Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Στο ΤΑΙΠΕΔ τα ακίνητα των ασφαλιστικών ταμείων

Την άμεση καταγραφή της ακίνητης περιουσίας όλων των ασφαλιστικών ταμείων μέχρι σήμερα το μεσημέρι ζητά από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με εξαιρετικά επείγον έγγραφο, το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με αυτό, βάσει του μνημονίου και προκειμένου να εκταμιευτεί η επόμενη δόση των 31,5 δισ. ευρώ, πρέπει τα ασφαλιστικά ταμεία να καταθέσουν στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών στοιχεία για τα ακίνητά τους. Η συμπλήρωση θεωρείται «prior action» και προφανώς αποτελεί το πρώτο βήμα για τη μεταφορά της ακίνητης περιουσίας των ασφαλιστικών οργανισμών εμπορικής αξίας περίπου 3 δισ. ευρώ στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Σύμφωνα με τη διάταξη, το μέτρο αφορά σε ακίνητα των Ταμείων και άλλων ΝΠΔΔ για τα οποία λήγει το προσεχές διάστημα η σύμβαση παραχώρησής τους, «προκειμένου να μη μένουν αυτά ανεκμετάλλευτα μετά την καθ' οιονδήποτε τρόπο λύση της σύμβασης και μέχρι την ολοκλήρωση νέας διαγωνιστικής διαδικασίας για εύρεση μισθωτή».

Η διαμόρφωση της ακίνητης περιουσίας των 68 Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης έχει ως εξής: 65% επαγγελματικοί χώροι, 14% ξενοδοχεία, 12% αγροτεμάχια και οικόπεδα, 5,3% κινηματογράφοι και θέατρα, 1,4% νοσοκομεία και μόλις 0,3% διαμερίσματα. Σημειώνεται ότι η περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων μένει αναξιοποίητη για διάστημα μεγαλύτερο των δυο ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...