Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Eνώ η S&B ετοιμάζεται να φύγει από την Ελλάδα, το ΙΟΒΕ που πρόεδρος είναι ο κ. Οδ. Κυριακόπουλος τονίζει την ανάγκη των επενδύσεων…

567456_566097763Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από την παρουσίαση της έκθεσης του ΙΟΒΕ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Ο πρόεδρος του ΙΟΒΕ κ. Οδ. Κυριακόπουλος, ο οποίος ταυτόχρονα τυγχάνει και μεγαλομέτοχος της S&B, η οποία, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες και τις οποίες μέχρι στιγμής δεν έχει διαψεύσει η εταιρεία, ετοιμάζεται να ακολουθήσει την Coca Cola, μιλούσε για την ανάγκη των ιδιωτικών επενδύσεων στη χώρα.

Βασικός μοχλός για την ανάκαμψη είναι οι ιδιωτικές επενδύσεις (…), ανέφερε το ΙΟΒΕ. Η ανακεφαλαιοποίηση θα αποκαταστήσει την κεφαλαιακή επάρκεια του τραπεζικού συστήματος και το ισχυροποιεί σε όρους φερεγγυότητας. Αν αυτό είναι ένα πρώτο βήμα, οι επερχόμενες συγχωνεύσεις στον τραπεζικό κλάδο και η δημιουργία λιγότερων αλλά ισχυρότερων παικτών, είναι το δεύτερο. Σε αυτά θα πρέπει να προστεθεί η ένεση ρευστότητας προς τις τράπεζες από την επαναγορά ομολόγων, όπως σχολιάζει το reporter.gr. Έτσι, ενισχύονται οι φήμες ότι αποχωρεί από το ελληνικό χρηματιστήριο για να μεταφερθεί σε αυτό του Λονδίνου.

Η ανακοίνωση της S&B “Σύμφωνα με τις εφαρμοστέες διατάξεις και σε συνέχεια πρόσφατων δημοσιευμάτων και κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η Εταιρεία ανακοινώνει τα ακόλουθα:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας ενημερώθηκε από τον κ. Οδυσσέα Κυριακόπουλο, ότι ο ίδιος, και μέλη της οικογένειας Κυριακόπουλου (οι Μέτοχοι) βρίσκονται σε αποκλειστικές συζητήσεις με επενδυτή (ο Επενδυτής) σχετικά με μια συναλλαγή στο πλαίσιο της οποίας ο Επενδυτής και οι Μέτοχοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να υποβάλλουν δημόσια πρόταση για την απόκτηση των μετοχών της Εταιρείας με προσφερόμενη τιμή €5,80 ανά μετοχή (η Πρόταση), και με πρόθεση να προχωρήσουν αμέσως μετά σε διαγραφή της από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σύμφωνα με τους υπό συζήτηση όρους συναλλαγής οι μετοχές των Μετόχων (τις οποίες κατέχουν άμεσα ή έμμεσα και αντιπροσωπεύουν συνολικά ποσοστό περίπου 61% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας) δεν θα προσφερθούν στο πλαίσιο της Πρότασης και, εφόσον η Πρόταση πραγματοποιηθεί και ολοκληρωθεί επιτυχώς, οι Μέτοχοι θα παραμείνουν, ως μέτοχοι πλειοψηφίας, σε κοινό σχήμα με τον Επενδυτή. Ενημερωθήκαμε επίσης ότι η SCR-Sibelco NV δεσμεύτηκε έναντι του Επενδυτή υπό ορισμένες προϋποθέσεις να αποδεχθεί την Πρόταση, εφόσον πραγματοποιηθεί, με το σύνολο των μετοχών της στην Εταιρεία το οποίο ανέρχεται σε 10.216.963 μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 20% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας.
Επιπλέον, υπό τις ίδιες προϋποθέσεις, η Sibelco έχει δεσμευθεί να μην διαθέσει τις μετοχές της, να μην αποδεχθεί ή ψηφίσει υπέρ οποιασδήποτε πρότασης, συγχώνευσης ή παρόμοιας συναλλαγής, η οποία θα είναι ανταγωνιστική της προαναφερθείσας πρότασης καθώς και να μην προχωρήσει σε συζητήσεις ή διαπραγματεύσεις σχετικά με οποιαδήποτε ανταγωνιστική συναλλαγή.
Οι ίδιες δεσμεύσεις εφαρμόζονται και μεταξύ των Μετόχων και του Επενδυτή, στο πλαίσιο των αποκλειστικών τους συζητήσεων.
Ενημερωθήκαμε ότι οι ανωτέρω συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και εξαρτώνται από σειρά θεμάτων, επομένως δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι η Πρόταση ή οποιαδήποτε άλλη πρόταση θα πραγματοποιηθεί σε σχέση με τις μετοχές της Εταιρείας.
Σε κάθε περίπτωση, εφόσον υπάρξει οποιαδήποτε σημαντική εξέλιξη σχετικά με τα παραπάνω θα εκδοθεί άμεσα ανακοίνωση σύμφωνα με τα κατά νόμο προβλεπόμενα”.
Από τον/την economikos

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...