Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Oι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας, στην πλατφόρμα http://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο-Όνομα-Πατρώνυμο-Μητρώνυμο).

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων για επιλογή φέτος ανήλθε σε 105.548 (75.224 με το Νέο ΓΕΛ, 3.219 με το Παλαιό ΓΕΛ/ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β’, 14.339 με το 10% του ΓΕΛ/ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β’, 9.411 με το Νέο ΕΠΑΛ, 2.019 με το Παλαιό ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α’ και 1.336 με το 10% του ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α’), ενώ πέρυσι ο αντίστοιχος αριθμός υποψηφίων ήταν 104.616.
Σε 244 σχολές και τμήματα παρατηρείται αύξηση των βάσεων, σε 2 η βάση παρέμεινε αμετάβλητη ως ποσοστό, σε 218 παρατηρήθηκε μείωση των βάσεων, ενώ φέτος ξαναμπήκαν στο μηχανογραφικό τα τμήματα της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, ενώ «ποδαρικό» έκανε και η κατεύθυνση Ισλαμικών Σπουδών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.
Η Ιατρική Αθηνών αναδεικνύεται για μια ακόμη χρονιά η «πρωταθλήτρια» Σχολή με τη μεγαλύτερη βάση, καθώς ξεπέρασε το όριο των 19.000 μορίων, με τη βαθμολογία του τελευταίου εισαγόμενου να διαμορφώνεται για το 2016 στα 19.063 μόρια, ενώ πέρυσι η βάση της ήταν στα 18.924 μόρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...