Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Charles Dallara:Η αναδιάρθρωση του ισπανικού χρέους δεν είναι εφικτή.

dallara_charles1
Ο επικεφαλής του IIF, Charles Dallara, αναγνωρίζει ότι υπάρχει «ισπανικό πρόβλημα» και συμφωνεί με την Κομισιόν ότι η λύση είναι να επιτραπεί στον ESM να στηρίξει απευθείας τις τράπεζες της χώρας.
Η αναδιάρθρωση του ισπανικού χρέους «δεν είναι επιθυμητή, δεν είναι εφικτή και επίσης δεν είναι αναγκαία» δήλωσε ο κ. Dallara. Μιλώντας στην ολλανδική εφημερίδα Het Financieele Dagblad, ο κ. Dallara επανέλαβε πως «η περίπτωση της Ελλάδας είναι μοναδική. Το μέγεθος της ισπανικής οικονομίας είναι πολύ μεγάλο για να υπάρξει εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα».
Κατά την άποψή του, η λύση στο ισπανικό πρόβλημα, είναι να δοθεί στους μηχανισμούς στήριξης της ευρωζώνης η δυνατότητα να επενδύουν άμεσα στις ισπανικές τράπεζες. «Το ευρωπαϊκό ταμείο πρέπει να γίνει μεγαλύτερο και πρέπει να γίνει πιο ευέλικτο» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Το θέμα είναι να διακοπεί η προβληματική σχέση ανάμεσα στο κράτος και τις τράπεζες».
Δήλωσε επίσης, ότι στο πλαίσιο αντιμετώπισης της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους θα πρέπει να αναβληθεί η εφαρμογή των αυστηρότερων κεφαλαιουχικών κανόνων για τις τράπεζες , αλλά και η πολιτική λιτότητας για τις κυβερνήσεις.
(πηγή: euro2day.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...