Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

"Δύσκολο να αποφευχθούν οι οριζόντιες περικοπές στην Ελλάδα" Πηγή:www.capital.gr


Στην επιβολή οριζόντιων περικοπών ενδέχεται να καταφύγουν τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση συνασπισμού της Ελλάδας, αθετώντας τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, καθώς απέτυχε η προσπάθεια ανεύρεσης περικοπών 11,5 δισ. ευρώ που προβλέπει η νέα δανειακή σύμβαση.

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα του περιοδικού Economist με τίτλο "Η τρόικα έρχεται", λέγοντας μάλιστα πως οι περικοπές θα αγγίξουν ακόμα και την Ορθόδοξη Εκκλησία, καθώς εξετάζεται να μεταφερθεί σε αυτή η υποχρέωση καταβολής του μισού μισθολογικού κόστους των ιερέων παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις για τη συνέχιση κάλυψής του από το κράτος. 


Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η κυβέρνηση του Α. Σαμαρά, παρά τις προσπάθειες, έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να εντοπίσει μόλις 7,5 δισ. ευρώ περικοπών από τα 11,5 δισ. που ζητά η τρόικα για τα έτη 2013-2014 στο πλαίσιο της δεύτερης δανειακής σύμβασης, εντείνοντας τις ανησυχίες την τελευταία εβδομάδα. 


«Κάποιοι υπουργοί φαίνεται να μην συνειδητοποιούν πως οι προϋπολογισμοί τους δεν πρέπει απλά να ψαλιδιστούν αλλά να περικοπούν δραστικά», φέρεται να δήλωσε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.


Το δημοσίευμα καταλήγει πως η στιγμή της αλήθειας για τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα έρχεται την 26η Ιουλίου οπότε και θα πρέπει να παρουσιάσει στην τρόικα το πακέτο των περικοπών. Αν αυτό δεν ανταποκριθεί στις απαιτήσεις τότε, σημειώνει το δημοσίευμα, η τρόικα θα καταθέσει τις δικές τις προτάσεις και η ελληνική κυβέρνηση δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά να συμφωνήσει.
Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...