Κυριακή 6 Απριλίου 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ κο Κ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ.

Διαβάζοντας την απάντησή σας σε σχόλιο που δημοσίευσα στο διαδίκτυο, αναφορικά με την Διακήρυξή σας, χωρίς καμμιά διάθεση προσωπικής αντιπαράθεσης και δικαιολογώντας ταυτόχρονα και τους όρους που χρησιμοποίησα, έχω να παρατηρήσω τα εξής:
Είναι γνωστό ότι ένα σχόλιο αποτυπώνει επιγραμματικά συνήθως, ορισμένες απόψεις, θέσεις ή διαπιστώσεις. Με την λέξη «Διαπιστώσεις» αναφέρομαι στο κείμενο της Διακήρυξή σας, στο  οποίο κείμενο γίνετε μια εκτενή αναφορά στα γνωστά σε όλους προβλήματα, τα οποία έχει προκαλέσει η διεφθαρμένη πολιτική ελίτ στην χώρα μας και στην συνέχεια γίνεται σύγκριση με το αντίστοιχο σκηνικό, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί στον Δήμο μας, με αναφορά στα τοπικά προβλήματα, που και αυτά είναι γνωστά, διότι τα βιώνουμε καθημερινά.
Κατόπιν αναφέρεται κάποιες σκέψεις σας που θα θέλατε να τις δείτε να πραγματοποιούνται (εδώ αναφέρεται το «ευσεβείς πόθοι»). Όλο αυτό καλύπτει τα 2/3 της Διακήρυξή σας και στο τέλος υπάρχει μια παράγραφος με 7 «θα», τα οποία κατά δική σας δήλωση αποτελούν τις προτάσεις σας. Μέχρις εδώ δεν νομίζω ότι σας αδίκησα σε κάτι. Τώρα για να καλύψω και τα υπόλοιπα σημεία της απάντησής σας έχω να δηλώσω:
α) Η προσωπική σας πικρία για τον ρόλο του «Διευθυντηρίου» και το πώς σας «πέταξε» έξω από το εκλογικό παιγνίδι δεν είναι κάτι που με αφορά. Αν μη τι άλλο δηλώνει την δική σας αδυναμία στην επιλογή των κατάλληλων προσώπων στην στελέχωση του συνδυασμού σας. Είστε «παλιός» στην πολιτική και θα έπρεπε να γνωρίζετε καλύτερα τα πολιτικά παιγνίδια.
β) Δεν υπήρξε κανένα ερώτημα δικό μου, για Διευθυντήριο ή για προϊστάμενο Διευθυντηρίου. Έτσι ή αλλιώς όλοι αυτοί έχουν καταπέσει στην συνείδηση του κόσμου και θα πάρουν την απάντησή τους στις κάλπες των επερχόμενων εκλογών.
γ) Τέλος θα ήθελα να αναφερθώ στο κομμάτι που φαίνεται ότι σας ενόχλησε περισσότερο και αφορά την απουσία σας από τα τεκτενόμενα στον Δήμο μας τα 4 τελευταία χρόνια τουλάχιστον. Κρίνοντας πάντα εκ του αποτελέσματος και όχι υποθετικά ή αβάσιμα, έχω να καταθέσω τα εξής:
Όλο το προηγούμενο διάστημα και ειδικά στα χρόνια των μνημονίων, σαν ενεργός πολίτης αυτού του τόπου, μέσα από κινηματικές δράσεις και μέσα απ’ τους «Πολίτες στο Προσκήνιο», προσπάθησα και προσπαθήσαμε όλοι μαζί, με ατομικούς και συλλογικούς αγώνες ενάντια στην τοπική ελίτ, τα Διευθυντήρια και το τοπικό κατεστημένο, να έχουμε μια συνεχή παρουσία, να παρεμβαίνουμε με θέσεις, απόψεις και να προτείνουμε λύσεις στα διάφορα προβλήματα που απασχόλησαν και συνεχίζουν να απασχολούν την τοπική κοινωνία. Επιγραμματικά θα αναφέρω μερικά από τα θέματα στα οποία έχουμε κάνει κατ’ επανάληψη παρεμβάσεις: Ορεινοί όγκοι, Πολιτισμός, Νοσοκομείο-Κέντρα Υγείας, Τουριστικός λιμένας Ιτέας-Μαρίνα, Γηροκομείο, Ωδεία, ΑΠΕ, Παιδεία, Ελαιώνας, Κολυμβητήριο, Τουμπανάρια, Δελφικό Τοπίο, ΔΕΗ-Χαράτσια, Βιολογικοί καθαρισμοί, Λύματα- απόβλητα, Δημόσιες υπηρεσίες-δημόσιοι υπάλληλοι, Μεταλλεία-εξορύξεις και πλείστα άλλα ζητήματα τα οποία θέσαμε και στα Δημοτικά συμβούλια του Δήμου Δελφών.
(αναλυτικά οι παρεμβάσεις μας στο politesstoproskinio.wordpress.com).
Kουβαλώντας  λοιπόν όλη αυτή την «αλήθεια» στις πλάτες μας και γνωρίζοντας πολύ καλά και από πολύ κοντά την στάση όλων όσων είχαν ή δεν είχαν εμπλοκή με όλα αυτά τα ζητήματα, (αδιάψευστος μάρτυρας τα βίντεο που είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο όλων ανεξαιρέτως των Δημοτικών συμβουλίων), δικαιούμαι να έχω γνώμη και να μπορώ να κρίνω, χωρίς άλλη σκοπιμότητα, εάν κάποιος είχε ή δεν είχε παρουσία στον κοινωνικό στίβο, όλο αυτό το διάστημα.
Ευχαριστώ που μου δώσατε την αφορμή να εκθέσω τις σκέψεις μου και σας εύχομαι καλή επιτυχία στην προσπάθειά σας.

Μετά τιμής
Βέργος Πέτρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...