Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Δημ. Συμβούλιο Δ. ΔΕΛΦΩΝ (29-3-2013) Καστέλλια - Αλεφάντω. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την Παρασκευή 29-3-2013 στο Δημοτικό Συμβούλιο Δ. Δελφών μετά από πρόταση της Δημοτικής μας παράταξης, συζητήθηκε το θέμα που προέκυψε από την παράνομη αδειοδότηση εξόρυξης στη θέση Αλεφάντω των Καστελλιών Φωκίδας.
Στη συζήτηση παρενέβησαν κάτοικοι της περιοχής αλλά και εκπρόσωπος της εταιρείας που παρακολούθησε την συζήτηση μαζί με τους επιτελείς του.
Η παράταξη του Δημάρχου αρνήθηκε να επικυρώσει το ομόφωνο ψήφισμα των κατοίκων (9-3-2013) εμμένοντας στην άποψη ότι οι συνελεύσεις δεν έχουν κανένα σκοπό να γίνονται για τέτοια θέματα!!! Έτσι ίσως εξηγείται, γιατί μέχρι τώρα και παρά τα τόσα προβλήματα σε κανένα πρώην δήμο δεν έχουν γίνει συνελεύσεις. Φοβούνται την γνώμη και την άμεση ενέργεια των πολιτών.
Εντύπωση προκάλεσε επίσης το γεγονός της θετικής ψήφου μόνο 4 δημοτικών συμβούλων, σε πρόταση κατά των ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ ΒΩΞΙΤΟΥ!!!  
Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε διευθύνσεις βίντεο μιας σειράς χαρακτηριστικών τοποθετήσεων από το δημοτικό συμβούλιο για τους πολίτες που ενδιαφέρονται .
       Είμαστε σίγουροι ότι η Αλεφάντω μπορεί να γίνει η απαρχή μιας νικηφόρας πορείας. Είμαστε σίγουροι ότι οι αγκυλώσεις χρόνων και ο ραγιαδισμός θα παραμεριστούν και οι ΠΟΛΙΤΕΣ  θα βάλουν την δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις και στο μέλλον αυτού του τόπου. 
Εμείς σαν δημοτική κίνηση θα είμαστε σταθερά αρωγοί σε τέτοιες διαδικασίες.      
http://youtu.be/rZAfI22l0sg  κάτοικοι Καστελλιών
http://youtu.be/nFUgYmHtIik  Π. Μέγκος
http://youtu.be/l8jA9Cf6E6Q   κ. Λαίνη
http://youtu.be/mPNW5cY6NcY  2 δημ. Σύμβουλοι υπέρ εταιρείας εξορύξεων
http://youtu.be/es-tTH3hL6U ομιλία και πρόταση κατά  επιφανειακών εξορύξεων κ. Γιαγκή
http://youtu.be/KN67181Rz3o ψηφοφορία για επιφανειακές εξορύξεις.

ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ….                       

Καλά, η δημοσκόπηση του Έθνους για τον Στουρνάρα, ξεπέρασε και την κηδεία του Κιμ Γιονγκ Ιλ!

20130331-181420.jpgΠοιά Βόρεια Κορέα; Ελλάδα και πάλι Ελλάδα.
Στο Έθνος που κυκλοφορεί υπάρχει η διθυραμβική δημοσκόπηση που θα έκανε ακόμα και τον Κιμ Ιλ Σουνγκ να κοκκίνιζε από ντροπή. Σύμφωνα λοιπόν με τα ευρήματα της, δημοφιλέστερος υπουργός της κυβέρνησης είναι ο …Στουρνάρας!!!
Ναι, δεν κάνουμε πλάκα, οι άνθρωποι το τόλμησαν!
Όπως καταλαβαίνετε, μετά από αυτή την δημοσίευση, οι κλαυθμοί και οδυρμοί στην κηδεία
του τ. ηγέτη της Β. Κορέας, αποκτούν πλέον την ειλικρίνεια λακωνικού μοιρολογιού μετά από χαμό πρωτότοκου.
Και εις ανώτερα σύντροφοι! Είπαμε, “για τον σοσιαλισμό αγωνιζόσαστε όλοι”, αλλά εσείς βάλατε τα γυαλιά ακόμα και στα “γεράκια” της βόρειας χερσονήσου…


Οι θεωρίες Σόϊμπλε…Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

Γράφει ο petrosdiver.

"Το ευρώ εξέρχεται ενισχυμένο από την κυπριακή κρίση", εκτιμά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

Στην συνέντευξή του προς την εφημερίδα Bild, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών εκφράζει την αντίθεσή του στην έξοδο προβληματικών χωρών από την ζώνη του κοινού νομίσματος, επισημαίνοντας ότι "είναι σημαντικότερο να …είμαστε αρκετά ισχυροί έτσι ώστε να κρατήσουμε όλες τις χώρες στο πλοίο".

Λογικό άν σκεφτεί κανείς οτι εάν ο νότος εγκαταλήψει την ζώνη του Ευρώ, εξ αιτίας της πολιτικής που επιβάλει το Βερολίνο, απο ποιούς θα τ'αρπάζουν οι κύριοι αυτοί; Σκεφτήτε να υπάρξουν και ανάλογες αντιδράσεις απο κάποια κράτη...εμπάργκο ας πούμε...στα Γερμανικά αυτοκίνητα ή σε κάποια τρόφιμα...  

Η κυπριακή κρίση καταδεικνύει ότι το ευρώ είναι σήμερα πιο σταθερό από ό,τι πριν από 3 χρόνια, υποστηρίζει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Οι αναταράξεις δεν μεταδόθηκαν σε άλλες χώρες της νοτίου Ευρώπης», λέει ο υπουργός και διευκρινίζει ότι στις αρχές του 2012 τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά, καθώς εξαιτίας των επικείμενων εκλογών στην Ελλάδα είχαν εκτοξευθεί στα ύψη τα επιτόκια δανεισμού των χωρών της Νότιας Ευρώπης. 
Το μόνο που δεν μας λέει αυτός ο "κυριος" είναι το πόσα δις έχουνε χώσει στις τράπεζες για να επιτύχουν αυτή την εικονική σταθερότητα του συστήματος, τα οποία φόρτωσαν στις πλάτες του κοσμάκι και για πόσο καιρό ακόμη θα μπορούν να το καταφέρνουν. 
Γιατί κακά τα ψέματα είναι θέμα χρόνου το "μπάμ". 
Τώρα όσον αφορά την παρατήρηση οτι η Ελλάδα ήταν ο λόγος που είχαν εκτοξευθεί στα ύψη τα επιτόκια δανεισμού των χωρών της Νότιας Ευρώπης...ε!! αυτό τώρα ας μην το σχολιάσω. 

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών επαναλαμβάνει την άποψή του ότι «η Κύπρος παραμένει ιδιαίτερη και μεμονωμένη περίπτωση», απαντώντας έτσι για μια ακόμη φορά στον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ που επιμένει ότι στο εξής θα πρέπει να συμμετέχουν στο κόστος διάσωσης προβληματικών χωρών οι μεγαλοκαταθέτες και οι ίδιες οι τράπεζες.

Αν θυμάμαι καλά και η Ελλάδα αποτελούσε ιδιαίτερη περίπτωση και η Ισπανία το ίδιο και η Ιταλία που ακολουθεί και η Ισλανδία και πάει λέγοντας.
Αναφερόμενος στο πρόβλημα της Κύπρου, ο Γερμανός πολιτικός επισήμανε ότι οι δύο μεγαλύτερες τράπεζες της μεγαλονήσου «ντε φάκτο δεν ήταν πλέον φερέγγυες» και το κυπριακό κράτος δεν είχε τα απαιτούμενα κεφάλαια για να εγγυηθεί τις καταθέσεις. Για τον λόγο αυτόν ελήφθη η απόφαση να συμμετάσχουν στο κόστος «και εκείνοι που είναι συνυπαίτιοι για την κρίση».

Εδώ φαίνεται καθαρά ο τρόπος με τον οποίο αυτός ο κύριος αντιλαμβάνεται το σύστημα. Μια ιδιωτική επιχείρηση (μια τράπεζα), πέφτει έξω απο κακή διαχείρηση των ιδιοκτητών και αντί να πληρώσουν οι έχοντες την επιχείρηση, θα πρέπει να την πληρώσουν την ζημιά οι πελάτες....Τέλειο!!!
 Επίσης εδώ μας λέει και μια πολύ μεγάλη αλήθεια, οτι οι τράπεζες δεν εγγυούνται τα χρήματα των καταθετών. 
Ο πολύς κόσμος νομίζει οτι βάζοντας τα λεφτά του σε μιά τράπεζα τα έχει εξασφαλίσει. 
ΛΑΘΟΣ... οι καταθέσεις μέχρι τις 100000 € είναι εγγυημένες απο τα κράτη και οχι απο τις τράπεζες. Και μάλιστα απο τα κράτη τα οποία δεν έχουν δημοσιονομικά προβλήματα και δεν έχουν υπογράψει μνημόνια κλπ. καλή ώρα όπως η Ελλάδα. 
Γιατί τότε όλα εξαρτώνται απο τις ορέξεις του κάθε Τόμσεν, του κάθε Σόϊμπλε και της κάθε Λαγκάρντ....
Ο γερμανός υπουργός υποστήριξε τέλος ότι τα πράγματα στην ευρωζώνη πήγαν καλύτερα από ότι προφήτευαν κάποιοι και εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι «στα βιβλία της ιστορίας θα διαβάζουμε ότι αυτή η κρίση ενίσχυσε τη συνοχή της Ευρώπης».
Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις.
Πληροφ. απο Deutsche Welle

Έδιωξαν τη Ζέτα Μακρή από την κηδεία του Θανάση Νάκου!

edioksan-ti-zeta-makri-apo-tin-kideia-toy-thanasi-nakoy Ανεπιθύμητη στην κηδεία Θανάση Νάκου στο Βόλο ήταν από την οικογένεια του εκλιπόντος η Ζέτα Μακρή που καταλαμβάνει την έδρα του στη Βουλή.
Η κυρία Μακρή έφτασε χθες στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου μισή ώρα πριν από την κηδεία, συνοδευόμενη από το δημοτικό σύμβουλο Τ. Δουλόπουλο και τον Αντ. Ακτσιαλή, ωστόσο μετά από αίτημα τις οικογένειας του εκλιπόντος πολιτικού δεν της επιτράπηκε η είσοδος στον ναό για να προσκυνήσει τη σορό του Θανάση Νάκου.
Χρειάστηκε η παρέμβαση του αστυνομικού διευθυντή για να ανάψει ένα κερί και αποχώρησε.
Σύμφωνα με το larissanet.gr, η κυρία Μακρή δήλωσε στα ΜΜΕ ότι η οικογένεια δεν αποδέχτηκε ούτε το στεφάνι που έστειλε στη μνήμη του εκλιπόντος και αποχαιρέτισε τον αντιπρόεδρο της βουλής, λέγοντας: «Καλό ταξίδι Θανάση...».

Το δόγμα του ΣΟΚ συνεχίζεται! Κόψτε τις συντάξεις σε όσους είναι κάτω των 60!



“Ή απολύετε δημοσίους υπαλλήλους ή κόψτε τις συντάξεις σε όσους είναι κάτω των 60 και δώστε τους κάποιο επίδομα όπως αυτό του ΟΑΕΔ μέχρι να φτάσουν στην ηλικία αυτή”.
Η αναστάτωση της κυβέρνησης είναι μεγάλη καθώς ο αριθμός των ανθρώπων αυτών αγγίζει ήδη τους 700.000!
Άλλη μια νέα μοναδική λύση που μας παρέχει η Τρόικα.
Άραγε τι εξυπηρετεί αυτή η πρόταση:
> ως μοχλός πίεσης για τις απολύσεις;
> για να προκύψει η ιδέα του κουρέματος των καταθέσεων αντί για κάτι τέτοιο είτε τώρα είτε λίγο παρακάτω;

Τα… βαμπίρ της Ευρωζώνης

JOEL SAGET / AFPΚεφάλαια και νέοι επιστήμονες μετακομίζουν από το Νότο στο Βορρά
Με οικονομικό… βαμπίρ μοιάζει ο σκληρός πυρήνας της Ευρωζώνης, καθώς η αφαίμαξη των χωρών της περιφέρειας ισχυροποιεί τη Γερμανία και δευτερευόντως τη Γαλλία. Από πολύτιμη ρευστότητα μέχρι εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, η 4ετία 2009-2012 χαρακτηρίζεται από μαζική μετακίνηση κεφαλαίων και μετανάστευση νέων επιστημόνων.
Περίοδο κατά την οποία οι καταθέσεις μόνο σε Ισπανία, Ελλάδα και Ιρλανδία μειώθηκαν δραματικά κατά 264,2 δισ. ευρώ, σε αντίθεση με τη Γερμανία, όπου αυξήθηκαν κατά 267,7 δισ. ευρώ (σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας). Θεαματικά είναι τα στοιχεία και για τη Γαλλία, που δείχνουν ενίσχυση 324 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο.
Γερμανοί οικονομικοί καθηγητές και αναλυτές επιχειρούν να εξηγήσουν την προσπάθεια του Βερολίνου να ενισχύσει τη ρευστότητα της οικονομίας, αλλά και τους κινδύνους που ελλοχεύουν μετά τις εξελίξεις στην Κύπρο. Ενδεικτική θεωρείται η εκτίμηση του Peter Bofinger (καθηγητής οικονομίας και μέλος της λεγόμενης Επιτροπής Σοφών της γερμανικής κυβέρνησης) πως η Γερμανία λόγω της επιβράδυνσης του ρυθμού ανάπτυξης και της αύξησης των δημόσιων δαπανών χρειάζεται ολοένα περισσότερη προσφορά χρήματος (Μ3). Η Γερμανία είναι στην πιο ευαίσθητη κατάσταση, διατρέχοντας τον κίνδυνο από τις εταιρείες-γίγαντες κεφαλαίου και μόχλευσης, που την καθιστούν ευάλωτη στην επόμενη ύφεση. Από αυτή την άποψη η κρίση στην περιφέρεια/Νότο συμβάλλει στη μεταφορά καταθέσεων και χρήματος προς το Βερολίνο.
Ωστόσο σε πρόσφατη συνέντευξή του στο «Der Spiegel» ο Bofinger προειδοποιεί ότι οι πολίτες της Ευρώπης θα πρέπει να ανησυχούν για τις καταθέσεις τους. Σημειώνει δε πως ενδεχομένως οι Ισπανοί, οι Ιταλοί και οι Πορτογάλοι να μην τρέξουν αύριο στις τράπεζες προκειμένου να αποσύρουν τα χρήματά τους. «Αν όμως», προσθέτει ο ίδιος, «η κρίση οξυνθεί σε μια χώρα της Ευρωζώνης, οι πολίτες εκεί θα θυμηθούν την περίπτωση της Κύπρου».
Εκτός όμως από τη μεταφορά κεφαλαίων, διογκούται και το κύμα μετανάστευσης. Πρόσφατα η «Le Monde» ανέφερε πως η βαθιά κρίση απασχόλησης στις υπερχρεωμένες ευρωπαϊκές χώρες προκαλεί αναβίωση των ροών μεταναστών προς τις χώρες του Βορρά – κυρίως προς τη Γερμανία.
Για μια χώρα που γερνάει, όπως η Γερμανία, αυτοί οι νεοφερμένοι που έχουν ήδη εκπαιδευτεί είναι ένα απροσδόκητο κέρδος. Μόνο κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2012, στη Γερμανία μετανάστευσαν για να δουλέψουν πάνω από μισό εκατομμύριο άτομα από χώρες της Ε.Ε., στο σύνολό τους σχεδόν από χώρες της νότιας και της ανατολικής Ευρώπης. Κατά το πρώτο 9μηνο του 2012, μετανάστευσαν λοιπόν στη Γερμανία 32.633 Ιταλοί, 27.056 Ισπανοί, 26.382 Ελληνες και 9.914 Πορτογάλοι. Στην πλειονότητά τους εξειδικευμένοι και άρτια εκπαιδευμένοι νέοι, που σημαίνει ότι η γερμανική οικονομία ενσωματώνει (καρπούται) και το κόστος ανώτερης/ανώτατης εκπαίδευσης χιλιάδων νέων από την ευρω-περιφέρεια.
Μ. ΓΕΛΑΝΤΑΛΙΣ

Η ""μεγάλη προσφορά"" της Γαζή σε Ιτέα και Κίρρα!



  Ένα  εκατομμύριο & 120 χιλιάδες ευρώ διατίθενται για τον χείμαρρο Σκίτσα,  που ως φυσικό όριο μεταξύ των οικισμών απλώνει τα καλούδια του σε όλο το όμορο φάσμα...


  "Από πιστώσεις 2012 συνεχίζονται τα έργα:
αποκατάσταση τεχνικών έργων στο χείμαρρο ΣΚΙΤΣΑ προϋπολογισμού 370.000,00€"... 





...έργο υποδομής από πέρυσι: διάνοιξη του χειμάρρου όπου είχε κλείσει από τις φερτές ύλες ώστε ανεμπόδιστα να καταλήγουν τα φορτωμένα μαύρα νερά στην θάλασσα, σε πλάζ...πλάϊ σε νηπιαγωγεία και κατοικίες...δημιουργώντας εστίες ανεξέλεγκτης μόλυνσης και επικίνδυνων κουνουπιών...χρυσάφι οι μπουλντόζες!






...370 χιλιάρικα για να απελευθερωθούν οι εκβολές  και να καταλήγει ο "μαύρος χρυσός" στην τροφική αλυσσίδα ...αυτό οφείλουμε να το ανταποδώσουμε με τραπέζωμα θαλασσινών. Η πρόσκληση είναι επίσημη! 


 "ΔΙΑΦΟΡΑ
 Μελέτη οριοθέτησης χειμάρρου ΣΚΙΤΣΑ – ΥΛΑΙΘΟΥ προϋπολογισμού 500.000,00€!!!"...  μια απ τις πλέον πλούσιες μελέτες, ανάλογη του περιεχομένου...






 ...μισό εκατομμύριο ευρώ για να μελετήσει ένας από τους ανθρώπους μας που είναι ο χείμαρρος και να βάλει τους πασσάλους μέτρησης...ουάου! 



...θα μπορέσει να κάνει ποδαρικό σε καμιά ιδιοκτησία, άραγε;...


    Στον τομέα ΟΙΚΙΣΜΟΣ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  Διατήρηση και ανάδειξη γέφυρας στο χείμαρρο ΣΚΙΤΣΑ προϋπολογισμού 250.000,00€ (LEADER)!



 ...ε, αυτό το χρωστάει. Μετά τα τόσα λύματα από τα σφαγεία της Άμφισσας που έχει δει το γιοφύρι και μετά τα τόσα σφάγια στους γύρω θάμνους, θα το καθαρίσουν, θα βάλουν και λίγο αμμοκονίαμα, καμιά πινακίδα...



...κι αν δεν φτάσουν οι 250 χιλιάδες να προσθέσουν και τις 15.000 ευρώ του προστίμου που επεβλήθη στον Δήμο Δελφών για την Σκίτσα...        


        Είμαστε ανοικτόμυαλοι εμείς...

Ο ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

REAL NEWSΑΥΓΗ

ΕΘΝΟΣ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Ο ΛΟΓΟΣΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

ΤΟ ΒΗΜΑ

ΚΕΡΔΟΣ
ΤΟ ΧΩΝΙ

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Σκέψεις ενός πολίτη

του Απόστολου Κολοκοτρώνη
Βλέπω τριγύρω μου φτώχεια και πείνα, ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια και παιδάκια να λιποθυμούν στα σχολεία από την ασιτία. Βλέπω κλειστά μαγαζιά, ανεργία και άτομα θυμωμένα, οργισμένα. Βλέπω πορείες διαμαρτυρίας, απεργίες, συλλαλητήρια και όλος αυτός ο κόσμος να χαρακτηρίζει μια πολιτική κατάσταση ως χούντα και τους κυβερνώντες ως προδότες. Φωνάξαμε, μουτζώσαμε, πολλοί έφαγαν ξύλο από την αστυνομία και πολλοί περισσότεροι, χημικά.
Ήρθαν οι εκλογές, τρομοκρατία από τα ΜΜΕ. Δεν θα έχετε φάρμακα, πετρέλαιο, ίσως να δεχθούμε και επίθεση από εξωγήινους μαζί με τους νεφελίμ. Οι προεκλογικές υποσχέσεις, φούσκα όπως πάντα. Τα κατάφεραν. Για άλλη μια τετραετία θα οδηγούμαστε με αυτή την πολιτική φόρμουλα του μνημονίου. Η ιστορία ίδια. Ο κόσμος φωνάζει αλλά η κυβέρνηση δεν ακούει.
Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταγγέλλει. Αντισυνταγματικοί οι νόμοι, τα χαράτσια, η εκχώρηση ....
εθνικής κυριαρχίας, αποκαλεί και αυτή με την σειρά της προδότες και δωσίλογους τους κυβερνώντες και προτρέπει τον λαό να κάνει την ανατροπή και να..... οργανωθεί!!! Μέχρι εκεί όμως. Απλά καταγγέλλει και λέει στον κόσμο που πεινάει, που μένει άνεργος, που μεταναστεύει, που αυτοκτονεί, να οργανωθεί και να κάνει την ανατροπή!!!
ΔΗΛΑΔΗ ΠΩΣ ΚΥΡΙΟΙ; ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ; ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ;
Τα συνδικάτα ξέρουν μόνο έναν τρόπο αντίδρασης. 24ωρη ή 48ωρη απεργία. Μπαλωθιές στον αέρα. Εκτόνωση του κόσμου. Το σύστημα δεν πέφτει έτσι. Ο κόσμος κουράστηκε να κατεβαίνει, να κάνει άλλη μια βόλτα, κάποιες φορές να τρώει πάλι ξύλο από τα ΜΑΤ και εν τέλει να γυρίζει στο σπίτι του μη έχοντας καταφέρει τίποτε ουσιαστικό. Από την άλλη ακόμα και αυτό το πετσοκομμένο, πενιχρό μεροκάματο, για τους περισσοτέρους είναι πολύτιμο και δεν έχουν πλέον καμία διάθεση να χάσουν και αυτό. Τα κόμματα παίζουν το δικό τους παιχνίδι εντυπωσιασμού. Άλλοι δέρνουν μετανάστες, λες και θα λυθεί έτσι το οικονομικό πρόβλημα της Ελλαδας και άλλοι κατακρίνουν ακόμα και την προσπάθεια αυτο-οργανώσεων, όπως το “κίνημα της πατάτας”. Το κόμμα των ΑΝ.ΕΛ, δια στόματος του προέδρου τους, πρότεινε στην αξιωματική αντιπολίτευση να παραιτηθούν ώστε να προκαλέσουν εκλογές. Το έργο γνωστό καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ διαφώνησε, ίσως με το δίκιο του. Εάν άφηναν τις βουλευτικές καρέκλες τους θα προκηρύσσονταν εκλογές μόνο γι’ αυτές τις καρέκλες και τις οποίες θα κέρδιζαν οι λεγόμενοι “μνημονιακοί”. Μήπως τελικά το θέμα δεν είναι μόνο να παραιτηθείς, αλλά να αναλάβεις την πρωτοβουλία, αλλά και την πολιτική ευθύνη, να οργανώσεις εσύ τον κόσμο;
Η πολιτική ευθύνη δεν είναι μόνο να λες στον λαό να οργανωθεί ενάντια στην κακή κυβέρνηση, είναι να του δείξεις τον δρόμο και τον τρόπο που θα μπορέσει να αντισταθεί. Να γίνει μπροστάρης και να δώσεις το παράδειγμα κάνοντας το πρώτο βήμα. Το να του πεις μην πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ, όπως η γνωστή βουλευτής του Κ.Κ.Ε. Λιάνα Κανέλλη, η οποία σύμφωνα με δηλώσεις της το πλήρωσε λόγω του ότι έχει ανήλικο παιδί, δεν συνάδει με τίποτα από τα παραπάνω. Και δεν λέω βρε αδερφέ να αφήσουν τις ζεστές και ακριβοπληρωμένες βουλευτικές καρέκλες τους. Όχι, δεν λέω αυτό. Από εκεί που είσαστε, δώστε μια εντολή, κάντε μια κίνηση, πείτε κάτι στον κόσμο, π.χ. με ποιο τρόπο να οργανωθεί. Αλλά όχι, τίποτα. Περιμένετε ο κόσμος από μόνος του να οργανωθεί, να τους ρίξει, για να καρπωθείτε μετά εσείς την επιτυχία.
Και μέχρι τώρα αυτό που άλλαξε, ή μάλλον που αλλάζει, είναι ο αριθμός των αυτοκτονιών... Α! και η δημιουργία του “δημοκρατικού τόξου” (!!!), όπου μαζεύονται μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί και χαριεντίζονται μεταξύ τους, λέγοντας τι καλά που είμαστε σε αυτή την Ευρώπη και στο ευρώ.
Τελικά κύριοι ένα έχω καταλάβει. Δε θέλετε να κυβερνήσετε. Δε θέλετε να πέσει αυτή η κυβέρνηση. Είστε μόνο στα λόγια αντιμνημονιακοί και δεν έχετε ούτε καν σχέδιο εξόδου της χώρας μας από την κρίση. Φοβάστε να αναλάβετε την διακυβέρνηση της χώρας γιατί θα αναγκαστείτε να ακολουθήσετε την ίδια πολιτική και θα ξεμπροστιαστείτε στα μάτια του λαού. Μας δουλεύετε.
Εκείνος που θα αξίζει την ψήφο μου και την εμπιστοσύνη μου, θα είναι ο άντρας, ο πολιτικός ηγέτης, που θα βγει μπροστά να μου δείξει τον δρόμο. Χωρίς πολιτικάντικα λογύδρια και υπεκφυγές. Θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη και θα με οδηγήσει στην ανατροπή και όχι αυτός που από την ζεστασιά της καρέκλας του, απλά καταγγέλλει. Κύριοι βουλευτάδες τα ψέματα τελείωσαν. Ή δώστε έμπρακτες λύσεις στον κόσμο και πάρτε επιτέλους την πολιτική ευθύνη της ανατροπής ή απλά μην ξανακάνετε βαρύγδουπες δηλώσεις συμπαράστασης του λαού. Δεν θέλουμε άλλες δηλώσεις, δεν θέλουμε άλλες καταγγελίες, θέλουμε δράση, θέλουμε να βγείτε εσείς μπροστά, θέλουμε να κάνετε την δουλειά για την οποία σας ψηφίσαμε. Στηρίξτε δημόσια την πρωτοβουλία των λαϊκών συνελεύσεων των γειτονιών, των επιτροπών κατοίκων, των σωματείων και άλλων συλλογικοτήτων, για κήρυξη του Απρίλη σαν μήνα προειδοποιητικής λαϊκής στάσης πληρωμών απέναντι σε Εφορία, Τράπεζες, ΔΕΚΟ και ανακηρύξτε τον ως μήνα γενικής πολιτικής απεργίας. Μήνα που κανείς δεν θα πληρώσει φόρους σε αυτό το ληστρικό κράτος, σε αυτή την προδοτική κυβέρνηση όπως κι εσείς λέτε. Καλέστε τον κόσμο να μην καταβάλει τον ΦΠΑ και να μην κόβει αποδείξεις και τιμολόγια. Όλοι ξέρουμε ότι τα χρήματα που μπαίνουν στα ταμεία του κράτους πάνε απ' ευθείας στους δανειστές. Δεν μένει τίποτα εδώ. Καλέστε τους υπαλλήλους της ΔΕΗ να μην εισπράττουν τα χαράτσια, τους εργαζόμενους των ΟΤΑ να πάρουν τους δήμους και ταμεία στα χέρια τους λειτουργώντας τα προς όφελος των δημοτών. Το ίδιο να γίνει και με τα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία τα κούρεψαν και οι ασφαλισμένοι δεν έχουν περίθαλψη και φάρμακα. Καλέστε και αυτούς λοιπόν να μην καταβάλουν τα χρήματα στο υπουργείο υγείας, αλλά απ' ευθείας στα νοσοκομεία. Αποκλείστε όλα τα υπουργεία από το ρευστό. Λύσεις και προτάσεις υπάρχουν. Γιατί δεν τις κάνετε γνωστές στον κόσμο; Κύριε Τσίπρα, κύριε Καμμένε, κυρία Παπαρήγα. Πάρτε επιτέλους την πολιτική ευθύνη και οργανώστε μας. Σταματήστε να περιμένετε, κάντε κάτι το ουσιαστικό.
Αλλά βέβαια τι ξέρω εγώ; Ποιος είμαι εγώ που θα υποδείξω τι θα κάνετε; Πώς να με ακούσετε από κει ψηλά που κάθεστε; Μήπως με την δημοκρατία σας μου έχετε αφήσει περιθώρια να αποφασίζω για την ζωή μου; Εγώ απλά αποφασίζω κάθε τέσσερα χρόνια για το καλύτερο ψέμα. Αλλά σας έμαθα κι εσάς. Άλλη μια από τα ίδια είστε. Μια παραλλαγή του ίδιου συστήματος.

από "patris.gr" μέσω ΕΠΑΜ Ηρακλείου Κρήτης

Ο Μπουμπούκος και τα μπουμπούκια

του Κώστα Βαξεβάνη
Η παρουσία ενός δημοσιογράφου ως μάρτυρα σε μια Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, θεωρητικά τουλάχιστον, πρέπει να έχει όλα εκείνα τα ενδιαφέροντα στοιχεία της αποκάλυψης. Δηλαδή, τα μέλη της Επιτροπής πρέπει να προσπαθούν να μάθουν στοιχεία της αλήθειας και πληροφορίες που έχουν προκύψει από τη δημοσιογραφική έρευνα.
Στις 14 Μαρτίου πέρασα την πόρτα της Προανακριτικής για τη λίστα Λαγκάρντ, για να καταθέσω. Η κατάθεσή μου διήρκεσε έξι ώρες. Η εμπειρία μου από την «ανάκρισή» μου, παρότι δεν είμαι πρωτόβγαλτος και απονήρευτος, ήταν στ’ αλήθεια μια αρνητική έκπληξη.Ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Μαρκογιαννάκης επιδεικτικά απουσίαζε, μετά τις αποκαλύψεις ότι πελάτισσά του είναι σε κύκλωμα με καταθέσεις στη λίστα Λαγκάρντ. Δεν ξέρω αν το έκανε από ευθιξία λόγω της αντιδικίας μας, αλλά φαντάζομαι πως αν η ευθιξία ήταν το κίνητρό του, θα φρόντιζε να αυτοεξαιρεθεί και από την Επιτροπή. Δύο φορές ο κ. Μαρκογιαννάκης ήταν «υποψήφιος» για να παραπεμφθεί ο ίδιος στην Προανακριτική και τη γλύτωσε λόγω του νόμου Βενιζέλου.
Στην Επιτροπή ο καθένας έμπαινε και έβγαινε ό,τι ώρα ήθελε, μίλαγε στο κινητό του, σέρφαρε στο ίντερνετ, έβγαινε για να «ενημερώσει» δημοσιογράφους και ξανάμπαινε στην αίθουσα για να ρωτήσει τον μάρτυρα τα ίδια ακριβώς πράγματα που ρώτησε κάποιος πριν λίγα λεπτά. Αλλά έχει σημασία τι ρωτούσε. Τι ρώτησαν δηλαδή μέλη της Επιτροπής τον δημοσιογράφο που περισσότερο από οποιονδήποτε σχετίζεται ερευνητικά με τη Λίστα.
Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης ρώτησε κατ’ επανάληψη γιατί σχετίζω τη σύζυγό του με τη Λίστα. «Μα επειδή σχετίζεται» ήταν η απάντηση. Το σημαντικότερο όμως είναι πως ο βουλευτής της ΝΔ (και πρώην υβριστής του Σαμαρά) επέμενε πως έχω εισπράξει 2 εκατομμύρια μισθών από την ΕΡΤ. Ο λόγος ήταν πως αφού ήμουν στην ΕΡΤ επί ΠΑΣΟΚ, είχα κάθε λόγο να αθωώσω τον Παπακωνσταντίνου. Στην πραγματικότητα ο κ. Γεωργιάδης συνέχιζε μια συζήτηση στο twitter την προηγούμενη μέρα, στην οποία είχε εκτεθεί. Χρησιμοποίησε, δηλαδή, την εξουσία του ως μέλος της Επιτροπής, για να κάνει αυτό που δεν μπορούσε να κάνει σε μια ανοιχτή συζήτηση. Το επιχείρημά του ήταν πως στην παρούσα φάση εκτελεί χρέη εισαγγελέα και είχε δικαίωμα να ρωτάει οτιδήποτε. Ο Άδωνις προσπαθούσε να δημιουργήσει «ατάκες» για να τροφοδοτήσει τα δελτία των 8. Σε αντιπαράθεση έξω από την αίθουσα αναγκάστηκα να αποκαλέσω τον Γεωργιάδη «Μπουμπούκο» γιατί δεν έβρισκα κάτι που να είναι πιο ταιριαστό από τον χαρακτηρισμό που του απέδωσε δημόσια η αγαπημένη του.
Είναι ενδιαφέρουσα όμως η οπτική κάποιων μελών απέναντι σε ένα μάρτυρα δημοσιογράφο. Μέσα σε μια αίθουσα που δεν θύμιζε σε τίποτα αίθουσα εισαγγελικής έρευνας, με ύφος εισαγγελέα, μέλη της Επιτροπής αντιμετώπιζαν τον μάρτυρα ως κατηγορούμενο. Προφανώς κατηγορούμενο γιατί αποκάλυψε την Λίστα Λαγκάρντ. Ο καθένας ήθελε να πάρει την προσωπική ή κομματική του εκδίκηση.
Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ρώτησε πολλάκις γιατί δημοσιεύσαμε στο περιοδικό πως ο ίδιος έπρεπε να αυτοεξαιρεθεί απ την Επιτροπή. «Γιατί μέλη της οικογένειας της μητέρας σας είναι στη Λίστα». Είναι προφανές πως η ερώτηση δεν είχε σχέση με την ίδια τη Λίστα. Οι «εισαγγελείς» έμπαιναν σε ρόλο αρχισυντάκτη, λογοκριτή, κομματικού Μακιαβέλι. Το θέμα δεν είναι η Λίστα αλλά ο Τύπος.
Ενδιαφέρουσες ήταν και οι ερωτήσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και έμπιστου του Βενιζέλου, Παναγιώτη Ρήγα. Ο κ. Ρήγας, έχοντας μπροστά του άρθρα που έχω γράψει σε εφημερίδες του εξωτερικού όπου περιγράφω τη Λίστα ως τον καθρέφτη της ελληνικής διαπλοκής με επιχειρηματίες, εκδότες, υπουργούς και γνωστούς οικονομικούς παράγοντες, με ρωτούσε από πού προκύπτει αυτό το συμπέρασμα. Το θέμα δεν ήταν η Λίστα αλλά ο Τύπος. Σε αυτό το προνομιακό γι’ αυτούς, όπως πιστεύουν, πεδίο των «εδράνων», ήθελαν την εκδίκησή τους, την τιμωρία.
Η Επιτροπή μπορεί αν θέλει να βγάλει συμπεράσματα. Κάποιοι όμως προσπαθούν να λειτουργεί ως τσίρκο. Δεν είναι τυχαίο που κάθε μέρα διαρρέουν για καβγάδες που οι ίδιοι προκαλούν. Υποβιβάζουν τις αποκαλύψεις σε κουτσομπολιό. Παράγουν δημοσιεύματα για την κακή Κωνσταντοπούλου με επιμέλεια. Με πλήρη συνείδηση λέω πως ντρέπομαι γιατί κάποιοι είναι μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Και μην βιαστούν να πουν πως προσβάλω τον θεσμό. Αυτό να τον πουν στον Άκη και στον Βενιζέλο που πάσχιζε να τον βγάλει αθώο.
ΥΓ. Οφείλω να ευχαριστήσω για την ευπρεπή στάση τους, τους Βασ. Οικονόμου (ΔΗΜΑΡ), Σταύρο Κοντονή, Θοδωρή Δρίτσα, Ζωή Κωνσταντοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ), Βασ. Καπερνάρο (ΑΝΕΛ).
Το κείμενο είναι το editorial του τεύχους του HOT DOC που κυκλοφορεί

Guardian>Ένας πλούσιος που φροντίζει τα συμφέροντά του!

«Είναι ένας πολύ, πολύ πλούσιος άνθρωπος που χρησιμοποιεί τις πολιτικές διασυνδέσεις για να επεκτείνει την νομική του εταιρεία». Αυτή την άποψη για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Κύπρο φιλοξενεί σήμερα η εφημερίδα Guardian εστιάζοντας στην ανακοίνωση του πως ζήτησε μείωση του μισθού του.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, πολλοί Κύπριοι θεωρούν πως πρόκειται για μια επιτήδεια κίνηση του βρετανικής εκπαίδευσης δικηγόρου, που έχει μια ισχυρή νομική εταιρεία στο νησί και ανήκει σε μια πλούσια ελίτ που δεν πρόκειται να πληγεί από την οικονομική κρίση. Ο μισθός του προέδρου ανέρχεται στα 110.000 ευρώ, χωρίς τις έξτρα αμοιβές και επιδόματα.
Στη συνέχεια το άρθρο δημοσιεύει την αντίδραση του νομικού Χρήστου Νεοφύτου στην ανακοίνωση Αναστασιάδη ότι ζήτησε να του μειωθεί ο μισθός κατά 25%. “Ξέσπασα στα γέλια μόλις το άκουσα. Ο Αναστασιάδης είναι ένας πολύ, πολύ πλούσιος άνθρωπος που έχει χρησιμοποιήσει τις πολιτικές του επαφές για να επεκτείνει τη νομική του φίρμα. Οπως πολλοί άλλοι πολίτες, κάθε άλλο παρά εντυπωσιάστηκα από την απόφασή του”.
http://gr.news.yahoo.com/guardian–

20130328-232627.jpgΑπό 37,5% έως 60% θα ανέλθει το «κούρεμα» στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου, σύμφωνα με το διάταγμα που εξέδωσε η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου για τη διαδικασία αναδιάρθρωσης.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδουν κυπριακά μέσα ενημέρωσης, το κούρεμα καταθέσεων στην Τρ. Κύπρου αρχίζει από 37,5% και μπορεί να αυξηθεί κατά 22,5% ανάλογα με τα αποτελέσματα μελέτης ανεξάρτητου εκτιμητή για τα περιουσιακά στοιχεία της τράπεζας.

Όσον αφορά τους μετόχους, πρόκειται να δημιουργηθούν τέσσερις κατηγορίες, σύμφωνα με το διάταγμα.

Στην πρώτη κατηγορία, θα δοθούν στους καταθέτες μετοχές κατηγορίας Α, οι οποίες θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο, ενώ στους μετόχους παραχωρείται και το δικαίωμα ψήφου.

Στην κατηγορία Β, εντάσσονται οι κάτοχοι αξιογράφων οι οποίοι δεν επέλεξαν την μετατροπή των αξιογράφων σε μετοχές, ενώ η κατηγορία Γ αγορά όσους δεν έφεραν οποιαδήποτε ένσταση.

Στην κατηγορία Δ, εντάσσονται οι σημερινοί μέτοχοι της Τράπεζας Κύπρου πριν την αναδιάρθρωσή της, με μετοχές των οποίων η αξία θα είναι απειροελάχιστη.

Συγκεκριμένα, οι καταθέσεις άνω των €100.000 συμψηφίζονται με δανειακές υποχρεώσεις, δηλαδή αφαιρείται το ποσό του δανείου αν υπάρχει, από το ποσό της κατάθεσης και για το εναπομείναν ποσό κατάθεσης ακολουθείται η παρακάτω η διαδικασία.

Στην περίπτωση που κάποιος πελάτης διατηρεί κατάθεση άνω των €100.000 αλλά δεν έχει δανειακές υποχρεώσεις, το πρώτο κούρεμα θα είναι 37,5% και στη συνέχεια ανάλογα με τις κεφαλαιακές ανάγκες που θα υπάρχουν μέχρι να καλύψει τον στόχο η τράπεζα, μπορεί να υποστεί δεύτερο κούρεμα μέχρι 22,5%.

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Απλά ευρωπαϊκά μαθήματα !!!

Σε τελική ανάλυση, επειδή “ουδέν κακόν αμιγές καλού”, η όλη ιστορία με την Κύπρο μάς έμαθε μερικά πολύ σημαντικά πράγματα. Για την ακρίβεια, μας θύμισε μερικά πράγματα που, έτσι κι αλλοιώς, οφείλαμε να τα έχουμε κατά νου αλλά φοβάμαι ότι τα είχαμε ξεχάσει.Έτσι, λοιπόν, μάθαμε ή ξαναθυμηθήκαμε με οδυνηρό τρόπο ότι:
(α) Η αστική “δημοκρατία” δεν έχει αδιέξοδα. Το Γιούρογκρουπ ζητάει από την κυπριακή κυβέρνηση να επιβάλει… χαράτσι στις καταθέσεις σε ποσοστό 6,6%-9,9%. Η κυπριακή βουλή συνέρχεται και καταψηφίζει το μέτρο, το οποίο δεν αποσπά ούτε μία θετική ψήφο. Αδιέξοδο; Ε, όχι δα! Υπάρχουν αδιέξοδα στην “δημοκρατία”; Αφού η βουλή είπε όχι στο 9,9%, ρίχνουμε στο κεφάλι των κυπρίων ένα 40% μαζί με μπόλικη σάλτσα (π.χ. διάλυση μιας τράπεζας κλπ) δίχως να την ρωτήσουμε. Μη ξεχνάμε ότι ούτε η δική μας βουλή ρωτήθηκε όταν οι ηγέτες μας καλούσαν την τρόικα πριν τρία χρόνια.
(β) Το ταμιευτήριο συνιστά επένδυση. Αυτό δεν το είχαμε ακούσει μέχρι τώρα αλλά για όλα υπάρχει η πρώτη φορά. Ποιός το φανταζόταν ότι η κυρά-Κούλα η καθαρίστρια, η οποία συνηθίζει να μη καταναλώνει ολόκληρο τον μισθό της κάθε μήνα, είναι επενδύτρια; Κι αφού είναι επενδύτρια, είναι λογικό να επωμίζεται και ρίσκα. Στην εποχή τής παγκοσμιοποίησης και της αποχαλίνωσης του καπιταλισμού, δεν επιτρέπεται να υπάρχουν εγγυημένες επενδύσεις. Έχει δίκιο η Κομμισσιόν και κακώς δεν το είχαμε αντιληφθεί ως τώρα.
(γ) Όλα τα ζώα είναι ίσα αλλά μερικά είναι πιο ίσα από τα άλλα. Καιρός να ξαναθυμηθούμε την διάσημη οργουελική ρήση. Το λέω επειδή μερικοί-μερικοί τσίνισαν με τα μέτρα που πάρθηκαν για τις κυπριακές τράπεζες και έσπευσαν να παρατηρήσουν ότι και οι τράπεζες του Λουξεμβούργου ή της Μάλτας κάνουν τα ίδια και χειρότερα. Μάγκες, άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας. Όχι κι η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες, έτσι; Τί θα το κάνουμε εδώ, δηλαδή; Σάλα-τραπεζαρία, ένα;

(δ) Κρείττον το σιγάν.
 Ή αλλοιώς, η σιωπή είναι χρυσός (για να θυμηθούμε και τους αρχαίους ημών προγόνους, μετά τον Όργουελ). Αυτό έχει ως αποδέκτες τους προπέτες τού ΣυΡιζΑ, οι οποίοι την έχουν πατήσει κατ’ επανάληψη αλλά μυαλό δεν έχουν βάλει. Την ώρα που εμείς, στηριζόμενοι στην απλή λογική, εκτιμούσαμε ότι το πρώτο μέτρο (εκείνο που απέρριψε η κυπριακή βουλή) δεν βόλευε το κεφάλαιο και στοιχηματίζαμε ότι θα έρχονταν πολύ χειρότερα, η αξιωματική αντιπολίτευση πανηγύριζε για την στάση των κυπρίων και καλούσε την δική μας κυβέρνηση να διδαχτεί από την στάση αυτή. Φυσικά, ο ΣυΡιζΑ εκτέθηκε καραμπινάτα από τις εξελίξεις. Αλλά μήπως ήταν η πρώτη φορά; Οι πανηγυρισμοί για την εκλογή Ολάντ στην Γαλλία δεν ξεχνιούνται, όπως δεν ξεχνιούνται και οι θέσεις του κόμματος για το περιβόητο “σχέδιο Ανάν”, για την οικονομική πολιτική τού Ομπάμα κλπ κλπ κλπ


(ε) Τα περί επαναδιαπραγματευσης του μνημονίου ή απαγκίστρωσης απ’ αυτό, είναι φούμαρα. 
Οι εξελίξεις στην Κύπρο το αποδεικνύουν περίτρανα. Το κεφάλαιο δεν ορρωδεί προ ουδενός. Είναι αμείλικτο και δεν διαπραγματεύεται τα συμφέροντά του. Όσο η κρίση του βαθαίνει, τόσο θα συσσωρεύει δεινά για τους λαούς. Συνεπώς, τα λογής-λογής μνημόνια δεν συζητιούνται και δεν εξωραΐζονται. Καταργούνται μονομερώς.

(στ) Η “Ε.Ε. των μονοπωλίων” δεν μπορεί ποτέ να γίνει “Ε.Ε. των λαών”. Φυσική συνέχεια του προηγουμένου. Το μαγαζί φτιάχτηκε από το κεφάλαιο και για το κεφάλαιο. Συνεπώς, δεν διαθέτει κάτι που θα μπορούσε να ενδιαφέρει τους λαούς. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι σούπερ-μάρκετ για να μπαίνει ο καθένας και να βρίσκει κάτι που να τον αφορά. Είναι κλειστό κλαμπ για λίγα και εκλεκτά μέλη.
Τούτες τις τελευταίες δέκα ημέρες, λυπάμαι -εκτός από τους κυπρίους- τους υπερασπιστές τού ευρώ και της παραμονής μας πάση θυσία στην ευρωζώνη. Για πρώτη φορά έπαθαν μουγγαμάρα, οι δόλιοι. Βέβαια, κάτι προσπαθούν να ψελλίσουν (ότι π.χ. η Κύπρος θα πάθει χειρότερα αν βγει από το ευρώ) αλλά ό,τι κι αν λένε είναι τόσο ρηχό ώστε προκαλούν τον οίκτο. Και το χειρότερο γι’ αυτούς είναι ότι δεν έχουν να αντιτάξουν τίποτε σ’ εκείνους που, πριν δέκα χρόνια ακριβώς, υποστήριζαν ότι η είσοδος της Κύπρου στην Ε.Ε. θα ήταν καταστροφική.
Για μας, για όλους εμάς που δεν ανήκουμε στο “κλαμπ των ολίγων”, το συμπέρασμα είναι απλό και διάφανο: το οικοδόμημα που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σάπιο και καμμία αλλαγή διαχειριστού δεν μπορεί να το βελτιώσει ή να το σώσει. Πρέπει να το γκρεμίσουμε. Όσο γρηγορώτερα, τόσο καλύτερα.
paganeli

ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΟΥ ΑΝΑΝ “ΕΣΒΗΣΕ” ΔΑΝΕΙΟ 5,8 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ. Η ΙΔΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΕΛΛΑΔΑ – ΚΥΠΡΟ.

ΞΕΡΙΖΩΣΤΕ ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: Η εταιρεία του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργου Βασιλείου εμφανίζεται έως το 2014 να έχει συμφωνήσει να σβήσει δάνειο ύψους 5.8 εκατ. ευρώ.

 Ο υπέρμαχος του σχεδίου Ανάν, Γιώργος Βασιλείου.

Δεύτερο χτύπημα του Μιχάλη Ιγνατίου στους επίορκους που ξεπουλούν Πατρίδα και λαό για το βρώμικο χρήμα.

Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου:
Συνάντηση Παπανδρέου –
Βασιλείου 2003
Πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική ήταν η συνάντηση του Προέδρου των ΕΔΗ Γιώργου Βασιλείου και αντιπροσωπείας του κόμματος, με τον Ελληνα Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου, κατά την οποία τονίστηκε η ανάγκη να συνεχίσει η ε/κ πλευρά να στέλνει το μήνυμα προς την τ/κ πλευρά και τη διεθνή κοινότητα ότι είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί για λύση του Κυπριακού στη βάση του σχεδίου Ανάν.
”Μέσα σε αυτά τα πλαίσια θέλουμε να ελπίζουμε ότι οι ‘εκλογές’ στα κατεχόμενα θα οδηγήσουν στο να υπάρχει ένας συνομιλητής με τον οποίο να μπορείς να πετύχεις συμφωνία”, είπε ο κ. Βασιλείου μετά τη συνάντηση.


Ο κ. Βασιλείου έκανε λόγο για την τεράστιας σημασίας που έχει η στενή επαφή με την ελληνική κυβέρνηση, αφού η Κύπρος βρίσκεται στους τελευταίους μήνες πριν από την έναρξη της λειτουργίας της στην Ευρώπη και ταυτόχρονα της ελπίδας της για λύση του Κυπριακού.
”Σημασία έχει να τονίσουμε ότι συνεχίζουμε να στηρίζουμε το σχέδιο Ανάν και ότι είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε μέσα σε τακτό χρονικό διάστημα για να δούμε μιαν επανενωμένη Κύπρο να εντάσσεται στην Ευρώπη”, είπε.
Μεγάλη Τετάρτη 7 Απριλίου 2004:
Απόφαση Κεντρικού Συμβουλίου ΕΔΗ

Με συντριπτική πλειοψηφία το Κεντρικό Συμβούλιο των Ενωμένων Δημοκρατών τάχθηκε απόψε υπέρ της αποδοχής του τελικού σχεδίου Ανάν στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου.

Μας έκλεψαν τα λεφτά για να κατάσχουν την πατρίδα.
Συγκεκριμένα από τους 170 ψηφίσαντες, υπέρ τάχθηκαν οι 167 και μόνο τρεις κατά.
Στην εισηγητική του ομιλία, ο Πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Βασιλείου τάχθηκε ανεπιφύλακτά υπέρ του σχεδίου Ανάν, παρά τις κάποιες του αρνητικές πρόνοιες και κάλεσε τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου του κόμματος να πουν ”Ναι” στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου.
Αναλύοντας τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία του σχεδίου Ανάν, ο κ. Βασιλείου είπε ότι ”αποδεικνύεται πως εμείς, οι ΕΔΗ αλλά και ολόκληρος ο κυπριακός λαός οφείλει να ψηφίσει ‘Ναι”’.
”Το σχέδιο Ανάν δεν είναι το ιδεώδες, έχει αδυναμίες και ελλείψεις, αλλά οδηγεί στην επανένωση του νησιού μας και διασφαλίζει το μέλλον, δίνει την ευκαιρία στη μεγάλη πλειοψηφία των προσφύγων συμπατριωτών μας να επανεγκατασταθούν στις περιουσίες και στα σπίτια τους”, είπε ο Πρόεδρος των ΕΔΗ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πληροφορίες από το kourdistoportocali

Απειλές της Τρόικας στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

kyproyΈντονη αντιπαράθεση μεταξύ Εκκλησίας της Κύπρου και τρόικας προκάλεσε η προσφυγή στη Δικαιοσύνη από τον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος ζήτησε προσωρινό απαγορευτικό διάταγμα διαγραφής των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα και πάγωσε μέχρι τις 5/4/2013 την διαγραφή των μετοχών. Σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο Real.gr, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος είπε χαρακτηριστικά: «Μας απειλεί η τρόικα πως εάν δεν αποσύρω την προσφυγή μου στη Δικαιοσύνη για το διάταγμα, τότε θα κλείσει και τις δύο τράπεζες της Κύπρου». 

Συγχρόνως ο Αρχιεπίσκοπος έχει αλλεπάλληλες συσκέψεις με στενούς του συνεργάτες, με σκοπό τις επόμενες ημέρες να παρουσιάσει σχέδιο στήριξης σε όσους έχουν πληγεί σημαντικά από την οικονομική κρίση. «Η εκκλησία θα σκύψει πάνω από πολίτες που περνούν πολύ δύσκολες ημέρες. Που βρέθηκαν χωρίς δουλειά από τη μία μέρα στην άλλη. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να πεινάσει. Αλλά θα τους στηρίξουμε και οικονομικά ανεξάρτητα από το τι θα πράξει η κυβέρνηση» δήλωσε χαρακτηριστικά στο Real.gr o κ. Χρυσόστομος.

Σύμφωνα με πληροφορίες το επίδομα δεν θα είναι το ίδιο για όλους αλλά ανάλογα με το πόσο σοβαρά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε οικογένεια όπως και τα παιδιά που έχει το ζευγάρι. «Θα περικόψουμε από παντού για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας  σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας. Παράλληλα θα διπλασιαστούν τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα οποία θα προμηθεύει με τρόφιμα η εκκλησία της Κύπρου» τονίζει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Real.gr.

Παράλληλα, δεκάδες είναι οι εθελοντές και οι εθελόντριες που επιθυμούν να συμβάλουν στην προσπάθεια της εκκλησίας για την στήριξη των πολιτών της Μεγαλονήσου. Ιδιαιτέρως σημαντική είναι και οι προσπάθειες που γίνονται από τις ενορίες οι οποίες προσπαθούν να βρουν χώρους για να φιλοξενήσουν αστέγους και να τους προσφέρουν ένα πιάτο φαγητό.

Bόμβα Λαφαζάνη για έξοδο από την ευρωζώνη

politicus 29_3 A2 orΝέα βόμβα έριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης που ως γνωστόν εκφράζει την αριστερή πτέρυγα του κόμματος αποτελώντας έναν μόνιμο πονοκέφαλο για τον Αλέξη Τσίπρα.
Ο κ. Λαφαζάνης αποκάλυψε ότι στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, όποτε αυτό πραγματοποιηθεί, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να καθυστερήσει κι άλλο την διεξαγωγή του, ο ίδιος και η ομάδα του θα θέσουν ανοιχτά το ζήτημα της εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης διευκρίνισε ότι η άποψη αυτή προς το παρόν δεν είναι πλειοψηφική στον ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε όμως ότι όταν θα γίνει το Συνέδριο είναι λογικό να κληθεί το κόμμα να αποφασίσει για μία τόσο σημαντική στρατηγικά επιλογή όπως η εγκατάλειψη του ευρώ.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει σήμερα γύρω στο 25-30% του κόμματος. Όμως όσο περνούν οι μήνες, οι δυνάμεις του παρουσιάζουν αυξητική τάση. Eάν ο κ. Τσίπρας παραπέμψει το συνέδριο για το Φθινόπωρο ουδείς γνωρίζει ποιο θα είναι το περιβάλλον στην χώρα και στο εσωτερικό του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης διατηρεί άριστες πολιτικές και προσωπικές σχέσεις με τον Αλέκο Αλαβάνο, ο οποίος ανοιχτά τάσσεται υπέρ της εφαρμογής του plan b για την χώρα, δηλαδή υπέρ της ταχείας επιστροφής στην δραχμή…
http://rizopoulospost.com/

Δηλαδή, τώρα εγώ σώθηκα;

Του Πέτρου Κατσάκου
Και η μέρα ξεκινά με το χαρτί της απόλυσης στα χέρια. 
Και ξαφνικά ένα πρωί περνάς στην άλλη όχθη, εκεί που ζουν οι περιττοί. 
Διαβαίνεις την κόκκινη γραμμή. 
Κοιτάς μέσα σου. 
Αναρωτιέσαι. 
Ψάχνεις το λάθος, παλεύεις με το θυμό και τη θλίψη. 
Τόσον καιρό έγραφες για τους άλλους και τώρα πρέπει να γράψεις για τον ίδιο σου τον εαυτό. 
Και τι να σου πουν οι λέξεις; 
Να βγεις στο δρόμο ή να τρέξεις να κρυφτείς; 
Να φωνάξεις ή να σωπάσεις; 
Να πας με τον θυμό ή με τη θλίψη; 
Μετά τη φτώχεια, η ανεργία. Μετά την ανεργία τι; Η σιωπή; 
Κοιτάζεις γύρω σου και μετράς τη βουβαμάρα. 
Η πόλη σαστισμένη συμπαρίσταται σιωπηλά στην καταστροφή της, που έχει το ωραίο όνομα της «σωτηρίας». 
Γύρω σου βλέπεις συμπαραστάτες της αυτοκαταστροφής, με το ακόμα πιο ωραίο όνομα της «σύνεσης» του πολιτικού συστήματος, που «ήρθε επιτέλους σε αυτόν τον τόπο». 
Και αναρωτιέσαι. 
Δηλαδή, τώρα εγώ «σώθηκα»;

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...