Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Η ΜΟΜΑ εξαϋλώνει τους κρατικοδίαιτους νταβατζήδες που έτρωγαν τις σάρκες της πατρίδας για 40 χρόνια

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Δημήτρης Βίτσας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, ο Συντονιστής του Κεντρικού Οργάνου Διαχείρισης Μεταναστευτικού Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος συνοδευόμενοι από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ επισκέφθηκαν την Κω, τη Λέρο, τη Χίο, τη Σάμο και τη Λέσβο όπου επιθεώρησαν τους χώρους στους οποίους δημιουργούνται τα Κέντρα Υποδοχής Μεταναστών.

Από τη Σάμο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:

«Σήμερα, πρώτη ημέρα ανάληψης της ευθύνης από την πλευρά του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την κατασκευή, οργάνωση και λειτουργία των hotspots, σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, βρισκόμαστε εδώ με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Δημήτρη Βίτσα, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, τον Συντονιστή όλης της Ελλάδος για το μεταναστευτικό Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο, τον Ταξίαρχο Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ στη Σάμο και τον Ταγματάρχη επικεφαλής συντονιστή της Σάμου.

Συνοδευόμαστε από εκπρόσωπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, αλλά και από εκπρόσωπο του «Χαμόγελου του Παιδιού» – το οποίο αναλαμβάνει έναν άλλο τομέα, που αφορά το θέμα των παιδιών, μαζί με τις άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις – προκειμένου να επιθεωρήσουμε την πορεία των έργων.

Διευκρινίζουμε προς όλους, ότι τα έργα θα έχουν τελειώσει και θα έχουν παραδοθεί μέχρι τη 14η Φεβρουαρίου. Δεν υπάρχει περιθώριο καθυστέρησης ούτε μίας ώρας. Αν δούμε κάποια στιγμή ότι οι εργολάβοι δεν μπορούν να διεκπεραιώσουν το έργο τους, αναλαμβάνει ο Στρατός. Όπως βλέπετε, ήδη, η ΔΙΔΕΡΓΩΝ, το Μηχανικό του Στρατού, αλλά και τα άλλα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που ασχολούνται με κατασκευές, εργάζονται σκληρά σε όλες τις περιοχές που έχουμε αναλάβει την ευθύνη, δηλαδή στα πέντε νησιά, στη Σίνδο και στο Σχιστό.

Θα υπάρχει άμεση συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα,
με εκπροσώπους τους Αξιωματικούς που θα βρίσκονται στη «στενή» ομάδα της νήσου, αλλά και σε κεντρικό επίπεδο, με τον Δήμο, με την Περιφέρεια, με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, με την Ευρωπαϊκή Ένωση και με τις άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι σκοπός μας είναι όχι απλώς να ετοιμαστούν και να παραδοθούν τα hotspots, αλλά και η λειτουργία τους να είναι εναρμονισμένη με τους απαιτούμενους κανόνες υγιεινής, να υπάρχει τροφή εγκεκριμένη από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως προβλέπεται από τις κοινές αποφάσεις. Αυτά τα hotspots πρέπει να είναι 24 ωρών. Θα πρέπει μέσα σε 24 ώρες να μεταφέρονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στα κέντρα μετεγκατάστασης, τα relocation centers, που βρίσκονται στη Σίνδο και στο Σχιστό, όπου από εκεί εντός 72 ωρών θα έχουν προωθηθεί.

Όπως γνωρίζετε, οι Ένοπλες Δυνάμεις, όταν χρειαστεί, προσφέρουν κοινωνικό έργο. Δεν είναι μία δουλειά την οποία αναλαμβάνουμε για πάντα. Εξάλλου, υπάρχει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που κάνουν τη δουλειά τους εδώ και αρκετό καιρό.

Θέλω, σήμερα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη, να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ, πρώτα από όλα στους Αστυφύλακες και στους Λιμενοφύλακες, στους Αξιωματικούς, τους Υπαξιωματικούς και τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, που εδώ και πολλά χρόνια δίνουν την ψυχή τους και καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσουν ζωές. Να ευχαριστήσω τους εθελοντές, τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, εσάς τους δημοσιογράφους – που εδώ βλέπω ότι παρακολουθείτε με συνέπεια το θέμα και μεταδίδετε όπως έχει την αλήθεια – και τους πολίτες των νησιών μας που πιστεύω ότι τους οφείλεται το Νόμπελ Ειρήνης για το οποίο έχουν προταθεί.


Θέλω να ξέρετε ότι εμείς θα παρακολουθούμε επί εικοσιτετραώρου βάσεως τη συνέχιση των εργασιών. Θα είμαστε εδώ, παρόντες, όταν χρειαστεί και θα σας περιμένουμε τη 14η Φεβρουαρίου για να κάνουμε τα εγκαίνια του hotspot της Σάμου. Δεν θα υπάρχει καμία άλλη παράπλευρη ανάπτυξη των μεταναστών και των προσφύγων στο νησί. Θα είναι ένα κέντρο σε κάθε νησί και αυτό σημαίνει πως, ό,τι γίνεται, καταγραφή, ιατρική βοήθεια, διεκπεραίωση των διαδικασιών, θα γίνεται μόνο σε αυτό το κέντρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...