Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Οι θεωρίες Σόϊμπλε…Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

Γράφει ο petrosdiver.

"Το ευρώ εξέρχεται ενισχυμένο από την κυπριακή κρίση", εκτιμά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

Στην συνέντευξή του προς την εφημερίδα Bild, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών εκφράζει την αντίθεσή του στην έξοδο προβληματικών χωρών από την ζώνη του κοινού νομίσματος, επισημαίνοντας ότι "είναι σημαντικότερο να …είμαστε αρκετά ισχυροί έτσι ώστε να κρατήσουμε όλες τις χώρες στο πλοίο".

Λογικό άν σκεφτεί κανείς οτι εάν ο νότος εγκαταλήψει την ζώνη του Ευρώ, εξ αιτίας της πολιτικής που επιβάλει το Βερολίνο, απο ποιούς θα τ'αρπάζουν οι κύριοι αυτοί; Σκεφτήτε να υπάρξουν και ανάλογες αντιδράσεις απο κάποια κράτη...εμπάργκο ας πούμε...στα Γερμανικά αυτοκίνητα ή σε κάποια τρόφιμα...  

Η κυπριακή κρίση καταδεικνύει ότι το ευρώ είναι σήμερα πιο σταθερό από ό,τι πριν από 3 χρόνια, υποστηρίζει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Οι αναταράξεις δεν μεταδόθηκαν σε άλλες χώρες της νοτίου Ευρώπης», λέει ο υπουργός και διευκρινίζει ότι στις αρχές του 2012 τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά, καθώς εξαιτίας των επικείμενων εκλογών στην Ελλάδα είχαν εκτοξευθεί στα ύψη τα επιτόκια δανεισμού των χωρών της Νότιας Ευρώπης. 
Το μόνο που δεν μας λέει αυτός ο "κυριος" είναι το πόσα δις έχουνε χώσει στις τράπεζες για να επιτύχουν αυτή την εικονική σταθερότητα του συστήματος, τα οποία φόρτωσαν στις πλάτες του κοσμάκι και για πόσο καιρό ακόμη θα μπορούν να το καταφέρνουν. 
Γιατί κακά τα ψέματα είναι θέμα χρόνου το "μπάμ". 
Τώρα όσον αφορά την παρατήρηση οτι η Ελλάδα ήταν ο λόγος που είχαν εκτοξευθεί στα ύψη τα επιτόκια δανεισμού των χωρών της Νότιας Ευρώπης...ε!! αυτό τώρα ας μην το σχολιάσω. 

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών επαναλαμβάνει την άποψή του ότι «η Κύπρος παραμένει ιδιαίτερη και μεμονωμένη περίπτωση», απαντώντας έτσι για μια ακόμη φορά στον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ που επιμένει ότι στο εξής θα πρέπει να συμμετέχουν στο κόστος διάσωσης προβληματικών χωρών οι μεγαλοκαταθέτες και οι ίδιες οι τράπεζες.

Αν θυμάμαι καλά και η Ελλάδα αποτελούσε ιδιαίτερη περίπτωση και η Ισπανία το ίδιο και η Ιταλία που ακολουθεί και η Ισλανδία και πάει λέγοντας.
Αναφερόμενος στο πρόβλημα της Κύπρου, ο Γερμανός πολιτικός επισήμανε ότι οι δύο μεγαλύτερες τράπεζες της μεγαλονήσου «ντε φάκτο δεν ήταν πλέον φερέγγυες» και το κυπριακό κράτος δεν είχε τα απαιτούμενα κεφάλαια για να εγγυηθεί τις καταθέσεις. Για τον λόγο αυτόν ελήφθη η απόφαση να συμμετάσχουν στο κόστος «και εκείνοι που είναι συνυπαίτιοι για την κρίση».

Εδώ φαίνεται καθαρά ο τρόπος με τον οποίο αυτός ο κύριος αντιλαμβάνεται το σύστημα. Μια ιδιωτική επιχείρηση (μια τράπεζα), πέφτει έξω απο κακή διαχείρηση των ιδιοκτητών και αντί να πληρώσουν οι έχοντες την επιχείρηση, θα πρέπει να την πληρώσουν την ζημιά οι πελάτες....Τέλειο!!!
 Επίσης εδώ μας λέει και μια πολύ μεγάλη αλήθεια, οτι οι τράπεζες δεν εγγυούνται τα χρήματα των καταθετών. 
Ο πολύς κόσμος νομίζει οτι βάζοντας τα λεφτά του σε μιά τράπεζα τα έχει εξασφαλίσει. 
ΛΑΘΟΣ... οι καταθέσεις μέχρι τις 100000 € είναι εγγυημένες απο τα κράτη και οχι απο τις τράπεζες. Και μάλιστα απο τα κράτη τα οποία δεν έχουν δημοσιονομικά προβλήματα και δεν έχουν υπογράψει μνημόνια κλπ. καλή ώρα όπως η Ελλάδα. 
Γιατί τότε όλα εξαρτώνται απο τις ορέξεις του κάθε Τόμσεν, του κάθε Σόϊμπλε και της κάθε Λαγκάρντ....
Ο γερμανός υπουργός υποστήριξε τέλος ότι τα πράγματα στην ευρωζώνη πήγαν καλύτερα από ότι προφήτευαν κάποιοι και εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι «στα βιβλία της ιστορίας θα διαβάζουμε ότι αυτή η κρίση ενίσχυσε τη συνοχή της Ευρώπης».
Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις.
Πληροφ. απο Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...