Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Όταν κοιτάς τη γη από ψηλά: Εκπληκτικές φωτογραφίες!




Πόσες φορές έχετε σκεφτεί ότι θα θέλατε να ταξιδέψετε στο διάστημα και να δείτε πως φαίνεται η γή; ...Πόσο πολύ σας μαγεύει η ιδέα να ήσαστε το μάτι ενός αστροναύτη;;;

Όσα κατάφεραν λοιπόν να δουν μόνο οι αστροναύτες τώρα στις οθόνες σας!!! Η NASA αποθανάτισε όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν γεγονότα αλλά και φαινόμενα που συνέβησαν το 2010 παρουσιάζοντας την πιο όμορφη όψη τους…
Η Γη τη νύχτα

28 Οκτωβρίου. Ένα από τα πιο μαγευτικά τοπία στην επιφάνεια της Γης τη νύχτα είναι αναμφισβήτητα η λάμψη από τα φώτα των οικισμών. Στη φωτογραφία της Αιγύπτου διακρίνεται ο πληθυσμός που έχει συγκεντρωθεί κατά μήκος της κοιλάδας του Νείλου και καταλαμβάνει ένα πολύ μικρό μέρος της έκτασης της χώρας. Από τον Διεθνή διαστημικό σταθμό, ο Νείλος και το Δέλτα που σχηματίζει φαίνονται σαν ένα λαμπερό λουλούδι με μακρύ κλωνάρι. Στο πιο φωτεινό σημείο του διακρίνεται η μεγαλούπολη του Καΐρου. Άλλη μια έντονα φωτισμένη περιοχή φαίνεται δεξιά, κατά μήκος της ανατολικής ακτογραμμής της Μεσογείου. Πρόκειται για το Τελ Αβίβ στο Ισραήλ. Στα αριστερά του αμυδρά διακρίνεται το Αμμάν της Ιορδανίας. Αρκετά ψηλότερα διακρίνεται η Κύπρος και η Ελλάδα. Σύννεφα που ενώνονται και διαλύονται καλύπτουν τμήμα της Μεσογείου και της κοιλάδας του Σίνα ενώ καθαρό ουρανό έχει το μεγαλύτερο μέρος της Βορειοδυτικής Αττικής.


Οι πάγοι καταρρέουν
6 Απριλίου. Η κατάρρευση των πάγων της Ανταρκτικής φέρεται να είναι αποτέλεσμα των ιδιαίτερα θερμών καλοκαιρινών μηνών και τελευταίων ετών, με αποκορύφωμα το έτος 2002, κατά το οποίο καταγράφηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες. Στην επιφάνεια του παγόβουνου, ο λιωμένος πάγος σχηματίζει έναν ημιστερεό καταρράκτη, το νερό του οποίου ρέει αργά στις ρωγμές της κρηπίδας του παγόβουνου.


Πανευρωπαϊκό… πέπλο τέφρας
17 Απριλίου. Η τέφρα από το ηφαίστειο Εϊγιαφιαλαγιόκουλ εκτινάσσεται σε ύψος 6 χλμ στις 20 Μαρτίου και καλύπτει την Βόρεια Ευρώπη λόγω των βορειοδυτικών ανέμων. Πτήσεις ακυρώνονται και χιλιάδες άνθρωποι ταλαιπωρούνται


Πολικά μεσοσφαιρικά σύννεφα
16 Ιουνίου. Τα πολικά μεσοσφαιρικά σύννεφα μπορεί κάποιος να τα παρατηρήσει είτε από τη Γη είτε από το διάστημα. Το ασυνήθιστό στη φωτογραφία είναι ότι το σύννεφο φωτίζεται από τη δύση και όχι από την ανατολή του ήλιου. Τα πολύχρωμα φωτεινά σύννεφα βρίσκονται σε ύψος 85 χλμ από την Γη, μεταξύ της μεσόσφαιρας και της θερμόσφαιρας.


Το εντυπωσιακό Νότιο Σέλας
21 Ιουνίου. Το Νότιο Σέλας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη πάνω από τη Γη, με τα εντυπωσιακά του χρώματα να εναλλάσσονται φωτίζοντας το διαστημικό κενό και δημιουργώντας μια καταπληκτική αντίθεση με τα άστρα να διακρίνονται στο βάθος της εικόνας.


Η Ρωσία στις φλόγες
5 Αυγούστου. 520 ήταν τα πύρινα μέτωπα στη Ρωσία. Περίπου 3.000 χλμ από την Ανατολή έως τη Δύση κάλυψαν με καπνό τον ουρανό της χώρας και όχι μόνο. Σύμφωνα με τη NASA, το πέπλο του καπνού είχε πάχος 12 χλμ!!!









Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...