Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Τσολιάδες θα φρουρούν τον Άγνωστο Στρατιώτη στο Σίδνεϊ

Οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς που επισκέπτονται την Αυστραλία στο πλαίσιο των εορτασμών για τους κοινούς αγώνες στους δύο παγκοσμίους πολέμους, ήδη από την πρώτη ημέρα της παρουσίας τους, μαγνήτισαν τα βλέμματα και το ενδιαφέρον των πολιτών όσο και των Αυστραλιανών ΜΜΕ.
Το επταμελές άγημα, μετά από την τελετή παρασημοφόρησης, από την Ελληνική Δημοκρατία, παλαίμαχων πολεμιστών της Μάχης της Κρήτης που έγινε στο Πολεμικό Μνημείο (ANZAC MEMORIAL) στο Hyde Park, έλαβε μέρος στους εορτασμούς για τα 75 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης, όπου εκτός από την παραδοσιακή στολή του τσολιά, μέλη της αποστολής ήταν -τιμώντας την σημαντική επέτειο- ντυμένοι Κρητικοί βρακοφόροι.
Στη συνέχεια, με πεζή πορεία στο κέντρο της Αυστραλιανής μεγαλούπολης, όπως ακριβώς γίνεται και στην Αθήνα στην πλατεία Συντάγματος, οι Εύζωνες ανέλαβαν καθήκοντα φύλαξης στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σίδνεϋ.
Σε ολόκληρη τη διαδρομή οι διαβάτες, Αυστραλοί αλλά και επισκέπτες από κάθε μεριά του πλανήτη -καθόσον το Σίδνεϋ είναι από τις πλέον τουριστικές πόλεις του κόσμου- σταματούσαν και παρακολουθούσαν με θαυμασμό ενώ όλοι έσπευδαν να φωτογραφήσουν το γεγονός, παράλληλα με πλήθος Μέσων Ενημέρωσης που κάλυπταν το ασυνήθιστο και εντυπωσιακό γεγονός.
Στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Martin Place εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφανιών από τον Κυβερνήτη της Πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας David Harley, δεκάδες ομογενειακές οργανώσεις όσο και τους εκπροσώπους των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Γκατζογιάννη, Επιτελάρχη ΓΕΕΘΑ και τον αντισυνταγματάρχη Κωνσταντίνο Βασιλόπουλο.
Το άγημα των ευζώνων θα βρίσκεται στο Σίδνεϋ μέχρι τις 27 Απριλίου ενώ η σημαντικότερη στιγμή αναμένεται να είναι η επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Martin Place, το ξημέρωμα της 25ης Απριλίου, μέρα ιδιαίτερης συγκίνησης και Εθνικής σημασίας για όλους τους Αυστραλούς.
Στο μνημείο συγκεντρώνεται, πριν ακόμη χαράξει, μεγάλο πλήθος αποτίωντας φόρο τιμής στους πεσόντες.


Ανταπόκριση: Αλέκος Μάρκελλος
Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...