Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

ΚΙΝΗΣΗ "ΡΟΥΑ ΜΑΤ" ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ!

“Κίνηση-ματ” και στο τελευταίο “οχυρό” αντίστασης των ιδιωτικών καναλιών επιχειρείται με το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ όπου προβλέπεται η σύσταση ψηφιακής πλατφόρμας υπό τον κρατικό φορέα που θα παρέχει σήμα και στους ιδιώτες.

Η τροποποίηση σε άρθρο του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης, αλλάζει τα δεδομένα καθώς το μονοπώλιο παροχής δικτύου που είχε μέχρι τώρα η Digea σπάει και  η ΕΡΤ που θα έχει δυνατότητα να λειτουργεί ως πάροχος και για άλλα προγράμματα εκτός από τα δικά της.

Ο πάροχος δικτύου Digea φαίνεται πως βρήκε ανταγωνιστή, σύμφωνα με την τροποποίηση του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ που έφερε ο Νίκος Παππάς στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και ψηφίστηκε χθες επί της αρχής.

Η αλλαγή που έφερε ο αρμόδιος υπουργός είναι πρόσθεση δύο μόνο λέξεων στο σχετικό άρθρο που πλέον αναφέρει ότι «η ΕΡΤ Α.Ε. είναι πάροχος περιεχομένου και πάροχος δικτύου κατά την έννοια του ν. 3592/2007 (Α161) για τη μετάδοση των προγραμμάτων της και τρίτων και απαλλάσσεται από την υποχρέωση λήψης κάθε σχετικής άδειας».

Αυτή η μικρή τροποποίηση αλλάζει ριζικά τις δυνατότητες που θα έχει η ΕΡΤ η οποία βάσει του προαναφερθέντος νόμου είχε τη δυνατότητα να λειτουργεί ως πάροχος δικτύου μόνο για τα δικά της προγράμματα.

Η ΕΡΤ δεν έχει άμεσα τη δυνατότητα να λειτουργήσει ως πάροχος δικτύου και οι περίπου 300 πομποί που ετοιμάζεται να προμηθευτεί ώστε να αποκτήσει την απαραίτητη υποδομή και να σταματήσει να πληρώνει εκατομμύρια ευρώ τους καναλάρχες-ιδιοκτήτες της Digea αφορά μόνο την εκπομπή των δικών της σημάτων.

Την ώρα όμως που τα μικρά ιδιωτικά κανάλια της περιφέρειας αδυνατούν να πληρώσουν τις απαιτήσεις της ιδιωτικής εταιρίας ίσως να υπάρχει έδαφος για μια εμπορική δραστηριότητα της ΕΡΤ στον τομέα της παροχής υπηρεσιών δικτύου με λογικό κόστος και άμεσα κέρδη. Φυσικά σε κάθε περίπτωση ειδικοί στον χώρο αναφέρουν ότι θα ήταν πολύ δύσκολο κάτι τέτοιο να υλοποιηθεί σε λιγότερο από 8 με 10 μήνες ακόμα και αν υπήρχε η πολιτική βούληση.

by olympiada

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...