Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Αποδεικνύεται ότι το ΔΝΤ μπήκε στην Ελλάδα για να την βγάλει εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης

Εκτός από τα δισεκατομμύρια που τσέπωσαν κάποιοι, συγκεκριμένα αυτοί που έβαλαν στην Ελλάδα στην λαίλαπα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αποδεικνύεται πλέον και το δεύτερο στοιχείο που γράφει το Ολυμπία από το 2010. Ο λόγος που πολιτικοί όπως ο Σόιμπλε επιμένουν στην παραμονή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, είναι αποκλειστικά και μόνο για να καταστρατηγείται το ευρωπαϊκό κεκτημένο για την Ελλάδα.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο άλλωστε δεν είναι ευρωπαϊκός θεσμός και δεν δεσμεύεται από το ευρωπαϊκό δίκαιο. Πρακτικά, όσο η Ελλάδα ήταν κάτω από τις δαγκάνες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, είχε βγει εκτός Ευρώπης αλλά της είχε μείνει το ευρώ. Και ήταν βέβαια θέμα χρόνου και να φύγει και από την ευρωζώνη.
Το σημερινό σφοδρό επεισόδιο λοιπόν μεταξύ της κομισιόν και του διεθνούς νομισματικού ταμείου το οποίο δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές (!!!), ήταν το χρονικό μιας προδιαγεγραμμένη σύγκρουσης. Γι’ αυτό πραγματικοί ευρωπαϊστές ηγέτες όπως ο Προκόπης Παυλόπουλος επιμένουν ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει καμία θέση στην Ευρώπη. Αντίθετα, είναι πλέον επιτακτική ανάγκη η μετατροπή του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης σε ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο, και φυσικά η έκδοση ευρωομολόγου. Εκεί θα τελειώσουν άμεσα τα προβλήματα της ευρωζώνης, έστω κι αν η Γερμανία θα υποτιμήσει λίγο τα αποθεματικά της που αποτελούν στο κάτω – κάτω, πλιάτσικο από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...