Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Εργατικό Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο: Απείλησαν να μας κάνουν Λιβύη και Συρία!

Ο Αγώνας συνεχίζεται η νίκη θα είναι του λαού

Χαιρετίζουμε τον αγώνα πέντε μηνών του λαού και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα απέναντι στην συνασπισμένη νεοφιλελεύθερη αντίδραση ολόκληρης της Ευρώπης και των συμμάχων της κάθε είδους στο εσωτερικό της χώρας.

Με μοναδικό του σύμμαχο και όπλο την αυθόρμητη και μαζική στήριξη του λαού όπως εκφράστηκε ιδιαίτερα με την τεράστια πλειοψηφία του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ σε ένα ασύμμετρο πόλεμο των μηχανισμών της νεοφιλελεύθερης πολιτικής μαφίας, όχι μόνο τον οικονομικό πνιγμό του λαού και της χώρας, αλλά και τις απειλές

γεωπολιτικού της διαμελισμού, από τα γεγονότα που θα ακολουθούσαν, μετατρέποντας τη χώρα σε νέα Λιβύη και νέα Συρία…

Σε συνθήκες ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑΣ από τους Σόιμπλε και Σία στην οποία τον υποχρέωσαν και τον παρέδωσαν με μεθόδους άθλιας και δόλιας συνδικαλιστικής ίντριγκας τμήματα του κόμματος του, ανταποκρίθηκε στην ευθύνη του ως πρωθυπουργός μιας χώρας και ηγέτης ενός λαού.

Στις συνθήκες αυτές της πολιτικής αιχμαλωσίας η συμφωνία-συνθηκολόγηση ήταν αναγκαστική και σίγουρα ετεροβαρής ειδικά στα  θέματα εθνικής κυριαρχίας υπέρ του νεοφιλελεύθερου ευρωπαϊκού φεντεραλισμού!

Όμως απέναντι στο ευρωπαϊκό μέτωπο της νεοφιλελεύθερης αντίδρασης, συγκροτείται ήδη με αναφορά την αντίσταση του ελληνικού λαού και την διαχείριση Τσίπρα το μέτωπο των δυνάμεων ριζικών κοινωνικών μετασχηματισμών σε ολόκληρη την Ευρώπη και πέρα από αυτή.

Η ηγεμονία του Γερμανικού ιμπεριαλισμού στην Ευρώπη δέχθηκε ισχυρό και μη αναστρέψιμο πλήγμα και οι αμερικανογερμανικές και ενδοευρωπαικές ισορροπίες θα περάσουν σε νέο επίπεδο αντιθέσεων.

Ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός αλλά και πολιτικός ηγέτης έχει ευθύνες σε ζητήματα τακτικής αλλά και προγράμματος που όμως δεν θα άλλαζαν βέβαια την πορεία των εξελίξεων αλλά αξίζουν βαθύτερη μελέτη.

Σήμερα όμως έχει την ευθύνη να υπερασπίσει το πολιτικό κεφάλαιο που σώρευσε ο λαός υπό και με αναφορά την ηγεσία του, από την λεηλασία που επιχειρούν οι δυνάμεις του παλιού εξουσιαστικού συστήματος μαζί και οι δυνάμεις και τα πρόσωπα που συνειδητά τον παρέδωσαν αιχμάλωτο στους Σόιμπλε και Σια.

Ο λαός είναι μαζί του αν απευθυνθεί σε αυτόν με ειλικρίνεια και ολόκληρη την αλήθεια, ανοίγοντας ταυτόχρονα το εσωτερικό μέτωπο ενάντια σε ολόκληρο το πλέγμα της ολιγαρχίας, του παρασιτισμού και της διαφθοράς που λεηλάτησαν την χώρα.
Σε αυτή την κατεύθυνση είμαστε ανεπιφύλακτα στο πλευρό της κυβέρνησης της αριστεράς στις πιο δύσκολες μέρες που έρχονται για την ίδια και για το λαό.

Μιχάλης Βασιλάκης
Γραμματέας του Εργατικού Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου
eamgr.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...