Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΩΝ ΖΗΤΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΒΩΞΙΤΗ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ Α.Ε.»

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                                 Κοινοποίηση
ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΒΩΞΙΤΗ                                          ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
ΣΤΗΝ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ  ΒΩΞΙΤΕΣ Α.Ε.»                       

«ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΟ»


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΥ

Η νέα διοίκηση του μεταλλείου, στους «Ευρωπαϊκούς Βωξίτες», με την εγκατάστασή της εδώ στην Φωκίδα, άρχισε να δείχνει τα δόντια της στους εργαζόμενους αλλά και στην τοπική κοινωνία, καταβάλλοντας προσπάθειες για να δείξει ότι αυτή είναι το αφεντικό εδώ.

Με την εγκατάστασή της και διαβλέποντας το Σωματείο μας ως πηγή αντίστασης στα σχέδια της, (απολύσεις, μειώσεις μισθών, αλλαγή εργασιακών σχέσεων, μείωση του κόστους με αύξηση της επικινδυνότητας της εργασίας, τρομοκράτηση και εκφοβισμό των συναδέλφων και τόσα άλλα) ξεκίνησε την «εισβολή» στο Σωματείο μας, προκειμένου όπως προσωπικά είπε ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος, σε όλους τους εργαζόμενους «να γραφτείτε όλοι στο Σωματείο για να αλλάξουμε τους συσχετισμούς».

Πρόσφατα ο διευθυντής του μεταλλείου, απείλησε τη διοίκηση του σωματείου ότι δεν θα πληρώσει την μισθοδοσία την προβλεπόμενη μέρα, αν δε κάνει δεκτές τις αιτήσεις, άμεσα, που σωρηδόν και μαζικά κατέθεταν στελέχη της εταιρείας, καταδεικνύοντας και με αυτόν τον τρόπο την παρέμβαση της εταιρείας στα εσωτερικά του Σωματείου μας, σε αντίθεση με τον νόμο 1264/82.

Ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος απείλησε με ανορθόδοξο τρόπο μέλη της διοίκησής μας επανειλημμένα, ότι δεν θα ξαναεκλεγούν, ενώ έχει αλλάξει τις εργασιακές μας σχέσεις, ακριβώς για τον λόγο που προαναφέραμε, για να καταδείξει το ποιος είναι αφεντικό στον βωξίτη ΜΑΣ.

Η διοίκηση του σωματείου παίρνοντας υπόψη τις παρεμβάσεις της εταιρίας στα εσωτερικά του σωματείου γνωστοποιεί στους συναδέλφους μας που έκαναν αιτήσεις εγγραφής, που τις έκαναν άδολα και με γνώμονα τα συμφέροντά τους αλλά και του ίδιου του Σωματείου μας, ότι δεν θα γίνουν δεκτές την περίοδο αυτή. Τους καλούμε να καταθέσουν τις αιτήσεις τους επόμενους μήνες.

Τους καλούμε να στηρίξουν την απόφαση του σωματείου, να σταθούν αλληλέγγυοι, να απομονώσουν με αυτόν τον τρόπο την απροκάλυπτη-ωμή παρέμβαση του εργοδότη στη λειτουργία και δράση του σωματείου. Τελευταίο κρούσμα της παρέμβασης της εργοδοσίας στο σωματείο αποτέλεσε η σημερινή απειλή παρουσία των εργαζομένων, ότι το διοικητικό συμβούλιο έχει διορία μέχρι την ΔΕΥΤΕΡΑ να κάνει δεκτές τις αιτήσεις αλλιώς σταματά η «περίοδος χάριτος» και θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες.

Επιπλέον τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει αρκετά ατυχήματα στην υπόγεια εκμετάλλευση τα οποία δεν καταγράφονται στο βιβλίο ατυχημάτων του μεταλλείου, το σωματείο μας δεν ενημερώνεται γι' αυτά, ενώ δεν γνωρίζουμε σε τι βαθμό ενημερώνεται και η Επιθεώρηση Μεταλλείου.

Ζητάμε την παρέμβαση του εισαγγελέα, των τοπικών αιρετών φορέων της περιοχής, όλων των σωματείων, να πάρουν σαφή θέση.


ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ  ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΜΕΙΣ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...