοιτητές είχαν διαφορετική άποψη θεωρώντας ότι ο ρόλος της μόνο θετικός δεν είναι στην παγκόσμια κρίση.
newsbeast.gr

Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ Ή ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ.

ΠΡΟΣ : ΗΓΕΣΙΕΣ Κ.Κ.Ε. – ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ.
Απευθύνομαι αποκλειστικά και μόνο σε εσάς, ενώ ταυτόχρονα καλώ τους ψηφοφόρους σας να αναλογισθούν με ψυχραιμία και με ελεύθερη σκέψη, ό,τι θα καταγράψω και όχι με
κομματικά κριτήρια, έτσι ώστε να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας απέναντι στην πατρίδα μας που τεμαχίζεται και εκποιείται ενώ οι Έλληνες πολίτες οδηγούνται στον αφανισμό, στο Καιάδα!
Ας κάνουμε λοιπόν μια αναδρομή να δούμε πώς φθάσαμε εδώ.
1. Οι εκλογές του Οκτωβρίου 2009 πραγματοποιήθηκαν με παραβίαση του άρθρου 162 του Ποινικού Κώδικα “Περί εξαπάτησης ψηφοφόρων”. ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΑΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ, ως έδει…
2. Την 5/5/2010 υπεγράφη, όπως υπεγράφη, με τους Οικονομικούς Δολοφόνους η “Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης” που αποτελεί την μήτρα όλων των μετέπειτα Εγκλημάτων, κατά παράβαση του άρθρου 28 του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ με την οποία οι δωσίλογοι παραιτήθηκαν “άνευ όρων και αμετάκλητα” από την ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.
Τότε λοιπόν πραγματοποιήθηκε το 1ο ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ. Εσείς όμως παραμείνατε στο “Κυνοβούλιο“, απλά καταγγέλλοντας, και δεν παραιτηθήκατε, ως έδει…
3. Μετά τις δυναμικές αντιδράσεις του λαού η “Κυβέρνηση” των Δωσιλόγων παραιτήθηκε και ορκίστηκε “Κυβέρνηση” με “Πρωθυπουργό” τον ΠΑΠΑΔΗΜΟ κατά παράβαση των άρθρων 37 και 38 του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ αλλά και πάλι παραμείνατε στο “Κυνοβούλιο” και δεν παραιτηθήκατε, ως έδει…, με αποτέλεσμα να συντελεσθεί το 2ο ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ.
4. Λίγους μήνες μετά, πάντα κάτω από τις λαϊκές αντιδράσεις παραιτείται και η “Κυβέρνηση” αυτή και ανακοινώνονται εκλογές με Υπηρεσιακή Κυβέρνηση, κατά παράβαση του άρθρου 41 του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, διότι δεν προεβλήθησαν λόγοι “Ύψιστου Εθνικού Συμφέροντος” μετά από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Εδώ λοιπόν έχουμε το 3ο ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ, εσείς δε και πάλι παραμείνατε και δεν παραιτηθήκατε, ως έδει…
5. Την 17/6/2012 πραγματοποιούνται οι επαναληπτικές Εκλογές που ανέδειξαν “Κυνοβούλιο” κατά παράβαση του άρθρου 54 παρ. 2 δεδομένου ότι αν και είχε συμπληρωθεί ένα έτος από την περαίωση της τελευταίας απογραφής, στις 24/5/2012, πραγματοποιήθηκαν με τους Εκλογικούς καταλόγους της προ 10ετίας περίπου απογραφής.
Εδώ λοιπόν έχουμε το 4ο ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ, εσείς δε και πάλι παραμείνατε και δεν παραιτηθήκατε, ως έδει…
Σε όλη δε αυτή τη χρονική διάρκεια, από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι και σήμερα, που η Ελλάδα τεμαχίζεται και ξεπουλιέται οι δε Πολίτες της αυτοκτονούν κατά χιλιάδες, μένουν άνεργοι εκατομμύρια, μένουν χιλιάδες άστεγοι και άλλοι που αναζητούν τροφή στους κάδους απορριμμάτων, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες, κυρίως νέοι, αναγκάζονται σε μετανάστευση, παραμένοντας στο “Κυνοβούλιο” αποκαλείται τον κάθε ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ “Κύριε Πρωθυπουργέ”, τον ΠΑΠΟΥΛΙΑ “Κύριε Πρόεδρε” και δεν αισχύνεσθε!
Λοιπόν Κυρία και Κύριοι, ήρθε η τελευταία στιγμή να διαλέξετε στρατόπεδο. Ή θα παραιτηθείτε “αμελλητί” από τη βουλευτική σας έδρα και θα βγείτε μαζί με τον Λαό για να οργανώσετε ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ με στόχο την άμεση πτώση της “Κυβέρνησης” και δημιουργία ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ με Υπηρεσιακή Κυβέρνηση ευρύτατης αποδοχής με στόχο να ανακτήσει η χώρα μας την Ανεξαρτησία της ή θα εξακολουθήσετε να καλείτε τον Λαό σε αντίσταση παραμένοντας όμως στα ασφαλή και αποδοτικά έδρανά σας.
Προσέξτε όμως έστω και την τελευταία στιγμή. Όπως ξέρετε πολύ καλά σε ένα Έγκλημα υπάρχουν τέσσερις ιδιότητες :
1. Του Ηθικού Αυτουργού
2. Του Αυτουργού
3. Του Συνεργού, και
4. Του Θύματος

Επιλέγετε την τρίτη ιδιότητα; Είναι βεβαίως δικαίωμά σας, όπως είναι και δικό μας, όταν έρθει η ώρα της απόδοσης των ευθυνών.
Και πιστέψτε με ότι ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ!!!
Σας θυμίζω μάλιστα και το έγκλημα “ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ”, Άρθρο 134 του Ποινικού Κώδικα.
ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ
Υποναύαρχος Λ.Σ. (ε.α.)- Νομικός
Μέλος Πολιτικής Γραμματείας Ε.ΠΑ.Μ
epamdytikisattikis.wordpress.com

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ρεπούση: Να καταργηθεί η... έξοδος του Μεσολογγίου.!!!

Να καταργηθεί η... έξοδος του Μεσολογγίου, η ανατίναξη της Αρμάτας στις Σπέτσες, η αναπαράσταση στο Κούγκι, οι εκδηλώσεις για το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας, ζητά η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, κυρία Μαρία Ρεπούση, η οποία χαρακτηρίζει όλες αυτές τις αναπαραστάσεις, περιλαμβανομένης και της αναπαράστασης της εισόδου των ελληνικών στρατευμάτων στη Θεσσαλονίκη ως... «εθνικιστικά κιτς».

Δεν προσφέρουν τίποτα αναπαράγουν την εθνικιστική έξαρση, επαναλαμβάνονται συνεχώς και δεν γίνεται κανένας ιστορικός στοχασμός, είπε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.
Πηγή: «ΒΗΜΑτοδότης


ΣΧΟΛΙΟ ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ
Τις επί μέρους καταργήσεις τις θεωρώ μάλλον περιττές, αξιόπτυστη Ποντιοελληνομάχα κυρία (που λέει ο λόγος) Ρεπούση. Με την πολύτιμη βοήθεια του κομματίδιού σας και υπό την ανθελληνοεμπνευσμένη γερμανοτσολιαδοκυβέρνηση του μυαλοφυγόκεντρου Αντ. Κομανέτση, την κατάργηση της Ελλάδος θωρείστε την βεβαία, οπότε τις επί μέρους καταργήσεις που προτείνετε θεωρείστε τις μάλλον περιττές… Εκτός και αν προλάβει και εξεγερθεί ο λαός, του οποίου την ψήφο με δόλο υφαρπάξατε,  και σας εξαποστείλει όλους μαζί στον φυσικό σας χώρο, στο βόθρο της ιστορίας, εκεί που γεννηθήκατε και αναπτυχθήκαμε και εκεί που φυσιολογικά ανήκετε…


Σαμαράς: Ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση - ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Δεν ξεκίνησε ποτέ για να ολοκληρωθεί


Την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τα μέτρα και τον προϋπολογισμό ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός. "Καμία διαπραγμάτευση δεν ξεκίνησε ποτέ, για να ολοκληρωθεί σήμερα" σχολιάζει το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Ολόκληρες οι δηλώσεις Σαμαρά

«Ολοκληρώσαμε σήμερα τη διαπραγμάτευση για τα μέτρα και τον Προϋπολογισμό.

Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν. Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια πιέσεων και χρόνου. Πετύχαμε σημαντικές βελτιώσεις, ακόμα και την τελευταία στιγμή...

Εφ’ όσον εγκριθεί η συμφωνία αυτή και ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός, η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ. Και θα βγει από την κρίση.

Πέρα από τη συμφωνία, ήδη προσπαθώ να δοθούν στην Ελλάδα περισσότερα από 31 δισεκατομμύρια ευρώ, ώστε να υπάρξει αισθητό αποτέλεσμα στην πραγματική οικονομία.

Το πρόβλημα από δω και στο εξής δεν είναι εκείνο ή το άλλο μέτρο…

Το πρόβλημα είναι το ακριβώς αντίθετο: τι θα μπορούσε να συμβεί, αν δεν περάσει η συμφωνία και οδηγηθεί η χώρα στο χάος.

Και πόσο πιο οδυνηρή θα ήταν για ολόκληρο τον ελληνικό λαό μια τέτοια εξέλιξη. Από οικονομική άποψη και - ακόμα χειρότερα -από πολιτική άποψη.

Αυτοί οι κίνδυνοι πρέπει να αποφευχθούν.

Κι αυτό εναπόκειται πια στην υπευθυνότητα όλων των κομμάτων και του καθενός βουλευτή ξεχωριστά».


Ολόκληρο το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Η διαπραγμάτευση στην οποία αναφέρεται ο πρωθυπουργός δεν ξεκίνησε ποτέ για να ολοκληρωθεί σήμερα. Αυτό το οποίο ολοκληρώνεται είναι η αποτυχημένη επικοινωνιακή  επιχείρηση εξαπάτησης του λαού.

Δεν διασφαλίζεται η παραμονή της χώρας στο ευρώ από τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής λιτότητας που αποδομεί συνολικά την Ευρώπη.

Δεν θα υπάρξει κανένα αποτέλεσμα στην πραγματική οικονομία όταν τα 31 δις ευρώ της δόσης θα χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, χωρίς δημόσιο τους έλεγχο, για την εξόφληση εντόκων γραμματίων και για την αποπληρωμή των τοκοχρεολυσίων.
Χάος είναι το μνημόνιο.

Και τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση έχουν αποδεχτεί το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος και του κοινωνικού κράτους, τη φορολογική λεηλασία των ασθενέστερων στρωμάτων και την κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Οι όποιες επιμέρους διαφωνίες μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων δεν αλλοιώνουν τον βασικό πυρήνα της ασκούμενης πολιτικής, ενώ ταυτόχρονα απορρέουν από μικροπολιτικές σκοπιμότητες διάσωσης της όποιας πολιτικής αξιοπιστίας τους έχει απομείνει. 

Τα κυβερνητικά μέτρα δεν πρέπει να ψηφιστούν, δεν θα εφαρμοστούν. Οι λαϊκές κινητοποιήσεις είναι η μόνη αποτελεσματική απάντηση στα μνημονιακά σχέδια κατεδάφισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της νεολαίας και υποτέλειας της χώρας στους δανειστές και το μεγάλο κεφάλαιο.
Left.gr

«ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ. Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΜΕΣΩ…ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ, ΟΤΙ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ – ΚΡΑΤΟΥΣ»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, συμμετείχε σήμερα (30.10.2012) με την ιδιότητα του μέλους της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, σε κοινή σύσκεψη με αντιπροσωπεία Βουλευτών από το Κοινοβούλιο της Νορβηγίας, που επισκέπτεται την Αθήνα και την Άγκυρα.
Μετά το τέλος της σύσκεψης υπό την προεδρία του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στην οποία μετείχαν από ένας βουλευτής της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ (απουσίαζαν από τα λοιπά κόμματα), ο Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:
«Οι μάσκες έπεσαν. Η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισαν, χωρίς πάντως να ρωτήσουν τον ελληνικό λαό, να αποδεχθούν τα σχέδια της Άγκελα Μέρκελ για τις «Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης» με την απόλυτη γερμανική συνταγή.
Δηλαδή αποδέχεται και μάλιστα κάτω από τις σημερινές τραγικές μνημονιακές συνθήκες της Ελλάδας, την πλήρη κατάργηση του έθνους-κράτους.
Ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Άκης Γεροντόπουλος, μιλώντας σήμερα το μεσημέρι στη σύσκεψη που είχαν Έλληνες Βουλευτές, μέλη της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, με αντιπροσωπεία Βουλευτών από τη Νορβηγία η οποία επισκέπτεται την Ελλάδα, αναφέρθηκε με ιδιαίτερη έμφαση στην ομοσπονδοποιημένη Ευρώπη.
Ο Άκης Γεροντόπουλος υπερθεματίζοντας για τα Μνημόνια και τις επιλογές της συγκυβέρνησης που θα…σώσουν την Ελλάδα, αναφέρθηκε στα οράματα και τους στόχους του κόμματος και της κυβέρνησής του για «ομοσπονδοποίηση της Ευρώπης η οποία μέσα σε πλαίσια δημιουργίας, φιλίας και ειρήνης, θα λύσει τα προβλήματα όλου του κόσμου»!!!
Αναμένω από τον εκπρόσωπο του Μεγάρου Μαξίμου να μας διευκρινίσει αν ο κ. Σαμαράς αποδέχεται την τροποποίηση της Συνθήκης της Λισαβόνας, συμφωνεί με το να ελέγχουν οι Γερμανοί τον προϋπολογισμό της Ελλάδας πριν καν έρχεται για ψήφιση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και αν βεβαίως για όλα αυτά που έχει αποφασίσει, έχει την εξουσιοδότηση των Ελλήνων πολιτών.
Με λίγα λόγια, αν αποδέχεται και καλύπτει τις θέσεις που εξέφρασε ο κ. Γεροντόπουλος.
Είναι σαφές ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν θα επιτρέψουν κανένα από όλα αυτά τα σχέδια που αποκαλύφθηκαν σήμερα από τον οπλαρχηγό του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Από την πλευρά μου, στους Νορβηγούς συναδέλφους μου Βουλευτές, εξέθεσα με κάθε λεπτομέρεια την θέση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ απέναντι στα Μνημόνια, εξήγησα γιατί καθημερινά εντείνουμε τον αντιμνημονιακό μας αγώνα και απάντησα (σε ερώτηση που μου τέθηκε) για το τεράστιο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και για τον μουσουλμανικό εποικισμό στην χώρα μας, που είναι και η πρώτη πύλη εισόδου της Ευρώπης».

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2012/10/blog-post_5180.html

Σαμαράς. Όποιος δεν ψηφίσει διαγράφεται!!!

Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι το μήνυμα του κομματικού αρχηγού κ. Σαμαρά προς τους υποτακτικούς αντιπροσώπους του λαού, ενόψει της σημερινής ψηφοφορίας στη Βουλή για τις αποκρατικοποιήσεις. Δηλαδή για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Τούτο το πράγμα δεν είναι αντιπροσωπευτική δημοκρατία. Αυτοί οι βουλευτές δεν αντιπροσωπεύουν τους πολίτες που τους ψήφισαν. Δεν εκπροσωπούν ούτε καν τις συνειδήσεις τους. Γι’ αυτό… καταλήξαμε εδώ που καταλήξαμε. Δεν εκπροσωπούν το λαό στα κέντρα λήψης των αποφάσεων (Βουλή) όπως απαιτεί έστω η αντιπροσωπευτική κοινοβουλευτική δημοκρατία. Εκπροσωπούν τον αρχηγό τους απέναντι στο λαό.
Αυτό είναι το ολοκληρωτικό πολίτευμα της «ενός ανδρός αρχής».
Με αυτό το πολίτευμα δεν σωζόμαστε.
Πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα άμεσα. 
Πέτρος Χασάπης - Olympia.gr

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...