Δευτέρα 26 Μαΐου 2008

26.5.2008
Καταγγέλλουν υποκλοπές από τη Deutsche Telekom

Λίγα 24ωρα πριν την κύρωση από τη Βουλή της συμφωνίας ΟΤΕ- Deutsche Telekom, ο γερμανικός κολοσσός συγκλονίζεται από ένα πρωτοφανές σκάνδαλο υποκλοπών και παρακολουθήσεων. Όπως αποκαλύπτει το γερμανικό περιοδικό «Ντερ Σπίγκελ» από το 2005 έως το 2006 η γερμανική εταιρεία παρακολουθούσε και υπέκλεπτε εκατοντάδες χιλιάδες τηλεφωνικές συνομιλίες υψηλόβαθμων στελεχών τις με δημοσιογράφους προκειμένου να εντοπίσει πως διέρρεαν απόρρητα στοιχεία στον Τύπο.
Την υπόθεση ερευνά ήδη η γερμανική δικαιοσύνη. Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος «Σπίγκελ»: «Ο διευθύνων σύμβουλος της Telekom αντιμετωπίζει σκληρές επιπτώσεις». η «Βild» εκτιμά: «Ο διευθύνων σύμβουλος της Telekom αντιμέτωπος με συνέπειες» και προσθέτει: «το σκάνδαλο κατασκοπείας κάνει την Telekom να τρέμει. Ο διευθύνων σύμβουλος της Telekom Ρενέ Όμπερμαν εμφανίστηκε βαθύτατα συγκλονισμένος».
Οι κλυδωνισμοί από το σκάνδαλο έφθασαν και στην χώρα μας. Το ΠΑΣΟΚ έθεσε ζήτημα εθνικής ασφάλειας καλώντας την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην συμφωνία για τον ΟΤΕ: «Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις της για την εκποίηση μεγάλης δημόσιας ελληνικής εταιρείας σ' έναν γερμανικό οργανισμό, που ελέγχεται από την γερμανική δικαιοσύνη για παράνομες παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων».
Το πρωί της Δευτέρας στην Ευελπίδων συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η ομοσπονδία των εργαζομένων στον ΟΤΕ ζητώντας να "παγώσει" η συμφωνία με την Deutsche Telekom.
Παρά τις αντιδράσεις αντιπολίτευσης και συνδικαλιστών ο Γιώργος Αλογοσκούφης συγκάλεσε την επιτροπή αποκρατικοποιήσεων. Την Τρίτη έχουν κληθεί στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής ο πρόεδρος του ΟΤΕ Παναγής Βουρλούμης και ο πρόεδρος της MARFIN Ανδρέας Βγενόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...