Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Η Ιτέα πιάνει "πάτο" στην κρουαζιέρα. Κατρακύλησε στην 28η θέση!!!

Σιγά αλλά σταθερά η Ιτέα βουλιάζει στα άλλοτε γαλάζια νερά της... η οικονομία της και η ανάπτυξή της μαραίνονται και σβήνουν μαζί με τις κλαίουσες ιτιές της Μαρίνας... η κρουαζιέρα, το δυνατό ατού της περιοχής, μετά από μεγάλη μάχη που έδωσαν με τους κατοίκους οι "φορείς" φθίνει δραματικά...από τις πρώτες θέσεις των προηγουμένων χρόνων βρέθηκε το 2014 στην...28η θέση!!
Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η πρώην βουλευτής Φωκίδας Ιτιώτισσα Ασπασία Μανδρέκα είχε καταφέρει μετά τον θόρυβο που είχε δημιουργηθεί να κάνει σημαντικές παρεμβάσεις και να ενταχθεί τελικά η Ιτέα στα Λιμάνια κρουαζιέρας από τα οποία είχε εξαιρεθεί στον Αναπτυξιακό Σχεδιασμό του Υπουργείου...!
Φαίνεται όμως ότι αυτό δεν ήταν αρκετό.
Η μάχη κερδήθηκε αλλά ο π ό λ ε μ ο ς συνεχίζεται.
Σε ποιον να αποτανθούν οι Ιτιώτες τώρα για να βοηθήσει τον τόπο τους;
Η διαχείριση του θέματος στο Λαρνάκι με την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση παραχώρησης από όλες τις δημοτικές παρατάξεις και κυρίως από τους κυβερνητικούς "περιβαλλοντοευαίσθητους" δεν αφήνει πολλά περιθώρια...όπως άλλωστε και από σύμπαντες τους αιρετούς της πόλης.
 Καμία μέριμνα για την δραματική επιδείνωση της υγείας των κατοίκων...εκτός ίσως από τους εράνους για τα σταυρωμένα αγγελούδια της Ιτέας. 
Που να αποτανθούν, λοιπόν;

 Στον Δήμαρχο; αστείο...
Στον βουλευτή; ανώφελο...  
  Προτάσεις όμως, υπάρχουν. Όπως και δυνατότητες.
 Και η αλήθεια είναι  ότι προσφέρεται η Ιτέα για οργανωμένη κρουαζιέρα!!
   Σε πολλά μέρη που έχουν κρουαζιέρες οι διοργανωτές και οι τουριστικοί οδηγοί αναζητούν διάφορες δράσεις αναψυχής απαραίτητες για την προώθηση του θαλάσσιου τουρισμού.
  Στους περισσότερους και μεγαλύτερους προορισμούς διαθέτουν τρενάκια τα οποία αξιοποιούν στο έπακρο με αξιόλογες περιηγήσεις μέσα στις πόλεις
 Ο δήμος Δελφών διαθέτει δύο τρενάκια στους Δελφούς.
Το ένα μάλιστα ήρθε στην Ιτέα πρόσφατα. Εάν υπάρξει τέτοια δράση,
τα οφέλη θα είναι τεράστια και για την Ιτέα και για την γύρω περιοχή και για τον Δήμο.
 Με αυτό το μικρό πρόγραμμα δίνεται η δυνατότητα στους οργανωτές να παραμένουν περισσότερο και οι επισκέπτες να μένουν στην περιοχή όλη την ημέρα.
Η διαδρομή με ένα από τα δύο τρενάκια που διαθέτουν οι Δελφοί στην επίπεδη περιοχή της Ιτέας(τα καύσιμα και η συντήρηση θα κοστίζουν ελάχιστα) με οδηγό δημοτικό υπάλληλο και 5 ευρώ το άτομο που είναι το φτηνότερο εισιτήριο από οπουδήποτε, το λιγότερο που αποδίδει είναι 200 ευρώ την ώρα…70 χιλιάδες καθαρά έσοδα για τον Δήμο Δελφών τον μήνα…εκτός από την σωτήρια στήριξη της τοπικής οικονομίας!
 Υπάρχουν  3 μαρίνες, το Αγιόνερο, εκκλησάκια, ο Λόφος των Αγίων Αναργύρων, από όπου μπορούν να βλέπουν και τον αρχαίο Ιππόδρομο, πλαζ, οι Αρχαιότητες και ο Μεσαιωνικός Πύργος της Κίρρας και μπορεί να είναι προγραμματισμένη επιστροφή - ξενάγηση - Αγκάλη με τις στάσεις  1 με 1,5 ώρα…διαδρομή που σύμφωνα με τα τουριστικά Γραφεία είναι τέλεια.
Να λοιπόν η εναλλακτική πρόταση που ζητούν οι διοργανωτές κρουαζιέρας, στην οποία μπορεί να προστεθεί και βόλτα με πλοιάριο στις ακτές και στα νησάκια του κόλπου της Ιτέας…
   Για να μην πούμε και το αυτονόητο, ότι μπορεί να συνδυαστεί με επίσκεψη και σε άλλες πόλεις, στο Γαλαξείδι, στην Χάρμαινα και το Κάστρο της Άμφισσας που αποτελούν ασυνήθιστους κι ελκυστικούς προορισμούς… οι διοργανωτές αναζητούν επίμονα τέτοιες δράσεις!!
  Το μεγαλύτερο και πιο οργανωμένο θαλάσσιο μέτωπο του Δήμου Δελφών κλίνει τον αυχένα στην διαρκή ταπείνωση και ακολουθούν τα ιστορικά Σάλωνα, το Γαλαξείδι, οι παγκόσμιοι Δελφοί! 

 Υπάρχει κάποιος να ενδιαφερθεί γι αυτό τον έρμο τόπο; 

http://news.freelist.gr/?prefectureId=48


Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...