Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Α. Γεωργιάδης: Θα κάνω τα πάντα για να πληρωθούν τα χρέη

Την πρόθεσή του να αποπληρωθεί το 1,7 δις οφειλών εξέφρασε ο υπουργός Υγείας διαμηνύοντας πως θα κάνει ό,τι χρειαστεί. Ακόμη και να βάλει λουκέτο σε νοσοκομεία, εάν κριθεί απαραίτητο.

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στο κυριακάτικο "Έθνος", ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε πως: «Μέχρι το Σεπτέμβριο θα έχω ελέγξει τα πάντα. Νοσοκομεία, ζημίες, κόστη, χρησιμότητα, κλίνες. Εάν χρειαστεί να κλείσω νοσοκομεία, θα τα κλείσω".

Πρόσθεσε δε πως "Χρωστάμε περίπου 1,7 δισ. θα προχωρήσω πολύ γρήγορα ακόμη και με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, προκειμένου να αποπληρωθούν τα χρέη αυτά».

Ο αρμόδιος υπουργός, αναφερόμενος στη μέθοδο του «claw back» , δηλαδή το συμψηφισμό μεταξύ του ΕΟΠΠΥ και των διαγνωστικών κέντρων και κλινικών, προανήγγειλε εξονυχιστικούς ελέγχους στο πεδίο των εγκρίσεων δαπανών.

Επ αυτού τόνισε πως εντός του επόμενου δεκαενθημέρου, θα προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές στις διοικήσεις των νοσοκομείων.

«Ο βασικός μου στόχος είναι να είμαστε πλήρως έτοιμοι σε ό,τι αφορά τα προαπαιτούμενα. Δεν πρόκειται να ξεφύγει τίποτα. Θα υλοποιηθούν όλες οι δεσμεύσεις που έχει δώσει η χώρα και δεν θα ρισκάρουμε τις επόμενες δόσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...