Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Ο πρόεδρος της ΔΕΣΦΑ εξασφάλισε στον εαυτό του εφάπαξ 258.000 ευρω

Κάποιοι νομίζουν ότι κυβερνάει ακόμη το ΠΑΣΟΚ. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ φέρεται να εξασφάλισε στον εαυτό του «χρυσό εφάπαξ» 258 χιλιάδων ευρώ.
Συγκεκριμένα στις 11 Νοεμβρίου, ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, εκμεταλλευόμενος την ισχύ που του παρείχε η θέση του,
πέτυχε την έγκριση από το εποπτικό συμβούλιο της οργανικής του αναβάθμισης κατά δύο βαθμίδες (από το βαθμό του διευθυντή, στο βαθμό του Διευθυντή Δραστηριότητας (Γενικού Διευθυντή) και στο ανώτερο μισθολογικό κλιμάκιο). Θέση που εκτόξευε το εφάπαξ που θα έπαιρνε κατά 100.000€ σε σχέση με αυτό που προβλεπόταν για την προηγούμενη θέση την οποία κατείχε.
Η συγκεκριμένη προαγωγή ωστόσο δεν ήταν τυχαία όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια. Λίγες ημέρες μετά την έγκριση της προαγωγής, ο εν λόγω διοικητής παραιτήθηκε για λόγους συνταξιοδότησης. Αποτέλεσμα!!!
Η ολιγοήμερη παραμονή του στην αναβαθμισμένη οργανική του θέση εκτίναξε το ΕΦΑΠΑΞ του (αποζημίωση απόλυσης) κατά περίπου 100.000 ευρώ, στις 258.000 ευρώ! Και όλα αυτά επειδή «προήγαγε» τον εαυτό του για λίγες μέρες κατά δύο οργανικές βαθμίδες και αμέσως μετά κατέθεσε τα χαρτιά του για σύνταξη, παραμένοντας βεβαίως μέχρι σήμερα στη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου».

Μάλιστα σύμφωνα με την ίδια καταγγελία τόσο το δικό του εφάπαξ όσο και εκείνα άλλων εργαζομένων εξασφαλίζονται από ποσό ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία εξουσιοδοτήθηκε ο ίδιος να μεταφέρει σε λογαριασμό ασφαλιστικής εταιρείας, προκειμένου να διασφαλίσει τα χρήματα από πιθανό «bail in». Ουσιαστικά δηλαδή, εκείνοι που καλούνται να πληρώσουν το χρυσό εφάπαξ είναι οι καταναλωτές.
Το ποσό αυτό των 10 εκατ. ευρώ λοιπόν, εγκρίθηκε από τη ΡΑΕ και θα περιληφθεί στην ανακτήσιμη διαφορά για το 2016, δηλαδή θα συμπεριληφθεί στο κόστος των τιμολογίων, τιμολόγια που πληρώνουν οι απλοί καταναλωτές και η παραγωγική βάση της χώρας για φυσικό αέριο.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...