Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Συγκλονιστικές οι εξελίξεις στο σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ! ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ.... "ΧΑΜΕΝΕΣ" ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ!

20140630-165337-60817593.jpgΓράφει η Πόπη Σουφλή
Και ω του θαύματος…. οι “χαμένες” καταθέσεις και τα στοιχεία φωτιά, για τα οποία επί μήνες κατήγγειλε η ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ πως έχουν αφαιρεθεί από το πόρισμα των πρώην Οικονομικών Εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, κατά το στάδιο της ανάκρισης για το τεράστιο σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ, όταν τα είχε στα χέρια της η ανακρίτρια Ελένη
Πεδιαδίτη, ΕΥΡΕΘΗΣΑΝ!!!!!!
 

Η πληροφορία η οποία αλλάζει τα δεδομένα, ακυρώνει το πόρισμα του εισαγγελέα Κούτρα που έβγαζε λάδι τους ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, καθώς και τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ ΑΝΔΡΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ και στηριζόταν στο επίσης πέραν πάσης λογικής και αίσθησης δικαίου, πόρισμα της ανακρίτριας Ελένης Πεδιαδίτη.
Σύμφωνα πάντα με τις αποκλειστικές πληροφορίες που έφτασαν στα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, το Συμβούλιο Εφετών, είναι υποχρεωμένο να επανεξετάσει το θέμα.
Θεωρείται δεδομένο, ότι παρά το γεγονός πως το πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ κυρία ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ και ο πρώην Αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ κύριος ΝΙΚΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ, κατ΄ επανάληψη και επί μήνες, σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, κατήγγειλαν την εξαφάνιση σημαντικότατων καταθέσεων και άλλου υλικού από την σχετική δικογραφία της ανακρίτριας Ελένης Πεδιαδίτη και κανείς από την δικαιοσύνη δεν παραδεχόταν επίσημα, την αφαίρεση μεγάλου μέρους της δικογραφίας, η παρουσίαση των στοιχείων στα τελευταία φύλλα της εφημερίδας real news, ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ την… “τυφλή δικαιοσύνη”, να τα βρει!
Το μεγάλο ερώτημα είναι, αν το Συμβούλιο Εφετών, θα παραπέμψει την υπόθεση στο ακροατήριο, ή θα την βάλει στο αρχείο.
Το δεύτερο ερώτημα είναι: Με ποιά εξειδίκευση οι δικαστές μπορούν να κρίνουν εξειδικευμένα στοιχεία τα οποία δεν κατανοούν λόγω της υφής του θέματος;
Και το τρίτο ερώτημα είναι, αν θα λάβουν υπόψη τους την πραγματογνωμοσύνη των πρώην Οικονομικών Εισαγγελέων κ.κ. Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, ή θα την παραβλέψουν;;;;;;;;
Θα έχουν το θάρρος να τηρήσουν τον όρκο που έδωσαν να τηρούν το Σύνταγμα ή θα το καταλύσουν, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα τεράστια πολιτικά και οικονομικά εγχώρια και διεθνή συμφέροντα;
Θα γράψουν λαμπρή ιστορία με χρυσά γράμματα ή θα σηκώσουν στις πλάτες τους την ρετσινιά της ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ;;;;;;;
Κοντός ψαλμός, αλληλούια..!


http://attikanea.blogspot.gr/2014/06/blog-post_72.html

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ.

Με το Ν. 4250/2014 (ειδικότερα τα άρθρα 20-32) θεσπίζεται σύστημα συγκριτικής αξιολόγησης, με εκ των προτέρων ορισμό ανώτατων ποσοστών υπαλλήλων που μπορούν να αξιολογηθούν ανά βαθμολογική κλίμακα. Δηλαδή, με βαθμό 9 έως 10 θα αξιολογείται ποσοστό έως και 25% των υπαλλήλων, με βαθμό 7 έως 8 θα αξιολογείται ποσοστό έως και 60% των υπαλλήλων και με βαθμό κάτω του 6 θα αξιολογείται ποσοστό 15% των υπαλλήλων.Ταυτόχρονα  η αξιολόγηση με το Ν.4024/2011 συνδέεται με την μισθολογική – βαθμολογική  εξέλιξη με αποτέλεσμα τον ριζικό επηρεασμό της υπαλληλικής ιεραρχίας και των αποδοχών των Δημοσίων Υπαλλήλων (μονίμων και ΙΔΑΧ).

Επισημαίνουμε τα κυρίαρχα πολιτικά χαρακτηριστικά του Nόμου αυτού:

• Χειραγώγηση και τρομοκράτηση των δημοσίων υπαλλήλων, πλήρης υποταγή των εργαζομένων στην υπηρεσιακή και πολιτική ιεραρχία, ιδεολογική αναπαραγωγή της υπεροχής του ατομικού απέναντι στο συλλογικό, περαιτέρω ασφυκτικός έλεγχος στην ανάδειξη στελεχών σε συνέχεια του υφισταμένου σήμερα πλαισίου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα χειραγώγησης και δημιουργίας σχέσεων υποτέλειας είναι το γεγονός ότι, ειδικά για τους κάθε βαθμίδας Προϊσταμένους, το ποσοστό των «αρίστων» εκτινάσσεται από 25% σε 70%.

• Τιμωρητική αντιμετώπιση των υπαλλήλων που σηκώνουν κεφάλι στην αυθαιρεσία κάθε είδους εξουσίας.• Δημιουργία δεξαμενής προς απόλυση δημοσίων υπαλλήλων  μέσω της κατηγορίας του 15%.• Αλλαγή των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο με ταχύτατη προώθηση ελαστικών μορφών απασχόλησης.

• Υλοποίηση των επιλογών κυβέρνησης - Ε.Ε. – Ε.Κ.Τ. – Δ.Ν.Τ. για μια κρατική διοίκηση (σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο) ανελαστικό όργανο στην υπηρεσία των πάσης μορφής συμφερόντων και όχι του πολίτη,  με σχέσεις εργασίας που επιβάλλουν εξαθλίωση και αναξιοπρέπεια.

• Κρύβει ότι τα φαινόμενα της αποσάθρωσης δημοσίων υπηρεσιών, όπως η πλειοψηφία εκείνων που παρέχουν οι Δήμοι π.χ. κοινωνικού χαρακτήρα και της μη κάλυψης των κοινωνικών αναγκών οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στις κυβερνητικές πολιτικές.

• Η επιχειρούμενη με τον συγκεκριμένο νόμο αξιολόγηση αποτελεί εργαλείο, που δεν υπηρετεί τους εργαζόμενους και τις διευρυμένες ανάγκες των πολιτών, δεν οδηγεί στη παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, ούτε στην εξάλειψη των αιτιών, που τις υποβαθμίζουν.

• Στα ζητήματα λειτουργίας – αποδοτικότητας των δημοσίων υπηρεσιών, είναι απολύτως σίγουρο ότι ο Nόμος αυτός θα οδηγήσει σε ακόμα περισσότερη αποσύνθεση, ανθρωποφαγία, κατάλυση της συλλογικής προσπάθειας, συνολική απομάκρυνση από τη λογική της εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος. 

Δεν ασκούμε στείρα κριτική, επιδιώκουμε την αξιολόγηση με διαφανή, σύγχρονα και διεθνώς αποδεκτά πρότυπα. Αξιολόγηση από αληθινά ανεξάρτητους μηχανισμούς, στην κατεύθυνση της διάγνωσης των αναγκών για διαρκή βελτίωση του επιπέδου των προσόντων των υπαλλήλων και της αποτελεσματικότητάς τους και όχι των διαθεσιμοτήτων, των απολύσεων και του αλληλοσπαραγμού.
Πρέπει να πιεστούν πολιτικά τα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια (χωρίς όμως αυταπάτες για τα όρια των αντιδράσεών τους). Χαιρετίζουμε την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών προς αυτήν την κατεύθυνση. Οι όποιες αποφάσεις τους όμως στην πορεία θα εξαρτώνται από τη δυναμική των δικών μας κινητοποιήσεων. Η καταδίκη και η αντίδραση στη διαδικασία «αξιολόγησης» πρέπει να επιδιωχθεί να  είναι σε όλα τα στάδιά της  ομόθυμη, κατηγορηματική και δυναμική από όλα τα συνδικαλιστικά όργανα και τους δημοσίους υπαλλήλους.Άλλωστε να μην ξεχνάμε ότι η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.)  και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) είναι ουσιαστικά υπέρ της «συγκεκριμένης αξιολόγησης» και το μόνο αίτημα που διατύπωσαν, και τελικά έγινε αποδεκτό από την κυβέρνηση, ήταν η παράταση των προθεσμιών και των διαδικασιών του νόμου κατά ένα τρίμηνο λόγω φόρτου εργασίας και υποχρεώσεων των Υπηρεσιών (εκλογική περίοδος κ.λ.π.). Δεν ήθελαν να χρεωθούν ουσιαστικά οι Δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες τη «βρώμικη δουλειά» πριν τις εκλογές.

Ύστερα από τα  παραπάνω:

Καλούμε όλους του συναδέλφους μας στο Δήμο αλλά και εκείνους των Περιφερειών, των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, των Υπουργείων κλπ να αγωνιστούν δυναμικά και με κάθε πρόσφορο μέσο με αιτήματα και ενέργειες όπως τα παρακάτω:• Nα καταργηθεί ο νόμος 4250/14.• Nα μην εφαρμοστεί στην πράξη η ποσόστωση που επιβάλλει ο ν. 4250/14.• Nα μην δεχτεί κανένας Διευθυντής - Προϊστάμενος να συμπράξει στην υλοποίηση του Νόμου, στη βαθμολογία με ποσόστωση, που οδηγεί σε απολύσεις εργαζόμενων.• Nα μην συμμετέχει κανένας εργαζόμενος σε αυτοαξιολόγηση.• Nα μην γίνει καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα».           • Να δημιουργηθούν δεσμοί συμπαράστασης και συμπόρευσης σωματείων και Ομοσπονδιών του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Καλούμε τους Δημάρχους, τους Γενικούς Γραμματείς, τους Γενικούς Διευθυντές και όλα τα αρμόδια όργανα τόσο στο Δήμο Δελφών, όσο και των άλλων φορέων του δημοσίου, να μην προβούν στις πράξεις επιμερισμού των ποσοστών αξιολόγησης και σε κάθε άλλη ενέργεια, ώστε ο συγκεκριμένος Νόμος να καταργηθεί στην πράξη.

Η αξιολόγηση της υποτέλειας δεν πρέπει να προχωρήσει.

Από το Δ.Σ. του Συλλόγου

Με ψεκάστε-σκουπίστε τελειώσατε περνούν τα προαπαιτούμενα!

EF57562C8125A4EDDCFC210D4E1038D5Εντός της εβδομάδας κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης του ενός δισ. ευρώ και αναμένεται να ψηφιστεί με διαδικασίες εξπρές.
Οι τρεις βασικές δράσεις που θα πρέπει να νομοθετηθούν έως τις 7 Ιουλίου -όταν αρχίζει ο νέος κύκλος διαπραγματεύσεων με την τρόικα- αφορούν την αδειοδότηση των επιχειρήσεων, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων και τη μείωση του περιθωρίου κέρδους των φαρμακοποιών και την κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων.
Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί με τη γνωστή διαδικασία του κατεπείγοντος, δηλαδή μία ημέρα συζήτηση στην Επιτροπή και μία ημέρα συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια.
Αναφορικά με το θέμα της «μικρής ΔΕΗ», αναμένεται να προωθηθεί με ξεχωριστό νομοσχέδιο, αφού υπάρξει τελική συνεννόηση με την τρόικα. Σε ξεχωριστά νομοσχέδια θα προωθηθούν και τα θέματα της καταπολέμησης του «μαύρου χρήματος», καθώς και των δασών.
Στο Μαξίμου θεωρούν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την ψήφιση του νομοσχεδίου.

από onpolitika

Ελληναράδες “πατριώτες” εφοπλιστές, κάνουν δουλειές με τους Τούρκους φονιάδες και τους ισλαμοφασίστες κλέβοντας το πετρέλαιο του Ιράκ!

20140629-173248-63168818.jpgΤυχαίο που η τουρκια δεν ακουμπά τους “υπερεθνικισταραδες”; Μα παντα την υπηρετούσαν!
ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ, ΚΟΥΡΔΟΙ ΚΑΙ… ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ, ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΗΠΑ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Γεγονός είναι πως η μεγάλη επέλαση των φανατικών ισλαμιστών Τζιχαντιστών στο Βόρειο Ιράκ, τους πρώτους που ωφέλησε είναι οι Κούρδοι. Αφού απηλλάγησαν από την «ενοχλητική» Βαγδάτη που δεν ήθελε με κανένα τρόπο να εκμεταλλεύονται μονομερώς τα πετρέλαια του βορείου Ιράκ, προχώρησαν σε συνεργασία με τον τουρκικό παράγοντα που ελέγχει
τον ενεργειακό αγωγό προς το τουρκικό λιμάνι Τζευχάν στην Μεσόγειο, σε μαζικές εξαγωγές του πετρελαίου από τις πηγές που έχουν καταλάβει. Η νόμιμη σιϊτική κυβέρνηση της Βαγδάτης, που ουσιαστικά αποκόπηκε από το βόρειο Ιράκ εξ’ αιτίας της προέλασης και των σφαγών των Τζιχαντιστών, το μόνο που μπορεί να κάνει στην δεδομένη συγκύρια είναι να παρακολουθεί και να διαμαρτύρεται για τις παράνομες, όπως τις έχει χαρακτηρίσει, κουρδικές εξαγωγές του πετρελαίου που εξάγεται μέσα από την επίσημη ιρακινή επικράτεια.
Που πάει όμως το πετρέλαιο αυτό που οι Τζιχαντιστές με την επέμβαση τους στο Ιράκ προσέφεραν την «χρυσή» ευκαιρία στου Κούρδους να το εκμεταλλευτούν ανενόχλητοι και να το προωθήσουν, φυσικά με το αζημίωτο, προς την ανατολική Μεσόγειο ; Η κατάληξη του είναι, σύμφωνα με άκρως αποκαλυπτικό δημοσίευμα τη τουρκικής εφημερίδας Aydınlık, στο Ισραήλ, ένα άλλο ένα μεγάλο μέρος απ’ ευθείας προς τις ΗΠΑ και προς το λιμάνι του Μαρόκου, Muhammediye, από όπου επίσης το παραλαμβάνουν οι Αμερικανοί για να το προωθήσουν στην επικράτεια τους. Αλλά το πιο ενδιαφέρων σε όλη αυτή την «άριστη συνεργασία» Τζιχαντιστών, (που στηρίζονται από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ), Κούρδων, Ισραηλινών και Αμερικανών, είναι ότι την μεταφορά του παράνομου αυτού πετρελαίου έχουν αναλάβει πλοία ελληνικών εταιριών που όπως φαίνεται συνεργάζονται άριστα με όλο αυτό το περίφημο και ετερόκλητο κύκλωμα.
Όπως αποκαλύπτει η τουρκική δημοσιογραφική επιθεώρηση, τα ελληνικά πλοία που μεταφέρουν το παράνομο πετρέλαιο του βορείου Ιράκ σε λιμάνια του Ισραήλ και του Μαρόκου για να προωθηθεί στους Αμερικανούς είναι τα εξής : Ελληνικό τάνκερ με την ονομασία, MARINNER Α, εκτελεί συνεχώς δρομολόγια Μερσίνας – Χάιφας του Ισραήλ, μεταφέροντας πετρέλαιο του βορείου Ιράκ στους Ισραηλινούς. Ένα άλλο ελληνικό τάνκερ με την ονομασία, JENRY 1, εκτελεί συνεχώς δρομολόγια από την Μερσίνα προς το Ισραηλινό λιμάνι του Ασκελόν μεταφέροντας επίσης πετρέλαιο του βορείου Ιράκ προς το Ισραήλ. MAGESTİC. Τάνκερ ελληνικής εταιρείας 150 μεγάτονων. Στις 20 Ιουνίου φόρτωσε πετρέλαιο από το τουρκικό λιμάνι του Τζευχάν το με κατεύθυνση τις ΗΠΑ στο λιμάνι της Φιλαδέλφειας. UNITED EMBLEM. Πλοίο ελληνικής εταιρίας εκτελεί διπλές διαδρομές. Στις 21 Ιανουαρίου φόρτωσε από το Τζευχάν με κατεύθυνση την Μάλτα. AGIOS NIKOLAOS. Τάνκερ ελληνικής εταιρείας. Φόρτωσε στις 22 Ιουνίου από το Τζευχάν με κατεύθυνση ελληνικό λιμάνι (;). UNITED KLAVRVTA. Τάνκερ ελληνικής εταιρείας. Φόρτωσε στις 23 Ιουνίου με κατεύθυνση το ιταλικό λιμάνι του Augusto. PANAGIA ARMATA. Τάνκερ ελληνικής εταιρείας. Φόρτωσε στις 24 Ιουνίου από το τουρκικό λιμάνι του Τζευχάν με κατεύθυνση την Τυνησία. POLA. Τάνκερ ελληνικής εταιρείας. Αποχώρησε στις 29 Ιουνίου από το ιταλικό λιμάνι της Τεργέστης με κατεύθυνση το τουρκικό λιμάνι του Τζευχάν. με σκοπό να φορτώσει το παράνομο πετρέλαιο.
Σίγουρα οι αποκαλύψεις αυτές δίνουν μια άλλη τελείως ιδιαίτερη διάσταση στα γεγονότα που εκτυλίσσονται στο βόρειο Ιράκ και την πολύ περίεργη παθητική στάση των δυτικών δυνάμεων, συμπεριλαμβανόμενης και της ελληνικής κυβέρνησης, στις αγριότητες και τις σφαγές των Τζιχαντιστών. Ουσιαστικά μόνο η Ρωσία αντιδρά και διαμαρτύρεται στις σφαγές των χριστιανών της ευρύτερης περιοχής. Το ενδιαφέρων βέβαια για μας είναι η αποκάλυψη της μαζικής συμμετοχής ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών στην ληστεία ουσιαστικά των πετρελαϊκών κοιτασμάτων του βορείου Ιράκ από την επίσημη κυβέρνηση της Βαγδάτης προς όφελος των συνηθισμένων «ενόχων», Ισραήλ και ΗΠΑ.


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Οι ΑΠΕ ακριβαίνουν το ρεύμα για όσα κορόϊδα τις βάζουν. Αλλά μερικά “κορόϊδα” είναι πολύ πιο πονηρά από τα ηλίθια θύματά τους

Όταν ξεκίνησα να γράφω το 2010, έψαχνα για αναλύσεις και μελέτες που να δείχνουν το κόστος του ρεύματος. Τώρα δεν χρειάζονται αναλύσεις και μελέτες. Υπάρχουν απολογιστικά στοιχεία.  Και επειδή πάντα υπάρχουν στόκοι που θα πουν “ααα…
αυτό δεν είναι κόστος είναι .,..φόρος” υπάρχουν και στοιχεία και για αυτό.  Μην τα ψάχνετε, οι ΑΠΕ είναι και πανάκριβες και πεταμένα λεφτά. Είναι, καθ’ εαυτές, …φόρος. Το ερώτημα είναι “υπέρ τίνος”. Το παραπάνω γράφημα λέει υπέρ τίνος:  Υπέρ .. χωρών που είναι πυρηνικές, και υπέρ χωρών που εξάγουν ΑΠΕ.
Το άρθρο λέει τα εξής (μεταφράζω):
Οι Ευρωπαϊκές χώρες έχουν μεγάλο εύρος στις τιμές και τους φόρους για το ρεύμα. Το γράφημα είναι λίγο δύσκολο επειδή ξεχωρίζει τα κόστη σε δύο στοιχεία, τα κόστη παραγωγής (κυρίως καύσιμα) και τους φόρους.  Έτσι, ενώ η Δανία έχει τιμές κοντά στον μέσο όρο (ηλεκτροδοτείται από κάρβουνο, λιγνίτη και μαζούτ), οι καταναλωτές πληρώνουν θεόρατους φόρους κυρίως για να στηρίζουν τα αιολικά τους.  Το συνολικό κόστος είναι κατά μήκος της νοητής γραμμής 45 μοιρών (που δεν φαίνεται).
Η Δανία και η Κύπρος πληρώνουν περίπου την ίδια τιμή για ρεύμα (οι Κύπριοι πληρώνουν κάτι λιγότερο)  .  Οι Δανοί επιδοτούν τα αιολικά τους, αλλά η Κύπρος, όντας νησί, αναγκάζεται να εισάγει τα καύσιμά της.  Η Μάλτα και η Ιρλανδία και αυτές έχουν υψηλά κόστη για εισαγωγές, αλλά έχουν τιμές κοντά στον μέσο όρο επειδή δεν επιδοτούν. Οι Ιταλοί και οι Γερμανοί έχουν άρει την ανιούσα με υψηλούς φόρους επειδή έκλεισαν τα πυρηνικά τους και έβαλαν ΑΠΕ (αλλά θυμίζω ότι η Γερμανία δεν υποκατέστησε πυρηνικά με ΑΠΕ, αλλά με φθηνό λιγνίτη και με φθηνό εισαγόμενο κάρβουνο – οι ΑΠΕ απλά αύξησαν τον …φόρο).  Για κάποιο περίεργο λόγο, με τα στοιχεία μπροστά στα μάτια τους, η Ευρωπαϊκή γραφειοκρατεία στις Βρυξέλλες, επιβάλει στις Ευρωπαϊκές χώρες να κλείνουν πυρηνικά και να πάνε σε καθεστώς υψηλών φόρων και επιδοτήσεων με ΑΠΕ.  Η Λιθουανία είχε το 70% της ηλεκτροδότησής της από ένα πυρηνικό αλλά χρειάστηκε να το κλείσει για να μπει στην ΕΕ το 2009.

Το γράφημα δίπλα (μεγαλώνει με κλικ) είναι από την Eurostat… Τα έχω ξαναπεί… Το RealClearEnergy τα λέει σαφέστατα.
Υπάρχουν δύο παρατηρήσεις
Την μία την άφησα ήδη σε σχόλιο στο RealClearEnergy:  Ο λόγος που οι Δανοί πληρώνουν πολλούς φόρους, δεν είναι αναγκαστικά ή μόνο τα πολλά αιολικά καθ’ εαυτά.  Στο κάτω κάτω, ακόμα κι αν ήταν ακριβή η αιολική ταρίφα, θα την εισέπρατταν οι ίδιοι, είτε μέσω τζίρων της (Δανέζικης) Vestas, είτε μέσω επιστροφής φόρων στον …εαυτό τους.  Αυτό που πληρώνουν οι Δανοί είναι την διαφορά μεταξύ απόρριψης τυχαίου και μεταβλητού αιολικού ρεύματος στις γειτονικές Γερμανία και Νορβηγία (όπου χάνεται στο πολύ μεγαλύτερο Γερμανικό δίκτυο ή αντλεί νερό στο πλεονάζον υδροηλεκτρικό δυναμικό της Νορβηγίας) και επαναγοράς ρεύματος σε σχετικά ακριβή τιμή, όταν δεν τους φτάνει η συμβατική τους παραγωγή, από την πυρηνική Σουηδία ή την Γερμανία.  Πουλάνε (απορρίπτουν) φτηνά, αγοράζουν σε αγοραία τιμή, προφανώς ακριβότερα.  Πληρώνουν τα αιολικά τους πανάκριβα, και θα τα πλήρωναν ακόμα κι αν η ταρίφα ήταν …μηδενική.
Η δεύτερη παρατήρηση είναι πιο πολύπλοκη και είναι η εξήγηση του παραδόξου (και δεν ξέρω εάν θα την αφήσω σε σχόλιο). Παίζουν 2-3 πράγματα ταυτόχρονα με τον παραλογισμό που επισημαίνει το RealClearEnergy. (Α) Επιβάλλοντας κλείσιμο πυρηνικών, σε μικρότερες φτωχότερες χώρες, η “Ευρώπη” (λέγε με “Γαλλία”) κρατάει το συγκριτικό πλεονέκτημα για τους Γάλλους (και λιγότερο τους Σουηδούς και Φινλανδούς) που έχουν φτηνό πυρηνικό ρεύμα. Κάτι σαν να μας απαγορεύουν να έχουμε αμπέλια για να αγοράζουμε το κρασί τους.  Η Δανία υφίσταται τον μαζοχισμό για να εξάγει αιολικά. Η Vestas είναι από τις βασικές τους εξαγωγές (μαζί με την Δανέζικη φέτα και τις πριγκίπισσες χωρίς πολλή προίκα).  Η Γερμανία είναι πιο πολύπλοκο θέατρο:  (Β) Παριστάνει την Πράσινη. Πληρώνουν οι καταναλωτές της, απαλλάσσεται (μέχρι τώρα) η ενεργοβόρος βιομηχανία της, εξάγει απίθανη ποσότητα Πράσινης σαβούρας σε θύματα (με το αζημίωτο), και (Γ) επιβάλει καταστολή ζήτησης και ύφεση στα ίδια θύματα (που νομίζουν ότι θα έχουν και …φθηνό ρεύμα) με πρόσθετο όφελος (1) την εξοικονόμηση του κοινού νομίσματος για εισαγωγές καυσίμων και (2) ουσιαστικά φτηνότερα καύσιμα για τους ίδιους. Και σκληρό το νόμισμα και φθηνότερες οι εισαγωγές ενέργειας.   Ακούγεται σατανικό, αλλά είναι πανέξυπνο (για αυτούς — εμείς είμαστε με τα ηλίθια θύματα).
Αυτά τα χαριτωμένα. Βρείτε τώρα ποιά λέξη αρμόζει στον Μανιάτη και ποιά στους Κοπελοζουπεριστέρηδες…

http://ift.tt/1bx7cLS

Σεισμός 7,1 ρίχτερ στις Νότιες Νήσους Σάντουιτς, βρετανική κτήση στο Νότιo Ατλαντικό

Σεισμός μεγέθους 7,1 βαθμών σημειώθηκε περίπου 160 χιλιόμετρα βόρεια - βορειοδυτικά του νησιού Βισοκόι στις Νότιες Νήσους Σάντουιτς, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).
Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν περίπου 14 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Σύμφωνα με τη wikipedia, η Νότιος Γεωργία και οι Νότιοι Σάντουιτς Νήσοι είναι ένα Βρετανικό Υπερπόντιο Έδαφος στον νότιο Ατλαντικό Ωκεανό. Είναι μια απομακρυσμένη και αφιλόξενη συστάδα νησιών, που αποτελούνται από την Νότιο Γεωργία - που έχει μήκος περίπου 170 χμ και πλάτος 29 χμ και είναι μακράν το μεγαλύτερο νησί της περιοχής - και μια συστάδα μικρότερων νησιών που είναι γνωστή ως οι Νήσοι Νότιοι Σάντουιτς.

Δεν υπάρχει ιθαγενής πληθυσμός σε κανένα από τα νησιά, και οι μόνοι κάτοικοι επί του παρόντος είναι ο Βρετανός Κυβερνητικός Αξιωματούχος, ο Βοηθός ταχυδρομικός διευθυντής, επιστήμονες, και προσωπικό υποστήριξης του Βρετανικού Παρατηρητηρίου Ανταρκτικής που διατηρεί επιστημονικές βάσεις στην Νήσο Πουλιού (Νήσος Μπερντ) και στην πρωτεύουσα, το Σημείο Βασιλιά Εδουάρδου, καθώς και προσωπικό στο μουσείο στο κοντινό Γκρυτβίκεν.
Η Βρετανική διεκδίκηση κυριαρχίας στην Νότιο Γεωργία χρονολογείται από το 1775, και στις Νότιους Σάντουιτς Νήσους από το 1908. Το έδαφος «Νότιος Γεωργία και Νότιοι Σάντουιτς Νήσοι» σχηματίστηκε το 1985, πρωτύτερα διοικείτο ως τμήμα των Εξαρτημένων Εδαφών των Νήσων Φώκλαντ.

Η Αργεντινή διεκδίκησε την Νότιο Γεωργία το 1927, και τις Νοτίους Σάντουιτς Νήσους το 1938. Η Αργεντινή διατηρούσε έναν σταθμό του πολεμικού ναυτικού, τον Κορμπέτα Ουρουγουάη, στο Λιμάνι Φαραντέυ στην Νήσο Θούλη των Νότιων Σάντουιτς Νήσων από το 1976 έως το 1982 όταν και τον έκλεισε το Βρετανικό Πολεμικό Ναυτικό.
Η διεκδίκηση της Αργεντινής επί της Νοτίου Γεωργίας συνεισέφερε στον Πόλεμο των Φώκλαντ του 1982, κατά τον οποίο οι δυνάμεις της Αργεντινής κατέλαβαν για λίγο το νησί, και το θέμα της κυριαρχίας στα νησιά παραμένει άλυτο μέχρι και σήμερα.

Τα πρωτοσέλιδα της Δευτέρας (30 Ιουνίου 2014)











Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Ο Ράιχενμπαχ εκβίασε για αμοιβή 50 εκατ. ευρώ μέσω ΜΚΟ

Στο “φως” της δημοσιότητας έρχονται η μία μετά την άλλη υποθέσεις που αφορούν την ύποπτη δράση των δανειστών στην Ελλάδα και τα ύποπτα σχέδιά τους.
Μείζον πολιτικό ζήτημα προκαλεί η παρουσία της περίφημης Task Force (Ομάδα δράσης) στην Ελλάδα υπό τον κ. Χορστ Ράιχενμπαχ.
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα “Παραπολιτικά”, δεν υπάρχει καμία συμβατική νομιμοποίηση αυτής της ομάδας που στην πλειονότητά της αποτελείται από Γερμανούς και Γάλλους που ήρθαν υποτίθεται να μας δώσουν τα “φώτα” τους και να βάλουν σε τάξη την ελληνική οικονομία.
Οι άνθρωποι αυτοί λοιπόν, που με τόσο ζήλο ήρθαν να μας σώσουν, μπαινοβγαίνουν στα υπουργεία και τη Δημόσια Διοίκηση ασκώντας έλεγχο και προσπαθώντας, σύμφωνα με δημοσιεύματα να χειραγωγήσουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ του ΕΣΠΑ που προορίζεται για τη χώρα μας.
Σε αντίθεση με την τρόικα, η οποία είναι “νόμιμη” λόγω της ψήφισης των Μνημονίων, η πολυπληθής Task Force δεν εμφανίζεται σε καμία νομική συμφωνία με το ελληνικό δημόσιο καθώς ουδέποτε έχει υπογραφεί σχετική διεθνής τριμερής σύμβαση (Memorantum of Understanding).
Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα αυτή δημιουργήθηκε το 2011 έπειτα από συμφωνία του τότε Έλληνα πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου με τον Ζοζέ Μπαρόζο. Η συμφωνία έλεγε ότι θα παρέχονταν τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα μέσω τριμηνιαίων εκθέσεων προόδου στις ελληνικές Αρχές και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Το εντυπωσιακό για την περίφημη Task Force είναι το γεγονός ότι φέρεται να επιχείρησε επανειλημμένα να βάλει χέρι στο… μέλι των κοινοτικών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.
Σύμφωνα με τα “Παραπολιτικά”, η Task Force και ο Χορστ Ράιχενμπαχ διεκδίκησαν κονδύλι 50 εκατομμυρίων ευρώ από τα 600 εκατομμύρια του ΕΣΠΑ που είχε ως προϋπολογισμό το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το 2012 για την αναμόρφωση του δημοσίου, προκειμένου να τα διοχετεύσει σε “μελετητικές εταιρείες” του εξωτερικού, κατά το δοκούν φυσικά.
Η “Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα” λοιπόν, επί έναν ολόκληρο χρόνο προσπαθούσε να πείσει την ελληνική κυβέρνηση να της διαθέσει το κονδύλι το 50 εκατομμυρίων ευρώ ως αμοιβές, σε σημείο που, μαζί με τους εγχώριους συμμάχους της, επιστράτευσε ακόμα και τους πρέσβεις της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ολλανδίας, ώστε όλοι μαζί να πιέσουν το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να τους δώσει το τεράστιο ποσό… προς το κοινό συμφέρον βέβαια!
Οι προσπάθειές τους τελικά έπεσαν στο κενό χάρη στη σθεναρή αντίσταση του τότε υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανούσου Βολουδάκη, του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του πρώην ΓΓ της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ενημερώσει και τον ίδιο τον πρωθυπουργό για το θέμα.
Μάλιστα, σε σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί μεταξύ Μπαλτάκου, Στουρνάρα και Βολουδάκη, ο ΓΓ της κυβέρνησης είχε πει πως “όποιος υπογράψει αυτή τη σύμβαση με την Task Force θα βρεθεί στη φυλακή”.

Ο Φούχτελ, η Λάλη και το “όχι” του Μητσοτάκη
Οι πιέσεις που δέχονταν ο κ. Βολουδάκης για να υπογράψει τη σύμβαση για τη διεκδίκηση 50 εκατ. του ΕΣΠΑ από την Task Force ήταν ασφυκτικές.
Σε τακτά χρονικά διαστήματα στελέχη της της “Ομάδας Δράσης” επισκέπτονταν το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης παρουσιάζοντας σχέδια για το όλο έργο της τεχνικής βοήθειας. Μέχρι και ο Φούχτελ είχε πάει στον κ. Βολουδάκη ρωτώντας τον απειλητικά “γιατί δεν προχωρούν τα έργα αναμόρφωσης του δημοσίου;”
Αξίζει να σημειωθεί πως και στην αλληλογραφία που αντάλλασσαν ο κ. Βολουδάκης με τα στελέχη της Task Force, κανένα από τα έγγραφα δεν έφερε κάποια υπογραφή. Όλα ανυπόγραφα!
Από τους εγχώριους υποστηριχτές φέρεται να ήταν η κ. Ζωρζέτα Λάλη, διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και επικεφαλής της Task Force στη χώρα μας, η οποία ασκούσε πιέσεις στον πρώην υφυπουργό.
Μάλιστα, ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι η κ. Λάλη, όταν άλλαξε η ηγεσία στο υπουργείο Διοικητικής Ματαρρύθμισης και τοποθετήθηκε ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, τον επισκέφθηκε και του μίλησε για το όλο θέμα, πιστεύοντας ότι θα βρει υποστήριξη.
Ο κ. Βολουδάκης όμως είχε ενημερώσει τηλεφωνικώς τον κ. Μητσοτάκη και τότε η Task force εισέπραξε ένα ακόμα “όχι” από τον κ. Μητσοτάκη και πλέον όπως όλα δείχνουν το θέμα έχει μπει στο… αρχείο.
Παρά το γεγονός ότι ο Ράιχενμπαχ και η παρέα του δεν κατάφεραν να βάλουν χέρι στα 50 εκατομμύρια τους ΕΣΠΑ, έχουν βρει τρόπο για να απομυζούν το ελληνικό δημόσιο.
Όπως γίνεται αντιληπτό, από μια απλή περιήγηση στη “Διαύγεια”, η Task Force συνάπτει δεκάδες συμβάσεις με υπουργεία ως δήθεν… σύμβουλος για αμφιλεγόμενες μελέτες, εισπράττοντας δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από πόρους του δημοσίου.
Ως πότε θα ανεχόμαστε τα “τσιμπούρια” που πίνουν το αίμα της Ελλάδος;
Θα παρέμβει κάποιος για να πετάξει έξω αυτά τα ξένα συμφέροντα, που χωρίς καμία νομιμοποίηση αντλούν πόρους που θα μπορούσαν να δοθούν στον ελληνικό λαό;

ΠΗΓΗ

"ΝΑΙ" της βουλής για 6 νέα αιολικά πάρκα. Ανάμεσά τους και αυτό της ΔΕΣΦΙΝΑΣ.

Υπερψήφισε το Α’ Θερινό Τμήμα της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, όπου είχαν υπαχθεί στον Επενδυτικό έξι μεγάλες αιολικές επενδύσεις.
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στη σκιά της κατάθεσης του νομοσχεδίου για τη "μικρή ΔΕΗ" και των χωροταξικών και πολεοδομικών μεταρρυθμίσεων με διαδικασίες κατεπείγοντος, η πρόταση της πλειοψηφίας συνάντησε τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και οδήγησε σε μια χαρακτηριστική συζήτηση για τη στάση ενός εκάστου κόμματος απέναντι στις επενδύσεις.
Η έγκριση από τη Βουλή, των κρατικών ενισχύσεων για επενδύσεις άνω των 50 εκατ. ευρώ (που προηγείται της αδειοδότησής τους), προβλέπεται από τον επενδυτικό νόμο του 2013 - και αυτό υπήρξε ένα από τα επιχειρήματα της πλειοψηφίας, προκειμένου να καταδείξει ότι οι συγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις γίνονται σε καθεστώς διαφάνειας.
Τα συγκεκριμένα έξι επιχειρηματικά σχέδια, επιδοτούνται από το Δημόσιο με πάνω από 94 εκατ. ευρώ, είτε με τη μορφή φοροαπαλλαγών, είτε άμεσων ενισχύσεων, και θα δημιουργήσουν αντίστοιχες θέσεις εργασίες.

Υπενθυμίζεται ότι οι επενδύσεις αφορούν το:
-αιολικό πάρκο στη Λάρισα της «Κίσσαβος Πλάκα Τρανή Α.Ε. ΑΠΕ»
-αιολικό πάρκο στο Αγρίνιο της «SPRIDER Ενεργειακή»
-αιολικό πάρκο στην Πάρο της «Αιολικό Πάρκο Γούλες Α.Ε.»
-αιολικό πάρκο στη Νάξο της «Αιολογικό Πάρκο Δίστομο Α.Ε.»
-αιολικό πάρκο στους Δελφούς της «Vector Αιολική Νότιας Δεσφίνας Α.Ε.»
-τρία αιολικά πάρκα στη Βόνιτσα της «Καλός Όρος Αιολικά Πάρκα Α.Ε.»

Επίσης, το νομοσχέδιο προβλέπει τον ορισμό της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικών Επενδύσεων του υπ. Ανάπτυξης, ως της αρμόδιας εθνικής αρχής για τα 12 έργα ελληνικού ενδιαφέροντος που έχουν ενταχθεί στον κατάλογο των έργων κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος PCI στα οποία περιλαμβάνονται έργα αγωγών και διασυνδέσεων όπως ο αγωγός TAP, ο ελληνοβουλγαρικός IGB, η αποθήκη φυσικού αερίου της Ν. Καβάλας και άλλα.

ENERGYPRESS

Κατέστρεψε εκατοντάδες έγγραφα πριν φύγει από το υπουργείο Εσωτερικών o Μιχελάκης- Αποκαλυπτικές φωτο

Την Τρίτη 10 Ιουνίου ο Γιάννης Μιχελάκης παρέδιδε το υπουργείο Εσωτερικών στον Αργύρη Ντινόπουλο. Και μέσα στο γραφείο του υπουργού στον τρίτο όροφο του κτηρίου του υπουργείου Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος, όλα ήταν σε απόλυτη τάξη. Δεν συνέβαινε όμως στους διαδρόμους του τρίτου ορόφου όπου εκτός από το γραφείο του Γιάννη Μιχελάκη στεγάζεται και το γραφείο τύπου του υπουργού.
Όπως βλέπετε από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει η aftodioikisi.gr, ένας ολόκληρος διάδρομος έχει γεμίσει από σακούλες και κιβώτια με σκουπίδια. Πλησιάζοντας κανείς κοντά διαπιστώνει ότι οι σακούλες είναι γεμάτες από έγγραφα που έχουν καταστραφεί με τέτοιον τρόπο ώστε να μην είναι δυνατή η ανάγνωση του περιεχομένου τους.
Και όλα αυτά τη μέρα της παράδοσης παραλαβής από τον Γιάννη Μιχελάκη στον Αργύρη Ντινόπουλο. Τυχαίο; Ή κάτι ήθελε να κρύψει ο υπουργός;

ΕΡΕΥΝΑ-ΣΟΚ: Μεροκάματο 19 ευρώ για πάντα!

ΕΡΕΥΝΑ-ΣΟΚ: Μεροκάματο 19 ευρώ για πάντα!Αυτή την Κυριακή Στο ΧΩΝΙ η έρευνα - σοκ του εργατολόγου, Αλέξη Μητρόπουλου:
Το ΔΝΤ ξαναχτυπά με ένα νέο σύστημα κατώτατου μισθού που θα ΤΣΑΚΙΣΕΙ κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος και αξιοπρεπούς διαβίωσης.
- Ερχεται ο βασικός μισθός χωρίς προσαυξήσεις! Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα θα έχουν τον ίδιο μισθό-ψίχουλα για όλη τους τη ζωή. Με 500 ευρώ το μήνα (ή και λιγότερα...) θα πιάνουν δουλειά για πρώτη φορά, τα ίδια θα παίρνουν και μετά από 30, 35 ή 40 χρόνια εργασίας!
- Καταργούνται όλα τα επιδόματα!
- Καταργείται η ίδια η έννοια της προϋπηρεσίας, μέχρι η ανεργία να πέσει κάτω από το... 10%! Δηλαδή, για πάντα!
Ετοιμάζουν μια Ελλάδα όπου:
- ο κατώτατος μισθός θα συνεχίσει την ελεύθερη πτώση,
- οι μισθοί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα αποσαθρωθούν βίαια μέχρι να επέλθει η απόλυτη «βουλγαροποίηση» τους,
- θα καταργηθούν οι τριετίες,
- θα επέλθει βίαιη εσωτερική υποτίμηση χωρίς τέλος,
- θα καταργηθούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τα συνδικάτα!
Τα μνημόνια δεν έχουν τέλος. Ούτε ο εφιάλτης για τον Έλληνα εργαζόμενο.

Δραματική η μείωση επιβατών στις συγκοινωνίες

Σαν φάντασμα πλανιέται πάνω από την Αθήνα η φήμη ότι «σήμερα ο κόσμος χρησιμοποιεί πολύ συχνότερα και πολύ περισσότερο τα μέσα μαζικής μεταφοράς», το μετρό, τα λεωφορεία, τον ηλεκτρικό, τα τρόλεϊ, το τραμ. Συχνά, μάλιστα, το βλέπουμε κάπου κάπου και γραμμένο σε εφημερίδες ή περιοδικά. Δεν αμφιβάλλουμε ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που δεν χρησιμοποιούσαν μέσα μαζικής μεταφοράς παρά σπάνια ή ποτέ, τώρα τα χρησιμοποιούν πολύ συχνότερα ή και σχεδόν αποκλειστικά λόγω της κρίσης. Περί αυτού δεν υπάρχει καμία αμφιβολία.
Οποιος, όμως, ισχυρίζεται ότι σήμερα μετακινείται με τα ΜΜΜ περισσότερος κόσμος από παλιότερα, από όσοι μετακινούνταν π.χ. πριν από μία πενταετία με αυτά, είναι προφανώς άσχετος με το αντικείμενο. Οι αριθμοί του ΟΑΣΑ, του Οργανισμού των Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας, είναι καταλυτικοί. Το 2013 καθόλου περισσότερες δεν ήταν οι επιβιβάσεις στα ΜΜΜ από το 2009! Ηταν δραματικά λιγότερες! Είχε χαθεί το ένα τέταρτο των επιβιβάσεων - πράγμα που σημαίνει ότι οι επιβιβάσεις σε μετρό, ηλεκτρικό, λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ ήταν κατά... 210 εκατομμύρια λιγότερες! Από 855 εκατομμύρια επιβιβάσεις που υπήρξαν το 2009, μετά από τέσσερα χρόνια κρίσης, στο τέλος του 2013, ο αριθμός των επιβιβάσεων είχε καταβαραθρωθεί στα 645 εκατομμύρια!
Αν κάποιος παρασύρεται από το γεγονός ότι σε σταθμούς του ηλεκτρικού ή και σε κάποιες στάσεις λεωφορείων βλέπει να περιμένει περισσότερος κόσμος από παλιότερα, η εξήγηση είναι τραγικά απλή. Οφείλεται απλούστατα στο γεγονός ότι οι συρμοί του ηλεκτρικού ή τα λεωφορεία περνούν τώρα πολύ αραιότερα! Πριν από μία δεκαετία π.χ. οι συρμοί του ηλεκτρικού περνούσαν κάθε 3 ή 5 λεπτά. Τώρα περνούν περίπου κάθε 6 λεπτά και αν βραδιάσει ή είναι Σάββατο ή Κυριακή κάθε... 10 λεπτά! Μερικές φορές κάνουν και 11 ή 12, σπανίως κάποτε και ένα ή δύο λεπτά παραπάνω. Στους παλαιούς χρήστες του ηλεκτρικού ξυπνούν αναμνήσεις της δεκαετίας του... 1980!
Οι αχρείοι μάνατζερ των π.χ. λεωφορείων απέλυσαν το ένα τέταρτο των οδηγών λεωφορείων για να ισοσκελίσουν τον προϋπολογισμό μειώνοντας τα έξοδα μισθοδοσίας και φυσικά δεν τους καίγεται καρφάκι για το γεγονός ότι ο κοσμάκης πρέπει να περιμένει πολύ περισσότερο χρόνο στη στάση - 20, 30 ή και 40 λεπτά της ώρας ανάλογα με τη γραμμή! Είχαν 4.700 οδηγούς λεωφορείων το 2010, τους μείωσαν στους 3.600 το 2013, απολύοντας τον έναν στους τέσσερις! Οδηγοί λεωφορείων του ΟΟΣΑ καταγγέλλουν ότι 820 λεωφορεία παραμένουν ακινητοποιημένα, όταν στις ώρες αιχμής -προσοχή, στις ώρες αιχμής, όχι συνεχώς- κυκλοφορούν όλα κι όλα 1.200 λεωφορεία. Κυκλοφορούν δηλαδή το μάξιμουμ 1.200 λεωφορεία και 800 κάθονται ακινητοποιημένα επειδή ο ΟΟΣΑ δεν έχει... οδηγούς να τα οδηγήσουν! Τους έχει απολύσει!!!
Είναι να τρελαίνεται κανείς, πραγματικά. Δεν χρειάζεται φιλοσοφία πάντως για να καταλάβει κανείς ότι οι επιβάτες των ΜΜΜ μειώθηκαν κατά 200 εκατομμύρια επιβιβάσεις εξαιτίας και μόνο της μνημονιακής κατάρρευσης της χώρας μας. Οταν οι άνεργοι την πενταετία 2009-2013 αυξήθηκαν σχεδόν κατά ένα εκατομμύριο άτομα, δεν είναι λογικό να μειώνονται οι μετακινήσεις στην πρωτεύουσα; Πού να πάει ο κόσμος αφού δεν δουλεύει, βόλτες να κάνει; Αφήστε δε που οι «φωστήρες» των μνημονιακών κυβερνήσεων την ίδια στιγμή που κατεδάφιζαν με την πολιτική τους και έριχναν στα τάρταρα την ελληνική οικονομία προκαλώντας πρωτοφανή κρίση στην Ελλάδα, την ίδια στιγμή από 80 λεπτά που είχε το ενιαίο εισιτήριο για όλα τα ΜΜΜ το 2008, το... αύξαναν κατά 75% (!) πηγαίνοντάς το στο 1,40 ευρώ και μάλιστα πίεζαν ασφυκτικά να το αυξήσουν κι άλλο!
Αριστα έπραξαν μειώνοντας την τιμή της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών για όλα τα μεταφορικά μέσα από τα 45 ευρώ στα 30 ευρώ. Είναι, όμως, τόσο το μίσος τους προς τα οικονομικά κατώτατα λαϊκά στρώματα ώστε τη μηνιαία κάρτα για λεωφορεία και τρόλεϊ (συν το τραμ) μόνο, αντί να της μειώσουν την τιμή, την... αύξησαν κατά 50% - την πήγαν από τα 20 ευρώ στα 30 καταργώντας την και αφήνοντας σε κυκλοφορία μόνο αυτή για όλα τα μέσα! Θα πάει με το μετρό στα... Λιόσια ή στη Νίκαια ο δυστυχής κάτοικός τους; Οταν την ώρα που φτύνει αίμα για να τα φέρει βόλτα, του αυξάνουν κατά 50% το κόστος μετακίνησης, δεν τον ωθούν να γίνει λαθρεπιβάτης; Σκασίλα τους, θα πει κανείς και θα έχει δίκιο.
  
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Του γλυκού νερού

του Θανάση Καρτερού

Άνοιξε τελικώς το σακίδιό του το Σάββατο, στο συνέδριο του κόμματός του, ο Σταύρος Θεοδωράκης. Παρουσίασε τις πολιτικές του θέσεις. Χάραξε στο Τεχνολογικό Πάρκο του Λαυρίου την κοίτη στην οποία θα τρέξει το Ποτάμι του. Έδειξε τα χαρτιά του, όπως συνηθίζουμε να λέμε, για να δουν όλοι τι πιστεύει, τι έχει σκοπό να κάνει, με ποιους έχει σκοπό να πάει, ποιους να αφήσει, με ποιους να συμβαδίσει, και ποιους να πολεμήσει.

Τι είπε μπορούν να τα διαβάσουν όλοι σε όλες τις εφημερίδες. Ωραία πράγματα, που τα βρίσκεις σε μια καλή έκθεση ιδεών, είτε αυτή αφορά στην Ελλάδα, είτε στη Βουλγαρία. Θα φέρει τη μεγάλη αλλαγή. Θα αλλάξει το πολιτικό σύστημα με τεχνικές έξυπνες, όπως οι μικρές εκλογικές περιφέρεις και το μικρό υπουργικό συμβούλιο. Θα αναμορφώσει την παιδεία. Θα ζητήσει από την Ευρώπη δίκαιη μεταχείριση και μέρισμα ... ανάπτυξης. Αξιολόγηση, αξιοκρατία, δικαιοσύνη, ισχυρές ανεξάρτητες αρχές, δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Μια χαρά όλα. Ως εισαγωγή στο πρακτέο κανέναν δεν χαλάνε. Περί του πρακτέου όμως χέλι ο Σταύρος. Του γλυκού νερού. Τι θα κάνει με τα μνημόνια; Με το εργασιακό καθεστώς δουλοπαροικίας; Με τους μισθούς και τις συντάξεις εξαθλίωσης; Με την τραγωδία της ανεργίας; Με τις ταπεινές καθαρίστριες; Αντί για όλα αυτά τα τετριμμένα προτίμησε το πεδίο των ιδεών. Και μας ενημέρωσε ότι ο τσακωμός Δεξιάς-Αριστεράς είναι λίγο εκτός θέματος, διότι στο κάτω-κάτω η δημοκρατία στηρίζεται σε μια και μόνη ιδεολογία -τον ανθρωπισμό.

Επ' αυτού μένεις ψάρι -έστω ποταμίσιο. Αν ο ανθρωπισμός ενώνει δημοκρατικώς τον Άδωνι με τον Γλέζο, και την παρθένα με τον Σατανά, τότε το μόνο που μένει είναι να ψάλλουμε όλοι μαζί την ωδή στη χαρά. Πράγμα που πάντως δεν λύνει ούτε το πρόβλημα της ΔΕΗ, ούτε το πρόβλημα των αιγιαλών, ούτε καν το ευτελές πρόβλημα της πλήρους απελευθέρωσης των απολύσεων. Ούτε και κανένα άλλο πρόβλημα, εκτός ίσως από το πρόβλημα της μετατροπής ενός σωρού από τηλεοπτικές ναρκισσιάδες σε κομματικό πρόγραμμα.

Σε ένα πάντως ήταν αν όχι συγκεκριμένος, τουλάχιστον μαχητικός: Χαρακτήρισε την Αριστερά "δήθεν". Ύστερα έκλεισε καταγγέλλοντας τις κενές περιεχομένου διακηρύξεις -των άλλων. Θυμίζοντας εκείνους τους πολιτικούς παρελθόντων δεκαετιών, που έλεγαν κάθε είδους φούμαρα, κάτω από ένα τεράστιο πανό: Έργα, όχι λόγια...

από την «Αυγή»

Η "ανάπτυξη" καθ' οδόν με ...τρία νέα διόδια στους κάθετους της Εγνατίας Οδού

Αρχές, με μέσα του 2015, αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία οι τρεις νέοι σταθμοί διοδίων, οι οποίοι θα κατασκευαστούν στους σημαντικότερους κάθετους άξονες της Εγνατίας Οδού. Σύμφωνα με την διοίκηση της Εγνατίας Οδός, οι νέοι σταθμοί διοδίων δεν θα κατασκευαστούν κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου, αλλά σε σημεία κοντά στα σύνορα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα κατασκευαστεί σταθμός διοδίων στον άξονα Δερβένι – Σέρρες – Προμαχώνας, σε σημείο κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία, που δεν έχει οριστεί ακόμη. Ο δεύτερος σταθμός θα κατασκευαστεί στον άξονα Σιάτιστα – Κρυσταλλοπηγή και ο τρίτος στον άξονα Χαλάστρα – Εύζωνοι θα λειτουργήσει σε υφιστάμενο σταθμό, που έχει κατασκευαστεί εδώ και δεκαετίες, ωστόσο σήμερα δεν λειτουργεί.
Σε ό,τι αφορά τις τιμές των διοδίων των νέων σταθμών, όπως δηλώνει στη Voria.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εγνατίας Οδού, Παρασκευάς Σαββαΐδης, αυτό δεν έχει οριστεί ακόμα. «Οι χρεώσεις θα μας απασχολήσουν στο επόμενο διάστημα, πιθανότατα στις αρχές του νέου έτους. Δεν υπάρχει πολιτική τιμών στα νέα διόδια αυτή τη στιγμή», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Σήμερα λειτουργούν επτά σταθμοί διοδίων στην Εγνατία Οδό και ειδικότερα, στα Μάλγαρα, στην Τύρια (περιοχή Παραμυθιάς Θεσπρωτίας), στο Μαλακάσι (περιοχή Μετσόβου), στον Πολύμυλο Κοζάνης, στην Ανάληψη (περιοχή Λαγκαδά), στη Μουσθένη Καβάλας και στον Ίασμο Κομοτηνής
Οι τιμές είναι ίδιες σε όλους τους σταθμούς και συγκεκριμένα: Δίκυκλα και τρίκυκλα 1,70 ευρώ, ελαφρά και επαγγελματικά οχήματα 2,40 ευρώ, επαγγελματικά οχήματα, φορτηγά, λεωφορεία 6 ευρώ και αρθρωτά λεωφορεία και βαρέα οχήματα 8,40 ευρώ.
Εξάλλου, από την 1η Ιανουαρίου 2017 θα λειτουργήσει το νέο σύστημα για την αναλογική τιμολόγηση των διοδίων, ώστε οι οδηγοί να πληρώνουν ένα αντίτιμο με βάση τα χιλιόμετρα που διανύουν.  «Γίνεται η προεργασία για να προχωρήσουμε στην εγκατάσταση ενός τέτοιου συστήματος, το οποίο είναι τελείως διαφορετικής λογικής από το ισχύον. Θα καταγράφεται στις εισόδους η είσοδος στον δρόμο και στις εξόδους η έξοδος, ώστε οι χρήστες να πληρώνουν ό,τι διανύουν», αναφέρει ο κ. Σαββαΐδης.
Παρότι δεν έχει οριστεί ακόμη η τιμή για την αναλογική χρέωση, πιθανότατα θα ισχύσει η ίδια τιμολογιακή πολιτική που εφαρμόζεται στις συμβάσεις παράχωρησης των οδικών αξόνων, δηλαδή χρέωση της τάξης του 0,04 ευρώ με 0,06 ευρώ ανά χιλιόμετρο.
Παραμένει με έναν ΣΕΑ η Εγνατία
Σημαντικές καθυστερήσεις σημειώνονται στην κατασκευή των Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) επί της Εγνατίας Οδού. Παρότι πρόκειται για έναν οδικό άξονας μήκους 650 και πλέον χιλιομέτρων, λειτουργεί μόλις ένας ΣΕΑ, στον Πλάτανο Ημαθίας.
Σύμφωνα με τον κ. Σαββαΐδη, στην τελική ευθεία είναι η λειτουργία τεσσάρων νέων ΣΕΑ, στην περιοχή του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, στο Ελευθεροχώρι Θεσπρωτίας, στο Αρδάνιο Έβρου και στο Σώστη Ροδόπης.
Αν και οι διαγωνισμοί για τους συγκεκριμένους Σταθμούς έχουν ολοκληρωθεί εδώ και δύο τουλάχιστον χρόνια, καθώς και έχουν γίνει ήδη από το τέλος του 2013 όλα τα απαραίτητα έργα υποδομής από την Εγνατία Οδό (διευθέτηση χώρου, δρόμοι κτλ), οι σταθμοί ακόμη δεν έχουν λειτουργήσει.
Ο λόγος είναι οι οικονομικές δυσκολίες του αναδόχου ΑΕΓΕΚ, που, ενώ κέρδισε επτά διαγωνισμούς για ΣΕΑ, υπέγραψε μόλις τέσσερις συμβάσεις. «Ο ανάδοχος έχει προβλήματα, τα όποια πάντως φαίνεται να προχωρούν προς λύση. Εμείς τους έχουν καλέσει να μας που εάν και σε πόσους ΣΕΑ θα προχωρήσουν και πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να δοθεί λύση», λέει ο κ. Σαββαΐδης.

του Αλέξανδρου Μητάκη voria.gr

Αυτές όλες τις μεθοδεύσεις και αυτό το απίστευτο σκάνδαλο των υποβρυχίων καλύπτει η κυβέρνηση Σαμαρά..




Αυτές όλες τις μεθοδεύσεις και αυτό το απίστευτο σκάνδαλο των υποβρυχίων καλύπτει η κυβέρνηση Σαμαρά..Ας πάμε λίγο πίσω στο 2010….
Η Γερμανική εταιρία HDW έχει κατασκευάσει ένα υποβρύχιο, το οποίο λόγω προβλημάτων δεν παραλαμβάνεται από την χώρα μας..
Την ίδια στιγμή αναφύονται προβλήματα  που έχουν δημιουργήσει τόσο οι εισαγγελείς του Μονάχου όσο και οι ελεγκτές
τού ΣΔΟΕ. Όπως αντιλαμβάνεστε οι Γερμανοί αντιμετωπίζουν θέματα…

Εδώ είναι που μπαίνει στο σκηνικό ο Βενιζέλος….
Στις 21 Δεκεμβρίου 2010,υπογράφεται το σχετικό πρωτόκολλο   και το ελληνικό κράτος παραλαμβάνει επίσημα πλέον το υποβρύχιο «Παπανικολής».
Δείτε τώρα την μεθόδευση που έγινε και το πως δόθηκε συγχωροχάρτι στους Γερμανούς..

Πριν υπογραφεί το πρωτόκολλο παραλαβής υπογράφεται ο NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3885, Κύρωση των Συμβάσεων που αφορούν το μέλλον των «Ελληνικών Ναυπηγείων Α.Ε.» και τα προγράμματα των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού.
benyypobryxia1
Προσέξτε τώρα τι γράφεται στην παράγραφο 1 και 2 του Παραρτήματος D, ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ
benyypobryxia2

«H ΕΔ  (Ελληνική Δημοκρατία), η ΕΝΑΕ ( ναυπηγεία Σκαραμαγκα) και η HDW καθεμιά ξεχωριστά (η HDW ενεργούσα επίσης ως πληρεξούσια της Ferrostaal AG…), ρητά ανεπιφύλακτα και ανέκκλητα παραιτούνται, απεκδύονται και αποξενώνονται με ισχύ από την EDCA οιωνδήποτε και όλων των αξιώσεων δικαιωμάτων, διεκδικήσεων, εξόδων, δαπανών (συμπεριλαμβανομένων των αμοιβών δικηγόρων) οποιασδήποτε φύσεως, χαρακτήρα και περιγραφής, είτε εκ συμβάσεως είτε εκ του νόμου, που προέκυψαν ή μπορεί να έχουν προκύψει εναντίον αλλήλων σύμφωνα με οποιουσδήποτε νόμους ή όρους των Συμβάσεων
όλων των Συμβάσεων Υ/Β 214 και των Συμβάσεων Υ/Β 209 κατά τα προηγούμενα στάδια εκτέλεσης των Προγραμμάτων Αρχιμήδης και Ποσειδών ΙΙ αντίστοιχα και προ της EDCA, συμπεριλαμβανομένων, αλλά όχι περιοριστικά, των αξιώσεων για αθέτηση της σύμβασης, υπερημερία, ποινικές ρήτρες, τόκους, αδικοπραξία και αδικαιολόγητο πλουτισμού»

Ιδού και ποιοι υπέγραψαν…
benyypobryxia4
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 
benyypobryxia3
Τι έκανε δηλαδή στην ουσία ο Βενιζέλος….
Καλύπτεται με βούλα και νομικά και στην ουσία ανοίγει ο δρόμος για την παραλαβή του υποβρυχίου παρά τα όποια προβλήματα …
Παράλληλα η Ελλάδα δεν μπορεί να διεκδικήσει τίποτε, ενώ παράλληλα η γερμανική εταιρεία αποφεύγει την οποιαδήποτε πιθανότητα, να κινηθεί νομικά το ελληνικό δημόσιο εναντίον της για αθέτηση συμφωνιών. 
Τόσο απλά….
Αυτές όλες τις μεθοδεύσεις και αυτό το απίστευτο σκάνδαλο συνεχίζει να καλύπτει η κυβέρνηση Σαμαρά..

hellasforce 

Απίστευτη καταγγελία απο τον κ. Μανούσο Ντουκάκη: Ανοίγουν λογαριασμούς βουλευτών με σκοπό τον "εκβιασμό" τους.

20140628-223236-81156231.jpgΔίνουν τα ρέστα τους οι Σαμαροβενιζέλοι μήπως  και μπορέσουν να “μαζέψουν” τους 180 ψήφους που χρειάζονται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. 
Σκοπός τους φυσικά η αποφυγή της προσφυγής σε  πρόωρες κάλπες!!!
Η απίστευτη καταγγελία έγινε απο τον γνωστό φοροτεχνικό και Βουλευτή κ. Μανούσο Ντουκάκη στο Έξτρα chanel. 
Ο κ. Ντουκάκης αποκάλυψε πως τις τελευταίες ημέρες γίνεται “εξονυχιστικός έλεγχος” ακόμα και σε τραπεζικούς λογαριασμούς βουλευτών, προκειμένου να τους "πείσουν" να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας! 
Επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο τις καταγγελίες, οτι το ΣΔΟΕ χρησιμοποιείτε απο την συγκυβέρνηση για το σκοπό αυτό και οχι για την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος.
Ο κ. Ντουκάκης, ο οποίος φαίνεται να γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, προειδοποίησε πως εαν οι εκτεθειμένοι βουλευτές υποκύψουν στον ιδιότυπο αυτό πολιτικό εκβιασμό, θα βγάλει στο φώς της δημοσιότητας  όλες αυτές τις περιπτώσεις με τα ονοματεπώνυμά τους.  

Εν αναμονή για τα καλύτερα που έρχονται…

Δηλώστε τον ακατάσχετο λογαριασμό

Δηλώστε έναν τραπεζικό λογαριασμό για να ισχύει το ακατάσχετο και να... σωθείτε από τις κατασχέσεις. Το μήνυμα αυτό στέλνει στους οφειλέτες του Δημοσίου το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο εντός των επόμενων ημερών θέτει σε εφαρμογή μία νέα ηλεκτρονική εφαρμογή στο TAXISnet.
Μέσω της εφαρμογής αυτής, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να δηλώνουν τον μοναδικό λογαριασμό τους για τον οποίο ισχύει το ακατάσχετο (1.500 ευρώ) και έτσι να τίθεται αυτόματο «στοπ» στις κατασχέσεις.

Το υπουργείο προχωρά σε αυτή την κίνηση γιατί παρότι ψηφίστηκε πρόσφατα νόμος που αυξάνει το ακατάσχετο και εκδόθηκε η σχετική εγκύκλιος αρκετοί φορολογούμενοι δεν γνωστοποίησαν στις τράπεζες την προέλευση των χρημάτων (π.χ. επίδομα πολυτέκνων) με αποτέλεσμα να προχωρήσει η διαδικασία της κατάσχεσης εις χείρας τρίτων.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4254/2014 για κατασχέσεις χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, διασφαλίζεται το ακατάσχετο ποσό των 1.500 ευρώ μηνιαίως (από 1.000 ευρώ).

Επιπρόσθετα προβλέπει ρητά ότι πέραν των 1.500 ευρώ, είναι ακατάσχετα προνοιακά επιδόματα όπως των πολυτέκνων και των τετραπληγικών, καθώς και το κοινωνικό μέρισμα το οποίο και διανέμεται αυτή την περίοδο.

Ομως έχουν υπάρξει καταγγελίες για κατασχέσεις που αντιβαίνουν στις διατάξεις του συγκεκριμένου νόμου. Οπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, οι περιπτώσεις εσφαλμένων κατασχέσεων από τα πιστωτικά ιδρύματα οφείλονται στο γεγονός ότι οι φορολογούμενοι δεν δήλωσαν στις τράπεζες τα ορθά στοιχεία προέλευσης των χρημάτων που διατηρούσαν στους λογαριασμούς τους ή δεν δήλωσαν τον έναν μοναδικό λογαριασμό τους για τον οποίο θα ισχύει το ακατάσχετο.

Προκειμένου να υπάρξει μόνιμη λύση στο πρόβλημα, το υπουργείο έχει ήδη ετοιμάσει και θα ενεργοποιήσει εντός των ημερών μια νέα ηλεκτρονική εφαρμογή, όπου οι φορολογούμενοι θα μπορούν μέσω του TAXISnet να δηλώνουν τον έναν μοναδικό λογαριασμό τους για τον οποίο ισχύει το ακατάσχετο, ώστε να προλαμβάνονται πλήρως τα περιστατικά εσφαλμένης κατάσχεσης.

Η εγκύκλιος

Να υπενθυμίσουμε πως στην ερμηνευτική του νόμου εγκύκλιο υπογραμμίζεται πως «δεν χωρεί κατάσχεση μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων που καταβάλλονται περιοδικά, εφόσον το ποσό αυτών μηνιαίως, αφαιρουμένων των υποχρεωτικών εισφορών, είναι μικρότερο των 1.500 ευρώ, στις περιπτώσεις δε που υπερβαίνει το ποσό αυτό επιτρέπεται η κατάσχεση επί του 1/4 αυτών, με το ποσό που απομένει όμως να μην είναι χαμηλότερο των 1.500 ευρώ. 

Τέλος, όταν ο οφειλέτης του Δημοσίου λαμβάνει σύνταξη ή μισθό ή ασφαλιστικό βοήθημα από δύο ή περισσότερους φορείς, λαμβάνεται υπόψη το συνολικό ποσό αυτών και επιτρέπεται η κατάσχεση του 1/4 με το εναπομένον ποσό από το σύνολό τους να μην είναι μικρότερο των 1.500 ευρώ.

e-go.gr

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...