Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Kι άλλο ΟΧΙ απο την frau Μέρκελ. Αυτή την φορά σε πρόταση για πανευρωπαϊκή εγγύηση καταθέσεων.

Φυσικά αυτό η Μέρκελ φρόντισε να το ξεκαθαρίσει ευθύς εξ αρχής, δηλώνοντας οτι ο ενιαίος μηχανισμός εγγύησης καταθέσεων στην Ευρωζώνη δεν μπορεί να γίνει, ανάβοντας εκ νέου φωτιές για επικείμενα κουρέματα καταθέσεων.
Μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο στη Δρέσδη, η Γερμανίδα καγκελάριος, δήλωσε ότι, προς το παρόν τουλάχιστον, η Γερμανία δεν πρόκειται να εγκρίνει αυτό το σχέδιο και που κινδυνεύει να αφήσει τους Γερμανούς φορολογούμενους να πληρώνουν τα λάθη τραπεζών σε άλλα κράτη της ευρωζώνης. Θέλει να μας πει δηλαδή, ότι οι δικές της τράπεζες στη Γερμανία (μαζί με τις περιφερειακές) είναι καθαρές;
Όπως είπε, άποψη της κυβέρνησής της ( δηλ. δική της) είναι ότι στο μέλλον, οι μέτοχοι των τραπεζών θα πρέπει να επωμίζονται το βάρος των χρηματοοικονομικών οργανισμών που προσφεύγουν στα ευρωπαϊκά κονδύλια στήριξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...