Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

S&B: Στο δρόμο που χάραξε η Coca Cola;


Στο δρόμο που χάραξε η Coca Cola ετοιμάζεται να βαδίσει η S&B, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένεια Κυριακοπούλου, μέσω εταιρείας συμφερόντων της, σχεδιάζει να προχωρήσει σε προαιρετική δημόσια προσφορά στους μετόχους της εισηγμένης.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η κίνηση θα συνδυαστεί με την μεταφορά της έδρας στο εξωτερικό και την εισαγωγή σε ξένο χρηματιστήριο, ενδεχομένως στο Λονδίνο.
Εφόσον οι κινήσεις αυτές επιβεβαιωθούν, θα αποτελέσουν νέο πλήγμα στο εγχείρημα της κυβέρνησης να ενισχύσει την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία, καθώς έρχεται μετά τις αντίστοιχες ενέργειες των Coca Cola και ΦΑΓΕ. Σύμφωνα με πηγές της αγοράς σύμβουλος στη διαδικασία φέρεται να είναι η Eurobank, ωστόσο στελέχη του ομίλου, με τα οποία επικοινώνησε το Euro2day.gr αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες που τέθηκαν υπ όψιν τους.
Από την πλευρά της, πηγή της εταιρείας δηλώνει λακωνικά ότι η διοίκηση δεν γνωρίζει κάτι για τις προθέσεις των μετόχων.
Σημειώνεται ότι η οικογένεια Κυριακόπουλου, που ίδρυσε την εταιρεία, ελέγχει αθροιστικά περίπου 60% του μετοχικού κεφαλαίου της S&B ενώ η βελγική εταιρεία Sibelco κατέχει το 19-20%.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...