Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Καμμένος και Τσίπρας στην Ιστορική μέρα αξιοποίησης του Στρατοπέδου «Παύλος Μελάς» ως χώρος μνήμης και πολιτισμού. (βίντεο).

Τη σημαντικότητα της παραχώρησης του πρωην στρατοπέδου Παύλος Μελάς τόνισε ο πρωθυπουργός, από τη Θεσσαλονίκη, όπου μιλώντας στην εκδήλωση, εξήρε τους αγώνες των πολιτών που συνέβαλαν καθοριστικά στο να γίνει πράξη η δέσμευση της κυβέρνησης. Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι σταθερός προσανατολισμός της κυβέρνησης είναι οι κοινωνικές δράσεις, καθώς όπως είπε η ποιότητα ζωής δεν χωρά σε στατιτιστικές και αρθιμούς.
Χρόνια πολλά και καλούς αγώνες στις γυναίκες που αγωνίζονται διεκδικούν και δεν σκύβουν το κεφάλι, ευχήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ξεκινώντας την ομιλία του κατά την τελετή παράδοσης του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά» στον ομώνυνο Δήμο και στους πολίτες της Θεσσαλονίκης.
«Ενίοτε κάποιοι αγώνες δικαιώνονται (…) σήμερα κάνουμε ένα βήμα είμαι χαρούμενος γιατί γίνεται πράξη μια κυβερνητική δέσμευση», αυτός ο ιστορικός, κρίσιμος χώρος για την πόλη της Θεσσαλονίκης των 336 στρεμμάτων αποδίδεται σήμερα στους πολίτες της περιοχής, τόνισε ο πρωθυπουργός.
Σημείωσε ότι θα δημιουργηθεί ένας πνεύμονας πρασίνου για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, και ευχαρίστησε την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων.
Χαρακτήρισε σωστή την απόφαση να ιδρυθεί στο στρατόπεδο το μουσείο Εθνικής Αντίστασης, «σημαντική απόφαση να λειτουργήσει ένα ακόμα μουσείο αφιερωμένο στον ποντιακό ελληνισμό», είπε.
Επίσης, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα είναι αρωγός στις προσπάθειες του Δήμου, τον οποίο ευχαρίστησε «για τη γόνιμη συνεργασία και την επιμονή του που οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα», ενώ αναφέρθηκε και στη θετική η συμβολή των κινημάτων ώστε το πρώην στρατόπεδο να μην μετατραπεί σε τσιμέντο αλλά σε χώρο ψυχαγωγίας για όλους».
Τέλος, εξήρε «τη δυνατότητα που μπορούν να έχουν οι ένοπλες δυνάμεις, το πιο συγκροτημένο κύτταρο της δημόσιας διοίκησης να συμβάλει στην ποιότητα ζωής, να νοιάζονται για την κοινωνική συνοχή».
Και κατέληξε: «Ξεκινάμε ένα φιλόδοξο έργο και πολύ σύντομα θα αποδώσουμε το έργο στον Δήμο και στους πολίτες και εκεί θα κάνουμε μια μεγάλη γιορτή όχι σε υπόστεγο, θα είναι καλοκαίρι και θα έχει καλό καιρό. Αυτός ο χώρος ανήκει στους πολίτες να τον χαίρονται και καλορίζικος».
Στην ιδιαιτερότητα της ημέρας αναφέρθηκε και ο υπουργός Εθνικής, Άμυνας, Πάνος Καμμένος, και εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς από τον Ιούλιο συμμετείχε και ο ίδιος σε συζητήσεις για το έργο αυτό, ενώ ανακοίνωσε ότι εκεί θα γιορτάζεται η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...