Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Ρωμιοί στα πρόθυρα νευρικής κρίσης...

Τού Θερσίτη
http://www.freeinquiry.gr/
Εξ αιτίας δημόσιων θρησκευτικών
τελετών «αλλοθρήσκων»
Ως άθεοι, είμαστε κάθετα αντίθετοι με τη δημόσια άσκηση τής όποιας θρησκευτικής λατρείας. Θεωρούμε, ότι οι πιστοί των διαφόρων θρησκειών πρέπει να ασκούν το δικαίωμα τής λατρείας τους στα ιδιόκτητα μαντριά τους και όχι στους δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους, οι οποίοι συντηρούνται με χρήματα όλων των φορολογουμένων.
Κατά συνέπεια δεν συμφωνούμε με τη χορήγηση δημοσίων χώρων (και μάλιστα, υποτίθεται χώρων πολιτισμού ή επιστημονικής παιδείας, όπως το Πανεπιστήμιο), για να...
τελούν τη λατρεία τους οι οποιοιδήποτε πιστοί, οποιασδήποτε θρησκευτικής φαντασίωσης ή αυταπάτης.
Μας κάνει όμως εντύπωση η αντίδραση πολλών (β)ρωμηών ελληνοχριστιανών (με τους οποίους έχουμε την ατυχία να θεωρούμαστε συμπολίτες και ομοεθνείς), οι οποίοι (όπως λέει και κάποιο θρησκευτικό τους κείμενο) διερρήγνυαν υποκριτικά τα ιμάτιά τους, λόγω των μουσουλμάνων, που είχαν συγκεντρωθεί (κατόπιν κρατικής αδείας) χθες το πρωί στα Προπύλαια τού Πανεπιστημίου Αθηνών, για κάποια τελετή τους. Οι εν λόγω (β)ρωμηοί κουνούσαν με αποδοκιμασία το κεφάλι ή προβληματίζονταν για το… πού κατάντησε η χώρα τους, αφού πλέον επιτρέπεται σε αλλόθρησκους να τελούν τά τής λατρείας τους δημοσίως.
Πρέπει λοιπόν να τους πληροφορήσουμε, ότι αφού επιτρέπεται στους ίδιους να τελούν ακωλύτως τά τής λατρείας τους σε δημόσιους χώρους π.χ. να περιφέρουν σε «λιτανείες» διάφορα πτωματολείψανα (τα οποία υποτίθεται, ότι ανήκουν στους θεωρούμενους ως αγίους τους), να κλείνουν τους δρόμους για να περνάει το επιτάφιο ξυλοκιβώτιο τού φερόμενου ως ιδρυτή τής ιουδαϊκής αίρεσής τους, να ξυπνάνε κάθε τόσο τον κόσμο με την καταθλιπτική και αντιαισθητική τελετουργία τους, η οποία αναπαράγεται με υπερενισχυμένα ντεσιμπέλ από τα μεγάφωνα των ναών τους κ.λπ., τότε είναι υποκριτές και φασίστες, όταν θίγονται από παρόμοιες πρακτικές άλλων θρησκειών.
Είναι διπλά υποκριτές και φασίστες, όταν στο όνομα τής δήθεν διάσωσης τής δήθεν «ελληνικότητας» στραβομουτσουνιάζουν με κάτι εξ ίσου αντιαισθητικό, όπως μια δημόσια ή μή μουσουλμανική τελετή. Τους συνιστούμε να μην νιώθουν τόσο απειλημένοι από την εκδήλωση μιας (όχι και τόσο) διαφορετικής σχιζοφρένειας: αρκεί να θυμηθούν απλώς αυτοί οι υποκριτές τού εμετικότερου είδους, ότι η περίφημη «ελληνοχριστιανική» τελετουργία τους βρίθει από ανατριχιαστικές ύβρεις, αναθέματα, κατάρες, συκοφαντίες κ.λπ. κατά των Ελλήνων και κατά τού ελληνικού πολιτισμού εν γένει. Ας θυμηθούν, ότι η Θρησκεία τής Ερήμου, την οποία ασπάζονται με τόση δουλοπρέπεια, είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου υπεύθυνη για το Ολοκαύτωμα τού ελληνικού πολιτισμού, την ερείπωση των μνημείων του, το σβήσιμο ή την παραχάραξη ολόκληρων κομματιών τής ιστορίας του και τής συλλογικής μνήμης του, τη διαστρέβλωση, λογοκλοπή και ψευδεπίγραφη χρήση των επιστημονικών, φαντασιακών κ.ά. άλλων σημασιών του.
Ας θυμηθούν οι εκπρόσωποι αυτού τού θλιβερού ανθρωποείδους, που ξέμεινε στον Μεσαίωνα (όπως οι πίθηκοι στην απώτερη προϊστορία), ότι οι μουσουλμάνοι χθες γιόρτασαν τη λεγόμενη «θυσία τού Αβραάμ» και ας παραδεχτούν επιτέλους, ότι λατρεύουν τον ίδιο απολύτως θεό με αυτούς. Ίσως έτσι κατανοήσουν αυτοί οι ανεκδιήγητοι ελληνοχριστιανοί, ότι η «εθνική ταυτότητά» τους είναι ριζικά όμοια -και φαιδρή- με αυτή των ομοθρήσκων τους τής Μέσης Ανατολής και τής Β. Αφρικής. Κι ας συνεννοηθούν επιτέλους να τελούν τά της λατρείας τους στα ιδιόκτητα μαντριά τους και όχι να ηχορρυπαίνουν με τις κακοφωνίες τους ή να κλείνουν τούς δρόμους και τις πλατείες για τις τελετουργίες τους προσβάλλοντας βάναυσα την αισθητική μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...