Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Απο σήμερα το βράδυ στο ΤΑΧΙSnet τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Γράφει ο petrosdiver. 
Μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και σταδιακά από σήμερα το βράδυ  θα ξεκινήσει η παρέλαση των νέων διορθωμένων εκκαθαριστικών του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων, απο τις οθόνες των υπολογιστών μας.
Στα νέα εκκαθαριστικά που αφορούν περίπου 1,4 εκατ. φορολογούμενους, έχουν υπολογισθεί οι εκπτώσεις για τους ιδιοκτήτες με χαμηλά εισοδήματα, τους τρίτεκνους, τους πολύτεκνους, τα άτομα με αναπηρία άνω του 80% και για τους ιδιοκτήτες μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων. 
Όπως προβλέπεται με την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, οι φοροαπαλλαγές ισχύουν με βάση το συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα. Σ’ αυτό περιλαμβάνονται όλα τα εισοδήματα, ακόμα κι αυτά που δεν φορολογούνται, ενώ θα λαμβάνεται υπόψη και η αποζημίωση απόλυσης. Σε περίπτωση δε που το τεκμαρτό εισόδημα είναι μεγαλύτερο από το πραγματικό, θα προστίθεται η διαφορά στα πραγματικά εισοδήματα.

Οι απαλλαγές έχουν ως εξής:

1. Προβλέπεται η πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για φορολογούμενους που οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους έχουν αναπηρία σε ποσοστό μεγαλύτερο ή ίσο του 80%, με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον/την σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος και συνολική επιφάνεια κτισμάτων μέχρι 150 τ.μ.
Η ίδια πλήρης απαλλαγή ισχύει με τις ίδιες προϋποθέσεις και για τους φορολογούμενους που έχουν τρία και άνω εξαρτώμενα τέκνα.

 2. Έκπτωση 50% χορηγείται εφόσον το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους δεν υπερβαίνει τα 9.000 ευρώ με προσαύξηση 1.000 ευρώ για τον/την σύζυγο και κάθε παιδί, το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων δεν υπερβαίνει τα 150 τ.μ και η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν υπερβαίνει τα 85.000 ευρώ για τον άγαμο, τα 150.000 ευρώ για τον έγγαμο και τον/την σύζυγό του ή τη μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο και των 200.000 ευρώ για έγγαμους ή μονογενεϊκές οικογένειες με δύο εξαρτώμενα τέκνα.

Για τους φορολογούμενους αυτούς, οι οποίοι έχουν ήδη καταβάλει τις δύο πρώτες δόσεις του φόρου, στις επόμενες δόσεις θα γίνει ο συμψηφισμός με βάση την έκπτωση που δικαιούνται.
Για τις εκπτώσεις στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα θα πραγματοποιηθεί νέα εκκαθάριση που θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...