Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Τι απαντά ο "επίτιμος" για το δάνειο 300.000 του Κήρυκα Χανίων.

Άμεση ήταν η αντίδραση του μπαμπά του Προέδρου της ΝΔ και "επίτιμου" κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός του καθώς και της οικογένειάς του.
Αφορμή η ανακοίνωση  που εξέδωσε  ο ΣΥΡΙΖΑ και αφορά στο πόθεν έσχες του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για το 2012,
σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος της ΝΔ είναι μέτοχος της εταιρείας "Κήρυξ ΑΕ", η οποία το 2005 έλαβε δάνειο ύψους 300.000 ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς, διάρκειας 2 ετών, το οποίο δεν αποπληρώθηκε ποτέ.
 Ο κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, έκανε λόγο για επικοινωνιακές σκοπιμότητες λέγοντας ότι τον λυπεί «βαθύτατα η ένταση του θράσους, που οδηγεί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να κάνουν λόγο για “θαλασσοδάνεια”, προσπαθώντας να με ταυτίσουν με ανοίκειες πρακτικές».
Και έδωσε ένα ιστορικό της πορείας της επιχείρησης μέχρι που έκλεισε και άνοιξε εκ νέου με την επωνυμία «ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ» ΑΕ η οποία είχε αναλάβει την αποπληρωμή του δανείου.
Σημειώνει ότι η διαδικασία του δανεισμού της «ΚΗΡΥΞ ΑΕ» έγινε υπό το φως της ημέρας και υπό το φως της ημέρας συνεχίζει και διευκρινίζει ότι «η οικογένειά μου και εγώ καμία σχέση δεν είχαμε με την εκδοτική προσπάθεια «ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ» ΑΕ η οποία είχε αναλάβει την αποπληρωμή του δανείου».
«Άνθρακες ο θησαυρός λοιπόν. Γι αυτό, ας στρέψουν το ενδιαφέρον τους σε περιπτώσεις που πραγματικά έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον. Και να αναλάβουν και οι τράπεζες την ευθύνη των περιπτώσεων αυτών ως οφείλουν» καταλήγει η ανακοίνωση την οποία ακολούθησε νέα ανακοίνωση από μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.
Νέα ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Με όλο τον σεβασμό απέναντι στον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ, κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, υπενθυμίζουμε ότι η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόταν στον νυν πρόεδρο της ΝΔ, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος, σύμφωνα με το Πόθεν Έσχες του φέρεται ως μέτοχος της εταιρίας  «Κήρυξ ΑΕ».
Η συγκεκριμένη εταιρία, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στην Εξεταστική της Βουλής,   το 2005 έλαβε δάνειο ύψους 300.000 ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς, διάρκειας 2 ετών, το οποίο δεν αποπληρώθηκε ποτέ. Δέκα χρόνια μετά, μόλις τον Δεκέμβριο του 2015, η τράπεζα προχώρησε στην καταγγελία του συγκεκριμένου δανείου, καθώς δεν είχε εισπράξει ούτε 1 ευρώ.
Ως προς αυτό,  ουδεμία διάψευση, ούτε από την παρέμβαση του κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ούτε, φυσικά, από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ,  που εδώ και 24 ώρες σιωπούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...