Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Το bank run στην Ιταλία ξεκινά… Τα αρπακτικά έδωσαν το μήνυμα έναρξης… Η σχέση με την Ελλάδα

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός
Όταν η ιστοσελίδα του οικονομικού αναλυτή Martin Armstrong δημοσιεύει πως έχει αναφορές αναγνωστών από την Ιταλία σύμφωνα με τις οποίες τα ΑΤΜ στη γειτονική χώρα αδειάζουν, τότε the game beggins…

Όπως είναι γνωστό σας εμάς τους Έλληνες αυτές οι δηλώσεις πυροδοτούν το BANK RUN αφού ο λαός χειραγωγείται πολύ εύκολα, ιδιαίτερα όταν έχει να κάνει με τα λεφτά του, επιδεινώνοντας την ήδη πολύ δύσκολη κατάσταση.
Φυσικά ακολουθούν τα CAPITAL CONTROLS και έπρεπε οι φίλοι Ιταλοί να έχουν πάρει το μάθημα τους…
Βέβαια σε βοήθεια των αρπακτικών και πάλι βρίσκονται τα συνήθεις γεράκια της διαπλοκής, όπως ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος έρχεται να βάλει πάγο στις προσδοκίες της Ιταλίας για μια παραδοσιακού τύπου διάσωση των τραπεζών με bail-out  ο οποίος δήλωσε ότι:
«Πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν τραπεζίτες που λένε ‘χρειαζόμαστε περισσότερο δημόσιο χρήμα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μας’ και θα αντισταθώ πολύ έντονα επειδή αυτό, χτυπά ξανά και ξανά το φορολογούμενο. Τα προβλήματα με τις τράπεζες πρέπει να διευθετηθούν στις τράπεζες και από τις τράπεζες»
Θα μου πείτε … ε και τι έγινε;
Πολύ απλά όπως αποδείχθηκε από το BREXIT (οι Ελληνικές τράπεζες είχαν την μεγαλύτερη απώλειας χρηματιστηριακής αξίας στον πλανήτη) στη χώρα μας θα υπάρχει άμεσος αντίκτυπος, καταρχήν χρηματιστηριακός και εν συνεχεία και πραγματικός, ιδιαίτερα αν απαιτηθεί πρόγραμμα διάσωσης των Ιταλικών τραπεζών (που δεν χρειάζονται 40-50 δις όπως οι Ελληνικές, αλλά πολλαπλάσια νούμερα). Και στην περίπτωση αυτή όλοι θα τρέχουν για την τέταρτη οικονομία και όχι για την μπανανία της Ευρώπης…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...