Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Η κομαντατούρ εγκαθίσταται στην Αθήνα….


http://content9.flixster.com/photo/13/97/58/13975827_gal.jpg
Στο βιβλίο του «Το ξένο κεφάλαιο στην Ελλάδα» ο Νίκος Μπελογιάννης περιγράφει πως εγκαταστάθηκε στη χώ­ρα το... taskforce κατά την περίοδο «του δυστυχώς επτωχεύσαμε» του Τρικούπη:
«Διαπραγματεύσεις, νόμοι και συμ­φωνίες, όλα μπήκαν στην υπηρεσία του ίδιου σκοπού: πώς να πάρουν οι τοκογλύφοι τα λεφτά τους. (...) Τους παραχωρήσαμε, λοιπόν, τα μονοπώλια στο αλάτι, τα τσιγαρόχαρτα, τα σπίρ­τα, τις τράπουλες, το πετρέλαιο και τη σμύριδα της Νάξου. Τους δώσαμε τον φόρο του καπνού, του χαρτοσήμου και τα έσοδα του τελωνείου του Πειραιά. Ακόμα τους παραδώσαμε ρεζέρβα τα τελωνεία της Πάτρας, της Κέρκυρας, του Βόλου και του Λαυρίου και.............
για μας δεν απόμεινε τίποτε άλλο από το μα­γείρεμα καινούργιων φορολογικών νομοσχεδίων για να αποπληρώσουμε τα έσοδα που χάσαμε».
Η Ιστορία επαναλαμβάνεται ύστερα από έναν και πλέον αιώνα ως τραγωδία. Μόνο τα πρόσωπα έχουν αλλάξει.
Στην Αθήνα έχει ήδη εγκατασταθεί υπό τον γκαουλάιτερ Ραιχενμπαχ, το πρώτο κλιμάκιο των ανθύπατων (πάνω από 30 άτομα), ενώ αναμένονται ακόμη 80, που θα τοποθετηθούν στα υπουργεία, στους κρίσιμους οργανισμούς (όπως στον οργανισμό που θα κάνει τις αποκρατικοποιήσεις-ξεπουλήματα...).
Στην ουσία θα είναι οι νέοι υπερυπουργοί. Αυτοί θα διοικούν και οι υπουργοί απλώς θα διεκπεραιώνουν τις εντολές τους, όσο κι αν ο πρωθυπουργός τους βάφτισε «τεχνοκράτες-τεχνικούς συμβούλους». Δίχως τη δική τους έγκριση, ούτε ένα ευρώ δεν θα είναι δυνατό να εκταμιευτεί! Σ’ αυτούς θα δίνουν αναφορά και ο Ραγκούσης και ο Κουτρουμάνης και ο Λοβέρδος και ο Βενιζέλος και η Διαμαντοπούλου και ο Γερουλάνος και ο Χρυσοχοΐδης και ο Σκανδαλίδης και οι άλλοι υπουργοί!
Το επόμενο μακρύ -όπως προβλέπεται - διάστη­μα οι αποφάσεις του ελληνι­κού κράτους που αφορούν τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας δεν θα λαμβάνονται από την εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας, αλλά από τον Μηχανισμό Εποπτείας. Σ' αυτόν η κυβέρνηση Παπανδρέ­ου εκχώρησε την κυριαρχία που της εμπιστεύτηκε με την ψήφο του ο ελ­ληνικός λαός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...