Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΟΗΕ: 16.000 παιδιά απο Συρία θυματα Τουρκικού εμπορίου οργάνων στην Τουρκία. [VIDEO]

ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ… Να εξηγήσουν γιατί συγκάλυψαν την καταγγελία – βόμβα στον ΟΗΕ για την γενοκτονία παιδιών από τους τούρκους εμπόρους οργάνων.
Δικαιώνεται ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ που είχε χαρακτηρίσει την Τουρκία ως «κράτος βρυκόλακα».
Δείτε το βίντεο από την επίσημη συζήτηση στον ΟΗΕ για την σφαγή 18,000 παιδιών από την Συρία που βρίσκονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Τουρκία.
Παιδιά κομματιάζονται για τα όργανα τους, από ένα κράτος – βρυκόλακα που όμως θεωρείται σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και ετοιμάζεται για είσοδο στην ΕΕ.
Μία ασύλληπτη γενοκτονία που όμως απέκρυψαν όλα τα δυτικά ΜΜ»Ε», παρά το ότι η συζήτηση διεξάγεται στον ΟΗΕ παρουσία δημοσιογράφων. Η απάντηση του…
…εκπροσώπου; Ναι, έχουμε καταγγελίες, το ψάχνουμε, θα σχηματίσουμε ειδική επιτροπή κλπ. Την ώρα που η σφαγή παιδιών συνεχίζεται…
Ποιός θυμάται την σφαγή των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου σε Αλβανικό έδαφος για τον ίδιο λόγο; Από τα ίδια κτήνη; Από τους υπανθρώπους που όμως έχουν δισεκατομμύρια μαύρου χρήματος για να κλείνουν τα στόματα δημοσιογράφων, πολιτικών και λειτουργών κάθε είδους;
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΗΡΙΩΔΙΑ; ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ» ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ; ΠΟΙΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΥΝ;

Σχέδιο-εξπρές για να ξαναλειτουργήσουν 166 βιομηχανίες

Τα σβηστά φουγάρα σε 166 βιομηχανίες της χώρας επιδιώκει να ανάψει ξανά το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης με σχέδιο που προωθεί η υφυπουργός Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη.
Η «Οικονομία» του «Εθνους της Κυριακής» αποκαλύπτει το σχέδιο που προωθεί η υφυπουργός σε συνεργασία με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, τους περιφερειάρχες και τον οργανισμό «Enterprise Greece».
Ηδη έχουν εντοπιστεί 166 μεσαίες και μεγάλες βιομηχανίες, οι οποίες έχουν παύσει να λειτουργούν, κυρίως λόγω πτώχευσης, αλλά με δεδομένο το ότι ανήκουν σε κλάδους με δυναμική ανάπτυξης καθώς και επειδή διατηρείται ακόμη ο κατάλληλος μηχανολογικός εξοπλισμός όπως και οι εγκαταστάσεις, είναι εφικτό να επαναλειτουργήσουν άμεσα. Αυτές οι 166 επιχειρήσεις ανήκουν στους κλάδους τροφίμων-ποτών, επεξεργασίας μετάλλων, μηχανολογικού εξοπλισμού, επεξεργασίας ξύλου και κατασκευής επίπλων, κλωστοϋφαντουργία κλπ.
Το βασικό σχέδιο του υφυπουργείου είναι σε τέτοιες αργούσες (πτωχευμένες ή μη) επιχειρήσεις να εξεταστεί πρώτα η δυνατότητα γρήγορης εκ νέου αδειοδότησης και με διαδικασίες fast-track, σε συνεργασία με τον Enterprise Greece και να ετοιμαστούν επενδυτικές προτάσεις προς Ελληνες και ξένους επενδυτές για όσες από αυτές μπορούν να αποτελέσουν βιώσιμες επιχειρηματικές μονάδες.
Η κ. Τζάκρη το τελευταίο διάστημα πραγματοποιεί συνεχείς και εντατικές επαφές αφενός με τις περιφερειακές αυτοδιοικήσεις και αφετέρου με τις τράπεζες (και ιδίως την Τράπεζα Πειραιώς και την Εθνική Τράπεζα, που διαθέτουν χαρτοφυλάκιο οργανωμένων υποδοχέων μεταποιητικών δραστηριοτήτων) ώστε να προχωρήσει ουσιαστικά η προσπάθεια για επανεκκίνηση αργουσών βιομηχανικών εγκαταστάσεων.
Στόχος είναι να εντοπιστούν γρήγορα αυτές οι περιπτώσεις στις οποίες έχει «αποξενωθεί» νομικά ο ιδιοκτήτης τους από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα και έχουν παράλληλα αξιόλογο και επαρκή κτιριακό και μηχανολογικό εξοπλισμό, ώστε να μπορεί γρήγορα να προχωρήσει η επανεκκίνηση.

Ανανέωση της άδειας

Εμφαση δίνεται σε επιχειρήσεις που ήταν εγκατεστημένες σε οργανωμένους υποδοχείς (ΒΙΠΕ-ΒΙΠΑ κλπ.) ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα χωροθέτησης και χρήσεων γης και να μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία ανανέωσης της άδειας λειτουργίας για την επανεκκίνησή τους.
Οι περιφερειάρχες της χώρας έχουν ήδη δηλώσει τη στήριξή τους στην προσπάθεια του υφυπουργείου Βιομηχανίας και θα βοηθήσουν ενεργά. Με βάση τα στοιχεία που έχει ήδη συγκεντρώσει το υφυπουργείο, υπάρχουν 166 μονάδες για τις οποίες μπορεί να προχωρήσει η προσπάθεια επανεκκίνησης, σε μία περίοδο όπου το μεγάλο ζητούμενο για τη χώρα είναι ένα βιώσιμο σχέδιο ανάπτυξης.
Μάλιστα το 50% περίπου των βιομηχανιών που θα μπορούσαν να ξαναμπούν στην παραγωγή είναι στη Θεσσαλονίκη (28), στην Κομοτηνή (26) και στον Βόλο (9 στην Α και 5 στη Β ΒΙΠΕ). Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εντοπιστεί επιπλέον 70 βιομηχανίες περίπου που είναι εγκατεστημένες σε μη οργανωμένους υποδοχείς και οι οποίες θα εξεταστούν κατά περίπτωση, με τη συνδρομή των αυτοδιοικήσεων, στο αμέσως επόμενο στάδιο, για το κατά πόσο θα μπορουσαν να επαναλειτουργήσουν.


Θέλουν Οικουμενική γιατί απειλείται το σύστημα της διαπλοκής

«Η έκβαση της σύσκεψης ήταν αναμενόμενη για την Κυβέρνηση, η οποία επιδίωξε την συνάντηση των Πολιτικών Αρχηγών, προκειμένου κάθε πολιτική δύναμη να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στον λαό», είναι το σχόλιο που κάνουν κυβερνητικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη χθεσινή μαραθώνια σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι ίδιες πηγές προχωρούν ταυτόχρονα σε συνολική αποτίμηση της χθεσινής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών και αναφέρονται στις προοπτικές που υπάρχουν στο εξής για τη διαχείριση κρίσιμων ζητημάτων.
«Η Κυβέρνηση θα προχωρήσει τον διάλογο για τα μεγάλα ζητήματα σε κοινωνικό επίπεδο και εν συνεχεία στη Βουλή. Ταυτόχρονα είναι αποφασισμένη στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης που έχει μπροστά της, να χαράξει και να υπερασπιστεί τις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει, να υπερασπιστεί την κοινωνική συνοχή με τη στήριξη της κοινωνίας», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές οι οποίες λίγες ώρες μετά την μαραθώνια σύσκεψη του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, υπογραμμίζουν ότι η διαπραγμάτευση θα προχωρήσει «με την στήριξη της κοινωνίας, που για πρώτη φορά βλέπει μια κυβέρνηση αποφασισμένη να υπερασπιστεί την κοινωνική συνοχή και να απαλλάξει τον τόπο από την διαπλοκή». Στο κλίμα αυτό, σπεύδουν να υπενθυμίσουν ότι «στόχος παραμένει η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, που αποτελεί ορόσημο για την απομείωση του χρέους».
Η υπονόμευση της σύσκεψης και τα σενάρια για οικουμενικό σχήμα
Για την άρνηση των πολιτικών αρχηγών να ανταποκριθούν στο εγχείρημα στοιχειώδους πολιτικής συνεννόησης, κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι η προσπάθεια να μην συγκληθεί ή και να υπονομευτεί η Σύσκεψη Πολιτικών Αρχηγών, ήταν εμφανής αρκετές ημέρες πριν από την σύγκλησή της. «Συγκριμένα συγκροτήματα ΜΜΕ προσπάθησαν να εμφανίσουν την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την επιδίωξή του για συνεννόηση, μέσα από την σύγκληση της σύσκεψης, ως αδυναμία της κυβέρνησης να συνεχίσει και ως προεργασία για την συγκρότηση οικουμενικού κυβερνητικού σχήματος», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και επισημαίνουν ότι «είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του τόπου που μια κυβέρνηση εκλεγμένη μόλις πριν από δύο μήνες, αμφισβητείται ως προς την σταθερότητά της. Είναι επίσης η πρώτη φορά που Πρωθυπουργός καλεί σε συνεννόηση για κρίσιμα εθνικά θέματα και η αντιπολίτευση υπονομεύει τόσο την συνεννόηση, όσο και την ίδια την Σύσκεψη, πριν αυτή διεξαχθεί».
Όπως εξάλλου επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές «ορισμένα κόμματα, μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να εξαρτούν τη παρουσία τους στην Σύσκεψη από την προοπτική να κληθούν να συμμετάσχουν σε οικουμενική κυβέρνηση, ενώ δε δίστασαν να καταγγείλουν ακόμα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ή να του στείλουν επιστολές υποδεικνύοντάς του ποια θέματα μπορεί να έχει η ατζέντα της Σύσκεψης και ποια όχι».
Η Κυβέρνηση αποκλείει κατηγορηματικά κάθε σενάριο συγκρότησης οικουμενικής και υπογραμμίζει πως «η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, ουδέποτε σκέφτηκαν τη προοπτική μετάβασης σε οικουμενικό σχήμα, αφού η λαϊκή εντολή, παρά την δύσκολη συμφωνία του καλοκαιριού, είναι ακόμα νωπή και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, πολιτικά σταθερή».
Ο ρόλος της διαπλοκής
Κυβερνητικές πηγές καταγγέλλουν δε ότι «η ιδέα της οικουμενικής, καλλιεργείται ανάμεσα σε εξωθεσμικούς κύκλους που βρίσκονται σε μεγάλη δυσκολία, εξαιτίας του γεγονότος ότι η δικαιοσύνη αρχίζει να διερευνά σοβαρές οικονομικές υποθέσεις, χωρίς κυβερνητικές παρεμβάσεις. Τα κέντρα αυτά, επιθυμούν αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης, καθώς αισθάνονται να απειλείται το σύστημα της διαπλοκής, που τα προηγούμενα χρόνια προωθούσε ανεμπόδιστα τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του. Τελευταία ελπίδα των κέντρων αυτών, είναι η πολιτική απομόνωση της κυβέρνησης καθώς κι η δυσμενέστερη δυνατή για την χώρα εξέλιξη στο πεδίο της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς».
Ως προς τη στάση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν ότι «τα δύο κόμματα του παλιού πολιτικού κατεστημένου, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, συντάχθηκαν ολοκληρωτικά με τα κέντρα αυτά. Αρνήθηκαν τον διάλογο για την μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό και την συνταγματική αναθεώρηση, για σαφώς μικροπολιτικούς λόγους, αλλά και προσπαθώντας να μην γίνει εμφανής η αδυναμία τους, να καταθέσουν συγκροτημένες θέσεις για τα ζητήματα αυτά. Το πιο σημαντικό όμως, είναι ότι αρνήθηκαν να συγκλίνουν με την κυβέρνηση σε κοινές θέσεις απέναντι στους θεσμούς για το ασφαλιστικό και μάλιστα για ζωτικά θέματα όπως η διασφάλιση των κύριων συντάξεων».
«Για να το πούμε καθαρά, το μόνο που φάνηκε να τους ενδιαφέρει είναι να αποδυναμωθεί η ελληνική θέση στην διαπραγμάτευση, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτό στην δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για την άρνηση των πολιτικών αρχηγών να συμμετάσχουν στη χάραξη μιας εθνικής κόκκινης γραμμής για το ασφαλιστικό και τη συνταγματική αναθεώρηση.
Η εκτίμηση της κυβέρνησης είναι «αιτία για αυτό είναι η βαθειά πολιτική κρίση στην οποία βρίσκονται σήμερα η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, καθώς και η απροθυμία τους να αναλάβουν την ευθύνη για τα διαχρονικά προβλήματα του ασφαλιστικού συστήματος, τις 11 αλλεπάλληλες μειώσεις συντάξεων κατά την περίοδο των Μνημονίων και βεβαίως την αρπαγή των αποθεματικών με το PSI». Ειδικά δε για το ΠΑΣΟΚ αναφέρουν πως «έχει φτάσει σε σημείο να κινείται σε εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση με τους Σοσιαλιστές της Ευρώπης, οι οποίοι αναζητούν προοπτικές συνεργασίας με την Αριστερά, ενάντια στην πολιτική της λιτότητας, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την Πορτογαλία».

Ράβε ξήλωνε πάλι με τον Καλλικράτη

Ριζικές αλλαγές στον Καλλικράτη εξήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας από τη βήμα της τρίτης Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας στη Λευκάδα.Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στην ομιλία του στα «θέλω» της κυβέρνησης από τον Καλλικράτη, δίνοντας δύο παραδείγματα. Το κράτος πρέπει να αποφασίσει «αν θέλει διαχειριστικό ρόλο από μεριάς των θεσμών της αυτοδιοίκησης ή αναζητά ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης, που περνά μέσα από την αποκέντρωση», ανέφερε ο υπουργός και υπογράμμισε ότι ο ίδιος «φιλοδοξεί ότι θα πάμε σε μια περίοδο όπου θα είναι ο χρυσός αιώνας της αυτοδιοίκησης».
«Ξεκινάμε την επιτροπή για την επαναθεσμοποίηση του Καλλικράτη, και σε σύντομο χρονικό διάστημα οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης θα είναι οι ίδιοι μάρτυρες ριζικών αλλαγών» επισήμανε, ενώ για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τον Καλλικράτη ανέφερε ότι «ή τα αντιμετωπίζεις με ένα διαχειριστικό τρόπο, ή επιχειρείς μια μεγάλη ριζική επαναθεσμοποίηση, που πραγματικά μεταφέρεις όχι μόνο από ιδιότητες αλλά και πόρους αν πραγματικά πιστεύεις ότι η ανάπτυξη μπορεί να περάσει μέσα από την αποκέντρωση, εμείς το πιστεύουμε» κατέληξε ο υπουργός Εσωτερικών, αναφερόμενος στις ριζικές αλλαγές που είναι έτοιμη να κάνει η κυβέρνηση ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την εφαρμογή του Καλλικράτη.
Ο υπουργός Εσωτερικών από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, αναφέρθηκε στη δημιουργία «μιας επιτροπής οργάνωσης συναντήσεων στο εξωτερικό», η οποία μπορεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στη διείσδυση της Ελλάδας στις αγορές στο εξωτερικό.
Ο κ.Κουρουμπλής χαρακτήρισε επίσης «διασφαλισμένη» την μισθοδοσία των υπαλλήλων των Περιφερειών όλης της Ελλάδας.

Οργή του Ισραήλ για την ΕΕ – διακόπτει την «συνεργασία για την ειρήνη»

Την οργή του Ισραήλ προκάλεσε η απόφαση της ΕΕ να τοποθετεί ειδική σήμανση στα προϊόντα που παράγονται στις διαφιλονικούμενες περιοχές όπου βρίσκονται εβραϊκοί καταυλισμοί. Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι…τερματίζει άμεσα την συνεργασία με την ΕΕ στην ειρηνευτική διαδικασία, ενώ χαρακτήρισε αδιανόητη πρόκληση την απόφαση αυτή που παραπέμπει στις μαύρες ημέρες της ναζιστικής γερμανίας. Ήταν τότε η μοναδική περίοδος όπου οι εβραίοι υποχρεούντο να τοποθετούν ειδική σήμανση στα προϊόντα τους.

«Σφαλιάρα» για την Ελλάδα, τα δώρα στην Τουρκία από την Ευρώπη

Γράφει ο Δημήτρης Κατσαρός
Ενώ όλοι κρατούσαν την αναπνοή τους τις προηγούμενες ημέρες για το επικίνδυνο γεωπολιτικό παιχνίδι που παίζει η Τουρκία και για τις συνέπειες που μπορεί να έχει αυτό για τη χώρα του ισλαμιστή ηγέτη Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάποιοι τρίβουν τώρα τα μάτια τους από τα τεράστια οφέλη που είχε η Τουρκία από τη χθεσινή σύνοδο κορυφής.
Πιο ενδιαφέρον ακόμη είναι το κόστος που πληρώνει πλέον η Ελλάδα για αυτά τα δώρα που δόθηκαν απλόχερα στην Τουρκία. Ενώ λοιπόν ήταν αδύνατο για την αξιωματική αντιπολίτευση να συμφωνήσει με την κυβέρνηση έστω σε κάποια βασικά σημεία για τη διαχείριση του προσφυγικού, η Ελλάδα, μία ημέρα αργότερα είτε ήταν παρούσα, είτε απούσα από τη σύνοδο, ένα και το αυτό.
Η μεγαλύτερη σφαλιάρα για την ελληνική εξωτερική πολιτική ήταν και το βασικό δώρο που πήρε ο Ερντογάν, δηλαδή η επανέναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν πρόκειται μόνο για πλήρη αγνόηση των πάγιων θέσεων της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής αλλά και για ζωτικό θέμα της κυπριακής δημοκρατίας και της προστασίας της Κύπρου από τις επιθετικές πολιτικές της Τουρκίας.
Αν τώρα προσθέσουμε σε αυτά και τα 3 δις ως μία πρώτη εισφορά, για όσα θα παραλάβει η Τουρκία σε χρήμα για τους πρόσφυγες – στη συμφωνία δεν περιλαμβάνονται όροι αξιολόγησης για το πώς θα χρησιμοποιηθούν αυτά τα χρήματα – αλλά και η κατάργηση, υπό προϋποθέσεις της βίζας για τους Τούρκους που θα ταξιδεύουν στην Ευρώπη – και τέλος όλα αυτά για να ικανοποιήσει η Τουρκία τις διεθνείς υποχρεώσεις που ούτως ή άλλως έχει ως χώρα, τότε είναι εύκολο να καταλάβουμε τον εκνευρισμό του Αλέξη Τσίπρα.
Αυτός ο εκνευρισμός έγινε ολοφάνερος με τα tweets στους επίσημους λογαριασμούς του πρωθυπουργού, τον ελληνικό και τον αγγλικό. Παράλληλα ολοφάνερη ήταν η άνεση και γενναιοδωρία με την οποία απάντησε ο Νταβούτογλου.
Αλέξης Τσίπρας: Προς τον πρωθυπουργό Νταβούτογλου: Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί, όσο οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους. Είναι ανόητο και αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στο Αιγαίο. Ξοδεύουμε δις για εξοπλισμούς. Εσείς για να παραβιάζετε, εμείς για να σας αναχαιτίζουμε.
Σε αυτά τα επιθετικά μηνύματα ο Νταβούτογλου απάντησε απλώς με ένα: «Τα σχόλια για τους πιλότους του @atsipras δεν συνάδουν με το πνεύμα της ημέρας. Αλέξη, ας εστιάσουμε στη θετική μας ατζέντα».

Ήταν ξεκάθαρο ότι ο Νταβούτογλου δεν είχε ανάγκη να απαντήσει σε καμία πρόκληση, γιατί ένιωθε ήδη νικητής.
Και πώς να μην νιώθει άλλωστε, αφού εν τέλει η Τουρκία κατάφερε να διατηρήσει για άλλη μία φορά το διπλό παιχνίδι επέκτασης των συμφερόντων της σε Ανατολή (Συρία – συνεργασία με τον ISIS) και Δύση (προώθηση ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ-στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ). Εν μία νυκτί, ουσιαστικά η Τουρκία έβγαλε πολύ περισσότερα από όσα θα χάσει από τις κυρώσεις της Ρωσίας.
Η πανηγυρική νίκη της Τουρκίας επισφραγίστηκε και από τα επόμενα tweets του Έλληνα πρωθυπουργού, που ήταν στο ακριβώς αντίθετο κλίμα. «Σημαντική Σύνοδος σήμερα για την ΕΕ, την Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή μας. Ευκαιρία για ειλικρινή απαραίτητο διάλογο για Προσφυγικό, ανάγκη επίλυσης Κυπριακού, Συριακό, Αιγαίο. Στηρίζουμε την προώθηση ενταξιακής διαδικασίας στο υφιστάμενο διαπραγματευτικό πλαίσιο. Είμαστε στην ίδια γειτονιά και πρέπει να μιλάμε με ειλικρίνεια για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε λύσεις».
Σε αντάλλαγμα όλων αυτών η Τουρκία, θα φυλά καλύτερα τα σύνορά της, θα δέχεται πίσω μετανάστες που δεν είχαν τα απαραίτητα για την παροχή ασύλου και θα δημιουργήσει κέντρα ταυτοποίησης – hot spots για τους πρόσφυγες που είναι και το μόνο που δεν αποτελούσε ήδη υποχρέωσή της. Ελλάδα και Κύπρος από την άλλη χάνουν το τελευταίο βέτο πίεσης στο Κυπριακό και μπαίνουν σε μία νέα εποχή διαπραγματεύσεων με τις δηλώσεις Γιούνκερ να καταδεικνύουν ότι η επίλυσή του θα γίνει με συνοπτικές διαδικασίες. Όσα έγιναν στη χθεσινή Σύνοδο δεν μας αφήνουν καμία ελπίδα για τους όρους με τους οποίους θα γίνουν οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό από εδώ και στο εξής.
Αν τώρα θυμηθούμε και την επιδίωξη της ελληνικής πλευράς για δημοσιονομική χαλάρωση με δικαιολογία το προσφυγικό, τότε ο τίτλος που ταιριάζει στη χθεσινή πανωλεθρία είναι, «Πήγαμε για μαλλί και βγήκαμε κουρεμένοι».

Διήμερη παράταση για ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος

Παρατείνεται ως την Τετάρτη 2.12.2015 η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής των δόσεων φορολογίας εισοδήματος για φυσικά-νομικά πρόσωπα και της δεύτερης δόσης Ε.Ν.Φ.Ι.Α. που λήγει σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το το υπουργείο Οικονομικών.

Η παράταση αυτή κρίθηκε αναγκαία λόγω της προγραμματισμένης διακοπής λειτουργίας του TAXISNET, για εργασίες αναβάθμισης-συντήρησης, το χρονικό διάστημα από 28.11.2015 ως 29.11.2015.

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΦΥΛΛΟ ΤΩΝ ΑΓΙΑΘΥΜΙΩΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ


Μπορείτε να διαβάσετε το τελευταίο φύλλο των ΑΓΙΑΘΥΜΙΩΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ (98/Σεπτέμβριος 2015) πατώντας εδώ. ΑΓΙΑΘΥΜΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ-Φ.98

Μια ημερίδα "μπούσουλας" για τον στρατηγικό σχεδιασμό της ανάπτυξης στην Φωκίδας.

Σε μια προσπάθεια να μπει ένα τέλος στο αποτυχημένο μοντέλο ανάπτυξης που έχει υιοθετηθεί στην περιοχή μας, απλοί πολίτες σύλλογοι και φορείς αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Ένωσαν τις δυνάμεις τους και ξεκίνησαν την αναζήτηση νέων δρόμων, για να βοηθήσουν στην αποτελμάτωση της οικονομικής και όχι μόνο ζωής του τόπου μας.
Σε αυτό το πλαίσιο διοργάνωσαν και έφεραν σε πέρας με πολύ μεγάλη επιτυχία, μια επιστημονική ημερίδα η οποία διεξήχθη χθες 28/11/2015 στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, υπό την αιγίδα του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι εισηγήσεις και τα συμπεράσματα των πανεπιστημιακών καθηγητών και των εκπροσώπων των φορέων αποτελούν πλέον ένα επιστημονικά τεκμηριωμένο «εργαλείο», που θα μπορεί στο εξής να χρησιμοποιηθεί ανάλογα και να αποτελέσει τον μπούσουλα για την ανάπτυξη της περιοχής μας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο βουλευτής Φωκίδας Η. Κωστοπαναγιώτου, ο Δήμαρχος Δελφών Αθαν. Παναγιωτόπουλος, ο Δήμαρχος Δωρίδος Γ. Καπετζώνης, οι οποίοι χαιρέτησαν την εκδήλωση, ο περιφερειακός σύμβουλος Ι. Αγγελέτος, ο Αντιδήμαρχος Δελφών Λ. Αναγνωστόπουλος, επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων, τοπικών κοινοτήτων, τοπικοί σύμβουλοι, πλήθος συλλόγων, φορέων και απλών πολιτών.
Στην ημερίδα η οποία διεξήχθη σε 4 στάδια με 4 διαφορετικές θεματικές ενότητες,  αναπτύχθηκε λεπτομερώς όλο το φάσμα και οι δυνατότητες της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής. Ακούστηκαν απόψεις, τέθηκαν προβληματισμοί και κατατέθηκαν προτάσεις.

Ειδικότερα: Η πρώτη θεματική ενότητα είχε να κάνει με το Τουριστικό προϊόν ως φορέας ανάπτυξης της περιοχής. Η δεύτερη θεματική ενότητα ασχολήθηκε με ζητήματα χωροταξίας, διαχείρισης του χώρου, τα προβλήματα της περιοχής με την μεταλλευτική δραστηριότητα, και πως μπορούν να αρθούν τα προβλήματα συνύπαρξης ανταγωνιστικών δραστηριοτήτων.
Στην Τρίτη θεματική ενότητα έγινε λόγος για την συμβολή στην τοπική ανάπτυξη των φυσικών πόρων και του ιδιαιτέρου κάλους φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής και αναπτύχθηκαν τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Και τέλος στην τέταρτη θεματική ενότητα συζητήθηκε η συμβολή του αγροδιατροφικού τομέα στην τοπική ανάπτυξη.
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την ημερίδα.


Αμερικάνοι στρατηγοί ζητούν πλέον ανοιχτά την αποπομπή της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ!

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΓΟΥΕΣΛΙ ΚΛΑΡΚ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΟΝ ΒΡΩΜΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ
«Έχει θέση στο NATO η Τουρκία»; Αμερικανοί στρατηγοί ζητούν την αποβολή της
Αμερικανοί στρατηγοί ζητούν να εκδιωχθεί η Τουρκία από το NATO και οι Ευρωπαίοι αντιμετωπίζουν τον ηγέτη της ως “μέλος της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας”! Προφανώς στο θέμα του προσφυγικού η Τουρκία δεν μπορεί να αγνοηθεί και η Ευρώπη πρέπει να έχει σχέσεις και επαφές με την ηγεσία της. Όχι όμως σχέσεις …εξάρτησης με παρακάλια. Ο Ερνογάν είναι υποχρεωμένος να συμβάλλει ουσιαστικά στην λύση του προβλήματος κι όχι να κοροϊδεύει όπως κάνει μέχρι σήμερα.
Το χειρότερο γι΄ αυτόν βέβαια είναι ότι αρκετοί και σημαντικοί στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού έχουν καταλάβει ότι ο σουλτάνος κοροϊδεύει.

Δεν είναι μόνο ο γνωστός αμερικανός στρατηγός Γουέσλι Κλάρκ ,ο οποίος δήλωσε στο CNN :
«Ας είμαστε ξεκάθαροι. Το ΙΚ δεν είναι απλώς μια τρομοκρατική οργάνωση. Είναι μια σουνιτική τρομοκρατική οργάνωση. Αυτό σημαίνει ότι στοχοποιεί τους σιίτες και αυτό σημαίνει ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας, παρά το γεγονός ότι αποτελεί απειλή και για τις χώρες αυτές. Εξάλλου πάντα υπάρχει η σκέψη ότι η Τουρκία υποστηρίζει το ΙΚ. Κάποιος αγοράζει το πετρέλαιο που το ΙΚ πουλά, το πετρέλαιο που διοχετεύεται μέσω του εδάφους κάποιων. Για μένα περνά μέσω Τουρκίας, αν και οι Τούρκοι ποτέ δεν το παραδέχτηκαν».
Σύμφωνα με δημοσίευμα από το Sputnik ο απόστρατος αμερικανός υποστράτηγος Πολ Βάλελι,υποστηρίζει ότι η σημερινή Τουρκία επιδιώκει την αναβίωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Ο ίδιος πιστεύει πως η Τουρκία συνεργάζεται στενά με το ΙΚ και για αυτό πρέπει να εκδιωχθεί από το ΝΑΤΟ.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγονται τέτοιες απόψεις. Κανείς δεν θα επιθυμούσε να δούμε την Τουρκία να απομακρύνεται κι άλλο από τη δύση . Αλλά αυτό δεν μπορεί να εξαρτάται από την ικανοποίηση όσων απαιτεί ο σουλτάνος Ερντογάν και …ο υπασπιστής του Αχμέτ Νταβούτογλου. Είναι η Τουρκία που οφείλει να δώσει πράγματα και να αποδείξει ότι την ενδιαφέρει να μείνει κοντά στη δύση κι όχι να εξισλαμιστεί τελείως.

Onalert.gr

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΦΩΚΙΔΟΣ: ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Φωκίδας σας προσκαλεί στην ομιλία της κυρίας Ιόλης Βιγγοπούλου (Δρ. Ιστορίας - Ερευνήτρια Συνεργάτης του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών/ΕΙΕ) την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου στις 19.00 στο Γενικό Λύκειο της Άμφισσας με θέμα:

Το περιηγητικό ρεύμα (15ος-20ός αιώνας)

Όταν η Δύση συναντά την Ανατολή και η Kωνσταντινούπολη στα περιηγητικά έργα του 19ου αιώνα: αντιθέσεις και φαντασμαγορία.
Η παρουσίαση θα συνοδεύεται από πλούσιο οπτικό υλικό.

#TahirElci ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Τα ισλαμικά πανεπιστήμια στην Ευρώπη υποθάλπτουν την τρομοκρατία και τον παντουρκισμό

ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΣΦΑΓΗ ΚΟΥΡΔΩΝ, ΡΩΣΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ!
«ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ!» Κραυγάζουν οι καθηγητές στην καρδιά της Ευρώπης. «Οι Κούρδοι ειναι σκυλιά» «Οι Κούρδοι είναι το νέο Ισραήλ» «Ορθώς δολοφονήθηκε ο Tahir Elci!» «Στόχος των Ρώσων και των Αμερικανών ειναι η εξόντωση όλων των Μουσουλμάνων!»
Αληθεια η ΕΕ ακούει;
Το ΝΑΤΟ ακούει;
Ο Ντάισεμπλουμ θα βγει να ξανακαταδικάσει την τρομοκρατία όταν την διδάσκει στην ίδια του την χώρα;



Ο τρομοκράτης Ερντογκάν απειλεί να τινάξει στο αέρα την Ευρώπη

Αν η Μερκελ κι η ΕΕ συμφωνήσει σημερα με τον Ερντογκαν στην πραγματικοτητα η Ευρωπαιοι φορολογουμενοι θα χρηατοδοτουν την τρομοκρατια ! Χοντρό παιχνίδι παίζεται στις Βρυξέλλες ενόψει της Κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης…
Ανατολίτικο παζάρι με τις Βρυξέλλες έστησε η Αγκυρα λίγες μόνο ώρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θέτοντας εν αμφιβόλων τη συμμετοχή της-και συνεπώς την ίδια την Σύνοδο- προκειμένου να εκβιάσει ονομαστική αναφορά για το ξεπάγωμα πέντε διαπραγματευτικών κεφαλαίων που έχει μπλοκάρει μονομερώς η Κυπριακή Δημοκρατία.
Η τουρκική κυβέρνηση επιστράτευσε ωμές απειλές και εκβιασμούς προκειμένου να πετύχει τον στόχο της. Η Άγκυρα απείλησε ευθέως τις Βρυξέλλες ότι εάν δεν περιληφθεί ονομαστική αναφορά στη κοινή δήλωση για ξεπάγωμα πέντε διαπραγματευτικών κεφαλαίων, τότε η Σύνοδος Κορυφής θα μπορούσε να μετατεθεί χρονικά έως ότου συμφωνήσουν τα κράτη-μέλη με το τουρκικό αίτημα…
Οι συζητήσεις, μέχρι αργά χθες το απόγευμα, διεξάγονταν σε τεντωμένο σχοινί. Οι Βρυξέλλες ευελπιστούσαν σε άρση του αδιεξόδου και σε κατάληξη σε αμοιβαία αποδεκτή δήλωση γεγονός που θα ανοίξει το δρόμο για την πραγματοποίηση της Συνόδου Κορυφής.
Η Κυπριακή Δημοκρατία σύμφωνα με πληροφορίες του «Φιλελεύθερου» φρόντισε να ξεκαθαρίσει τόσο σε πολιτικό, όσο και σε διπλωματικό επίπεδο ότι δεν θα δώσει τη συγκατάθεσή της στην έκδοση «κοινής δήλωσης» που θα προβαίνει σε «ονομαστική αναφορά» για ξεπάγωμα των πέντε τουρκικών κεφαλαίων.
Στις διαβουλεύσεις ενεπλάκη και η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, η οποία «καίγεται» για την πραγματοποίηση της Συνόδου Κορυφής. Η Γερμανίδα Καγκελάριος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου, προκειμένου να εξευρεθεί λύση.
Στήριξη στις κυπριακές θέσεις εξέφρασε η Γαλλία που τόνισε ότι η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης από κοινού με την Τουρκία δεν θα πρέπει να οδηγεί σε εκπτώσεις και δώρα

Η Κίνα ολοταχώς για στρατιωτική βάση στο Djibouti

Η Κίνα επιβεβαίωσε επίσημα ότι αρχίζει την κατασκευή στρατιωτικών εγκαταστάσεων υποστήριξης στο Djibouti της ανατολικής Αφρικής στο μεταίχμιο της Ερυθράς Θάλασσας και του Κόλπου του Άντεν. Η στρατηγική θέση της χώρας είναι σημαντική διότι ελέγχει τη ναυσιπλοΐα στο περισσότερο πολυσύχναστο σημείο του κόσμου, από την Ερυθρά Θάλασσα προς και από την Αραβική θάλασσα. Οι ανισότητες είναι μεγάλες από την πλήρη φτώχεια μέχρι εξαιρετικό πλούτο, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες.
Η θέση της χώρας ακριβώς απέναντι από την Υεμένη, όπου το καθεστώς από τη Σαουδική Αραβία μαζί με το Κατάρ, τα Εμιράτα και άλλες πρόθυμες Σουνιτικές κυβερνήσεις, εκτελεί γενοκτονία των Χούθις, ενισχύει ακόμη περισσότερο τη σημασία της σήμερα. Η στρατηγική σχέση της Κίνας με τη Ρωσία καθιστά ακόμη πιο σημαντική τη στρατιωτική βάση διότι σπάει το δυτικό μονοπώλιο παρουσίας. Μέχρι σήμερα μόνο οι ΗΠΑ, Ιταλία, Γαλλία και Ιαπωνία είχαν στρατιωτικές δυνάμεις στο Djibouti όπως επίσης και το Πακιστάν.
Η Κίνα έρχεται για να παραμείνει (μαζί με την ρωσική υποστήριξή της) την ώρα που οι δυτικοί την κατηγορούν για επιθετική συμπεριφορά στη Νότια Σινική Θάλασσα. Επεκτείνεται και στην Αραβική Θάλασσα.
Ο εκπρόσωπος του Κινεζικού Υπουργείου Άμυνας είπε ότι η βάση θα προσφέρει υποστήριξη και θα εξασφαλίσει το κινεζικό ειρηνευτικό προσωπικό στον Κόλπο του Άντεν και γενικά στο έργο του ΟΗΕ. Συμπλήρωσε ότι η κίνα έχει μεγάλη ειρηνευτική παρουσία με 21 στόλους συνοδείας, περισσότερα από 60 πλοία και προσωπικό από το 2008 για υποστήριξη του ΟΗΕ. Χρειάζεται δηλαδή τη βάση για υποστήριξη αυτού του προσωπικού και των δράσεων.
Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Αφρικής με συνολικό όγκο εμπορίου το 2014 να φτάνει τα $200 δις που είναι τριπλάσιος από τον αντίστοιχο αμερικανικό. Μετά από την οικονομική παρουσία τώρα έρχεται και η στρατιωτική.




Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Η ανακοίνωση της προεδρίας για το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 28 Νοεμβρίου 2015
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ύστερα από αίτημα του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος συνεκάλεσε σήμερα, 28 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 12.00΄, σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών των Κομμάτων που εκπροσωπούνται στην Βουλή, υπό την προεδρία του.
Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος:
• Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας,
• Ο μεταβατικός Αρχηγός της Ν.Δ., υπό την ιδιότητά του ως Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης,
• Η Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, κα Φώφη Γεννηματά,
• Ο Επικεφαλής του Κόμματος «Το Ποτάμι», κ. Σταύρος Θεοδωράκης,
• Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Παναγιώτης Καμμένος και
• Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλειος Λεβέντης.

Κατά την σύσκεψη, ο Πρωθυπουργός προέβη σ’ ενημέρωση των Πολιτικών Αρχηγών επί των θεμάτων που περιελάμβανε η εισήγησή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την σύγκληση της σύσκεψης των Πολιτικών Αρχηγών των Κομμάτων που εκπροσωπούνται στην Βουλή.

Μετά την σύσκεψη εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

I. ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ:

Το προσφυγικό είναι πρόβλημα κοινό όλων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δοθέντος ότι ιδίως υπό την σημερινή δραματική συγκυρία αφορά, κυριολεκτικώς, την συνοχή και την εν γένει προοπτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για τον λόγο αυτόν η Ευρωπαϊκή Ένωση, με τ’ αρμόδια όργανά της, οφείλει ν’ αντιμετωπίσει το οξύτατο προσφυγικό πρόβλημα συντεταγμένη, υπό όρους ανθρωπισμού και αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες, αλλά και ασφαλείας για τους Λαούς της Ευρώπης, πράγμα που σημαίνει μηδενική ανοχή ή ολιγωρία για τους τρομοκράτες. Στο πλαίσιο αυτό η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει:


1. Ν’ αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο ως προς τον τερματισμό του πολέμου στην Συρία, προκειμένου να διευκολυνθεί έτσι και η κατά το δυνατόν ταχύτερη επάνοδος των προσφύγων στις εστίες τους.
2. Να επιβάλει σε όλα τα κράτη-μέλη της την πλήρη εφαρμογή των κανόνων αλληλεγγύης ως προς την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος, όπως αυτοί απορρέουν από το ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο, με συγκεκριμένες κυρώσεις εις βάρος εκείνων των κρατών-μελών, τα οποία αρνούνται ν’ ανταποκριθούν. Δοθέντος ότι είναι αδιανόητο η Ελλάδα να υποστεί μόνη της τις συνέπειες του συνόλου των προσφυγικών ροών.
3. Να προωθήσει την συνεργασία με την Τουρκία –την οποίαν η Ελλάδα ήδη κάνει πράξη- προκειμένου αυτή ν’ αναλάβει την ευθύνη δημιουργίας σταθερού και αξιόπιστου μηχανισμού μετακίνησης των προσφύγων από την Τουρκία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οφείλει όμως ν’ αναδείξει και το γεγονός της ως σήμερα παραβατικής συμπεριφοράς των τουρκικών αρχών κατά την διακίνηση των προσφύγων. Περαιτέρω δε πρέπει να διευκρινισθεί προς την Τουρκία ότι η ενταξιακή της διαδικασία εξαρτάται από τον πλήρη σεβασμό του ευρωπαϊκού θεσμικού και πολιτικού κεκτημένου, συμπεριλαμβανομένου βεβαίως και του σεβασμού των υποχρεώσεων της Τουρκίας, οι οποίες απορρέουν από τις οικείες συμφωνίες επανεισδοχής.
4. Να παράσχει την απαιτούμενη συνδρομή της προς τη Χώρα μας, ιδίως ως προς την οικονομική και υλικοτεχνική της ενίσχυση για την υπό όρους ανθρωπισμού περίθαλψη των προσφύγων, αναγνωρίζοντας, ταυτοχρόνως, ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα σύνορα αυτά καθορίζονται κυριάρχως από την Ελλάδα και φυλάσσονται κυριάρχως από την Ελλάδα. Άρα, οιαδήποτε συνεργασία κατά την φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων νοείται μόνον μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποκλειομένων κοινών περιπολιών με την Τουρκία, υφ’ οιανδήποτε μορφή. Μια τέτοια συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης προϋποθέτει την ουσιαστική υποβοήθηση των ελληνικών αρχών από την Frontex, η οποία πρέπει να μετατραπεί σε πραγματική Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή.

ΙΙ. ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ – ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ:

Ως προς την Αναθεώρηση του Συντάγματος, αναγνωρίσθηκε η ανάγκη οι συζητήσεις κατά την οικεία κοινοβουλευτική διαδικασία να διεξαχθούν με βασικό στόχο την επίτευξη της κατά το δυνατόν μεγαλύτερης συναίνεσης, όπως άλλωστε απαιτούν οι σχετικές διατάξεις του Συντάγματος. Και ως προς τον εκλογικό νόμο, αναγνωρίσθηκε η ανάγκη αλλαγής του, από αυτή την Βουλή, επί το αναλογικότερον, δίχως όμως να θίγεται η ουσία της από το Σύνταγμα επιβαλλόμενης κυβερνητικής σταθερότητας.


ΙΙΙ. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ:


Ως προς το Ασφαλιστικό, αναγνωρίσθηκε η ανάγκη, κατά τις αντίστοιχες κοινοβουλευτικές διαδικασίες, να διεξαχθεί διεξοδικός ουσιαστικός διάλογος, με στόχο την διασφάλιση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος και την αποφυγή περαιτέρω μειώσεων των συντάξεων, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Χώρα.

Από την πλευρά του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και μεταβατικού Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, διατυπώθηκε η ακόλουθη συνολική επιφύλαξη:
«Η σημερινή οξύτατη κρίση στο προσφυγικό είναι αποτέλεσμα τόσο των διεθνών εξελίξεων και της αρνητικής στάσης της Τουρκίας όσο και της αναποτελεσματικής πολιτικής της Κυβέρνησης. Προφανώς υπάρχουν και ευθύνες στην καθυστερημένη αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ως θέμα αρχής είμαστε κατά της μείωσης των συντάξεων. Το Ασφαλιστικό ούτως ή άλλως συζητείται στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.
Τέλος, ως προς την Αναθεώρηση του Συντάγματος, να ισχύσει ό,τι προβλέπεται από το Σύνταγμα για τη διαδικασία. Η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη καταθέσει πρόταση. Η πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι υπέρ της κυβερνητικής σταθερότητας. Επιπλέον δεν ήταν θέμα της ημερήσιας διάταξης.»
Από την πλευρά της Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κας Φώφης Γεννηματά, διατυπώθηκε η ακόλουθη επιφύλαξη ειδικώς επί του Ασφαλιστικού:
«Για το ζήτημα του Ασφαλιστικού το πεδίο διαλόγου είναι η Βουλή και όχι η σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το θέμα αυτό δεν συζητήθηκε επί της ουσίας όλες αυτές τις ώρες, ως εκ τούτου δεν μπορεί να υπάρξει κοινό ανακοινωθέν. Δεν αρκούν ευχολόγια από την πλευρά της Κυβέρνησης. Αναμένουμε συγκεκριμένες προτάσεις στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού διαλόγου. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έχουν ξεκάθαρη «κόκκινη» γραμμή: όχι μείωση των συντάξεων. Δημόσια ανοίξαμε τον διάλογο και καταθέσαμε τις προτάσεις μας, που είναι στην διάθεση και της Κυβέρνησης, για βιώσιμες λύσεις και αξιοπρεπείς συντάξεις. Σε καμία περίπτωση η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει στη Βουλή μείωση των συντάξεων.»

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ

Τιμή στον πρόεδρο της Βουλής
των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας
κ. Γιαννάκη Ομήρου

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

         Η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σας προσκαλεί στην εκδήλωση για να τιμήσει  τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας κο Γιαννάκη Ομήρου, που διοργανώνει στις 29 Νοεμβρίου 2015, ημέρα Κυριακή και ώρα 19:00, στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας
Κωνσταντίνος Ν. Μίχος

Τους έπιασαν! 300 δισ. έβγαλαν έξω σε 15 χρόνια

1.000.000 οι λογαριασμοί των Ελλήνων φοροφυγάδων σε Ελβετία και άλλους φορολογικούς παράδεισους
Οι Γερμανοί έχουν βρει όλες τις λίστες και θα τις παραδώσουν στο υπουργείο
Οικονομικών για να τους φορολογήσει και να πάρουν πίσω τα λεφτά που μας δάνεισαν
TΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ποσό των τριακοσίων δισεκατομμυρίων ευρώ φυγάδευσαν Έλληνες φοροφυγάδες, σε τράπεζες του εξωτερικού και ειδικά στην Ελβετία σε διάστημα μόλις 15 ετών!
Ένα εκατομμύριο κωδικοί έχουν ανοίξει από Έλληνες σε τράπεζες της Ζυρίχης του Λουξεμβούργου, του Λιχτενστάιν και σε άλλους φορολογικούς παραδείσους με τις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις στην ουσία να επιβραβεύουν τη φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αφού δεν έκαναν το παραμικρό προκειμένου να εντοπίσουν τους λογαριασμούς αυτούς. Αντίθετα με σκανδαλώδη νόμο που ψηφίστηκε το 2013 στη διάρκεια της διακυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, εξασφάλισαν φορολογική ασυλία, όσοι φυγάδευσαν ποσά στο εξωτερικό στο διάστημα από το 2000 μέχρι και το 2009.
Τα εγκλήματα που διέπραξε το χρεοκοπημένο και ξοφλημένο ελληνικό πολιτικό σύστημα στην εναγώνια προσπάθειά του να προστατέψει τη διαπλοκή, τους μεσάζοντες, τους αεριτζήδες και τους μαύρους λογαριασμούς των πολιτικών με τον τεράστιο δανεισμό που φαγώθηκε σε άχρηστα έργα και μίζες, οδήγησαν τελικά την Ελλάδα στη χρεοκοπία. Γιατί αν οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες είχαν π.χ. εισπράξει το 30% που αντιστοιχεί στους φόρους που έπρεπε να πληρώσουν οι έλληνες φοροφυγάδες, που έχουν τους λογαριασμούς στις ελβετικές τράπεζες, τότε θα είχε συγκεντρωθεί το ιλιγγιώδες ποσό των ενενήντα δισεκατομμυρίων ευρώ και δεν χρειαζόμασταν καμιά βοήθεια από την τρόικα και τους ξένους δανειστές.
Ευτυχώς για την Ελλάδα, που μπήκε τώρα στο παιχνίδι της αποκάλυψης των φοροφυγάδων και η Γερμανία, γιατί προφανώς έχουν βαρεθεί να μας δανείζουν, πράγμα που αποτελεί πραγματική απειλή για τους μεγαλόσχημους έλληνες φοροφυγάδες που έχουν τις καταθέσεις στις ελβετικές τράπεζες και τα χρέη στις ελληνικές. Με μια μόνο κίνηση το κρατίδιο της Ρηνανίας κατάφερε να εξασφαλίσει από μια μόνο ελβετική τράπεζα τη λίστα με λογαριασμούς 6,3 δισεκατομμυρίων ευρώ που ανήκουν σε πάνω από δέκα χιλιάδες έλληνες φοροφυγάδες. Η λίστα που την μετέφερε από την Γερμανία ο Γ.Γ. Καταπολέμησης της Διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης και την παρέδωσε στον αρμόδιο υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο βρίσκεται ήδη στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα Π. Αθανασίου και από τη Δευτέρα αρχίζει η παρέλαση από τα ανακριτικά γραφεία των μεγαλόσχημων φοροφυγάδων. Στη συνέχεια θα κληθούν για εξηγήσεις και η νομενκλατούρα του συστήματος που βρίσκεται στη λίστα που παρέδωσαν οι Γερμανοί.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι καυτοί κωδικοί με καταθέσεις που φτάνουν τα 6,3 δις ευρώ ανήκουν σε μεγαλόσχημους παράγοντες, εργολάβους, προμηθευτές του δημοσίου παρένθετα πρόσωπα που κρύβουν βρόμικο χρήμα πολιτικών, μεγαλοϊατροί, μεγαλοδικηγόροι, πολεοδόμοι, κλεφτοεπιχειρηματίες που μετέτρεψαν τα δάνεια και τις επιχορηγήσεις, σε καταθέσεις και άλλοι …αναξιοπαθούντες, του κρατικοδίαιτου διεφθαρμένου συστήματος που οδήγησε τη χώρα σε χρεοκοπία. Αυτή τη φορά η Δικαιοσύνη έχει αποφασίσει να προχωρήσει με ταχύτατες κινήσεις και στην κατεύθυνση αυτή αναμένεται και μπαράζ προφυλακίσεων για να σταλεί προς όλους το μήνυμα ότι τα αστεία τελείωσαν και ο νόμος θα εφαρμοστεί χωρίς εκπτώσεις.
Ο πανικός που επικρατεί στο φαύλο σύστημα της διαπλοκής, τους λαδωμένους πολιτικούς και τους κλέφτες κρατικούς αξιωματούχους, έχει σχέση τόσο με τη λίστα με τους δέκα χιλιάδες φοροφυγάδες που παρέδωσαν οι αρμόδιες αρχές της Ρηνανίας στην Ελληνική κυβέρνηση, όσο και με την προσπάθεια που καταβάλουν οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες να πάρουν όλες τις λίστες των φοροφυγάδων που έχουν καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες και άλλους φορολογικούς παράδεισους.
Μια τέτοια εξέλιξη θα έφερνε στο ελληνικό δημόσιο έσοδα δεκάδων δισεκατομμυρίων μόνο από τη φορολόγηση των καταθέσεων γιατί αν εισπραχθούν και τα πρόστιμα τότε το ποσό μπορεί να αγγίξει ακόμα και τα 150 δισεκατομμύρια ευρώ! Η γερμανική κυβέρνηση παρακολουθεί από κοντά τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης και της Δικαιοσύνης και είναι αποφασισμένη να συνδράμει με όλες της τις δυνάμεις για να σταματήσει τη γάγγραινα της φοροδιαφυγής και της γενικευμένης κλοπής που έφερε τη χώρα μας στο χείλος της χρεοκοπίας.
Σε περίπτωση που γίνουν με τη βοήθεια πάντα των γερμανικών υπηρεσιών οι σωστοί νομικοί χειρισμοί, δεν αποκλείεται να επιτευχθεί ακόμα και η κατάσχεση των περισσότερων λογαριασμών, αφού εκτός από τη φοροδιαφυγή τα μεγάλα ποσά προέρχονται από μίζες και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.
Οι Γερμανοί στην προσπάθειά τους να πάρουν πίσω τα δάνεια που μας έχουν δώσει, θα επιχειρήσουν να χαρακτηρίσουν μαύρους όλους τους λογαριασμούς που έχουν οι Έλληνες στην Ελβετία και να τους κατασχέσουν! Γι’ αυτό είναι προτιμότερο όσοι έχουν καταθέσεις που προέρχονται από φοροδιαφυγή και δεν κινδυνεύουν προς το παρόν να παραπεμφθούν από τη Δικαιοσύνη για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και να δεσμευτούν οι λογαριασμοί, να μεταφέρουν αμέσως τα χρήματά τους στην Ελλάδα να πληρώσουν το φόρο που αναλογεί και να γλιτώσουν τις συνέπειες της ολοκληρωτικής καταστροφής.
Γιατί είναι ζήτημα χρόνου να φτάσουν στα χέρια των Γερμανών όλες οι λίστες με καταθέσεις στις ελβετικές τράπεζες. Μάλιστα κάποιοι υποστηρίζουν ότι οι Γερμανοί έχουν ήδη στα χέρια τους όλες τις λίστες και με την παράδοση των πρώτων δέκα χιλιάδων λογαριασμών επιχειρούν να τεστάρουν τα αντανακλαστικά της ελληνικής κυβέρνησης και της Δικαιοσύνης για να διαπιστώσουν αν είμαστε ικανοί ως κράτος να μαζέψουμε τους φόρους από τα κλεμμένα για να πάρουν και αυτοί το μερτικό τους, από τα τοκογλυφικά δάνεια που μας έχουν δώσει.

Άνοιξε ο δρόμος για απολύσεις 15 χιλιάδων τραπεζικών υπαλλήλων

Μέσα στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό υπάρχει διάταξη που απελευθερώνει τις απολύσεις τραπεζικών υπαλλήλων.Το απαίτησαν οι τραπεζίτες και τα ξένα funds που πήραν τις ελληνικές τράπεζες. Οι απολύσεις θα γίνουν χωρίς την βοήθεια των νομικών εγγυήσεων. Με βάση τον νόμο Λοβέρδου οι απολυόμενοι θα πάρουν την μισή αποζημίωση και όποτε δύνανται οι τράπεζες.
Μέχρι τώρα οι τραπεζίτες έχουν απομακρύνει 10 χιλιάδες υπαλλήλους με το καθεστώς της εθελούσιας αποχώρησης με αποτέλεσμα να θιγούν τα ασφαλιστικά ταμεία. Με την εθελούσια έξοδο έχουν βγει στη σύνταξη υπάλληλοι 45 και 50 ετών.
Με την νέα τροπολογία καταργείται η δυνατότητα εθελούσια εξόδου και ανοίγει ο δρόμος των ομαδικών απολύσεων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Σείεται… Το Οικοδόμημα Κλονίζεται… Ο Γιούνκερ (ΕΛΙΤ) Τρέμει Σαν το Ψάρι…

ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΧΕΙ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΝΓΚΕΝ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΦΟΡΜΗ…
ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΦΟΡΑ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ  ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ, ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΎΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.
Καθώς και δημοκρατικά εκλεγμένοι ηγέτες της Ευρώπης (και των ανθρώπων που εκπροσωπούν) παρουσιάζονται ολοένα και περισσότερο δύσπιστοι όσον αφορά το τσουνάμι των προσφύγων που κατακλύζουν τα έθνη τους, προτρέπουν σε εκκλήσεις για την επιβολή περιορισμών σε ταξίδια χωρίς βίζα και σε ένα τέλος στη λεγόμενη συμφωνία Σένγκεν… Από την άλλη μεριά, οι μη εκλεγμένοι ηγέτες της ΕΕ, που παραμένουν προσκολλημένοι στην κεντρική εξουσία τους, όλο και προειδοποιούν για τις συνέπειες των ενδεχόμενων περιορισμών. Σύμφωνα με τον EUObserver, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker προειδοποίησε ότι το ευρώ δεν έχει νόημα αν οι άνθρωποι δεν μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι για να το χρησιμοποιήσουν (καταλάβετε τώρα σε ποια βάση έχει στηθεί η προσφυγική κρίση από την Ευρωπαϊκή ΕΛΙΤ)

Έχοντας ήδη ταχθεί υπέρ ενός μόνιμου ευρωπαϊκού στρατού, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε κατά την πρώτη ομιλία του ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά τις επιθέσεις στη Παρίσι, ότι το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα θα τεθεί υπό απειλή, αν η βίζα Σένγκεν για ελεύθερα ταξίδια στη Ζώνη αποτύχει.

Ο Γιούνκερ προειδοποίησε ότι το ευρώ έχει νόημα μόνο αν οι άνθρωποι μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα για να το χρησιμοποιήσουν «Αν το πνεύμα του Σένγκεν μας αφήσει … θα χάσουμε περισσότερα από την ίδια τη συμφωνία του Σένγκεν. Ένα ενιαίο νόμισμα δεν έχει νόημα αν δεν υπάρχει η Σένγκεν. Η Σένγκεν αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της οικοδόμησης της Ευρώπης», τόνισε προσπαθώντας να υπερασπιστεί την «Πολύ Ευρώπη» που έχει καταστρέψει τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας (Ένωση των Εθνών μόνο για τους χαζούς, τους προδότες και τους αρνούμενους να κατανοήσουν την πραγματικότητα)

Το σύστημα Σένγκεν των ανοιχτών συνόρων, βρίσκεται κάτω από την πίεση, με τα κράτη μέλη της ΕΕ να αγωνίζονται για να σταματήσουν η εισροή των Λαθρομεταναστών, μουσουλμάνων, αλλοθρήσκων, προσφύγων, μεταναστών, με τον αριθμό των εκτοπισμένων να έχει βρεθεί σε τέτοια ποσοστά, που δεν έχουν παρατηρηθεί από το τέλος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.
Η εισβολή των Μουσουλμάνων στην Ευρώπη Αποτελεί μέρος του Σχεδίου της ΕΛΙΤ των Παγκοσμιοποιητών της Νέας Τάξης Πραγμάτων με σκοπό να αντικατασταθεί ο γηγενής πληθυσμός και να χαθεί κάθε ίχνος παράδοσης, θρησκείας και πολιτισμού… Πρέπει να τεθούν όλοι κάτω από μια παγκόσμια διακυβέρνηση… Γι’ αυτό και δημιουργήθηκε η συνθήκη ΣΕΝΓΚΕΝ, τα αποτελέσματα της οποίας βλέπουμε στις ημέρες μας… Γι’ αυτό και τώρα τρέμουν οι κατέχοντες την εξουσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση… Αν πέσει η συνθήκη, θα καταρρεύσει το ΣΧΕΔΙΟ τους…

 

Βγαίνουν για 'σαφάρι' δισεκατομμυρίων στο διάστημα.

Ο ανυπολόγιστος ορυκτός πλούτος που κρύβεται στους αστεροειδείς ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη διαστημική εξερεύνηση. Το WE μίλησε με τον δρ Ιωάννη Μπαζιώτη, τον Έλληνα ορυκτολόγο που φιλοδοξεί να εξορύξει μη γήινα υλικά
Φαίνεται πως τίποτα δεν είναι αρκετό για την ανθρώπινη απληστία... Ο άνθρωπος εκμεταλλεύεται εδώ και αιώνες τη γη και το υπέδαφός της, όμως τώρα θα μπορεί πλέον να εκμεταλλεύεται και τον ορυκτό πλούτο του διαστήματος!
Το ισχυρό κίνητρό φυσικά είναι το χρήμα... και είναι αλήθεια ότι ο ορυκτός πλούτος που κρύβεται στους αστεροειδείς μπορεί να αποφέρει δισεκατομμύρια δολάρια. Ο δρόμος άνοιξε μετά την απόφαση του Αμερικανικού Κογκρέσου να επιτρέψει σε εταιρείες να κάνουν ένα "αστρικό σαφάρι" ώστε να βρουν τον ορυκτό πλούτο που κρύβεται εκεί έξω.
Στους αστεροειδείς κρύβονται ανυπολόγιστοι θησαυροί. Υπάρχουν φυσικά και Έλληνες που σκοπεύουν να αναλάβουν δράση στο φιλόδοξο αυτό εγχείρημα της εξόρυξης των θησαυρών αυτών.
Ο δρ Ιωάννης Μπαζιώτης είναι λέκτορας Ορυκτολογίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει κάνει μεταδιδακτορική έρευνα συμμετέχοντας στο πρόγραμμα της NASA, που μελετούσε τον μετεωρίτη Τissint. Πρόκειται για τον πιο σημαντικό μετεωρίτης που έπεσε στη γη και συγκεκριμένα στο Μαρόκο τα τελευταία 60 χρόνια ενώ είχε αποκολληθεί από τον Άρη πριν από 1,1 εκατ χρόνια. Ο κος Μπαζιώτης έχει ήδη καταθέσει ένα ερευνητικό πρόγραμμα με προϋπολογισμό 2 εκατομμυρίων ευρώ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας, ώστε να χρηματοδοτηθούν έρευνες που αφορούν στην ορυκτολογία "μη γήινων υλικών".
"Οι αστεροειδείς έχουν γεννηθεί από τα πρώτα στάδια του ηλιακού μας συστήματος και διαθέτουν μέταλλα σε υψηλές περιεκτικότητες. Αυτό είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε λόγω των μετεωριτών που έχουν πέσει στη γη και έτσι έχουμε δει και μελετήσει τον ορυκτό πλούτο που υπάρχει εκεί έξω. Διαθέτουν παλλάδιο, νικέλιο, ιρίδιο, λευκόχρυσο κ.α. Σε συγκέντρωση 300-400 φορές μεγαλύτερη από τα κοιτάσματα της γης", εξηγεί.
"Υπάρχουν ήδη τρεις γνωστές εταιρείες που δουλεύουν στο κομμάτι αυτό με σκοπό να τους εκμεταλλευτούν. Στην παρούσα φάση, αυτό που κάνουν είναι να ερευνούν και να δοκιμάζουν νέες τεχνολογίες ή να συνεργάζονται με τη NASA σε διάφορα προγράμματα πουλώντας την τεχνογνωσία τους".

Τα δισεκατομμύρια που βρίσκονται εκεί έξω

Στην ιστοσελίδα asterank.com μπορεί να βρει κανείς μία λίστα με αστεροειδείς και την αξία του ορυκτού πλούτου που διαθέτουν. Για παράδειγμα στον αστεροειδή Ryugu κρύβονται ορυκτά αξίας 95 δισ. Δολαρίων, στον 1992 TC 84 δισ., στον Didymos επίσης 84 δισ. και ο κατάλογος συνεχίζει...


Ο νόμος του Κογκρέσου που δίνει δικαιώματα εκμετάλλευσης

Τα νομικά κολλήματα μέχρι στιγμής ήταν αρκετά σε ό, τι αφορά την εκμετάλλευση του εκτός της γης πλούτου. Στη Συνθήκη Εξώτερου Διαστήματος, η οποία υπάρχει από το 1967, προβλέπεται ότι τα κυριαρχικά εδαφικά δικαιώματα στο διάστημα είναι "κτήμα ολόκληρης της ανθρωπότητας". Όμως μόλις πριν από λίγες μέρες το αμερικανικό Κογκρέσο, πέρασε νόμο με τον οποίο αναγνωρίζει σε τρεις αμερικανικές εταιρείες το δικαίωμα της εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου του διαστήματος. Ο νόμος λέγεται "Space Act 2015" και περιμένει απλώς την υπογραφή του Μπάρακ Ομπάμα. Σύμφωνα με αυτόν, επεκτείνεται η διαστημική βιομηχανία με διάφορους τρόπους στους πόρους που έχουν συλλεχθεί από το διάστημα.

Αστεροειδείς - κινητά "βενζινάδικα"

Ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη όμως, εκτός από τον ορυκτό πλούτο θα είναι η εξασφάλιση νερού από τους αστεροειδείς. "Η μεταφορά νερού από τη Γη στο Διάστημα είναι εξαιρετικά κοστοβόρος διαδικασία για μια αποστολή. Για παράδειγμα, η εξόρυξη ενός τόνου νερού από έναν αστεροειδή ισοδυναμεί με όφελος στον προϋπολογισμό της αποστολής ίσο με 50 εκατ. δολάρια", λέει ο κύριος Μπαζιώτης. "Το νερό όταν το διασπάσουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το υδρογόνο ως καύσιμο για τους πυραύλους. Κι έτσι μπορούμε να έχουμε πηγή νερού στο διάστημα ώστε να επανεφοδιάζονται οι αποστολές και να λειτουργούν σαν βάσεις, σαν κινητά βενζινάδικα".


Πώς εντοπίζονται οι αστεροειδείς που κρύβουν θησαυρούς

Υπάρχουν τρεις τρόποι σύμφωνα με τον κύριο Μπαζιώτη που οι επιστήμονες εντοπίζουν που υπάρχουν κρυμμένα κοιτάσματα ώστε να αναλάβουν δράση οι... κυνηγοί. "Ένας τρόπος μελέτης είναι φασματοσκοπικά. Από τη γη στέλνεται στο διάστημα ένα ρομποτικό σύστημα σαν δορυφόρος που μπορεί να χαρτογραφεί την επιφάνεια του αστεροειδούς. Ένας άλλος τρόπος είναι να στέλνοντας μια μικρή διαστημοσυσκευή να προσγειωθεί επάνω του, να πάρει ένα δείγμα και να το φέρει πίσω στη γη. Οι αστεροειδείς είναι ομοιογενείς, δεν έχουν θάλασσες, ερήμους και διαφορετικά εδάφη όπως οι πλανήτες, που είναι τεράστια σώματα με μεγάλη ετερογένεια. Οπότε το δείγμα που θα λαμβάνουμε θα είναι αντιπροσωπευτικό της συγκέντρωσης των ορυκτών. Ένας τρίτος τρόπος, ο οποίος όμως ακόμα μελετάται είναι να στέλνουν ένα μικρό διαστημόπλοιο με ένα τεράστιο 'πουγκί' που θα 'ρουφάει' τον αστεροειδή και θα τον μεταφέρει στην τροχιά της σελήνης, να γίνεται δορυφόρος της, ώστε να είναι σταθερά κοντά μας".

ΠΗΓΗ

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...