Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Μας κυβερνάει το 2% - Δημοσκόπηση ΣΟΚ θα δει το φως της δημοσιότητας

Του Γιώργου Καρακίτσου (geo.kara@hotmail.com).

Σταματάει το μυαλό σου αγαπητέ αναγνώστη. Ο λόγος είναι απλός. Αυτή τη στιγμή παίρνει αποφάσεις για το μέλλον μας ένα "κόμμα" που στις τελευταίες εκλογές έλαβε 12% (ένας θεός ξέρει πως έγινε αυτό) Ο λόγος για το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, το οποίο αυτή τη στιγμή σύμφωνα με δημοσκόπηση που ακόμα δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας, λαμβάνει με στρογγυλοποίηση (!) το 2% (!). Με λίγα λόγια; Το 98% των πολιτών δεν θέλει αυτό το κόμμα και δεν το θέλει για να παίρνει αποφάσεις για την ζωή του. Φυσικά, το 2% πιστεύω πως είναι ένα απολύτως δικαιολογημένο ποσοστό, καθώς ο κόσμος έχει ξυπνήσει. Για να χρησιμοποιήσω και τα λόγια του Φαήλου -με τον οποίο στο συγκεκριμένο συμφωνώ 100%- "Το ΠΑΣΟΚ έχει τη μήτρα της λαμογιάς – Λεηλάτησε επί 30 χρόνια την Ελλάδα". Και αυτό ακριβώς συνέβη αγαπητέ αναγνώστη, το ΠΑΣΟΚ κατέστρεψε την Ελλάδα, και έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την καταστροφή της χώρας. Είναι ένα κόμμα που του αξίζει η διάλυση που έχει πάθει σήμερα. Η δημοσκόπηση που προανέφερα, "κλείνει" στις 10/11 και προς το παρόν είναι απίστευτα τα ποσοστά που έχουν φτάσει τα δυο "μεγάλα" κόμματα, που πλέον μόνο μεγάλα δεν είναι. Χαρακτηριστικό είναι πως από τα 5.000~ άτομα που έχουν ψηφίσει μόλις 19 μέχρι τώρα έχουν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ. Μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς μέσω του ιστότοπου news-up.gr.
Μετά από μια μεγάλη παρένθεση περί της δημοσκόπησης, θα ήθελα να συνεχίσω λέγοντας πως ο Αντώνης Σαμαράς δεν πρόκειται να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές, καθώς γνωρίζει καλά τα πραγματικά ποσοστά του κόμματός του -που δεν είναι αυτά που παρουσιάζουν-. Εάν πάει αυτή τη στιγμή η χώρα σε εκλογές θα είναι καταστροφικό και για την ίδια την χώρα αλλά φυσικά και για την κυβέρνηση η οποία δεν θα συμπληρώσει ούτε το 20% (και τα 2 κόμματα μαζί). Φυσικά, μπορεί η λογική του Μνημονίου να είναι καταστροφική, αλλά δυστυχώς για την Ελλάδα είναι είναι η μόνη λύση που μπορεί να υπάρχει. Κανείς μας δεν θέλει την επίσημη χρεωκοπία, αλλά κανείς μας δεν μπορεί να βασιστεί στις προτάσεις της αντιπολίτευσης που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα και την κοινή λογική. Όπως λένε και οι ίδιοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ "δεν είναι σίγουροι για τις οικονομικές πολιτικές που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ". Τέλος, σίγουρα θα υπάρχει μια μέση λύση, αλλά οι τοκογλύφοι που μας κυβερνούν αυτή την στιγμή, θέλουν κυριολεκτικά να πιουν το αίμα του Ελληνικού λαού. Πράγμα που στο τέλος θα τους γυρίσει μπούμερανγκ, γιατί όπως έχει πει και ο Μακρυγιάννης: "...Του λέγω, είναι αδύνατες οι θέσεις κι’ εμείς, όμως είναι δυνατός ο θεός όπου μας προστατεύει. Και θα δείξωμεν την τύχη μας σ’ αυτές τις θέσεις τις αδύνατες. Κι αν είμαστε ολίγοι εις το πλήθος του Μπραϊμη, παρηγοριόμαστε μ’ ένα τρόπον, ότι η τύχη μας έχει τους Έλληνες πάντοτε ολίγους. Ότι αρχή και τέλος, παλαιόθεν και ως τώρα, όλα τα θεριά πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούνε. Τρώνε από μας και μένει και μαγιά. Και οι ολίγοι αποφασίζουν να πεθάνουν. Κι όταν κάνουν αυτήνη την απόφασιν, λίγες φορές χάνουν και πολλές κερδαίνουν". Μας κυβερνάει το 2% - Δημοσκόπηση ΣΟΚ θα δει το φως της δημοσιότητας.

ΕΟΠΥΥ: Τέλος οι δωρεάν νοσηλείες σε Υγεία, Ιατρικό, Ιασώ, Μετροπόλιταν…

134266-Τα ιδιωτικά κέντρα που κάνουν επίσχεση στον ΕΟΠΥΥ είναι: Υγεία, Ιατρικό Κέντρο, ΙΑΣΩ, Euromedica, Βιοιατρική, Ευρωκλινική,Λευκός Σταυρός, Κυανούς Σταυρός, Μετροπόλιταν, Mediterraneo hospital .
Άρχισαν τα όργανα για την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας καθώς από 29 Οκτωβρίου οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών κάνουν μπλόκο στον ΕΟΠΥΥ λόγω των χρεών του Οργανισμού στον κλάδο και οι ασθενείς θα πρέπει να πληρώνουν τη νοσηλεία από την τσέπη τους.
Γόρδιος δεσμός τα χρέη του ΕΟΠΥΥ για την κυβέρνηση. Τι έγινε σε σύσκεψη στου Μαξίμου παρουσία του πρωθυπουργού αλλά και σε ποιες κλινικές διακόπτονται οι δωρεάν νοσηλείες.
Πονοκέφαλος επικρατεί στην κυβέρνηση καθώς η υπόθεση χρέη προς τις ιδιωτικές κλινικές αποδεικνύεται άλυτος γρίφος. Ρευστό δεν μπορεί να βρεθεί με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να υλοποιούν τελικά τις προειδοποιήσεις τους και να προχωρούν σε επίσχεση προς τον ΕΟΠΥΥ, με σοβαρές συνέπειες φυσικά στην περίθαλψη των ασθενών. Ήδη από το πρωί της Τρίτης 29 Οκτωβρίου οι ασφαλισμένοι ενημερώνονται από τους υπευθύνους των ιδιωτικών κλινικών ότι θα πρέπει εάν θέλουν να νοσηλευθούν, να καταβάλουν το κόστος από την τσέπη τους και στη συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ, εισπράττοντάς τα βέβαια με μεγάλη καθυστέρηση και μετά από πολύ γραφειοκρατία ως συνήθως.
Δε λείπουν οι γκρίνιες και τα παράπονα αφού κάποιοι ασθενείς είχαν προγραμματισμένα χειρουργεία που θα τους κοστίσουν «χρυσάφι».
Την απόφαση των ιδιοκτητών ιδιωτικών κλινικών δεν κατάφερε όπως αναφέρουν πληροφορίες του iatropedia.gr να ανατρέψει ούτε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Σε σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του πρωθυπουργού, του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα καθώς και του υφυπουργού Υγείας Αντώνη Μπέζα, δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί η χρυσή τομή.
Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός δε γνώριζε καν ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει εξοφλήσει μόλις το 8% των παλαιών οφειλών του προς τον κλάδο (δείχνοντας τη σχετική έκπληξη κατά την ενημέρωσή του) ενώ και για το 2013 έχουν αποπληρωθεί ελάχιστοι μήνες. Μάλιστα στη σύσκεψη αποκαλύφθηκε ότι και ο προϋπολογισμός του Οργανισμού έχει καταρτισθεί με λανθασμένο τρόπο με αποτέλεσμα τα κονδύλια να εξανεμίζονται σε άλλες κατευθύνσεις από αυτές που θα έπρεπε.
Ο κ.Σαμαράς έδωσε εντολή στους αρμόδιους υπουργούς να αναζητήσουν άλλους «κωδικούς» με κονδύλια ώστε να αποπληρωθούν οι ιδιωτικές κλινικές.
Ωστόσο οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών κλινικών έθεσαν στον Αντώνη Σαμαρά και το θέμα των εκπτώσεων αλλά και της αυτόματης επιστροφής χρημάτων (rebate-claw back) τα οποία όπως είπαν θα γονατίσουν τον κλάδο δεδομένου ότι θα κληθούν να επιστρέψουν χρήματα από κονδύλια που δεν έχουν λάβει καθώς ο ΕΟΠΥΥ τους χρωστά.
Αίσθηση προκάλεσε – σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του iatropedia.gr- σε όλους τους παραβρισκόμενους στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, η τοποθέτηση ιδιοκτήτη μεγάλου ιδιωτικού ομίλου ο οποίος απείλησε ότι θα μπει στο «άρθρο 99», με συνέπεια, όπως είπε, να μην πληρώσει ούτε τους εργαζόμενους αλλά ούτε τους προμηθευτές του.
Η κυβέρνηση μπροστά στα νέα δεδομένα εμφανίζεται αμήχανη και αναζητά τρόπους ώστε να αποπληρώσει έστω ένα τμήμα στον κλάδο προκειμένου να πέσουν οι τόνοι και να σταματήσουν την επίσχεση στον ΕΟΠΥΥ.
Άλλωστε οι διαβεβαιώσεις που υπήρξαν στη σύσκεψη ότι θα καταβληθούν οι τελευταίοι μήνες του 2013 δεν καθησύχασαν τους εκπροσώπους των ιδιωτικών κλινικών. Από την άλλη και οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης ότι μεγάλο μέρος των οφειλών θα δοθεί άμεσα μετά από τον κλινικό έλεγχο που θα γίνει, δεν έπεισαν τους επιχειρηματίες οι οποίοι υποστήριξαν ότι ο έλεγχος αυτός θα διαρκέσει τουλάχιστον κάποιους μήνες
 L1

Οι παγίδες που «καταργούν» την προστασία των τραπεζικών λογαριασμών

oi-pagides-poy-katargoyn-thn-prostasia-twn-trapezikwn-logariasmwnΣτο έλεος των απαιτήσεων του Δημοσίου και των τραπεζών, έχουν περιέλθει εκατοντάδες χιλιάδες κάτοχοι τραπεζικών λογαριασμών, οι οποίοι παλεύουν ακόμη να λύσουν τον γρίφο για το πώς θα προστατέψουν τα χρήματά τους, όσο το μακρύ χέρι της εφορίας, αλλά και ιδιωτών που διεκδικούν οφειλές, καταστρατηγεί τα όρια των ελάχιστων προστατευμένων ποσών, αφαιρώντας αυθαίρετα χρηματικά ποσά.
Η βροχή καταγγελιών σε καταναλωτικές οργανώσεις, από εμβρόντητους κατόχους λογαριασμών, που είδαν τις αποταμιεύσεις και τους μισθούς τους να κάνουν φτερά, δεν έχει κοπάσει. «Έχουμε πολλές καταγγελίες για κατασχέσεις ποσών, χωρίς να τηρηθεί το ελάχιστο προστατευμένο όριο και ήδη πολλές από αυτές έχουν προωθεί στην Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και έχουν επιβληθεί πρόστιμα», δηλώνει στο newpost.gr η αντιπρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ, Παναγιώτα Καλαποθαράκου.
Προς αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων, σαν αυτή που αντιμετώπισε οφειλέτης, που έγινε αντικείμενο κοινοβουλευτικού ελέγχου (δεσμεύτηκε από την εφορία τραπεζικός του λογαριασμός με υπόλοιπο 20.20 ευρώ, για οφειλές προς το δημόσιο ύψους 6.754 ευρώ), το newpost.gr, επιστρατεύει τους ειδικούς, για να χαρτογραφήσουν το «ναρκοπέδιο».
«Πρώτη προτεραιότητα πρέπει να είναι για τον κάθε καταθέτη, να δηλώσει στην τράπεζα ότι ο λογαριασμός του είναι μισθοδοσίας ή λογαριασμών όπου κατατίθεται η σύνταξη και τα τυχόν επιδόματά του, για να τον προστατεύει από διεκδικήσεις του δημοσίου, είτε να δηλώσει ότι θέλει να ισχύσει για τον συγκεκριμένο λογαριασμό το ακατάσχετο που προβλέπει ο νόμος 4161 του 2013, για να τον προστατεύσει από διεκδικήσεις ιδιωτών», εξηγεί ο δικηγόρος Γιώργος Νικολακόπουλος.
Οι επιμέρους όροι, αλλά και οι παγίδες για κάθε περίπτωση είναι οι εξής:
Για οφειλές προς το Δημόσιο (συμπεριλαμβανομένων οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία, δήμους, τροχαία, κλπ.) ισχύει το σύνθημα «ό,τι βρούμε το κατάσχουμε», διευκρινίζει ο κ. Νικολακόπουλος.
Μοναδική εξαίρεση είναι το ποσό των 1.000 ευρώ, το οποίο είναι προστατευμένο και πάντα για την περίπτωση που ο λογαριασμός έχει δηλωθεί ως μισθοδοσίας. Σε άλλη περίπτωση, το δημόσιο μπορεί να δεσμεύσει το 25% του πλεονάζοντος των 1000 ευρώ χρημάτων. Για παράδειγμα αν ο λογαριασμός μισθοδοσίας περιέχει 1400 ευρώ, το δημόσιο μπορεί να αφαιρέσει το 25% των 400 ευρώ, δηλαδή 100 ευρώ.
Ωστόσο, το κρίσιμο είναι η ύπαρξη συνδικαιούχου οφειλέτη. Όπως εξηγεί ο κ. Νικολακόπουλος, «αν π.χ. χρωστάει στο ΙΚΑ ο συνδικαιούχος, ο οποίος δεν έχει δηλώσει τον ίδιο λογαριασμό ως λογαριασμό και δικής του μισθοδοσίας,  νομίμως μπορεί να κατασχέσει και το τελευταίο ευρώ, χωρίς να λάβει υπόψη το ελάχιστο προστατευμένο όριο των 1000».
Επισημαίνεται, ότι το ακατάσχετο της μισθοδοσίας και της σύνταξης ισχύει μόνο για οφειλές προς το Δημόσιο και όχι για ιδιώτες στους οποίους μπορεί κάποιος να έχει οφειλές.
Στην άλλη περίπτωση, των οφειλών προς ιδιώτες (τράπεζες, ιδιωτικά σχολεία, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, κλπ.), τα οι όροι είναι λίγο πιο ξεκάθαροι. Ο πολίτης έχει τη δυνατότητα να δηλώσει ως ακατάσχετο τον λογαριασμό του για να προστατεύει 1.500 ευρώ ή 2.000 ευρώ αν υπάρχει και συνδικαιούχος. Τα επιπλέον χρήματα, είναι στο έλεος των απαιτήσεων του ιδιώτη.

newpost.gr

Απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας και τα τέλη ταξινόμησης ΙΧ για τα άτομα με αναπηρίες

Απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας και τα τέλη ταξινόμησης ΙΧ για τα άτομα με αναπηρίες Δυνατότητα στα άτομα με αναπηρίες να αποκτήσουν αυτοκίνητο απαλλαγμένο από το τέλος ταξινόμησης και τα τέλη κυκλοφορίας, δίνουν με κοινή υπουργική τους απόφαση ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο υφυπουργός Οικονομικών Γεώργιος Μαυραγάνης.
Συγκεκριμένα ορίστηκε η διαδικασία ιατρικής εξέτασης των ατόμων με αναπηρίες για τα οποία έχει εκδοθεί Γνωμάτευση Πιστοποίησης Αναπηρίας από Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια Υγειονομική Επιτροπή των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).
Η ιατρική εξέταση των ενδιαφερόμενων ατόμων γίνεται από τα ΚΕΠΑ, ενώ η παραπομπή τους γίνεται είτε από ιδιώτη/ες γιατρό/ους είτε από γιατρό/ους του ΕΟΠΠΥ.
Η εκάστοτε αρμόδια τριμελής επιτροπή του ΚΕΠΑ προβαίνει στην αυτοπρόσωπη εξέταση του ενδιαφερομένου και αποφαίνεται για την υπαγωγή του ή όχι στη σχετική ρύθμιση, ενώ οι γνωματεύσεις της ελέγχονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών.
Παράλληλα, ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης εξέδωσε και απόφαση με την οποία ορίζονται οι προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά και η διαδικασία χορήγησης απαλλαγής από το τέλος ταξινόμησης και τα τέλη κυκλοφορίας.

ΟΙ ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Πέμπτη 31/10/2013, οι ανάπηροι και οι οικογένειες τους βγαίνουν στους δρόμους!
Βγαίνουν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ, και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ συνθήκες στις οποίες τους καταδίκασε να ζουν το «κράτος πρόνοιας».
Τα Μέσα Ενημέρωσης, ιδιαίτερα τα ηλεκτρονικά, δεν έκαναν τον κόπο να ασχοληθούν με το θέμα, παρόλο που έχουν πάρει εδω και
μέρες δελτίο τύπου από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων Με Αναπηρία.
Βλέπετε το θέμα δεν είναι «πιασάρικο», και θίγει ανεπανόρθωτα την ανύπαρκτη κυβέρνηση την οποία υποστηρίζουν, γιατί, πώς να το κάνουμε, ΟΛΑ τα κανάλια παίρνουν χοντρά «πακέτα» από αυτήν.
Ας δούμε την είδηση που δημοσίευσε η «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ».
«Παναναπηρικό συλλαλητήριο στο υπουργείο Εργασίας στις 11 το πρωί της Πέμπτης και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών διοργανώνει …
η ΕΣΑμεΑ, με στόχο την ανάδειξη των θεμάτων αναπηρίας ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ΑμεΑ και των οικογενειών τους.
«Φτάνει πια! Την κρίση την πληρώνουν αυτοί που δεν φταίνε, οι πλέον ευάλωτοι, οι φτωχότεροι των φτωχών, τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΣΑμεΑ.
Το αναπηρικό κίνημα διεκδικεί τα ακόλουθα:
- Καμία περικοπή σε προνοιακά/ αναπηρικά κλπ επιδόματα, το τελευταίο ανάχωμα των πλέον ευάλωτων πολιτών
- Εξαίρεση των ατόμων με αναπηρία/χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους από το νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων
- Κανένας ανασφάλιστος με αναπηρία ή/ και χρόνια πάθηση, και κανένας ανασφάλιστος γονέας με ανήλικο παιδί ή που προστατεύει άτομο με νοητική αναπηρία, σύνδρομο down, αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση κλπ. χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
- Να μην κοπεί το ΕΚΑΣ, να μην γίνει καμία μείωση σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, συνταξιούχων με αναπηρία και γονέων που προστατεύουν άτομα με νοητική αναπηρία, σύνδρομο down, αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση κλπ.
- Παράταση χορήγησης της αναπηρικής σύνταξης, αλλά και πάσης φύσεως επιδομάτων και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που παραμένουν στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ, επί μήνες
- Άμεση αξιολόγηση της λειτουργίας του ΚΕΠΑ, των υγειονομικών του επιτροπών και όλου του θεσμού, μετά από τους 26 μήνες λειτουργίας του, λήψη μέτρων ώστε ο θεσμός να λειτουργεί δίκαια, αντικειμενικά και επιστημονικά
- Αποκατάσταση των συντάξεων των ατόμων με αναπηρία, χρόνια πάθηση και μελών των οικογενειών τους του ιδιωτικού τομέα από τα ασφαλιστικά ταμεία του υπουργείου Εργασίας
- Να λήξει η «ομηρεία» των αναπηρικών Ι.Χ. στα τελωνεία της χώρας.
Η ΕΣΑμέα καταγγέλλει ότι «εδώ και δύο χρόνια εκατοντάδες δικαιούχοι αναπηρικού αυτοκινήτου αντιμετωπίζουν υπέρμετρες δυσκολίες στη μετακίνησή τους, επειδή οι αρμόδιοι των υπηρεσιών του ΙΚΑ και οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε ένα γραφειοκρατικό ζήτημα».
- Συμμετοχή του οργανωμένου αναπηρικού κινήματος στο ΙΚΑ, που πιστοποιεί την Αναπηρία
Πηγή : naftemporiki.gr»
Είναι γνωστός ο Γολγοθάς που ανεβαίνουν τα άτομα με αναπηρίες και οι οικογένειες τους, είναι ακόμα πιο γνωστές οι συνθήκες ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ στις οποίες (φυτο) ζουν περιμένοντας πότε θα γίνουν τα «κέφια» των χαρτογιακάδων από τα υπουργεία υγείας και εργασίας για να συσταθούν οι επιτροπές αναπηρίας, και να λειτουργήσουν επιτέλους δίνοντας ένα ΤΕΛΟΣ στην ταλαιπωρία των ανθρώπων αυτών.
Από τη μια όμως υπάρχουν τα μεγάλα λόγια και τα ΘΑ των αρμοδίων, και από την άλλη η σκληρή πραγματικότητα του απόλυτου ΤΙΠΟΤΑ.
Αυτό δίνουν στο λαό, ένα ΤΙΠΟΤΑ, και του παίρνουν τα πάντα.
ΑΙΣΧΟΣ.
Θα επανέλθω.
Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

Παλιοκοριόλες!!!

Του Πέτρου Αργυρίου (περισσότερα για το συγγραφέα στο προσωπικό του blog agriazwa.blogspot.com)

Τροπαιοφόρα γύρισε η κυβέρνηση. Για μια ακόμη φορά πήρε τα αρ@ι@ια της. Τα χαμε πει.

Η μπλόφα της «τήρησης» των υποχρεώσεων και της ανακούφισης της ελληνικής οικονομίας έφυγε άκλαφτη καθώς ούτως ή άλλως προοριζόταν για εσωτερική κατανάλωση και δεν είχε καμιά τύχη απέναντι στους σκληροπυρηνικούς εκφραστές των μεγάλων διεθνών συμφερόντων κυρίως αφότου οι «ελληνικές» κυβερνήσεις φρόντισαν από το 2010 μέχρι το 2012 να κάψουν επιμελώς κάθε διαπραγματευτικό χαρτί που είχαν.

Το μόνο που μπορεί πλέον να κερδίσει η κυβερνώσα σαπίλα είναι χρόνο. Και αυτό είναι και το μόνο που επιδιώκει να κερδίσει επιδεινώνοντας όλα τα μεγέθη της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου. Η Ελλάδα είναι μια χαμένη υπόθεση που διαπραγματεύεται με τον εαυτό της το πόσο χαμένη είναι.

 Για κάποιο λόγο οι Έλληνες, αρέσκονται να νομίζουν ότι είναι η μόνη χώρα στον πλανήτη Γη, όταν στην ουσία πολιτικά ανήκει στις μη-χώρες, στις δυστοπίες.

Έτσι λοπόν, σε μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες αποκαλύψεις, αυτή του Edward Snowden για το παγκόσμιο δίκτυο παρακολουθήσεων της NSA, δεν ίδρωσε καν το αυτί της ελληνικής κοινής γνώμης, επιδεικνύοντας ομφαλοσκοπικές ποιότητες ακροβατικού επιπέδου.

Και κατά κάποιο τρόπο, η κοινή γνώμη είχε δίκιο: η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο του σκανδάλου παρακολουθήσεων. Όπως αποκάλυψε η Spiegel η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα αποτελεί κέντρο παρακολουθήσεων.  Μια ακόμη πρωτιά. Μια ακόμη συνομωσία.

Αυτό δεν αποτελεί καμία έκπληξη για όσους από εμάς ασχολούνται με τη γεωπολιτική.

Οι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών για μεγάλο διάστημα λειτουργούσαν σε τόσο στενή σύνδεση με τις αμερικανικές που κάποιος θα μπορούσε να τις χαρακτηρίσει ως «παρακλάδι» τους ενώ δεν γνωρίζουμε αν, πότε και σε ποιο βαθμό αυτονομήθηκαν.

Μετά την 11η Σεπτέμβρη του 2001, το κράτος μεγάλο αδερφό που δημιουργήθηκε πλέον χωρίς προκαλύμματα στο όνομα της «Εθνικής Ασφάλειας»  και το όργιο παρακολουθήσεων στο εσωτερικό των ΗΠΑ, ήταν αναμενόμενο η NSA να επεκτείνει και να αναβαθμίσει το όργιο των παρακολουθήσεων και εκτός ΗΠΑ.

Στην Ελλάδα, η κλιμάκωση έγινε με την κατάρα των ολυμπιακών του 2004, όπου στο όνομα της ασφάλειας τους, οι μυστικές υπηρεσίες, κυρίως των ΗΠΑ, αλώνιζαν στην Αθήνα.

Άμεση συνέπεια αυτής της «άδειας για ασυδοσία» ήταν το σκάνδαλο των υποκλοπών κατά του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή και άλλων πολιτικών που έγινε με την παράνομη τοποθέτηση λογισμικού στο δίκτυο της Vodafone, σκάνδαλο που αντιμετωπίστηκε με απίστευτη κωλυσιεργία και τσαπατσουλιά και «έκλεισε» για την επίμαχη εκείνη τουλάχιστον περίοδο με την «αυτοκτονία» το Μάρτιο του 2005 του 39χρονου διευθυντή σχεδιασμού δικτύου της Vodafone Κώστα Τσαλικίδη ο οποίος λίγο πριν κρεμαστεί είχε δηλώσει στην αρραβωνιαστικιά του  πως το να φύγει από τη Vodafone «ήταν θέμα ζωής και θανάτου».

Οι υποκλοπές στο δίκτυο της Vodafone είναι μονάχα μια από τις πολλές πτυχές του δικτύου παρακολουθήσεων των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ που υποκλέπτουν δίκτυα σταθερής, κινητής και διαδικτύου και παρακολουθεί όχι μόνο πρωθυπουργούς όπως ο Κ. Καραμανλής και η Angela Merkel και το πολιτικό σύστημα της Ευρώπης αλλά και  εκατοντάδες εκατομμύρια πολιτών. Ο μεγάλος αδερφός είναι εδώ, εδώ καιρό.

Με τις αποκαλύψεις Σνόουντεν, ο γίγαντας με τα πήλινα πλέον πόδια, βρίσκεται για μια ακόμη φορά σε δυσμενή θέση: Μετά τη διπλωματική ήττα στο θέμα της Συρίας και το προσωρινό κλείσιμο του δημοσίου σε σχέση με την ενδοαμερικανική κόντρα για την ανύψωση της οροφής χρέους, τώρα οι αμερικάνοι βρίσκονται πάλι με την πλάτη στον τοίχο καθώς βλέπουν τα πρώην τσιράκια τους τους Γερμανούς να υποχρεώνονται να τους πιέσουν με την υπόθεση του μεγάλου αδερφού: Ακόμη μια χρυσή ευκαιρία για την Ε.Ε να απεξαρτηθεί από την αμερικανική ηγεμονία και τις απαράδεκτες πρακτικές της.

Και ποιος έρχεται να βγάλει τους Αμερικάνους από τη δύσκολη θέση; Πείτε μου, μα το θεό, ποιος;

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Ο εγγονός του δικτάτορα. Ο πρώην υπουργός εξωτερικών που έκανε τεράστια εκδούλευση στους Τούρκους με την υπόθεση Οτσαλάν. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που εκτόνωσε μέσω της ελληνικής κρίσης την αμερικανική κρίση και πήρε στο λαιμό της όχι μόνο εκατομμύρια Έλληνες αλλά και εκατομμύρια άλλων Ευρωπαίων, ο τύπος που το 1989 απειλούσε ότι θα κάνει τη Βουλή Πεκίνο και που καταδίκασε το Σύριζα για τους νεκρούς της Marfin, o τύπος που μας προέτρεπε να αυτοκτονήσουμε όλοι παρά να ψηφίσουμε Σύριζα, ο άνθρωπος που μας είπε ότι είμαστε όλοι κλέφτες με το «μαζί τα φάγαμε», ο άνθρωπος που είπε τα εκατομμύρια των αγανακτισμένων ΜΑΛΑΚΕΣ στη γαλλική τηλεόραση, ο αιώνιος προβοκάτορας, ο ζωντανός αντιπερισπασμός, έρχεται τώρα να προσφέρει χρήσιμες υπηρεσίες στους Αμερικάνους, να τους δώσει αντεπιχειρήματα, να αποδυναμώσει την Ευρωπαϊκή πίεση  και να δώσει ερείσματα για διπλωματικά επεισόδια στους Τούρκους.

Ο άνθρωπος που έχει προσβάλει ζωντανούς και νεκρούς μας έδωσε ένα ακόμη καλό παράδειγμα για την τάξη εκείνη των πολιτικών που δεν έχουν ξεπεράσει το πρωκτικό στάδιο και επιδεικνύουν σαδομαζοχιστικές τάσεις δηλώνοντας πως:

««Εγώ θα σας πω και θα σας φανεί παράξενο ότι κάποτε η ΕΥΠ είχε καταφέρει να παρακολουθεί όχι μόνο τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, αλλά και τον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα. Και κάθε φορά που πήγαινα μαζί με τον καφέ μου και το κουλούρι μου, είχα στο γραφείο μου μια στοίβα με χαρτιά που μου έστελναν όχι όλα, αλλά αυτά που με ενδιέφεραν. Τον καιρό που ήμουν υπουργός (Εξωτερικών)… Δεν ξέρω ποιος ήταν ο Λάλας και μην προσπαθείτε να το γελοιοποιήσετε, διότι αυτός ήταν ένα γελοίο πρόσωπο. Η ΕΥΠ ήταν, προς τιμήν της. Έγραψε μια ένδοξη σελίδα. Παρακολουθούσε με μηχανήματα και αντέγραφε σε μαγνητοταινίες τις δύο πρεσβείες, της Άγκυρας και της Αθήνας. Πλάκα μου κάνετε; (σ.σ. αν το έκανε νομίμως)… Δεν ήταν συνηθισμένο να τα βάζεις με τους Αμερικανούς. Οι Αμερικανοί έκαναν ό,τι μπορούσαν, για το καλό όλων μας Να είστε εθνικά υπερήφανοι, διότι για βρωμοδουλειές είμαστε πρώτοι. Πότε ήμουν υπουργός Εξωτερικών; Κράτησε πολύ λίγο. Και δεν μάθαινα και κάτι σοβαρό, διότι όλα αυτά που έλεγαν τα ήξερα. Απλώς μερικές φορές ήταν πολύ διασκεδαστικό να ακούω τον Αμερικανό πρέσβη να λέει στο συνάδελφό του στην Άγκυρα ή σε κάποιον από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ “what is this motherfucker Pangalos doing?”. Και ο άλλος να απαντά “this motherfucker called me today” κοκ. Φιλικά οι άνθρωποι…» (εδώ) Φιλικά Motherfucker Pangale. Φιλικά και με ασυγχώρητη σαδιστική διάθεση χιούμορ, ο Πάγκαλος δίνει αντεπιχειρήματα στους στριμωγμένους Αμερικανούς και πατήματα στο να κατηγορήσουν οι Τούρκοι τους Έλληνες για κατασκοπεία και να προβούν σε αντίποινα και σε συλλήψεις… Motherfucker Pangale που λεν και οι αμερικάνοι. Fat Bastard που λέει και ο Greg Palast…
 
Πόσο ακόμη κακοραμμένες δερματόδετες διογκωμένες πορδές θα διαρρέουν βρωμίζοντας τον τόπο; Ο Πάγκαλος δεν είναι πλέον μόνο δημόσιος κίνδυνος. Είναι εθνικός κίνδυνος. Είναι πανευρωπαϊκός κίνδυνος.
 Λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις Τσίπρα για παρακολούθησή του, ο Πάγκαλος χωρατεύει με ένα από τα σοβαρότερα, κρίσιμα και καυτά θέματα παγκοσμίως.
Ο άνθρωπος ο οποίος έπρεπε κάθε μέρα έπρεπε να μπαινοβγαίνει στα δικαστήρια για μηνύσεις για μαζικές συκοφαντικές δυσφημίσεις, για μαζικές ηθικές βλάβες, για μαζικές προσβολές προσωπικοτήτων και αντί αυτού έκανε αυτός μήνυση σε 26χρονο blogger ζητώντας του ένα εκατομμύριο ευρώ για «ψυχική ταλαιπωρία», «άγχος» και «στεναχώρια», ο κύριος «δεν πληρώνω τα χαράτσια» για τα 22 του ακίνητα (και 13 της γυναίκας του), ο άνθρωπος που μήνυσε πολίτη επειδή τον αποκάλεσε γαϊδούρι προσβάλλοντας βάναυσα τα γαϊδούρια, σήμερα επιτέλους μηνύεται!
Επιτέλους κάποιος δικηγόρος (έστω και δυστυχώς πρώην Πασόκος) αποφάσισε να κάνει τη δουλειά του, να υπηρετήσει δηλαδή τη δικαιοσύνη αντί για τα στενά του συμφέροντα.

Ο δικηγόρος Άγις Τάτσης ανέφερε απολύτως βάσιμα για τις δηλώσεις Πάγκαλου πως «είτε ως αληθείς συνιστούν αποκάλυψη μυστικών της Πολιτείας, εκθέτουν σε κίνδυνο την χώρα και τους υπαλλήλους της (στρατιωτικούς διπλωμάτες κλπ) σε κίνδυνο αντιποίνων, είτε ως ψευδείς συνιστούν έκθεση της Πολιτείας σε κίνδυνο αντιποίνων και διατάραξης των ειρηνικών σχέσεων της με τουλάχιστον τα αναφερόμενα κράτη (ΗΠΑ, Τουρκία)» και ζήτησε δικαίως την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας.

Αφού μαζί τα φάγαμε, καιρός είναι να έχει ο κος Πάγκαλος και οι όμοιοι του την τύχη χιλιάδων πολιτών που αδυνατούν να πληρώσουν κατασκευασμένες  καταχρηστικές υποχρεώσεις απέναντι στο δημόσιο ακόμη και μερικών εκατοντάδων ευρώ.

Είθε η δικαιοσύνη επιτέλους να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αποδώσει τις ευθύνες που αναλογούν στους υπαιτίους της εθνικής καταστροφής και του εξανδραποδισμού των Ελλήνων.

Καμμία εκποίηση ακινητης περιουσίας στον Δήμο Πειραιά, τέρμα και τα ενοίκια σε ιδιώτες.

Ολική αξιοποίηση όλης της δημοτικής περιουσίας με παύση μισθώσεων σε ιδιώτες (που ήδη είχαν μειωθεί κατά τουλάχιστον 50%) με απαίτηση από την κεντρική εξουσία να μεταφέρει όσες υπηρεσίες στεγάζονται σε ιδιωτικά ακίνητα στον Πειραιά! Γιατί δεν πάνε οι κύριοι από το ΤΑΙΠΕΔ μια βόλτα στον Πειραιά να καταλάβουν τι θα πει “αξιοποίηση”; Μάλλον δεν θέλουν…

Όσον αφορά το θέμα της στέγασης των Δικαστηρίων του Πειραιά, ο Δήμαρχος κ. Μιχαλολιάκος ήταν κατηγορηματικός στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο: «Το θέμα τελείωσε. Τα Δικαστήρια μένουν στο κέντρο του Πειραιά. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να πείσω τον Πρωθυπουργό εάν δεν είχα το αποτέλεσμα της  Γενικής Συνέλευσης του Δικηγορικού Συλλόγου που τάχθηκε, με συντριπτική πλειοψηφία, κατά της μεταφοράς τους στη Θηβών.

Ως Δήμος προσφέρουμε το σύνολο της περιουσίας μας και σε κτηριακή υποδομή και σε οικόπεδα, ώστε να επιλέξουν, οι έχοντες την ευθύνη, ποιο προτιμούν και ποιο τους κάνει. Ο μόνος λόγος που μπορεί να μας κάνει να παρεκκλίνουμε από την οριστική  πολιτική μας απόφαση για κατεδάφιση του γιαπιού της Ραλλείου, είναι να πάνε εκεί τα Δικαστήρια».


Τα πρωτοσέλιδα της Πέμπτης (31 Οκτ 2013)




Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

'Οταν οι γνωστοί ''μαϊντανοί'' της Ομογένειας ΗΠΑ ασχολούνται με την Παιδεία

Είναι ή όχι ''παπατζήδες'' oι της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών και οι τριγύρω από αυτήν;

Ιανουάριο 2005 (ναι, πριν κοντά 9 χρόνια) είχαν ''εξαγγείλει'' ήδη στην Φιλαδέλφεια την δημιουργία Ταμείου Παιδείας με ''φιλοδοξία σ' ένα χρόνο να συγκεντρωθεί το ποσό των δύο εκατομμυρίων δολαρίων για την οικονομική στήριξη σχολείων, οργανισμών, ιδρυμάτων ή πρωτοβουλιών που προάγουν την Ελληνική Παιδεία''.
Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013, εξάγγειλαν πάλι τα ίδια, ενώ λίγες ημέρες ενωρίτερα, στις 23 Οκτωβρίου 2013 η κ. Κοκόλη, κοροϊδεύοντας ΠΑΛΙ τους πάντες, δηλώνει (βλέπε δίπλα) ότι ''την Κυριακή -δηλ. 27 Οκτωβρίου 2013- ΘΑ είναι η σοβαρότερη προσπάθεια γιά τη δημιουργία Ταμείου Παιδείας''

Φυσικά, ότι πρωτοεξαγγέλθηκε Ιανουάριο 2005, ουδέποτε έγινε πράξη. Και κάθε χρόνο ''εξαγγέλουν'', χωρίς ΝΤΡΟΠΗ, στα χαζο-συνέδριά τους το ίδιο πράγμα, γιά λίγη δημοσιότητα, νομίζοντας ότι απευθύνονται σε... κάφρους.

(Τις αθλιότητες αυτές στο όνομα της ελληνικής Παιδείας τις προωθεί -''γιά μιά χούφτα δολάρια''- η ημερήσια ελληνική εφημερίδα Αστόριας Νέας Υόρκης ''Ε. Κ.'', παραπληροφορώντας -όπως συνηθίζει- συστηματικά. Η οποία εφημερίδα, ναι μεν προβάλει και δημοσιεύει ''εξαγγελίες'', αλλά ουδέποτε ερωτά μετά τους ''εξαγγέλοντες παπατζήδες'' ΤΙ ΕΓΙΝΕ με τις υποσχέσεις-εξαγγελίες τους. Και το χειρότερο, αναπαράγει μετά την ίδια κοροίδία, σαν να μην συμβαίνει τίποτα)

Mε ''επικοινωνιακά παιχνιδάκια'', δεν προωθείται η ελληνόφωνη εκπαίδευση στις ΗΠΑ


Μία ακόμα ''εκδήλωση'' γιά την ελληνική Παιδεία στις ΗΠΑ, έγινε στο ''Σταθάκειο'', στην Αστόρια, 27 Οκτ. '13, από την ''Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών'', με εντυπωσιακά μικρή συμμετοχή, γιά να ''αναγγείλουν'' πάλι ότι έχουν αναγγείλει τα τελευταία 3-4 χρόνια. Δηλαδή, ανακύκλωση των ίδιων και βαρετών ''παραμυθιών'', γιά να έχουν... δημοσιότητα. Η ''εκδήλωση'', γιά να ξανα- ασχοληθούν, υποτίθεται, με την ελληνόφωνη εκπαίδευση, αλλά ουσία, αποτέλεσμα, όπως πάντα, μηδέν. Δέκα χρόνια τα ίδια και τα ίδια, από τους ίδιους, που χρησιμοποιούν την Ομογένεια γιά την αυτοπροβολή τους. Με ''δηλώσεις'', με ''συνέδρια'', κούφιες εξαγγελίες και ''δημοσιότητα'', δηλαδή με ''αέρα κοπανιστό'', ΔΕΝ γίνεται δουλειά.

Αυτοί που πραγματικά ενδιαφέρονται για την ελληνική Παιδεία στις ΗΠΑ, δημιούργησαν -χωρίς αυτοπροβολή και... ''συνέδρια''- εννέα (9) ''τσάρτερ'' σχολεία στην Φλόριδα -το πρώτο 1997- και ένα στη Νότια Καρολίνα, ενώ ακόμα και το ''τσάρτερ'' στο Μπρούκλυν Νέας Υόρκης, είχε ως... υποκινητή γιά την δημιουργία του, Ομογενή από... δυτ. Φλόριδα.

Τα σχολεία ''τσάρτερ'', με τις υψηλές αποδόσεις, θεωρούνται δημόσια, το αμερικάνικο κράτος (states) πληρώνει, αλλά διοικούνται από άτομα-'Ελληνες, ενώ δάσκαλοι από την Ελλάδα διδάσκουν ελληνικά, σε παιδιά κάθε εθνότητας (με αποτέλεσμα να δημιουργούνται έτσι και χιλιάδες φιλέλληνες). Το πρώτο σχολείο ''τσάρτερ'' ήταν η ''Αθηναϊκή Ακαδημία'' (Ντανίντιν, Κομητεία Πινέλλας, δυτ. Φλόριδα), με πρωτεργάτη τον π. Κομνηνό Χατζηλιέρη, που έριξε την ιδέα 1994. 'Εγινε πραγματικότητα 1997, με πρόεδρο του Γιώργο Πουμάκη. Ακολούθησε η ''Αρχιμήδειος Ακαδημία'' στο Μαϊάμι, που θεωρείται το καμάρι των (ελληνικών) σχολείων ''τσάρτερ'' (έχει και γυμνάσιο), το σχολείο στη Νότια Καρολίνα, η δεύτερη ''Αθηναϊκή Ακαδημία'', οι 6 ''Ακαδημίες Πλάτων'', επίσης δυτ. Φλόριδα κ.ά. Δηλαδή, τα 2/3, από τα ήδη υπάρχονται
συνολικά σχολεία ''τσάρτερ'' είναι στην δυτ. Φλόριδα (περιοχή Κόλπου Τάμπας).

Σε αντίθεση, οι ''παπατζήδες'', γύρω και μέσα στην τυπικά υπάρχουσα μόνο, Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών της μόνιμης προεδρίνας κ. Κοκόλη, δημιουργούν ''αέρα κοπανιστό'' και απλά παρατηρούν
στην ευρύτερη περιοχή Νέας Υόρκης, τα ημερήσια ελληνικά σχολεία (4) να... κλείνουν.

Σημ. 1: Οι παριστάμενοι στην ''ημερίδα'' στην Αστόρια 27 Οκτ. '13, ''αποφάσισαν'', λες και είχαν συνέλευση ή εκπροσωπούσαν συλλόγους, να δημιουργήσουν... ταμείο Παιδείας.
Σημ. 2: Τον λόγο έλαβε και ο πρόεδρος της τυπικά και ουσιαστικά ανύπαρκτης Οργάνωσης ''Ελληνοαμερικάνικο Εθνικό Συμβούλιο'', που πάει στην Ελλάδα ('Ηπειρο) και κοροϊδεύει ξεδιάντροπα με δηλώσεις, περί δήθεν ''συμβολής στην ανάπτυξη'' από την ανύπαρκτη Οργάνωσή του.
Σημ. 3: Ο κ. Νικολιδάκης, που πάντα συμμετέχει την τελευταία 12ετία σε τέτοια ''πανηγύρια'', ακόμα παραμένει ''συντονιστής εκπαίδευσης'' στις ΗΠΑ; Δηλαδή, τίποτα δεν άλλαξε στην ''μνημονιακή'' Ελλάδα;
Σημ. 4: Τουρκικού ενδιαφέροντος σχολεία ''τσάρτερ'' στις ΗΠΑ, είναι περισσότερα από εκατό (100).

ΥΠΟΚΡΙΣIA: 'Οταν πριν 16 χρόνια άρχισαν να δημιουργούνται στην δυτ. Φλόριδα τα σχολεία ''τσάρτερ'', όλοι αυτοί οι όψιμοι ''ενδιαφερόμενοι'', ή δεν υπήρχαν ή μιλούσαν απαξιωτικά, ενώ η ανίκανη Αρχιεπισκοπή τα πολεμούσε και τα πολεμά ακόμα. Τώρα, οι ''μαϊντανοί'', προσπαθούν να τα... ''καπελώσουν'', νομίζοντας ότι η Ομογένεια ''τρώει κουτόχορτο''.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, η κ. Στέλα Κοκόλη ορίστηκε -την περασμένη δεκαετία- επικεφαλής Επιτροπής Παιδείας του τότε σχετικά υπαρκτού ''Ελληνοαμερικάνικου Εθνικού Συμβούλιου'' γιά την δημιουργία κι άλλων σχολείων ''τσάρτερ'' στις βόρειες Πολιτείες (states) των ΗΠΑ (ΔΕΝ χρειάζεται κάποιος να βάλει χρήματα, απλά πρέπει να κάνει την προετοιμασία γιά την δημιουργία σχολείου). 'Εγινε και προεδρίνα της Επιτροπής του άχρηστου ''Συμβούλιου Απόδημου Ελληνισμού'' (ΣΑΕ). Αλλά αντί να ασχοληθεί με την ουσία, έφιαξε και... Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών, μόνο γιά την προσωπική της προβολή. Να σημειωθεί ότι η μεγάλη πλειοψηφία των εκπαιδευτικών στις ΗΠΑ, ΔΕΝ αποδέχεται την κ. Κοκόλη και την παρέα της, επειδή γνωρίζει ότι, είναι άλλο πράγμα ουσία-έργο και άλλο πράγμα η προβολή χωρίς ουσία-έργο.
Κι επειδή ο καθένας και η καθεμιά κρίνονται από τα έργα τους, η κυρία πρόεδρος με το μηδενικό της έργο (''φανφάρες-τελετές'' και ''δηλώσεις-εξαγγελίες'' μόνο) αντί γιά καλό έκανε κακό, αντί γιά αποτελέσματα, επεδίωξε την αυτοπροβολή, που πλουσιοπάροχα της παρέχει η μόνιμα παραπληροφορούσα ημερήσια Αστόριας Νέας Υόρκης, ''Εθνικός Κήρυκας'', παίζοντας μαζί πονηρά παιχνίδια στο όνομα της ελληνόφωνης Παιδείας στις ΗΠΑ.

ΘΑ ΗΤΑΝ ΘΑΥΜΑ αν οι ενδιαφερόμενοι δημιουργούσαν το ''Ταμείο Εκπαιδευτικών'', έστω γιά τις συντάξεις Ελλήνων Ομογενών Εκπαιδευτικών, αφού η Εκκλησία μας στις ΗΠΑ έχει αποτύχει σε όλα. Αλλά, φοβόμαστε ότι, η προϊστορία τους ΔΕΝ εγγυάται κάτι τέτοιο. Κατά συνέπεια, η υπόθεση ελληνική ΠΑΙΔΕΙΑ είναι μονόδρομος: Δημιουργία σχολείων ''Τσάρτερ'' στις Πολιτείες ΗΠΑ όπου υπάρχει Ελληνισμός. Οτιδήποτε άλλο παραπέμπει σε ''γραφικές'' μόνο καταστάσεις...

ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ (και αρνητικό) το γεγονός ότι στις μεγάλες παροικίες Σικάγου και Βοστώνης δεν έγιναν ενέργειες γιά δημιουργία σχολείων ''τσάρτερ''. Τι φοβούνται; Τους τοπικούς μητροπολίτες που τα εχθρεύονται, αλλά και δεν κάνουν τίποτα για την ελληνόφωνη Παιδεία; Θα προσφέρουν έργο μεγάλο αν τους... αγνοήσουν
- Αξίζουν συγχαρητήρια στον άξιο 'Ελληνα, μητροπολίτη Ατλάντας Αλέξιο (εκεί υπάγεται ''εκκλησιαστικά'' και η Φλόριδα) που στήριξε και υποστήριξε τα σχολεία ''τσάρτερ'', βλέποντας, όπως συνηθίζει, δεκαετίες μπροστά.

ΚΚΕ χωρίς κομμουνιστές

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ αποφάσισε σήμερα την απόλυση του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου από τον Ριζοσπάστη, με την αιτιολογία πως ο Μπογιόπουλος αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας. Είχε προηγηθεί η κατάργηση της στήλης του Νίκου Μπογιόπουλου, «Ημεροδρόμος».

Δηλαδή, το ΚΚΕ απολύει έναν δημοσιογράφο επειδή αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας.
Αν δεν κάνω λάθος, το ΚΚΕ στηρίζει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Το σύνθημα του ΚΚΕ στις απεργίες ήταν «Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση». Εκεί ήμουν, το έβλεπα.
Πώς γίνεται να στηρίζει το ΚΚΕ τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και να απολύει έναν δημοσιογράφο επειδή αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας;
Υποθέτω πως η απάντηση θα δοθεί την Εργατική Πρωτομαγιά που το ΚΚΕ θα γιορτάσει την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο που ξεσηκώθηκαν και έχυσαν το αίμα τους για καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Βέβαια, μπορεί από φέτος το ΚΚΕ να μιμηθεί τους αστούς και να αντιμετωπίζει την Πρωτομαγιά σαν γιορτή των λουλουδιών και της Άνοιξης.
Είναι γνωστό πως ο Νίκος Μπογιόπουλος αρνήθηκε να συμφωνήσει με τις απολύσεις των συναδέλφων του στον «Ριζοσπάστη», ενώ είναι ακόμα πιο γνωστό πως τα άρθρα του στον Ριζοσπάστη στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου του ΚΚΕ –που αναφέρονταν στον κίνδυνο περιθωριοποίησης του ΚΚΕ- ενόχλησαν την ηγεσία του κόμματος.
Αυτό που, ίσως, δεν είναι γνωστό είναι πως τους τελευταίους μήνες ο Νίκος Μπογιόπουλος είχε παραιτηθεί του μισθού του –ο οποίος επέστρεφε στο ΚΚΕ- και προσέφερε εθελοντικά.
Αφού εκφράσω την απορία μου για την στάση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ –όχι μόνο απέναντι στον Νίκο Μπογιόπουλο-, θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον Νίκο Μπογιόπουλο για αυτά που έγραψα. Ο ίδιος δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη και δεν έχει την παραμικρή γνώση.
Αλλά με εξοργίζει η συμπεριφορά του ΚΚΕ και είμαι ένας ελεύθερος άνθρωπος, οπότε θα γράψω αυτά που θέλω να γράψω.
Με τον τρόπο που συμπεριφέρεται το ΚΚΕ, κομμουνιστής στην Ελλάδα θα θεωρείται μόνο κάποιος που το ΚΚΕ του έχει αλλάξει τα φώτα, τον έχει διαγράψει, τον έχει απολύσει, τον έχει συκοφαντήσει, κι αυτός κάθεται ήσυχα στην γωνιά του και περιμένει να του χώσουν κι άλλες μπουνιές.
Η αποκομμουνιστικοποίηση του ΚΚΕ συνεχίζεται.
Με την απόλυση του Νίκου Μπογιόπουλου από τον Ριζοσπάστη, είμαστε βέβαιοι πια πως ο Νίκος Μπογιόπουλος είναι κομμουνιστής.
Αν δεν ήταν κομμουνιστής, δεν θα τον απέλυαν.
Το ΚΚΕ θα γίνει το πρώτο κομμουνιστικό κόμμα στον κόσμο που δεν θα έχει κομμουνιστές.
(Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, θέλω να διευκρινίσω πως το κείμενο αναφέρεται στην ηγεσία του ΚΚΕ, όχι στον κόσμο του. Ο κόσμος του ΚΚΕ ήταν πάντα ο καλύτερος και ο πιο άξιος.)
Pitsirikos

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΟΚ ΑΠ'ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ : '' ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ''‏

Σε σοκαριστική ομολογία των κυβερνητικών προθέσεων για επιβολή στρατιωτικού νόμου στην χώρα προκειμένου να περάσουν αυτά που θέλει η τρόικα, προχώρησε σε συνέντευξή του στην έγκυρη βελγική εφημερίδα «La Libre Belgique» ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Θα προχωρήσουμε εν ανάγκη και με την επιβολή στρατιωτικού νόμου, θα κάνουμε πραξικόπημα ("Le clientélisme arrangeait beaucoup de monde") για να επιβάλλουμε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Η μεταρρύθμιση της ελληνικής δημόσιας διοίκησης είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα για τη χώρα μας και για τους πολίτες» δήλωσε με απίστευτη ειλικρίνεια

Σε επιστολή που απέστειλε στον διευθυντή της εφημερίδας, ο κ. Μητσοτάκης διαψεύδει κατηγορηματικά ότι χρησιμοποίησε αυτές τις λέξεις, αντιλαμβανόμενος, κάπως αργά, όπως συνήθιζε ο πατέρας του, τον απόηχο των δηλώσεων του.

Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε τόσο στην έντυπη έκδοση, όσο και στη διαδικτυακή έκδοση της βελγικής εφημερίδας.

Είναι έτοιμοι για όλα, όπως απέδειξαν και στην περίπτωση των συλλήψεων της ηγεσίας και των βουλευτών του εθνικιστικού κόμματος του Λαϊκού Συνδέμσου με την ... αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Το ερώτημα είναι πόσο και αν η κοινωνία είναι έτοιμη να αποτρέψει την επιβολή στρατιωτικού νόμου για να κάνουν νόμο τις εντολές της τρόϊκα. Και βέβαια αν θα πειθαρχήσουν οι στρατιωτικοί στις εντολές της κυβέρνησης. Ο ίδιος ο Δ.Αβραμόπουλος πάντως δήλωνε σχετικά ότι "Προτιμώ να πεθάνω παρά να δώσω τέτοιες εντολές"...

Διαβάστε εδώ όλες τις δηλώσεις-σοκ στην βελγική εφημερίδα (που τώρα τις παίρνει πίσω...) του Κ.Μητσοτάκη: http://www.lalibre.be/actu/international/le-clientelisme-arrangeait-beaucoup-de-monde-526f6ee235708def0d96aedd...

Θα υπογράψει ο κ. Τσίπρας το νέο μνημόνιο; Του Ανδρεα Κουτρα

imagesΕίναι οδυνηρό να βλέπεις τους αντιπροσώπους των πελατειακών κομμάτων να ωρύονται στην τηλεόραση για πρωτογενή πλεονάσματα, την ανάγκη ή όχι νέων μέτρων και για το αν χρειαστεί νέα δανειακή σύμβαση με τους πιστωτές μας.
Είναι τρομακτικό να υπάρχει τόση κακοφωνία για κάτι που είναι απλώς αριθμητική έκτης δημοτικού
Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η δανειακή σύμβαση, κατά κόσμον Μνημόνιο, λήγει το 2014. Η αρχική πρόβλεψη ή καλύτερα ο ευσεβής πόθος ήταν ότι η Ελλάδα θα ήταν σε θέση να βγει στις διεθνείς χρηματαγορές για να καλύψει τα όποια κενά. Ποια είναι όμως αυτά τα κενά; Θα μπορούσαν να  καλυφθούν από τα περίφημα πρωτογενή πλεονάσματα;
Η δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδος είναι πραγματικά εκπληκτική για τα παγκόσμια δεδομένα. Οι θυσίες των μισθωτών και συνταξιούχων αλλά και αυτών που δεν μπορούν να φοροκλέψουν ήταν και είναι τεράστιες. Αποτέλεσμα αυτών είναι το κράτος έστω και με λογιστικές αλχημείες (μεταφορά από Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κερδών) να παρουσιάζει μικρά πλεονάσματα για το 2013. Με άλλα λόγια, αν και ευπρόσδεκτα τα πρωτογενή πλεονάσματα δεν επαρκούν ούτε κατ’ ελάχιστο για να καλύψουν το χρηματοδοτικό κενό.
Η περίφημη έξοδος προς τις αγορές δεν είναι λύση βιώσιμη. Κανένας σώφρων δεν θα αναχρηματοδοτούσε χρέος με 7% – 9% όταν τα δάνεια της Ευρώπης είναι κοντά στο 1% – 1,5%. Η έξοδος μπορεί να γίνει για το θεαθήναι, αλλά με κανένα τρόπο δεν είναι χρηματοοικονομική λύση. Τα χρήματα που πρέπει να βρεθούν πλέον του όποιου δημοσιονομικού κενού είναι τα εξής:
Χρέος προς ΕΚΤ. Το 2014 λήγουν ομόλογα αξίας 9 δισ. ευρώ από αυτά που παράνομα ανταλλάχθηκαν με νέα (για να μην «κουρευτούν» από το PSI) και διακρατούνται από την ΕΚΤ. Το 2015 περί τα 7 δις. ενώ το 2016 γύρω στα 1,6 δις. Αυτά θα πρέπει να τα πληρώσουμε μαζί με τους τόκους.
Χρέος προς ΔΝΤ. Η δανειακή σύμβαση προβλέπει τη σταδιακή αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ με 8,2 δισ. το 2014, 9,3 δισ. το 2015 και 4 δισ. το 2016.
Χρέος από τα ομόλογα Αλογοσκούφη. Με νόμο που είχε ψηφιστεί από τον τότε υπουργό Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη είχαν δοθεί στις τότε ιδιωτικές ελληνικές τράπεζες ομόλογα για να ενισχυθεί η κεφαλαιακή επάρκεια. Το 2014 λήγουν 5,3 δις. Το Δημόσιο είχε πάρει τότε προνομιακές μετοχές με 10% κουπόνι που κάποιοι δεν ήθελαν να πληρώσουν. Περιττό να πούμε πως αυτές οι προνομιακές μετοχές δεν αξίζουν και πολλά, άρα το Δημόσιο έχασε τα λεφτά του. Το τραγελαφικό είναι πως τώρα το ελληνικό Δημόσιο μέσω του ΤΧΣ είναι ο κύριος μέτοχος των τραπεζών με 80% – 90%.
Νέα ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών. Όσοι νόμιζαν πως η πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ήταν και η τελευταία, πλανάται πλάνην οικτρά. Η επικαιροποίηση της έκθεσης της Blackrock ενδέχεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις, να αποκαλύψει ένα κενό 12 – 18 δις. Αυτά πρέπει να βρεθούν από κάπου και το μαξιλαράκι των περίπου 10 δις. που απέμεινε από το πρώτο πακέτο μάλλον δεν θα είναι αρκετό.
Τα ομόλογα της ΕΚΤ που λήγουν πρέπει κάποιος να τα πληρώσει. Το πιθανότερο είναι πως η ΕΚΤ θα αρνηθεί να τα μετακυλίσει, διότι αυτό αντιτίθεται στη Συνθήκη του Μάαστριχτ που απαγορεύει στην ΕΚΤ οποιαδήποτε χρηματοδότηση προς χώρες-μέλη. 
Η λύση λοιπόν θα ήταν αν η Ευρώπη μέσω πιθανώς του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) να αναχρηματοδοτήσει αυτά τα ομόλογα. Από την άλλη πλευρά, το ΔΝΤ δεν έχει τη δυνατότητα να μετακυλίσει τα δάνεια εκτός και αν αυτό γίνει στο πλαίσιο ενός νέου προγράμματος που φυσικά σημαίνει νέο μνημόνιο. 
Η εναλλακτική λύση είναι να χρηματοδοτηθούν κι αυτά από το ESM. Όσον αφορά τα ομόλογα που είχαν δοθεί έναντι προνομιούχων μετοχών απομένει να δούμε με ποιους όρους θα τα επωμισθεί ο Έλληνας φορολογούμενος.
Και φτάνουμε τώρα στο διά ταύτα. 
Μία νέα δανειακή σύμβαση είναι σίγουρο ότι πρέπει να υπάρξει. Η απαίτηση της τρόικας για όσους θυμούνται ήταν για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης (τότε ο κ. Σαμαράς) να υπογράψει ότι δεσμεύεται από τη συμφωνία. 
Θα απαιτήσει η τρόικα το ίδιο και από τον κ. Τσίπρα; 
Αν ναι, με ποια ανταλλάγματα και τι θα κάνει ο κ. Τσίπρας. Διότι αν αρνηθεί, το πιθανότερο είναι πως θα έχουμε εκλογές μαζί με τις Ευρωεκλογές.
Εκτός και αν η αναδιάρθρωση των δανείων παρουσιαστεί ως επιτυχία του κ. Τσίπρα και με αυτό τον τρόπο μετακινήσει τον ΣΥΡΙΖΑ προς το κέντρο ακυρώνοντας έτσι πολλές από τις συνιστώσες και τη ρητορική του. 
Ιδού το μνημόνιο, ιδού και η ανακυβίστησις.  
 L1

'Ερχεται φυτευτό αντιρατσιστικό..!!! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΙ…

20131028-010341.jpgο Γυψος ειναι ηδη εδω ! Στην υγειά των χρήσιμων ηλίθιων.

 




Πηγή

Αυτά θα είναι τα τέλη κυκλοφορίας για το 2014

images
Η ηλεκτρονική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ανοίγει από εβδομάδα για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2014, τα οποία πρέπει να εξοφληθούν μέχρι το τέλος του έτους.
Σύμφωνα με το «Έθνος», η ηλεκτρονική εφαρμογή για τα τέλη κυκλοφορίας θα ανοίξει στις 4 Νοεμβρίου ενώ πιθανή είναι και η ολιγοήμερη παράταση προκειμένου να μπει στο σύστημα και ο φόρος πολυτελείας.
Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος δεν θα σταλούν ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας ενώ δεν υπάρχουν αλλαγές στις επιβαρύνσεις ανάλογα με τα κυβικά εκατοστά μοτοσικλετών και αυτοκινήτων.
Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2014 με βάση τα κυβικά του κάθε ΙΧ έχουν ως εξής:
-Από 51 κ.ε. έως 300 κ.ε. 22 ευρώ
-Από 301 κ.ε έως 758 κ.ε. 55 ευρώ
-Από 786 κ.ε έως 1.071 κ.ε. 120 ευρώ
-Από 1.072 κ.ε έως 1.357 κ.ε. 135 ευρώ
-Από 1.358 κ.ε έως 1.548 κ.ε. 240 ευρώ
-Από 1.549 κ.ε έως 1.738 κ.ε. 265 ευρώ
-Από 1.739 κ.ε έως 1.928 κ.ε 300 ευρώ
-Από 1.929 κ.ε έως 2.357 κ.ε 660 ευρώ
-Από 2.358 κ.ε έως 3.000 κ.ε 880 ευρώ
-Από 3.001 κ.ε έως 4.000 κ.ε 1.000 ευρώ
-Από 4.001 κ.ε και άνω 1.320 ευρώ
Ο φόρος πολυτελείας αφορά ιδιοκτήτες ΙΧ από 1.929 κ.ε έως 2.500, που θα καταβάλουν το 5% επί του ετήσιου τεκμηρίου και τους ιδιοκτήτες I.X από 2.500 κ.ε και άνω που θα πληρώσουν το 10% επί του ετήσιου τεκμηρίου.

L1

Με την υπογραφή 4ων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ η ερώτηση στη Βουλή για τα "κλεμένα" αυτοκίνητα του πρώην Δήμου Ιτέας.

Ερώτηση
Προς τους κ.κ. Υπουργούς
-Εσωτερικών
-Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων


Θέμα: Τι απέγιναν τα αυτοκίνητα του πρώην Δήμου Ιτέας που βρίσκονταν στον δημοτικό χώρο των πρώην σφαγείων Ιτέας;

Σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών από Δημοτικούς Συμβούλους, καθώς και με δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο, στον δημοτικό χώρο των πρώην σφαγείων Ιτέας, ο οποίος βρίσκεται επί της Ε.Ο. Ιτέας Ναυπάκτου, είχαν εναποτεθεί τα παρακάτω αυτοκίνητα του πρώην Δήμου Ιτέας και νυν Καλλικρατικού Δήμου Δελφών Φωκίδας.

1.Αυτοκίνητο τύπου Τζιπ 4Χ4 LADA NIVA λευκό με αριθμό κυκλοφορίας ΚΗΥ-4609
2.Αγροτικό αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι υδραυλικοί του Δήμου Ιτέας με αριθμό κυκλοφορίας ΚΗΥ-4630
3.Απορριμματοφόρο Βαρέλα (σκουπιδιάρα) μάρκας LIAZ με αριθμό κυκλοφορίας ΚΗΥ- 4610
4.Αποφρακτικό αυτοκίνητο χρώματος πορτοκαλί
5. Αυτοκίνητο φορτηγό (30 τόνων),
6.Αυτοκίνητο τύπου Τρακτέρ (για την λειτουργία κομπρεσέρ) και
7.ΙΧΕ αγροτικό.

Τα οχήματα αυτά ήταν άλλα χαλασμένα κι άλλα εκτός κυκλοφορίας, και είχαν αποσυρθεί από τον πρώην Δήμο Ιτέας, σημερινή Δημοτική Ενότητα Ιτέας.
Στον προαναφερόμενο χώρο ιδιοκτησίας του Δήμου, απασχολούνται εργαζόμενοι (δημοτικοί υπάλληλοι ), οι οποίοι στα μέσα Νοεμβρίου 2012 έβλεπαν μια ομάδα αγνώστων ανθρώπων, οι οποίοι όντες ειδικευμένοι με τα κατάλληλα εργαλεία, για διάστημα περίπου πέντε ημερών, είχαν εισβάλει στον δημοτικό χώρο και ανενόχλητοι, διέλυαν τα οχήματα και κατόπιν τα έβγαζαν έξω για μεταφορά τους σε άγνωστες κατευθύνσεις.
Οι εργαζόμενοι δημοτικοί υπάλληλοι ειδοποίησαν άμεσα τον Προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών της Δημοτικής Ενότητας , ο οποίος και προσήλθε στον χώρο. Αφού συνομίλησε με τους ανθρώπους που διέλυαν τα οχήματα, προφανώς του είπαν ότι δεν προέβησαν αυθαίρετα στην διάλυση των αυτοκινήτων, γιατί δεν έκανε καμία ενέργεια σταματήματός τους ή παρεμπόδισής τους. Ο συγκεκριμένος χώρος είναι κλειστός και η είσοδος σε αυτόν επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν εργασία, δηλαδή στους υπαλλήλους του Δήμου και σε εκείνους που σχετίζονται με τον Δήμο. Δημοτικούς συμβούλους, πολίτες που έχουν εργασιακή σχέση με τον Δήμο κλπ, κλπ.
Τα παραπάνω γεγονότα έγιναν γνωστά στο Δημοτικό Συμβούλιο, ύστερα από σχετικό ερώτημα που απηύθυνε προς την Δημοτική Αρχή στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 16-11-2012, δημοτικός σύμβουλος. Στο ερώτημα του δημοτικού συμβούλου δεν δόθηκε καμία απάντηση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ο οποίος είπε πως θα διερευνήσει τι ακριβώς έχει συμβεί προκειμένου να ενημερώσει το Δήμο και το Συμβούλιο.
Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται από την καταγραφή τους στα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου όπως προκύπτει από το απόσπασμα του αριθμ. 17/16.11.2012 πρακτικού συνεδρίασης με αριθμό απόφασης 319/2012 με θέμα «Συγκρότηση επιτροπής για την παροχή γνώμης σε σχέση με την καταστροφή αντικειμένων που δεν έχουν καμία αξία για το έτος 2012».
Στη συνέχεια, η Αντιδήμαρχος απέστειλε έγγραφα προς τους εμπλεκόμενους (υπηρεσίες και αρμόδιους υπαλλήλους του Δήμου), ζητώντας την διαλεύκανση των γεγονότων, αλλά από όσο γνωρίζουμε δεν υπήρξε κάποια απάντηση.
Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, το θέμα επανήλθε από άλλον δημοτικό σύμβουλο και δόθηκε η απάντηση, πως «το συγκεκριμένο θέμα διερευνάται από τον Εισαγγελέα, και για τον λόγο αυτό δεν μπορούμε δημόσια να το συζητήσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, εφόσον βρίσκεται σε εξέλιξη η σχετική έρευνα για την τύχη των αυτοκινήτων». Όλα τα παραπάνω έχουν καταγγελθεί και στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άμφισσας.

Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1. Ποιοι ήταν οι εργαζόμενοι αυτοί και με ποια άδεια είχαν εισέλθει στον ιδιόκτητο δημοτικό χώρο και συνέχιζαν να διαλύουν τα αυτοκίνητα και μετά την παρουσία του Προϊσταμένου των Τεχνικών Υπηρεσιών της Δημοτικής Ενότητας;
2. Τα οχήματα των Δήμων με βάση τη Νομοθεσία εκποιούνται είτε μέσω του ΟΔΔΥ, ή με πλειοδοτικό διαγωνισμό. ΄Έχουν γίνει οι εν λόγω ενέργειες από το Δήμο Δελφών;
3. Υπολογίζεται ότι τα συγκεκριμένα οχήματα είναι πάνω από 60 τόνους συν διάφορα εξαρτήματα, με αξία πολλών χιλιάδων ευρώ. Τα χρήματα αυτά
εισπράχτηκαν από το Δήμο ή έχουν χαθεί;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Σταθάς Γιάννης


Κυριακάκης Βασίλης

Μητρόπουλος Αλέξης

Στρατούλης Δημήτρης

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...