Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Απίστευτο: Ένα χρόνο «αναζητούν» τον Καρούζο για να τον κλείσουν φυλακή


karoyzosΔύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Στάθης Παναγούλης και ο Νάσος Αθανασίου αποκάλυψαν με ερώτησή τους στην Βουλή, προσκομίζοντας και την σχετική δικαστική απόφαση ότι ο κ. Ιωάννης Καρούζος, η πέτρα του σκανδάλου με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και κουμπάρος του προέδρου της Βουλής Ευ. Μειμαράκη, έχει καταδικαστεί από τις 14 Οκτωβρίου του 2011 από το εφετείο Πειραιά με 8 χρόνια κάθειρξη. Έκτοτε υποτίθεται ότι αναζητείται για να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό αλλά κανείς δεν τον ανακαλύπτει, ενώ αυτός διαμένει σε σουίτα γνωστού ξενοδοχείου. Το τριμελές εφετείο Πειραιά έχει καταδικάσει τον Καρούζο ερήμην (αν και είχε κλητευθεί νομίμως) σε κάθειρξη 8 ετών χωρίς αναστολή και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για 3 χρόνια. Το δικαστήριο διέταξε την άμεση φυλάκιση του και δεν του έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα διότι ««συνεκτιμώντας τα στοιχεία της προσωπικότητας του κατηγορουμένου με τα συγκεκριμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των πράξεών του, κρίνει ότι αν εκείνος (κατηγορούμενος) αφεθεί ελεύθερος, με τη χορήγηση αναστέλλουσας δύναμης στην έφεσή του είναι πολύ πιθανόν να διαπράξει και νέα εγκλήματα».

Ο κ. Καρούζος καταδικάστηκε για ανακριβή απόδοση ΦΠΑ κατά συρροή και επί 11 μήνες οι διωκτικές αρχές τον αφήνουν να κυκλοφορεί ελεύθερος, ίσως εξαιτίας των υψηλών γνωριμιών, πολιτικών και εισαγγελέων που διαθέτει.
SpiroSpero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...