Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Το σοφό τέστ του Σωκράτη...

Η Αρχαία Ελλάδα διδάσκει... Το σοφό τέστ του Σωκράτη...
Το σοφό τεστ του Σωκράτη που πρέπει να το εφαρμόζουμε κι' εμείς.....

Μια μέρα, εκεί που ο μεγάλος αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Σωκράτης έκανε τη βόλτα του στην Ακρόπολη, συνάντησε κάποιον γνωστό του, ο οποίος του ανακοίνωσε ότι έχει να του πει κάτι πολύ σημαντικό που άκουσε για κάποιον από τους μαθητές του.

Ο Σωκράτης του είπε ότι θα ήθελε, πριν του πει τι είχε ακούσει, να κάνουν το τεστ της "τριπλής διύλισης".

"- Τριπλή διύλιση;" ρώτησε με απορία ο γνωστός του.

- Ναι, πριν μου πεις τι άκουσες για το μαθητή μου θα ήθελα να κάτσουμε για ένα λεπτό να φιλτράρουμε αυτό που θέλεις να μου πεις.

- Το πρώτο φίλτρο είναι αυτό της αλήθειας.

Είσαι λοιπόν εντελώς σίγουρος ότι αυτό που πρόκειται να μου πεις είναι αλήθεια;

- Ε... όχι ακριβώς, απλά το άκουσα όμως και...

-Μάλιστα, άρα δεν έχεις ιδέα αν αυτό που θέλεις να μου πεις είναι αλήθεια ή ψέματα.

- Ας δοκιμάσουμε τώρα το δεύτερο φίλτρο, αυτό της καλοσύνης.

Αυτό που πρόκειται να μου πεις για τον μαθητή μου είναι κάτι καλό;

- Καλό; Όχι το αντίθετο μάλλον...

- Άρα, συνέχισε ο Σωκράτης, θέλεις να πεις κάτι κακό για τον μαθητή μου αν και δεν είσαι καθόλου σίγουρος ότι είναι αλήθεια.

Ο γνωστός του έσκυψε το κεφάλι από ντροπή και αμηχανία.

- Παρόλα αυτά, συνέχισε ο Σωκράτης, μπορείς ακόμα να περάσεις το τεστ γιατί υπάρχει και το τρίτο φίλτρο.

Το τρίτο φίλτρο της χρησιμότητας.

Είναι αυτό που θέλεις να μου πεις για τον μαθητή μου κάτι που μπορεί να μου φανεί xρήσιμο σε κάτι;

- Όχι δεν νομίζω...

- Άρα λοιπόν αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό, ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω;

Ο γνωστός του έφυγε ντροπιασμένος, έχοντας πάρει ένα καλό μάθημα...

Μήπως είναι καιρός να βάλουμε κι εμείς αυτό το σοφό τεστ στη ζωή μας;

Πηγή

Κόλαφος ο Καμμένος για την “Καβάλα oil”.


«Ζήτησα το λόγο, διότι προηγουμένως ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον κύριο Υπουργό να απαντήσει επί της επιστολής της 26ης Φεβρουαρίου της ΚΑΒΑΛΑΣ OIL και αν έχει λάβει γνώση. Η επιστολή αυτή –και το λέω για να καταγραφεί για τα πρακτικά- εστάλη προς τον κύριο Υπουργό και κοινοποιήθηκε σε όλες τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες, στους Βουλευτές της Καβάλας, στον Πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου κτλ.


Τι αναφέρει αυτή η επιστολή; Αυτή η επιστολή, εκ μέρους του αντισυμβαλλομένου –του μόνου αντισυμβαλλομένου- της ΚΑΒΑΛΑ OIL, αναφέρει ότι δεν έχει ουδεμία σχέση ως αντισυμβαλλόμενος η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ.

Εδώ, λοιπόν, τι κάνουμε; Έρχεται η Κυβέρνηση και αρνείται να απαντήσει ότι πήρε την επιστολή. Εμείς σας λέμε ότι την πήρατε. Σας τη διαβάζουμε και σας την εγχειρίζουμε αυτή τη στιγμή.

Και συνεχίζει η Βουλή, κύριε Πρόεδρε, να συζητά για κύρωση συμβάσεως μεταξύ των εξής αντισυμβαλλομένων: του Ελληνικού Δημοσίου, της ΚΑΒΑΛΑ OIL –που είναι πράγματι αντισυμβαλλόμενος- και μιας τρίτης εταιρείας, της εταιρείας ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ, η οποία έχει τη μόνη νόμιμη ιδιότητα του μετόχου της ΚΑΒΑΛΑ OIL.


Εκ του πονηρού η Κυβέρνηση δεν απαντά και η συζήτηση που γίνεται εδώ, υποκρύπτει σχεδιασμό. Εμείς τον καταγγέλλουμε.


Τι ακριβώς θα γίνει; Μπαίνει παράνομα ως αντισυμβαλλόμενος, η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ, η οποία είναι μόνο μέτοχος, μαζί με το 33% των εργαζομένων στην ΚΑΒΑΛΑ OIL και από τη στιγμή που θα περάσει το σχέδιο νόμου, θα γίνει το εξής: Ως μέτοχος της ΚΑΒΑΛΑ OIL η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ, έχοντας πάρει τη «βούλα» της Βουλής -με την παραπλάνηση την οποία έκανε η Κυβέρνηση εδώ- θα προχωρήσει στην πτώχευση της ΚΑΒΑΛΑ OIL. Το 67%, δηλαδή, του μετόχου της ΚΑΒΑΛΑ OIL, που είναι η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ, θα πτωχεύσει την ΚΑΒΑΛΑ OIL, έτσι ώστε να μην έχουν οι εργαζόμενοι κανένα δικαίωμα.


Με τη Σύμβαση αυτή, την οποία σήμερα ερχόμαστε να κυρώσουμε, όλα τα περιουσιακά στοιχεία της ΚΑΒΑΛΑ OIL, θα πάνε στον άλλον αντισυμβαλλόμενο, δηλαδή στην ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ.


Για να καταλάβει ο ελληνικός λαός τι λέμε, μιλάμε για μία τεράστια περιουσία, μιλάμε για όλα τα κοιτάσματα που υπάρχουν στην περιοχή του Βόρειου Πρίνου, στο κοίτασμα ΕΨΙΛΟΝ  (Ε), στην περιοχή της Νότιας Καβάλας. Αυτό είναι ένα περιουσιακό στοιχείο.


Δεύτερο περιουσιακό στοιχείο: Οι πετρελαιοπηγές οι οποίες παύουν να βγάζουν πετρέλαιο, δεν είναι άχρηστες. Οι πετρελαιοπηγές αυτές είναι οι καλύτερες «αποθήκες» φυσικού αερίου που υπάρχουν στον κόσμο.


Υπάρχει δε και πρόταση προς την KAVALA OIL να μετατραπούν οι παλιές πετρελαιοπηγές του Πρίνου σε αποθήκες φυσικού αερίου από ρωσική εταιρεία για 200 εκατομμύρια. Υπάρχει και μελέτη κατατεθειμένη και στη Βουλή.


Αυτό, λοιπόν, το περιουσιακό στοιχείο-που είναι η σύμβαση την οποία δεν δέχθηκε η Κυβέρνηση να προχωρήσει σε συζήτηση και αυτό περνάει παράνομα και συμμετέχει και στην παρανομία και το Προεδρείο της Βουλής, ενώ σας λέμε ότι δεν μπορεί να κυρωθεί σύμβαση με αντισυμβαλλόμενο που δεν υπάρχει- περνάει στα χέρια της ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ.


Υπάρχει και ένα τρίτο σοβαρότερο, το οποίο κι αυτό το καταγγέλλουμε και γράφεται στα πρακτικά. Πρέπει να πάρετε απόφαση κι εσείς, κύριε Πρόεδρε, αλλά και η κυβέρνηση να μην σιωπά και να απαντά όταν τη ρωτάνε στη Βουλή. Υπάρχει το θέμα της άδειας. Τρεις έχουν άδεια στην Ελλάδα. Η ΔΕΠΑ, η ΔΕΣΦΑ και η KAVALA OIL.


Εάν με το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, προχωρήσουν, βάλουν στο παιχνίδι την ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ που έχει την έννοια του μετόχου, πάνε και πτωχεύσουν την KAVALA OIL και πετάξουν και 350 οικογένειες στο δρόμο –και εδώ είναι υπεύθυνοι και οι Βουλευτές της Καβάλας- εν συνεχεία θα έχει την άδεια στα χέρια της η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ.


Εάν, λοιπόν, αληθεύουν αυτά που γράφονται στον Τύπο ότι, παραδείγματος χάριν, δέχεται πίεση η Κυβέρνηση να αποκλείσει τη Ρωσία από τη διεκδίκηση της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ, γιατί δέχεται βέτο εκ μέρους συμμάχων, τότε σημαίνει ότι σήμερα προχωράει η Κυβέρνηση με δόλο και σε μία τρίτη πράξη: Βγάζει από το παιχνίδι και την άδεια της KAVALA OIL.


Δεν είναι, λοιπόν, μία απλή κύρωση σύμβασης σήμερα, κύριε Πρόεδρε. Σήμερα έχουμε εδώ μία παράνομη διαδικασία, μία άκυρη διαδικασία. Βάζει στο παιχνίδι η Βουλή αντισυμβαλλόμενο που δεν υπάρχει. Και δεν υπάρχει, γιατί το Διοικητικό Συμβούλιο της KAVALA OIL με την απόφαση της 26ης Φεβρουαρίου που κοινοποίησε στην Κυβέρνηση –και έχει υποχρέωση η Κυβέρνηση να το πει στο Προεδρείο της Βουλής- δεν αναγνωρίζει ως αντισυμβαλλόμενο τον μέτοχό της και εδώ πωλείται δημόσιος πλούτος και ικανοποιούνται συγκεκριμένα συμφέροντα.


Η Κυβέρνηση, λοιπόν, αντί να κάθεται ο κύριος Υπουργός στα έδρανα και να αγνοεί το Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που τον ρώτησε, να απαντήσει συγκεκριμένα:

Ξέρετε ή όχι την επιστολή από την KAVALA OIL; Είναι αντισυμβαλλόμενος η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ, ναι ή όχι; Πείτε μας ακριβώς τι θα γίνει. Εάν αύριο προχωρήσει αυτός ο νόμος –που εμείς δεν τον αναγνωρίζουμε, είναι παράνομος- και εν συνεχεία ο μέτοχος ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ πάει σε πτώχευση την KAVALA OIL, θα είναι εκείνη, η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ δηλαδή, ο κάτοχος όλων των περιουσιακών στοιχείων και των δικαιωμάτων στην ευρύτερη περιοχή; Κι εάν αυτά γίνονται εν γνώσει σας, με ποιο δικαίωμα αποφασίζετε και τη φέρνετε στη Βουλή για να βαφτίσετε την παρανομία σας ως νόμιμη και δεν λέτε την αλήθεια στον ελληνικό λαό;


Εμείς ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταγγέλλουμε την ιδιαίτερη σημασία αυτής της συζήτησης. Καταθέτουμε αίτηση ονομαστικής ψηφοφορίας μαζί με συναδέλφους Βουλευτές από το ΣΥΡΙΖΑ και σας λέμε ότι αυτή τη διαδικασία δεν την αναγνωρίζουμε. Τη θεωρούμε παράνομη, επικίνδυνη και πιστεύουμε ότι υποκρύπτει δόλο και άνομα συμφέροντα».

Πηγή

Σπάει το άδυτο της ΤτΕ

Σπάει το άδυτο της ΤτΕ Ένα βρώμικο παιχνίδι στις πλάτες των πολιτών αποκάλυψε χθες από το βήμα της βουλής, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος. Πίσω από την αιφνίδια μόδα των «Bad Banks» κρύβεται ίσως το μεγαλύτερο μυστικό και συγκάλυψης σκανδαλωδών δανειοδοτήσεων που ισοδυναμούν πλέον με κατάχρηση δημοσίου χρήματος, αφού τα σπασμένα καλείται να πληρώσει ο Ελληνικός λαός. Αυτό εξηγεί και την αδιαφάνεια με την οποία γίνονται τα σπασίματα – εξπρές συγκεκριμένων τραπεζών και την σπουδή να προχωρήσουν άρον – άρον οι διαδικασίες. Ο Πάνος Καμμένος  στοχοποίησε συγκεκριμένα τον διοικητή της ΤτΕ, Γιώργο Προβόπουλο, κατευθύνοντας την δικαιοσύνη να ψάξει για το τι γινόταν στην Proton στην προ Λαυρεντιάδη εποχή, όταν υπεύθυνος -ως ελεγκτική αρχή- ήταν ο ισχυρός άνδρας του τραπεζικού συστήματος.
Αυτό έρχεται ως απόλυτη επιβεβαίωση της αποκάλυψης του Newsbomb για θαλασσοδάνεια που δίνονταν από μεγάλη κρατικήτράπεζα σε επιχειρηματία που διατηρούσε στενή συνεργασία με συγγενικό πρόσωπο του τ. πρωθυπουργού. Αυτά τα δάνεια στην συνέχεια, με την ανοχή όλων των ελεγκτικών μηχανισμών, έφευγαν στο εξωτερικό με το πρόσχημα εξαγοράς εταιρειών, συμφερόντων του ίδιου του επιχειρηματία!
Στην συνέχεια τα δάνεια αυτά κατευθύνονται ολοταχώς προς την «Bad Bank» με σκοπό να «κουκουλωθούν»  και να γλιτώσουν οι υπεύθυνοι. Η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται ήδη στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων και οι εξελίξεις αναμένονται συνταρακτικές.
Είναι πάντως άξιον απορίας, πως η Τρόικα επ’ ονόματι της οποίας γίνεται η διαδικασία «σπασίματος»  των «προβληματικών»  τραπεζών, δεν έχει πάρει είδηση τι ακριβώς συμβαίνει. Εδώ έρχονται να προστεθούν και οι σοβαρότατες  καταγγελίες του Μιχάλη Καρχιμάκη, που κατηγορεί τον Γ.  Προβόπουλο ότι τοποθετεί στην θέση των «εκκαθαριστών», άτομα της «απολύτου εμπιστοσύνης» του, χωρίς να αποκαλύπτει τα πορίσματα αλλά και τις εκθέσεις που συντάσσονται ανά περίπτωση.
Η υπόθεση έχει μεγάλο βάθος και ήδη αναμένεται παρέμβαση της δικαιοσύνης που θα δώσει τις απαντήσεις.

Τα ‘Οσκαρ της Ελληνικής πολιτικής

paranoid gr
Α’ Αντρικού ρόλου:
Στον Αντώνη Σαμαρά για την ερμηνεία του στην ταινία “Οι άθλιοι” και που παρότι είναι κακός ηθοποιός, κατόρθωσε να πείσει μια μερίδα Ελλήνων να τον ψηφίσουν και να στεφθεί πρωθυπουργός.



Α’ Γυναικείου ρόλου:
Στην Όλγα Κεφαλογιάννη, για την ερμηνεία της στο ρόλο του μαϊντανού, στην ταινία “Life of Me”, που θυμίζει έντονα την Kristen Stewart, στο Twilight.

Καλύτερης Ταινίας: 
Στη νέα Δημοκρατία, για το πιο ανήθικο απαράδεκτο διαφημιστικό σποτ όλων των εποχών.



Καλύτερης σκηνοθεσίας:
Στην αντιτρομοκρατική, για το μπαράζ 4 στημένων τρομοκρατικών επιθέσεων σε μόλις 3 εβδομάδες.

Διασκευασμένου σεναρίου:
Δεύτερο όσκαρ για τα παιδιά της αντιτρομοκρατικής, για τις ευφάνταστες προκηρύξεις που συντάσσουν όταν σκηνοθετούν ένα τρομοκρατικό χτύπημα.

Φρενοβλαβή πολιτικού:
Στον Ευάγγελο Βενιζέλο, που χρήζει φανερά πλέον ψυχιατρικής βοήθειας, ξεκινώντας από το “εγώ ως αυριανός αρχηγός”, συνεχίζοντας με το περίφημο “απολύτως” στην εκπομπή enikos, τα “τι λέτε καλέ που δεν έχω απόρρητα έγγραφα της χώρας”, το “ΠΑΣΟΚ είναι η γάτα”, για να καταλήξει προ ημερών, να θριαμβολογεί για τη συμμετοχή στη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης των 50.000 ψηφοφόρων (και πολλούς λέω).

Εντελώς φρενοβλαβή πολιτικού:
Ασφαλώς στον Άδωνις, ο οποίος 1)φώναζε κατά του μνημονίου 2)φώναζε και φωνάζει υπέρ του μνημονίου 3)φώναζε σε αυτούς που υποστήριζαν ότι θα πάει στη νέα δημοκρατία 4)φωνάζει σε αυτούς που του λένε ότι τελικά πήγε στη νέα δημοκρατία 5)φώναζε σε αυτούς που έλεγαν ότι το πρόγραμμα του μνημονίου δε βγαίνει 6)φωνάζει σε αυτούς που του λένε ότι φώναζε όταν του έλεγαν ότι το μνημόνιο δε βγαίνει κ.ο.κ



Καλύτερης κόμης:
α)στον Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση για το μακρύ και πλούσιο μαλλί του
β)στον Πάκη Παυλόπουλο, που κατάφερε να απενοχοποιήσει τους Έλληνες κατόχους περούκας.

Συνιστωσών:
Στο Συνασπισμό ριζοσπαστικής αριστεράς, που έχει 2031 συνιστώσες και συνεπώς μπορεί να λέει ο καθένας ο,τι του κατέβει χωρίς να σκέφτεται κομματικές γραμμές, πολιτικές τοποθετήσεις ανωτέρων στελεχών κτλ.

Γελοιότητας:
Στον Παναγιώτη Ψωμιάδη για τις 2031 στολές που έχει για τις απόκριες, αλλά και το πλήθος ανάρμοστων για το κύρος της θέσης που κατείχε, αλλά και της ηλικίας του, δραστηριότητες στις οποίες μετείχε.

Εκτός τόπου και χρόνου:
Δεύτερο Όσκαρ για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος μάλλον δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι τέταρτο κόμμα (και αυτό λόγω των πελατειακών σχέσεων με τους ψηφοφόρους του) και όταν κάνει δηλώσεις, θαρρείς πως είναι πρωθυπουργός στην πιο ανεπτυγμένη χώρα του κόσμου και βγήκε με ποσοστό 80%.

Γηραιότητας:
Στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο οποίος διαβάζει κείμενα χωρίς να φοράει γυαλιά, έχει γιο τον Κυριάκο, κολυμπάει, γράφει βιβλία, στέκεται 1 ώρα όρθιος και είναι περίπου 341 χρονών. Όποιος από εσάς μπορεί και κάνει έστω τα 2 από αυτά που ανέφερα, κερδίζει έναν καναπέ κρεβάτι entos by sato.

Απουσίας:
Στο ΚΚΕ που εδώ και πολλούς μήνες λείπει σε tour στο εξωτερικό, αλλά ξέρουμε πως η ψυχή και η καρδιά του είναι δίπλα στον Έλληνα, αλλά κυρίως στον ξένο εργαζόμενο.

Προπαγάνδας:

Για 24η συνεχόμενη φορά, στο MEGA, το κανάλι που παρέχει την εγκυρότερη και ποιοτικότερη προπαγάνδα στην Ελληνική τηλεόραση. Μεγάλος χαμένος, ο ΣΚΑΙ.


Φωτογραφίας:
Στην ελληνική αστυνομία, για την τρομερή δουλειά που έκανε προκειμένου “να αναγνωριστούν” οι ληστές της Κοζάνης, στην ταινία “Ας αρχίσουμε να λέμε τους ληστές τρομοκράτες”.

Καλύτερων κοστούμιων:
Πανάξια στη Χρυσή Αυγή, η οποία έκρυψε προσωρινά τις σβάστικες και φόρεσε το κοστούμι του φιλοκοινωνικού κόμματος. Behold, I send you forth as sheep in the midst of wolves

Β’ αντρικού ρόλου:
Στο Φώτη τον Κουβέλη, για την εκπληκτική ερμηνεία του στην ταινία “ο αριστερός αγαπάει το χαβιάρι”.

Όσκαρ μαλακίας:
Στους Έλληνες που τους ψηφίσαμε, τους ανεχόμαστε και που μας έπεισαν ότι είμαστε συνένοχοι.

Aπο  L1 

ΣΑΝ ΠΛΑΣΙΕ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΛΙΜΑΝΙΩΝ παρουσιάζουν τον Έλληνα πρωθυπουργό οι Τούρκοι!

Turkiko dimosievmaΣαν πλασιέ των ελληνικών λιμανιών και των ελληνικών νησιών

και όχι μόνο, αναμένουν οι Τούρκοι την ελληνική αντιπροσωπεία στο περίφημο «Συμβούλιο Ελληνοτούρκικης Συνεργασίας» που θα γίνει στην Κωνσταντινούπολης, στις 4 Μαρτίου και στο οποίο θα συμμετάσχει και ο Έλληνας πρωθυπουργός, κ Σαμαράς.

Το συνολικό πακέτο των ελληνικών ιδιωτικοποιήσεων που φτάνει στα 70 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως αναφέρει ο τουρκικός τύπος, θα παρουσιαστεί στους Τούρκους επενδυτές με το δελεαστικό αλλά και συνάμα εξευτελιστικό για την Ελλάδα ερώτημα : «Limanlarımız adalarımız var, almaz mısınız ?», δηλαδή,  «Έχουμε λιμάνια, έχουμε νησιά, μπορείτε να τα αγοράσετε ;».

Τα τουρκικά δημοσιεύματα, όπως το χαρακτηριστικό δημοσίευμα της εφημερίδας Akşam,  κάνουν λόγο για την «έκθεση» των ελληνικών «προϊόντων» στο μεγάλο τουρκικό παζάρι που θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη και στο οποίο θα περιλαμβάνει όλες τις δημόσιες ελληνικές εταιρίες που πρόκειται σύμφωνα με τις εντολές της Τρόικας να ιδιωτικοποιηθούν, αλλά και τα ελληνικά νησιά και λιμάνια που αναμένεται να πουληθούν σε ιδιωτικούς επενδυτές. Η πρόθεση της Ελλάδας είναι, όπως αναφέρουν οι Τούρκοι, με τα χρήματα αυτών των πωλήσεων να ανακουφίσουν σε μεγάλο μέρος το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα της χώρας.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για τον ίδιο τον Έλληνα πρωθυπουργό, κ Σαμαρά, ο οποίος, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Τούρκοι, θα παρουσιάσει ο ίδιος στους Τούρκους επενδυτές τις μεγάλες ευκαιρίες που παρουσιάζονται από το γενικό ξεπούλημα της Ελλάδας που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση. Στο γενικό δεν αυτό ξεπούλημα εκτός από τα νησιά και τα λιμάνια, θα αναφερθούν και οι περιπτώσεις του ΟΠΑΠ, της Δημόσιας Εταιρείας Πετρελαίου, των αεροδρομίων, ακόμα και του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης, IBC, γεγονός, που όπως αναμένεται, θα δελεάσει τους Τούρκους να εξαγοράσουν σε τιμή ευκαιρίας τα ελληνικά «χρυσαφικά» .

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το τουρκικά δημοσιεύματα, ο κ Σαμαράς θα παρουσιάσει στους Τούρκους τις εξής μεγάλες ευκαιρίες για τουρκικές επενδύσεις, βλέπε εξευτελιστική νεοτουρκική άλωση της Ελλάδας :

Ελληνικό ΛΟΤΟ,

ΟΠΑΠ,

Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης, IBC,

DEPA,

Αεροδρόμιο Ελληνικού,

Η περιοχή Κασσιόπη στην νήσο Κέρκυρα,

Η περιοχή Αφάντου στην νήσο Ρόδο,

Η Ελληνική Εταιρεία Πετρελαίου, ELPE,

Το Ιπποδρόμιο

και 28 μεγάλα κρατικά κτίρια και 23 ελληνικά λιμάνια.

Αλήθεια αν αληθεύουν όλα αυτά, θα είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο που θα βαρύνει όλη την ελληνική ιστορία ότι οι ίδιοι οι Έλληνες ξεπούλησαν την ίδια τους την χώρα τους και μάλιστα σε Τούρκους. Εμπρός λοιπόν για την νεοοθωμανοποίιηση της Ελλάδας με τις ευλογιές της τροΐκανικής κατοχικής ελληνικής κυβέρνησης. Το μόνο που μπορούμε να σχολιάσουμε είναι :

ΑΙΣΧΟΣ!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ - Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Από  olympiada 

Ο πατήρ Βαρουφάκης, πρόεδρος στην Χαλυβουργική, υπέρ της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου με την Τουρκία. Τι δεν κατάλαβες ρε;

βαρουφάκης χαλυβουργικήΔιαβάστε το άρθρο του (κλικ) με τα απολύτως λογικά επιχειρήματα για την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με την Τουρκία για λόγους… συμφέροντος!

Αντιπροτείνουμε λοιπόν, να συνεκμεταλλευθούμε την Χαλυβουργική, καταλαμβάνοντας α λα Τούρκα τον περίγυρο του εργοστασίου με τον γνωστό τρόπο καλής γειτονίας. Για το συμφέρον της εταιρείας, βεβαίως – βεβαίως.

Απομένει κύριε Βαρουφάκη (πατήρ) να μας εξηγήσετε γιατί εμείς οι κουτόφραγκοι πληρώναμε με το αίμα μας τους εξοπλισμούς του Γιάννου Παπαντωνίου (ξέρετε, ο γιός σας Ιωάννης είναι ιδρυτικό μέλος στην ΜΚΟ του). Αλλά θα μου πείτε, η δουλειά δεν είναι ντροπή.

Α, για να μην ξεχάσω, ενώ για το άλλο σιδεράδικο έγινε χαμός όταν επιχειρήθηκε να “φύγουν οικειοθελώς” εργαζόμενοι, όταν η Χαλυβουργική ΑΕ έκανε το ίδιο, δεν άνοιξε μύτη. Ούτε ένα πλάνο σε κανάλι. Για δείτε:

Χαλυβουργική ΑΕ: Αντεργατικό μπαράζ με απολύσεις 170 εργαζομένων, μειώσεις μισθών και κατάργηση δώρων 26/02/2013

Σε 170 απολύσεις, με τη μέθοδο της εθελούσιας εξόδου, προχώρησε η εργοδοσία της Χαλυβουργικής ΑΕ, ενώ παράλληλα, προχωρά στην εφαρμογή του συνόλου των αντεργατικών μέτρων, απαιτώντας από τους εργαζόμενους να αποδεχθούν:

  • Μείωση μισθών και ονομαστικών ημερομισθίων κατά 20%.

  • Την εφαρμογή ευέλικτου ωραρίου, με βάση τις 40 ώρες.

  • Την κατάργηση των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων.

  • Κατάργηση του επιδόματος αδείας.

  • Υπερωρίες και υπερεργασία, να αμείβονται βάση νόμου.

  • Κατάργηση των λεωφορείων που μεταφέρουν το προσωπικό.

  • Κατάργηση των καρτών του ΟΑΣΑ.

Με πληροφορίες από
http://strategyreports.wordpress.com/2013/02/28/%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%AE-%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AE%CE%BD%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%B9%CE%B3%CE%B1%CE%AF%CE%BF/
http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/10410/halyvoyrgiki-ae-antergatiko-mparaz-me-apolyseis-170-ergazomenon-meioseis

Γιατί «βουλιάζει» ο ΟΠΑΠ κε Λουρόπουλε, τώρα που ιδιωτικοποιείται;

Γιατί «βουλιάζει» ο ΟΠΑΠ κε Λουρόπουλε, τώρα που ιδιωτικοποιείται; Κατακόρυφη πτώση κατά 380 εκατομμύρια ευρώ θα κάνουν τα κέρδη του ΟΠΑΠ την τρέχουσα χρονιά και θα διαμορφωθούν στα 116 εκατ. ευρώ, από 496 εκατομμύρια που ήταν το 2012. Ανάλογη θα είναι η εικόνα και το 2014, αφού σύμφωνα με την παρουσίαση της διοίκησης του ΟΠΑΠ προς τους υποψηφίους επενδυτές που άρχισαν την περασμένη Τετάρτη με την Intralot, θα διαμορφωθούν σε 127 εκατ. ευρώ.
Από τον Νίκο Σαμοΐλη
Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να αποκομίσει τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη από την πώληση του ποσοστού που κατέχει στον Οργανισμό εν' όψει της ιδιωτικοποίησης.Σύμφωνα με την παρουσίαση το τεχνολογικό κόστος για τον ΟΠΑΠ το 2012 έφτασε το 5,47% των εσόδων από τα παιχνίδια (GGR), δηλαδή στα 71 εκατ. ευρώ, τα οποία το 2013 θα αντιπροσωπεύουν το 61% των καθαρών κερδών που περιμένει ο ΟΠΑΠ. Από αυτά τα μεγαλύτερα συμβόλαια τα έχει η Ιντραλότ.
Σύμφωνα με την παρουσίαση, τα έσοδα του ΟΠΑΠ το 2013 θα κινηθούν κοντά στα 3,63 δισ. ευρώ έναντι 3,96 δισ. το 2012, ενώ τα κέρδη μετά φόρων θα περιοριστούν στα 116 εκατ. από 496 εκατ. ευρώ το 2012. Οι επιπτώσεις της αυξημένης φορολογίας θα επηρεάσουν σοβαρά τα αποτελέσματα του οργανισμού και για το 2014, οπότε και τα κέρδη από τα υφιστάμενα παιχνίδια προβλέπεται πως θα προσεγγίσουν τα 127 εκατ. ευρώ.
Τα καθαρά κέρδη θα αρχίσουν να κινούνται εντονα ανοδικά από το 2015 οπότε και υπολογίζονται στα 213 εκατ., ενώ ο κύκλος εργασιών θα κινηθεί ανοδικά μετά το 2015 (εκείνη τη χρονιά θα βρεθεί και στο χαμηλότερο επίπεδο, δηλαδή κοντά στα 2,83 δισ. ευρώ).
Οσον αφορά στα έσοδα από τα επιμέρους παιχνίδια, η διοίκηση του ΟΠΑΠ εκτιμά πως το 2013 το KINO θα συνεισφέρει 1,93 δισ., το «Πάμε Στοίχημα» 1,27 δισ. και το «Τζόκερ» 210 εκατ. ευρώ.
Οι επενδυτές ενημερώνονται πως τα πρώτα έσοδα από τα νέα παιχνίδια, στα οποία βασίζεται ο οργανισμός για τη βελτίωση των μεγεθών αφού τα σημερινά παιχνίδια θα κινηθούν πτωτικά, θα έρθουν το 2014.
Εκτός από τις παιχνιδομηχανές (VLTs) η διοίκηση του ΟΠΑΠ βασίζεται στο Ξυστό και στα παιχνίδια μέσω Διαδικτύου. Ειδικά για τα VLTs, η διοίκηση του οργανισμού υποστήριξε πως τα πρώτα 2.500 μηχανήματα θα έχουν εγκατασταθεί στις αίθουσες (Game Halls) του ΟΠΑΠ μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2014 με στόχο να εγκατασταθούν και τα 16.000 μέσα στον επόμενο χρόνο.
Για τα υπόλοιπα 18.500 VLTs που δεν θα βρίσκονται υπό τη διαχείριση του οργανισμού υποστήριξε πως μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2014 θα ολοκληρωθεί η σύνταξη των προδιαγραφών για την επιλογή των παραχωρησιούχων. Ως γνωστόν, προβλέπεται η επιλογή μέσω διαγωνισμού τεσσάρων έως 10 παραχωρησιούχων. Τα καθαρά έσοδα (Net drop) ανά παιχνιδομηχάνημα ημερησίως εκτιμώνται στα 73 ευρώ για το 2014 και στα 76 ευρώ για το 2015.
Τα πρώτα κέρδη από τα 16.500 VLTs που θα λειτουργεί άμεσα ο οργανισμός θα έρθουν το 2014 και θα ανέρχονται στα 17 εκατ. για να αυξηθούν στα 72 εκατ. ευρώ το 2015. Από το 2015 αναμένονται τα πρώτα κέρδη (38 εκατ. ευρώ) από τα 18.500 VLTs που θα παραχωρηθούν σε τρίτους. Φιλόδοξες είναι οι προβλέψεις για τα έσοδα από το ΞΥΣΤΟ που θα ξεκινήσουν από τα 75 εκατ. το 2013 για να εκτοξευθούν στα 800 εκατ. το 2020.
Για τα παιχνίδια μέσω Διαδικτύου, η διοίκηση του ΟΠΑΠ υποστηρίζει πως τον Ιούλιο του 2013 θα κατατεθούν οι αιτήσεις στην επιτροπή παιγνίων (ΕΕΕΠ) για το Online Poker και τα Casino Games και πως από τον Ιανουάριο του 2014 θα παρέχει Διαδικτυακά το Joker, το ΚΙΝΟ, το Poker, κ.λπ.
Οι κίνδυνοι
Οπως αναφέρει ο ΟΠΑΠ σε ανακοίνωση που εξέδωσε, οι μελλοντικές εκτιμήσεις που περιλαμβάνονται στην Παρουσίαση, βασίζονται στις τρέχουσες υποθέσεις και όχι σε ιστορικά στοιχεία και οι υποθέσεις αυτές, καθώς και οι προβλέψεις και οι μελλοντικές εκτιμήσεις εξαρτώνται από γεγονότα και άλλες συνθήκες που εκφεύγουν του ελέγχου της ΟΠΑΠ ή της δυνατότητάς του να τις προβλέψει.
Επιπρόσθετοι κίνδυνοι και αβεβαιότητες ως προς τα στοιχεία και πληροφορίες της Παρουσίασης. Μεταξύ αυτών προβλέπει:
*Μεταβολές στα στρατηγικά σχέδια της Εταιρίας που μπορεί να οφείλονται μεταξύ άλλων σε μεταβολές ελέγχου ή διοίκησης
*Γενικές μακροοικονομικές τάσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
*Την πιθανότητα να μην πραγματοποιηθούν όλες οι προσδοκώμενες συνέργιες και οφέλη από την υλοποίηση των έργων της ΟΠΑΠ (VLT's διαδικτυακά παίγνια, κρατικά λαχεία) ή να μην πραγματοποιηθούν εντός του αναμενόμενου χρονοδιαγράμματος
* Τις επιπτώσεις της νομοθεσίας και της νομολογίας των τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα και την Ευρώπη,
* Την εξάρτηση του μονοπωλίου και την έκθεση σε αντιδικίες ή/και κανονιστικές ενέργειες
Πρόσφατες και μελλοντικές μεταβολές στην τεχνολογία, τα παιχνίδια και τα πρότυπα
* Αλλαγές στην καταναλωτική συμπεριφορά, περιλαμβανομένων και των τάσεων στα έξοδα καθώς και αλλαγές στο χρόνο, τόπο και τρόπο που παίζονται τα τυχερά παίγνια,
* Την δημοτικότητα της ΟΠΑΠ,
* Μεταβολές στα σχέδια, πρωτοβουλίες και στρατηγική της ΟΠΑΠ, και η αποδοχή των καταναλωτών επί των αλλαγών αυτών,
* Την ικανότητα της ΟΠΑΠ να προβλέπει με ακρίβεια μελλοντικές συνθήκες τις αγοράς
* Πιέσεις από τον ανταγωνισμό, συμπεριλαμβανομένων και των πιέσεων ως αποτέλεσμα τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου και των αλλαγών στην τεχνολογία,
* Αλλαγές στις συνθήκες των διαφημιστικών αγορών και της διαφημιστικής δαπάνης λόγω πιέσεων από ομάδες δημοσίου ενδιαφέροντος, αλλαγές στη νομοθεσία και τους κανονισμούς και άλλες κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις,
* Την αποτελεσματική καταπολέμηση των παράνομων τυχερών παιγνίων,
* Την αυξημένη διακύμανση ή μειωμένη ρευστότητα στις κεφαλαιαγορές, συμπεριλαμβανομένου κάθε περιορισμού στην ικανότητα του ΟΠΑΠ να έχει πρόσβαση σε αγορές κεφαλαίων για την έκδοση ομολόγων, αναχρηματοδότηση των εκκρεμουσών οφειλών ή για την απόκτηση τραπεζικών χρηματοδοτήσεων με αποδεκτούς όρους,
* Τα αποτελέσματα κάθε σημαντικής εξαγοράς, διάθεσης και άλλων παρόμοιων συναλλαγών από την ΟΠΑΠ,
* Την αποτυχία επίτευξης προβλέψεων εσόδων,
* Την επάρκεια του πλαισίου διαχείρισης κινδύνου της ΟΠΑΠ
* Αλλαγές σε εφαρμοστέους λογιστικούς κανόνες,
* Διακοπή ή κατάρρευση δικτύου και πληροφοριακών συστημάτων ή άλλης τεχνολογίας επί της οποίας βασίζεται η δραστηριότητα της ΟΠΑΠ
* Η επίδραση συνδικαλιστικών ή εργατικών διαφορών ή αποκλεισμοί παικτών που επιδρούν στις επαγγελματικές αθλητικές κατηγορίες που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο αθλημάτων της ΟΠΑΠ,
* Αλλαγές στο φορολογικό δίκαιο, την ομοσπονδιακή επικοινωνία και άλλους νόμους ή κανονισμούς,
* Αλλαγές σε τιμές συναλλάγματος και στη σταθερότητα και ύπαρξη του Ευρώ.
Επιπλέον, επισημαίνεται το εκτεταμένο χρονικό διάστημα αναφοράς ορισμένων μελλοντικών εκτιμήσεων της Παρουσίασης και η αυξημένη αβεβαιότητα σε βάθος χρόνου.
 Από Fpress.gr

Τα παραμύθια με τους πολυεκατομμυριούχους ''Ομογενείς επενδυτές'' της οργάνωσης ''Hellenic Initiative'' και οι ''παπατζήδες'' 'Ελληνες πολιτικοί

κατσιματιδης, αβραμόπουλος, Λιβέρης, Δημητριος_21φεβ13. νεα υορκηKωμικοτραγικά: Κι ενώ οι της οργάνωσης Hellenic Initiative, που υποτίθεται ΘΑ... ''σώσουν'' την Ελλάδα με... ''επενδύσεις'', ανακοινώνουν τα περί γεύματός τους με τον υπουργό Δημήτρη Αβραμόπουλο (σχετική ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής το επιβεβαιώνει) βγαίνει την επομένη ο υποψήφιος δήμαρχος Νέας Υόρκης Τζον Κατσιματίδης και τους... καπελώνει, αφού με δελτίο Τύπου αναφέρει ότι αυτός παράθεσε το γεύμα στον υπουργό: ''February 22, 2013: John Catsimatidis, a leading candidate for Mayor of New York City, hosted an international lunch for the Foreign Minister of Greece Dimitris Avramopoulos yesterday at New York’s storied 21 Club.''
Oι πολυεκατομμυριούχοι και η υπουργική επίδειξη ''φιγούρας'' και ανευθυνότητας
Στο γεύμα, σε μιά επίδειξη ανευθυνότητας, ο υπουργός Εξωτερικών, προσφέρθηκε να παραχωρήσει το κτίριο της παλιάς πρεσβείας στην Ουάσιγκτον, γιά να χρησιμοποιηθεί από τους ''σωτήρες'', με την προϋπόθεση, αυτοί να το ανακαινίσουν. Φαίνεται, η δημόσια περιουσία της Ελλάδας, είναι ''κτήμα'' του κάθε ''φιγουρατζή'' της κάθε κυβέρνησης, γιά να το ''παραχωρεί'' όπου και όπως αυτός ''γουστάρει''... Μιλάμε δηλ. γιά κατάντια.

“Xαστούκια” της τρόικα για την Ελλάδα – Ολόκληρη η έκθεση.

troika-mand_79898Κίτρινες κάρτες έβγαλε η τρόικα στην έκθεσή της για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. Η έκθεση συντάχθηκε τον Ιανουάριο από την τρόικα και δημοσιοποιήθηκε από συνδικαλιστές των Εφοριακών. Οι δανειστές καταγράφουν – κυρίως – τις μεγάλες αδυναμίες της φορολογικής διοίκησης στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.

Παρουσιάζονται σημαντικές καθυστερήσεις σε θέματα διαχείρισης εσόδων και αναποτελεσματικές παρεμβάσεις στη φορολογική διοίκηση, έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής, μεγάλες ελλείψεις προσωπικού για τη διενέργεια ελέγχων και την είσπραξη οφειλών, έλλειψη κινήτρων και χαμηλές αμοιβές για τους ελεγκτές καταθέτουν βελτιωτικές προτάσεις.

Οι περισσότεροι ελεγκτές στη Δ.Ο.Υ Μεγάλων Φορολογουμένων δεν έχουν χώρο εργασίας και φορητούς υπολογιστές, οι αμοιβές των νεοεισερχομένων ελεγκτών είναι κάτω από 700 ευρώ, υπηρεσίες με αρμοδιότητες αιχμής κατά της φοροδιαφυγής είναι υποστελεχωμένες και κενές από ελεγκτές, ένα στους δύο ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών είναι πάνω από 50 ετών και σε ποσοστό 26% έχουν πατήσει τα 55 χρόνια.

Προτείνουν την αυστηροποίηση ποινών με άσκηση ποινικών διώξεων ακόμη και για τις περιπτώσεις που ο φορολογούμενος εξοφλεί το φόρο που βεβαιώνεται. Προτείνεται επίσης η ενίσχυση των αρμοδιοτήτων και της αυτονομίας του γενικού γραμματέα δημοσίων εσόδων, ενώ επισημαίνεται ότι η διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων έχει ήδη παραλάβει στοιχεία 130 υπαλλήλων του υπουργείου που ερευνώνται για εμβάσματα σε τράπεζες του εξωτερικού.

Στην έκθεση υπενθυμίζεται η δέσμευση που έχει αναλάβει η κυβέρνηση να μην κάνει άλλη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών και να μην υιοθετηθούν νέες φορολογικές αμνηστίες.

Τα βασικότερα σημεία της έκθεσης 
1. Δώστε αρμοδιότητες και αυτονομία στον γενικό γραμματέα δημοσίων εσόδων – Απολύστε επίορκους. 
Οι προτάσεις για την απόδοση στον νέο ΓΓΔΕ περισσότερης αυτονομίας δεν βρίσκονται στην σωστή τροχιά. Ο διαφαινόμενος κίνδυνος είναι ότι η φορολογική διοίκηση θα συνεχίσει να ακολουθεί μια πορεία βραδύτατων μεταρρυθμίσεων χωρίς να δίνεται τέλος ούτε στις πολιτικές επεμβάσεις ούτε στη διαφθορά.
Η διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων παρέλαβε πρόσφατα στοιχεία 130 υπαλλήλων οι οποίοι περιλαμβάνονται σε κατάλογο προσώπων τα οποία φαίνεται να έχουν εμβάσει ποσά σε ξένη τράπεζα. Οι έλεγχοι των δηλώσεων πόθεν έσχες των εν λόγω υπαλλήλων έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν πολύ σύντομα. «Για να είναι οι ανωτέρω έλεγχοι αποτελεσματικοί, απαιτείται η συνακόλουθη επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων οι οποίες θα φτάνουν έως και την ποινή της απόλυσης».
2. Γερασμένο προσωπικό. 
Το ηλικιακό προφίλ του ανθρώπινου δυναμικού: πάνω από τους μισούς υπαλλήλους έχουν συμπληρώσει τα 50 ενώ 26% έχουν ήδη πατήσει τα 55.
3. Χαμηλές αμοιβές: 
Ο μέσος μηνιαίος μισθός για νεοεισερχόμενο ελεγκτή είναι κάτω από 700 ευρώ, ποσό αντίστοιχο με τον μισθό κάθε άλλου νεοεισερχόμενου πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στο ΥΠΟΙΚ και μόνο 20% πάνω από τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα. Συγκριτικά, στις άλλες φορολογικές διοικήσεις στις χώρες του ΟΟΣΑ ο κατώτατος μισθός ενός ελεγκτή ανέρχεται περίπου σε 134% του κατά κεφαλήν ΑΕΠ ενώ στην Ελλάδα κινείται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα, ήτοι σε λιγότερο από 50% του κατά κεφαλήν ΑΕΠ.
Το Ενιαίο Μισθολόγιο και η κατάργηση των επιδομάτων απόδοσης για τους δημοσίους υπαλλήλους δεν επιτρέπουν τη διαφοροποίηση της αμοιβής συναρτήσει προσόντων και πείρας. Σε άλλες φορολογικές διοικήσεις η αμοιβή των ελεγκτών διαμορφώνεται σε διαφορετικά επίπεδα και φθάνει σε ποσοστό 340% του κατά κεφαλήν ΑΕΠ για τους ελεγκτές στο ανώτατο επίπεδο.
4. ΦΠΑ – Ποινές στο κράτος. 
Οι σωρευμένες υποθέσεις επιστροφής του ΦΠΑ στις 31 Δεκεμβρίου 2012 αφορούσαν ποσό ύψους €1,74 δισεκατομμυρίων. Η κατάσταση αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στην διοικητική πρακτική να ελέγχονται όλες οι αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ καθώς και στο γεγονός ότι ο σχετικός προϋπολογισμός που έχει στη διάθεσή της η κάθε Δ.Ο.Υ. δεν επαρκεί για την έγκαιρη καταβολή όλων των επιστροφών.
Για τις περισσότερες εκκρεμείς αιτήσεις επιστροφής (7.523) η έγκριση επιστροφής (ΑΦΕΚ) δεν έχει εκδοθεί. Για τις αιτήσεις αυτές εκκρεμεί έλεγχος. Οι αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ παραγράφονται μετά από 3,5 χρόνια. Μετά την παρέλευση του χρονικού αυτού διαστήματος, είτε απαιτείται πλήρης φορολογικός έλεγχος του φορολογούμενου είτε ο φορολογούμενος πρέπει να προσφύγει στα δικαστήρια για να πληρωθεί. Αντί όμως να «τιμωρείται» ο φορολογούμενος θα έπρεπε να τιμωρείται το Δημόσιοτο οποίο είναι αυτό το οποίο δεν επέστρεψε εγκαίρως τον οφειλόμενο ΦΠΑ.
5. Η κυβέρνηση πρέπει να άρει τα γραφειοκρατικά εμπόδια που αναστέλλουν τη θεσμική μεταρρύθμιση.
Η εναλλακτική θα είναι η κυβέρνηση να αλλάξει τροχιά, να εγκαταλείψει το μοντέλο που θέλει τη φορολογική διοίκηση ενταγμένη στις δημόσιες υπηρεσίες και να ανακοινώσει ότι θα θεσπίσει μια ημι-αυτόνομη υπηρεσία δημοσίων εσόδων με συγκεκριμένη εξουσιοδοτική νομοθεσία και απολογιστική ευθύνη έναντι του υπουργού Οικονομικών.
6. ΣΔΟΕ και ΓΓΠΣ να ενταχθούν στη δομή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. 
7. Δ.Ο.Υ. Μεγάλων Επιχειρήσεων:
Καταργήστε την υποχρέωση ελέγχου όλων των υποθέσεων των τελευταίων δέκα ετών. Επιλέξτε υποθέσεις προς έλεγχο με βάση συγκεκριμένα κριτήρια.
8. Ελεγκτές. 
Προχωρήστε σε εξωτερικές προσλήψεις 200 νέων ελεγκτών έως το τέλος Μαρτίου. Συνολικά την περίοδο 2013-2014 θα χρειαστούν επιπλέον 500 εξωτερικά προσλαμβανόμενοι ελεγκτές ετησίως.
9. Σύγχρονα συστήματα. 
Οι περισσότεροι από τους ελεγκτές που μετατέθηκαν πρόσφατα στη Δ.Ο.Υ Μεγάλων Φορολογουμένων δεν έχουν καν φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές ούτε χώρο εργασίας.
10. Χάσατε τους στόχους για είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών. 
Αντί για 2 δισ. ευρώ από ληξιπρόθεσμα πέρυσι εισπράχθηκαν μόλις 1,099 δισ. ευρώ (ποσοστό 54%). Το προσωπικό που ασχολείται με τις εισπράξεις δεν έχει αυξηθεί, η κεντρική υπηρεσία που ασχολείται με τα ληξιπρόθεσμα είναι υποστελεχωμένη. Το συνολικό της προσωπικό είναι μόλις οκτώ άτομα, συμπεριλαμβανομένης της προϊσταμένης της Διεύθυνσης.
Στην Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης (ΕΜΕΙΣ) μόλις 37 άτομα αντί για 50, δεν υπάρχουν βασικά συστήματα μηχανογραφικής υποστήριξης, η συνολική εισπραξιμότητα της μονάδας ανήλθε σε μόλις 0,5% του 2012. Αν δεν υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις θα χάσετε τους στόχους είσπραξης ληξιπρόθεσμων 1,9 δισ. ευρώ.
Η ΕΜΕΙΣ ολοκλήρωσε το 2012, συνολικά 765 υποθέσεις μεγάλων οφειλετών στις οποίες αντιστοιχεί συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος 16,4 δισ. ευρώ από τις οποίες όμως εισπράχθηκαν τελικά μόνο 80,53 εκατ. ευρώ (0,5%). Άλλα 10,3 εκατ. ευρώ εισπράχθηκαν από παράλληλες ενέργειες διασταύρωσης στοιχείων στις οποίες προέβη η ΕΜΕΙΣ για υποθέσεις που δεν περιλαμβάνονται στις επιλεγείσες υποθέσεις των 1.500 μεγάλων οφειλετών.
Η χαμηλή εισπραξιμότητα οφείλεται στο ότι οι περισσότερες οφειλές είναι ανεπίδεκτες είσπραξης (πτωχεύσεις, εκκαθαρίσεις, ΔΕΚΟ και πολύ μεγάλες οφειλές που αντιστοιχούν στην επιβολή μη ρεαλιστικών προστίμων και ποινών για παραβάσεις του ΚΒΣ).
Τι πρέπει να γίνει: Επικεντρωθείτε στις μεγαλύτερες σε ύψος εισπράξιμες οφειλές. Οι 1.500 μεγαλύτερες εισπράξιμες οφειλές αντιστοιχούν σε ένα επιμέρους σύνολο οφειλετών ,έκαστος των οποίων οφείλει τουλάχιστον 600.000 ευρώ με συνολικό ύψος ανεξόφλητου χρέους περίπου 5,5 δις ευρώ. Οι υποθέσεις αυτές να μεταφερθούν άμεσα στην ΕΜΕΙΣ. Παράλληλα διαγράψτε τα μη εισπράξιμα χρέη.
11. Η Μονάδα Μεγάλων Οφειλετών να επικεντρωθεί στις εισπράξιμες μεγάλες οφειλές.
12. Έλεγχοι.
Χάσατε τους στόχους το 2012 καθώς ολοκληρώθηκε μόνο το 25% των ετήσιων τακτικών ελέγχων που θα έπρεπε να έχουν γίνειΗ Δ.Ο.Υ Μεγάλων Φορολογουμένων έχει 142 ελεγκτές από τους οποίους οι 100 ήρθαν το Δεκέμβριο αλλά μόνο το 50% έχει εμπειρία ελέγχου σε μεγάλες επιχειρήσεις. Τοποθετήστε επόπτες στη Δ.Ο.Υ. ΜΕΦΟ.
13. Αναθεωρήστε τους κανόνες παραπομπής στον Εισαγγελέα. 
Να ασκείται ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή αναξαρτήτως αν ο φορολογούμενος καταβάλλει το φόρο που βεβαιώνεται. Χρειάζεται ευρύτερη βάση ποινικών διώξεων, σημειώνεται. Σήμερα σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν σαφείς ενδείξεις φοροδιαφυγής, εάν ο φορολογούμενος καταβάλλει το βεβαιωθέν ποσό δεν διώκεται. Στον Εισαγγελέα παραπέμπονται υποθέσεις μη καταβολής ΦΜΥ και εισφορών κοινωνικής ασφάλισης.
 Πηγή

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

7.000 χρόνια,υπάρχουμε και δημιουργούμε στο ίδιο τόπο!Δεν χρειαστήκαμε “εκπολιτιστές”…

19CBABEEB96C26042198EACC445070B4…Διότι κατοικούμε αυτήν την χώρα, χωρίς ούτε να εκδιώξουμε άλλους εξ αυτής ούτε να την καταλάβουμε έρημο ούτε να εγκατασταθούμε σε αυτήν ως ανάμεικτος ομάδα από διάφορα ανόμοια φύλα, απεναντίας είναι τόσον ευγενές και γνήσιο το γένος μας, ώστε τη χώρα, στην οποίαν είδαμε το πρώτο φως, εξακολουθούμε συνεχώς να κατοικούμε, διότι είμεθα αυτόχθονες..(Ισοκράτης, «Πανηγυρικός», 24 -25)
Η πύλη του Άδη και ο μοναδικός στην Ευρώπη οικισμός 7.000 ετών
Με θέα σε έναν ήσυχο ελληνικό όρμο μακριά από τη Αθήνα, η Σπηλιά της Αλεπότρυπας περιέχει λείψανα από οικισμό Λίθινης Εποχής, τάφους, μια λίμνη και μια αμφιθεατρική αίθουσα στην οποία έχουν πραγματοποιηθεί απίστευτες τελετές που έλαβαν χώρα πριν, τουλάχιστον, 5.000 χρόνια.
Όλα αυτά ήταν σφραγισμένα από τον κόσμο μέχρι τους σύγχρονους καιρούς και οι επιστήμονες μόλις τώρα αναφέρουν αυτά τα οποία παρέμειναν εκεί μέσα.
«Δεν υπάρχει σχεδόν κανένας νεολιθικός οικισμός σε όλην την Ευρώπη, όπως αυτός εδώ- με τόσες πολλές ταφές», λέει η αρχαιολόγος Αναστασία Παπαθανασίου από το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού, διευθύντρια της Ομάδας Έργου του σπηλαίου του Δυρού. Η ομάδα έχει αποκαλύψει μέχρι στιγμής περίπου 160 ταφές στο εσωτερικό του σπηλαίου και χρονολογούνται από 7.000 έως 5200 χρόνια πριν, όταν άρχισε να εξαπλώνεται η γεωργία στην Ευρώπη.
Στο εσωτερικό, το σπήλαιο καλύπτεται από ένα λιπαρό στρώμα στάχτης που προκλήθηκε από τις τελετουργικές πυρκαγιές
που πραγματοποιήθηκαν στους τάφους που υπάρχουν εκεί.
«Η διατήρησή τους είναι εξαιρετική», λέει η Παπαθανασίου. Από τα διατηρημένα πράγματα διαπιστώνεται ότι οι αγρότες της Λίθινης Εποχής είχαν μια βαρύτητα στη βρώση του κριθαριού και του σίτου με λίγο κρέας ή ψάρι. Οι αναλύσεις των θαμμένων σκελετών δείχνουν ανθρώπους που δεν διαφέρουν πολύ από τους σημερινούς ανθρώπους της Μεσογείου – σχεδόν στο ύψος των σημερινών Ελλήνων- αν και είναι ελαφρώς αναιμικοί λόγω της έλλειψης του κρέατος στη διατροφή τους».
Περίπου το 31 τοις εκατό των θαμμένων κρανίων εμφανίζουν μία κληρονομική γραμμή, όπου οι πλάκες των οστών συναντιούνται πάνω από το μέτωπο, που δείχνουν συγγένεια, λέει η Παπαθανασίου και θα προσθέσει ότι τα κρανία, επίσης, έχουν πολλά σημεία από επουλωμένα χτυπήματα και κοψίματα. «Πάλεψαν πολύ».
«Ζούσαν σε ένα χωριό έξω από τη σπηλιά», λέει ο Mike Galaty του Millspas College στο Τζάκσον του Μισσισιπή (ΗΠΑ), με τον συνδιευθύνοντα του ερευνητικού έργου, William Parkinson του Field Museum του Σικάγο. «Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς γινόταν στη διάρκεια του τελετουργικού, αλλά φαίνεται ότι θυσίαζαν ζώα, έσπαγαν αγγεία και άλλα κεραμικά και δημιουργούσαν μεγάλες φωτιές στο εσωτερικό της σπηλιάς».
Ο Έλληνας αρχαιολόγος Γιώργος Παπαθανασίου, ο οποίος ήταν επικεφαλής των ανασκαφών στην τοποθεσία από την αρχή που έγινε τη δεκαετία του 1970, πιθανολογεί ότι η αρχαία ελληνική έννοια του Άδη, μία ζοφερή και ομιχλώδης κατοικία των νεκρών- μπορεί να έχει τις ρίζες της στις τελετουργίες που λάβαιναν χώρα στο σπήλαιο.

Η πρώτη εκ νέου ανακάλυψη του σπηλαίου έγινε από εντόπιους το 1958 και οι Έλληνες αξιωματούχοι του τουρισμού την είδαν ως τουριστική έλξη. Όταν οι αρχαιολόγοι συνειδητοποίησαν τι κρυβόταν εκεί, έκαναν προσπάθειες να μην ποδοπατηθεί ο χώρος από τους τουρίστες. Κατά τα επόμενα χρόνια το σπήλαιο του Δυρού θα χαρτογραφηθεί σε όλη την έκτασή του καθώς και ο χώρος του οικισμού της Λίθινης Εποχής, γύρω από τον κόλπο.

USA Today 
Πηγή:© mikres-ekdoseis- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Παρουσιάζουν ως “επενδυτές” τις πολυεθνικές που ρήμαξαν την Ελληνική παραγωγή!

Θα φέρουν “ανάπτυξη” αυτοί που εκβίαζαν κάθε Ελληνική επιχείρηση με πρόσχημα το “Greek Exit”;

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός οικονομικών συναντήθηκαν με εκπροσώπους πολυεθνικών, υπό τον μανδύα της “ανάπτυξης” και των “επενδύσεων”, προκειμένου να τους διαβεβαιώσουν ότι η απειλή του Grexit δεν υφίσταται.

Μεταξύ των παρευρισκομένων, υπήρχαν οι γνωστές πολυεθνικές προμηθεύτριες εταιρείες των Ελληνικών καταστημάτων λιανικής και S/M, οι οποίες όχι μόνο δεν έχουν “επενδύσει” ούτε Ευρώ στην Ελλάδα, αλλά όλα τα προϊόντα τους παράγονται στο εξωτερικό, σε χώρες με χαμηλό εργατικό κόστος, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα προϊόντα τους πωλούνται ακόμα και στις διπλάσιες τιμές σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρώπης!

Δηλαδή, αυτοί που έχουν κερδίσει εκατομμύρια στις πλάτες των Ελλήνων καταναλωτών, συνθλίβοντας με αθέμιτο ανταγωνισμό τους Έλληνες παραγωγούς, παρουσιάζονται ως “επενδυτές” που θα φέρουν την ανάπτυξη! Υπάρχει όμως κάτι πολύ χειρότερο, που αποδεικνύει ποιοί ακριβώς θησαύρισαν από την απειλή του Grexit, πέραν βεβαίως των παγκόσμιων τοκογλύφων…

Οι ίδιες πολυεθνικές, όλο αυτό το διάστημα, παραβιάζοντας ακόμα και την κοινοτικη οδηγία που κάνει λόγο για πίστωση 30 ημερών στους πελάτες – λιανεμπόρους, εκβίαζαν για αποπληρωμή εντός ολίγων ημερών “διότι η χώρα μπορεί να βγει από το Ευρώ από μέρα σε μέρα”! Με αυτόν τον τρόπο υποχρέωναν τις Ελληνικές επιχειρήσεις να τους αποπληρώνουν προμήθειες διμήνου (τόσο μένει στα ράφια κάθε παραγγελία), μέσα σε 4 -7 ημέρες, στερώντας την ρευστότητα απο την υπόλοιπη αγορά!

Το αποτέλεσμα αυτού του εκβιασμού ήταν να καθυστερούν οι πληρωμές στους Έλληνες προμηθευτές – παραγωγούς που υποχρεώνονταν σε πολύμηνη παροχή πίστωσης, οδηγώντας εκατοντάδες Ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις σε λουκέτο. Εδώ γίνεται ξεκάθαρο ποιούς ακριβώς εξυπηρετούσαν οι φήμες περί εξόδου από το Ευρώ, ποιοί θησαύριζαν από υποθέσεις τύπου “τορναδόρου”, ποιοί έκαναν πλιάτσικό πάνω στο δράμα και την εξαθλίωση της Ελληνικής κοινωνίας.

Αυτοί που έβγαλαν ντε φάκτο την Ελλάδα από την Ευρώπη καταστρατηγώντας τις κοινοτικές οδηγίες, θησαύρισαν από τα εκβιαστικά διλήμματα.

Εννοείται ότι οι αλυσίδες ξένης ιδιοκτησίας, κυρίως οι Γερμανικές, έμεναν αλώβητες αφού εφάρμοζαν τις κεντρικές συμφωνίες με τους πολυεθνικους προμηθευτές, εις βάρος των Ελλήνων καταναλωτών και επιτηδευματιών.

Κολοσσοί όπως η Unilever, η P&G, η Nestle, η Friesland, η Colgate, η Reckitt Benckiser και άλλοι, μόνον ως αρχάγγελοι της ανάπτυξης δεν μπορούν να παρουσιαστούν. Στην δυσκολότερη στιγμή της νεώτερης Ελλάδας, απέδειξαν περίτρανα ότι η λύση για την έξοδο από την κρίση βασίζεται στα Ελληνικά χέρια αλλά κυρίως στην συνειδητοποίηση του Έλληνα καταναλωτή. Κάθε Ευρώ που φεύγει εκτός χωρας, δεν ξανάρχεται πίσω και η άγνοια πλέον δεν συγχωρείται.

Μόνο Ελληνικά προϊόντα λοιπόν, απο Ελληνικές επιχειρήσεις. Και ας στερηθούμε λίγη χημεία made in Bangladesh, δεν θα πάθουμε τίποτα. Άλλοι στερήθηκαν την ίδια τους την ζωή για να έχουμε σήμερα εμείς δικαίωμα επιλογής.

Πηγή: olympia.gr

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...