Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

ΔΕΛΦΟΙ: Η ANIMART ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΠΛΕΟΝ ΘΕΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.. (Ηχητικό & φωτογραφικό υλικό)

     Με εξαιρετική επιτυχία έληξε το Σάββατο το βράδυ η 10η ANIMART  που  πραγματοποιήθηκε στους  Δελφούς  από τις  16-24/7/2016. Η συμμετοχή Ελλήνων αλλά  και  πάρα  πολλών ξένων καθηγητών και καλλιτεχνών , από Πανεπιστημιακά  ιδρύματα της  Ελλάδας και του εξωτερικού προσέδωσαν ιδιαίτερο κύρος  στην όλη εκδήλωση και  προώθησαν  τις  πολιτιστικές  ανταλλαγές , την καινοτόμα  δημιουργικότητα και τον διεπιστημονικό διάλογο.
      Το ειδυλλιακό  Δελφικό τοπίο και  η ιστορικότητα  της  περιοχής , βοήθησαν  τα  μάλα  στην προσπάθεια προσέγγισης του Απόλλωνα, της Δελφικής μυθολογίας και της σύγχρονης πραγματικότητας, δημιουργώντας  τις  ιδανικές  εκείνες  συνθήκες  έμπνευσης  όλων όσων έλαβαν μέρος  στις  εκδηλώσεις.
      Με την δημιουργική τους  συμμετοχή μέσα από τα εργαστήρια, τα μαθήματα, τις προβολές,  τις εκθέσεις , τους διαγωνισμούς, τις ημερίδες, τις καλλιτεχνικές  δράσεις , τις υπαίθριες δραστηριότητες  και  τις  περιηγήσεις,  οι συμμετέχοντες, κατάφεραν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, μετατρέποντάς τες σε εργαλείο δουλειάς με την βοήθεια των νέων τεχνολογιών,  δικαιολογώντας   ταυτόχρονα  και  την βασική  φιλοσοφία  ότι  η πρόσληψη  γνώσεις  μέσα  από την  συμμετοχή  είναι  ένας   ανεκτίμητος  συνδυασμός.
      Από τις δηλώσεις  που παραχώρησαν  πάρα   πολλοί  από τους  συμμετέχοντες  Έλληνες  και  ξένους  καθηγητές στο
petrosdiver και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό,  προκύπτει  αβίαστα  ο εκστασιασμός  τους  από το  Δελφικό Τοπίο και  η επιθυμία  τους  να  καθιερωθεί  και  να  αποτελέσει  θεσμό  η συγκεκριμένη  εκδήλωση.
      Να  σημειωθεί  ότι  η βραδιά  έκλεισε  με  την  παρατήρηση  ουράνιων σωμάτων  από τα δυο τηλεσκόπια που είχε στήσει στον προαύλιο χώρο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Δελφών, η οποία βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την οικεία-Μουσείο Σικελιανού, από την ομάδα του Παραρτήματος Σαλαμίνας της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος. Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Δελφών Λουκάς Αναγνωστόπουλος και ο Δήμαρχος του Δήμου Δελφών Αθαν. Παναγιωτόπουλος.
Ακολουθεί η διευθύνσεις ( το link ) με τις δηλώσεις των συμμετεχόντων καθηγητών στις εκδηλώσεις το βίντεο της ομάδας της Αστρονομίας  και φωτογραφικό υλικό  




 







Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...