Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

ΝΑΥΑΓΗΣΕ η συμφωνία Μαρινόπουλου - Σκλαβενίτη!

Τα δεδομένα πάνω στα οποία στηρίχθηκε η αρχική συμφωνία μεταξύ Μαρινόπουλου και Σκλαβενίτη έχουν ανατραπεί από τις πραγματικές εξελίξεις, πριν ακόμη προχωρήσει η διαδικασία έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Η ζήτηση δεν ανέκαμψε, οι καταναλωτές δεν επέστρεψαν στα καταστήματα με τους ρυθμούς που προβλεπόταν, τινάζοντας στον αέρα τους σχεδιασμούς, αφού οι αναθεωρημένες προβλέψεις για τον κύκλο εργασιών έχουν κατρακυλήσει σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα, ενώ τα «ανοίγματα» είναι δυσθεώρητα και οι λειτουργικές ζημίες μεγάλες. 
Για τον λόγο αυτόν, διεξάγονται ήδη πυρετώδεις προσπάθειες, προκειμένου να διασφαλιστεί η διάσωση της εταιρίας που απασχολεί περίπου 12.000 εργαζομένους κι έχει ανοίγματα στην αγορά που υπολογίζονται σε πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ, μέσω και της ένταξής της σε επίσημο καθεστώς εξυγίανσης και προστασίας από τους πιστωτές, μιας και πληροφορίες από την αγορά αναφέρουν ότι οι διαταγές πληρωμής «έρχονται βροχή».
Oι προμηθευτές της Μαρινόπουλος
ανησυχούν σφόδρα για τις περαιτέρω εξελίξεις, διότι ενώ μετά την ανακοίνωση του deal με τη Σκλαβενίτης και το νέο δάνειο των τραπεζών προς τη Μαρινόπουλος, έλαβαν την πρώτη δόση έναντι των οφειλόμενων, στη συνέχεια είτε έλαβαν μικρότερα ποσά από ό,τι είχε συμφωνηθεί, είτε δεν έλαβαν τίποτε.
Η εταιρεία Μαρινόπουλος  από την πλευρά της, εμφανίζεται μάλλον καθησυχαστική, παραδεχόμενη μεν την ύπαρξη απρόοπτων εξελίξεων και καθυστερήσεων, τονίζοντας παράλληλα ότι το ενδιαφέρον των δύο πλευρών για τη συμφωνία παραμένει.
Οι τράπεζες που στήριξαν τη συμφωνία με τον Σκλαβενίτη κρατούν επισήμως «σιγή ασυρμάτου», σχολιάζοντας απλώς ότι πράγματι «υπάρχουν σημαντικές δυσκολίες» στην υλοποίηση του deal με τη Σκλαβενίτης, όπως είχε σχεδιαστεί και ανακοινωθεί.
Τέλος, ορατό είναι και το ενδεχόμενο της αίτησης  ένταξης της εταιρίας σε κάποιο άρθρο εξυγίανσης (όπως το 99 και το 106 Β), ώστε να υπάρξει προστασία από τους πιστωτές και να παραμείνει εν λειτουργία η Μαρινόπουλος, προκειμένου να βρεθεί «στρατηγικός επενδυτής», ο οποίος θα αναλάβει πλέον τον έλεγχο όλης της εταιρίας και των καταστημάτων της ανά την Ελλάδα.


Πληροφορίες από Press-GR.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...