Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΙΤΕΑ : Ο ΜΗ ...ΛΙΜΕΝΑΣ!

Αναζητείται η Ιτέα!
   Σύμφωνα με την είδηση την οποία μετέδωσε το Α.Μ.Π.Ε., έχουν προταθεί από τα Κράτη-Μέλη της Ε.Ε. διάφορα εμπορικά και τουριστικά λιμάνια της Ευρώπης, την σπουδαιότητα των οποίων,  αφού εκτίμησε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συμπεριέλαβε 319 από αυτά σε δίκτυο λιμένων με ειδικές δυνατότητες και ειδικούς λόγους αναβάθμισης με Κοινοτικά κονδύλια. 
  Την είδηση αναδημοσιεύουμε με θλίψη, μιάς και απουσιάζει από τον κατάλογο των λιμένων η Ιτέα.  Μία από τις 73 επίσημες Τουριστικές Πύλες Εισόδου στην χώρα και επίνειο του 3ου πλέον προβεβλημένου Αρχαιολογικού προορισμού της Ελλάδος.  Όμως, ποιός να ασχοληθεί, ποιός να θέλει την ανάπτυξη της περιοχής, ποιός να απαγκιστρωθεί από τα δεσμά του και να αισθανθεί την αγωνία, τον εγλωβισμό και την πολύχρονη μιζέρια των τοπικών κοινωνιών;  Το καθεστώς ''κατόπιν ενεργειών μου'', έχει εμβέλεια από το Δημόσιο και τις εξαρτώμενες επιχειρήσεις, μέχρι τις Φυλακές και την στρατιωτική θητεία. Μέχρις εκεί όμως.
  Εμείς, απλά υπογραμμίζουμε τα λιμάνια του Κατακόλου, της Κυλλήνης, της Πάρου και της Σκιάθου, των οποίων οι αιρετοί (Βουλευτές και Αυτοδιοικητικοί), τα ''γιγάντωσαν'' στα μάτια της Ε.Ε., με μοναδικό σκοπό την ωφέλεια των τοπικών κοινωνιών.  Λιμάνια τα οποία δεν υπερτερούν σε υποδομές, αξία και προορισμό, από αυτό της Ιτέας.  Άλλη μιά χαμένη ευκαιρία... 
Εμείς, ας αρκεστούμε πάλι στο ''Αγιόνερο'', στο Ενυδρείο των Γαλλικών Μώλων, στην Σκίτσα και το Αποχετευτικό, καθώς και στα άλογα του Ηνιόχου.  Με τις υγείες μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...