Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Απόλυτη συσκότιση από τα ΜΜ»Ε» για την δίκη του παραδικαστικού που είναι σε εξέλιξη με βαριά ονόματα στο εδώλιο…

Απόλυτη αποσιώπηση της δίκης του παραδικαστικού κυκλώματος με φόντο απειλητικά σημειώματα και σφαίρες
Στο ειδώλιο κάθονται σήμερα δυο δικαστές που κατηγορούνται ότι χρηματίστηκαν για να αθωώσουν σε υπόθεση παραδικαστικού κυκλώματος τον πρώην βουλευτή της ΝΔ Πέτρο Μαντούβαλο .

Στην επίμαχη ποινική υπόθεση που ξεκινά σήμερα η εκδίκασή της στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας βασικοί κατηγορούμενοι είναι ο πρόεδρος Εφετών Γιώργος Ευσταθίου, ο εφέτης Αθανάσιος Μουστάκας, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και δικηγόρος Πέτρος Μαντούβαλος, ο Ιάκωβος Γιοσάκης, ο πολικός μηχανικός Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος αλλά και ο επιχειρηματίας Ιωάννης Μπολέτσης ο οποίος υποστηρίζει ότι εκβιάστηκε για να δώσει λεφτά.

Όταν ο Μπολέτσης αποκάλυψε το παραδικαστικό Νο 2

Ήταν 26 Φεβρουαρίου του 2010 και στην έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που δίκαζε την υπόθεση Καλούση – Μπολέτση – Μαντούβαλου, του πρώτου παραδικαστικού κυκλώματος, βρισκόταν ως πρόεδρος ο Γεώργιος Ευσταθίου και ως σύνεδροι η Σοφία Μιχαλοπούλου και ο Αθανάσιος Μουστάκας.
Ο Μπολέτσης, μόλις άκουσε την απόφαση ενοχής του και την αθώωση του Πέτρου Μαντούβαλου και των άλλων δυο δικηγόρων, ξέσπασε. «Αλήτη, εκβιαστή, θα σε βάλω φυλακή. Εσύ πας να λύσεις το παραδικαστικό; Ζητώ την εξαίρεση όλων σας. Θέλετε να μου τα πάρετε. Θα πάτε φυλακή εσείς προσωπικά. Ζητώ από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την εξαίρεση του προέδρου, διότι δεν πληροί κανένα εχέγγυο για δίκαιη δίκη, αλλά και της λοιπούς σύνθεσης, γιατί με μια αντιφατική αιτιολογία με κρίνουν ομόφωνα ένοχο». Με αυτά ακριβώς τα λόγια ο Μπολέτσης μόλις είχε αποκαλύψει, σε μια κατάμεστη αίθουσα δικαστηρίου, που είχε μείνει με ανοιχτό το στόμα, την ύπαρξη ενός νέου παραδικαστικού κυκλώματος.
Ο επιχειρηματίας παρέδωσε CDs με ηχητικά ντοκουμέντα και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες. Σύμφωνα με τον ίδιο, σε αυτές υπήρχε συνομιλία του με τον αρχιμανδρίτη, Ιάκωβο Γιοσάκη, προσωρινά κρατούμενο από τον Ιούνιο του 2015 για το παραδικαστικό κύκλωμα 2, στην οποία του ζητούσε 60.000 ευρώ για να τον «ρίξουν στα μαλακά». Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Μπολέτσης έδωσε 60.000 ευρώ στον Γιοσάκη για να τα δώσει στον Ευσταθίου, από τα 120.000 ευρώ συνολικά που του είχαν ζητήσει. Όπως έχει καταθέσει ο βασικός μάρτυρας του παραδικαστικού κυκλώματος 2, Δημήτρης Παρασκευόπουλος (εκτίει ποινή 5 φορές ισοβίου καθείρξεως για την υπόθεση της Αιξωνής), ο Μπολέτσης θα κατέβαλε το υπόλοιπο ποσό των 60.000 ευρώ πριν από την έκδοση της απόφασης. Αυτό δεν το έκανε, κι έτσι κρίθηκε αθώος για την πράξη της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας και ένοχος για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, χωρίς να του χορηγηθεί ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή του. Την ίδια στιγμή, ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ., Πέτρος Μαντούβαλος, κρίθηκε, τότε, ομόφωνα αθώος, με αντίθετη καταδικαστική πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας.

Σημειώματα με σφαίρες για το παραδικαστικό Νο2
Όπως αποκάλυψε το Documento της Κυριακής απειλητικό σημείωμα που συνοδευόταν από σφαίρες καλάσνικοφ έλαβε ο δικηγόρος Πέτρος Πανταζής συνήγορος υπεράσπισης του Ιωάννη Μπολέτση .Το σημείωμα εστάλη την προηγούμενη Τετάρτη το πρωί στο γραφείο του στο Κολωνάκι και ανέφερε το εξής: «Πρόσεχε μην πεις τίποτα στο δικαστήριο τη Δευτέρα και να μην εμφανιστεί ο ρουφιάνος ο πελάτης σου διαφορετικά ο γιος σου και τα παιδιά του (σ.σ του Μπολέτση) θα μείνουν ορφανά. Ο δικηγόρος κατήγγειλε αμέσως το περιστατικό στο Α.Τ Συντάγματος και διεξάγεται έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών (πληροφορίες από το Documento)


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...