Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

«Βολές» Γεωργαντά για ΕΛΣΤΑΤ, Γεωργίου και Παπακωνσταντίνου

«Βολές» Γεωργαντά για ΕΛΣΤΑΤ, Γεωργίου και Παπακωνσταντίνου
Με βαρύτατες καταγγελίες κατά του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου αλλά και του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου προχώρησε η Ζωή Γεωργαντά, πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ, στην κατάθεσή της στην αρμόδια εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το «φούσκωμα» του ελλείμματος. 
Στο περιθώριο της κατάθεσής της, η κ. Γεωργαντά αποκάλυψε στοιχεία για την κατάσταση που επικρατούσε στην Υπηρεσία της, καθώς τα μέλη και ο πρόεδρός της βρίσκονταν σε πλήρη ασυνεννοησία.
Σύμφωνα μάλιστα με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, η κ. Γεωργαντά είχε στείλει τον Οκτώβριο του 2010 ένα email στον επικεφαλής της τρόικας, Π. Τόμσεν, με το οποίο του εξηγούσε ότι όσα έχει αναφέρει σε εκείνον για τα μέλη της ΕΛΣΤΑΤ και τον τρόπο λειτουργίας της ο προϊστάμενος της, κ. Ανδρέας Γεωργίου, δεν πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη,όπως αναφέρει ο real.gr.
«Πρέπει να σας πω ότι όσα σας αναφέρει ο κ. Γεωργίου για εμένα και τους συναδέλφους μου είναι συκοφαντικά και θέλω να σας πω πως όσα αναφέρονται ως δυσλειτουργίες εντός της Επιτροπής προκύπτουν από το γεγονός ότι εμείς κάνουμε απλά την δουλειά μας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο email της κυρίας Γεωργαντά.
Λίγες ημέρες νωρίτερα ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κ. Ανδρέας Γεωργίου είχε αποστείλει άλλο email στον κ. Τόμσεν με το οποίο τον ενημέρωνε ότι λόγω της ασυνεννοησίας των μελών της ΕΛΣΤΑΤ πρέπει να αλλάξει το ισχύον νομικό πλαίσιο το συντομότερο δυνατόν.
Όπως προκύπτει μάλιστα από την κατάθεση της κυρίας Γεωργαντά, η ίδια επικοινώνησε και τηλεφωνικά με τον κ. Τόμσεν προκειμένου να του εκθέσει τα προβλήματα που είχαν προκύψει εντός της ΕΛΣΤΑΤ.
Σε ό, τι αφορά τα στοιχεία του ελλείμματος η κυρία Γεωργαντά υποστήριξε ότι «το έλλειμμα θα μπορούσε να συγκρατηθεί αν έπαιρνε μέτρα η κυβέρνηση και σήμερα θα μπορούσε να είναι μονοψήφιο», αφού το πραγματικό έλλειμμα του 2009 ήταν 12,5% το άλλο ήταν «φούσκωμα» και επέρριψε τις σχετικές ευθύνες στον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ για την επιλογή του τρόπου υπολογισμού του ελλείμματος αλλά και στον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
«Ο Γεωργίου δεν μας ενημέρωνε για τίποτε, ενημέρωνε για τα πάντα τον Παπακωνσταντίνου», είπε η κυρία Γεωργαντά και συνέχισε: «Δεν μπορώ εγώ να σας πω ότι πραγματικά ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε σχέδιο. Θα ήταν εγκληματίας, θα έπρεπε να τον κρεμάσουμε αν το έκανε συνειδητά, τόσο συνειδητά. Είναι, όμως, υπεύθυνος, διότι όταν πήγαμε εμείς να του πούμε ότι υπάρχουν προβλήματα, μας έκλεινε την πόρτα. Δεν μας δεχόταν να συζητήσουμε οτιδήποτε».
Παράλληλα, η κυρία Γεωργαντά εξήγησε ότι «πιθανότητα μπορεί να είναι και ανικανότητα. Δηλαδή, δεν είχαν καταλάβει ότι τα ελλείμματα επηρεάζουν εδώ την ευημερία μας. Δεν μπορείς να παίζεις με τους αριθμούς. Δεν μπορείς να βγάζεις έξω ό,τι και ό,τι. Ο κ. Παπακωνσταντίνου, δεν θέλω να τον κατηγορήσω τον άνθρωπο γι' αυτό, αλλά από ότι έχω ψάξει και έχω βρει ότι δεν είχε και καμία μεγάλη εμπειρία με τα στατιστικά στοιχεία, με τα οικονομικά τέλος πάντων. Σκέφτομαι ότι σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις δεν βάζεις Υπουργό...».
Την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να καταθέσει στην Εξεταστική Επιστροπή ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Μ. Κοντοπυράκης.
 24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...