Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Nα ξεκινήσουν άμεσα οι συνομιλίες για το κυπριακό μνημόνιο λένε Σόιμπλε και Μοσκοβισί

imerisia_LARGE_t_1061_43494666_type12128Δεν πρόλαβε να εκλεγεί καλά-καλά η νέα κυβέρνηση στην Κύπρο και οι Γερμανοί άρχισαν τις δηλώσεις. Μιας και τους "ευνοεί" το αποτέλεσμα της κάλπης που έδωσε ΦΑΝΑΤΙΚΌ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΉ της υπαγωγής της χώρας στα σαγώνια του ΔΝΤ.

 Την ανάγκη να ξεκινήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για τη διάσωση της Κύπρου, αναφέρουν σε κοινό ανακοινωθέν τους οι υπουργοί οικονομικών Γερμανίας και Γαλλίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Πιέρ Μοσχοβισί, αντίστοιχα.

«Χαιρετίζουμε τα αποτελέσματα των κυπριακών προεδρικών εκλογών της 24ης Φεβρουαρίου, που θα επιτρέψουν τον σχηματισμό μίας κυβέρνησης η οποία θα είναι σε θέση να συνεχίσει γρήγορα τις διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας προς την Κύπρο», αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των υπουργών Οικονομικών της Γερμανίας και της Γαλλίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Πιερ Μοσκοβισί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι συνομιλίες θα πρέπει να επαναληφθούν σύντομα, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας πριν από το τέλος του Μαρτίου» επί των όρων και των συνθηκών χορήγησης της οικονομικής βοήθειας. Οι δύο υπουργοί ζητούν από την τρόικα των δανειστών (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) και από τις κυπριακές αρχές να καταγράψουν πρόοδο στην ολοκλήρωση του σχεδίου συμφωνίας.

Το πρόγραμμα της ευρωπαϊκής βοήθειας θα πρέπει «να επιτρέψει μία σημαντική χρηματοπιστωτική, δημοσιονομική και διαρθρωτική προσαρμογή. Θα προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη στενή επιτήρηση των μέτρων κατά του ξεπλύματος και υπέρ της χρηματοπιστωτικής διαύγειας και της εφαρμογής τους», αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση των δύο υπουργών.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η επόμενη κυβέρνηση θα επιταχύνει σημαντικά τον ρυθμό των μεταρρυθμίσεων για μία βιώσιμη ανάπτυξη και την δημοσιονομιοκή και χρηματοπιστωτική σταθερότητα, προς το συμφέρον της Κύπρου και της ευρωζώνης στο σύνολό της», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τα συγχαρητήριά του μετέφερε τηλεφωνικά στον νέο Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον καθώς και ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ουίλιαμ Χέιγκ.

 Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...