Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Απίστευτη καταγγελία για ρεμούλα στην ΕΛΣΤΑΤ! Την “χρυση πενταετία” κατα Στουρνάρα…

20131031-211859.jpgΗ Υπηρεσία είναι η πρώην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδος, η σημερινή ΕΛΣΤΑΤ.
Ο χρόνος είναι πριν από το 2004.
Γενικός Γραμματέας της ΕΣΥΕ είναι ο Νίκος Καραβίτης, ο κύριος που γράφει σήμερα τα φορολογικά νομοσχέδια .
Κάποιοι υπάλληλοι της ΕΣΥΕ (ανάμεσα τους και ένας από τους δύο σημερινούς Γενικούς Διευθυντές της ΕΛΣΤΑΤ) ανακαλύπτουν στο μηνιαίο εκκαθαριστικό σημείωμα κάποια ποσά που δεν έχουν εισπράξει. Αρχίζουν να το ψάχνουν και φτάνουν σε κάποιες βεβαιώσεις είσπραξης κάποιων ποσών για μια στατιστική έρευνα που δεν έχουν ξανακούσει, αλλά που φαίνεται να έχει γίνει και να έχει πληρωθεί

και οι υπάλληλοι να έχουν φορολογηθεί για κάτι που δεν πληρώθηκαν. Η έρευνα φαίνεται να είναι επιχορηγούμενη από τη Eurostat.
Οι υπογραφές στις βεβαιώσεις αποδοχών είναι φανερά πλαστογραφημένες. Το συνολικό ποσό είναι κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Γίνεται σούσουρο, το κουτσομπολιό αρχίζει να ξεχειλίζει και τελικά ξεκινάει μια Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Οι υπάλληλοι που φαίνεταιι να έχουν εισπράξει δίνουν καταθέσεις. Και το θέμα σταματάει εκεί.
Μήνες μετά ακούστηκε ότι έχουν στείλει τις βεβαιώσεις στην Αστυνομία για γραφολογική εξέταση και περιμένουν τα αποτελέσματα. Μια δεκαετία μετά, ακόμα τα περιμένουν!
Ερωτήσεις: Πως μπορεί να στηθεί μια τέτοια κομπίνα χωρίς συνεργασία του Λογιστηρίου της ΕΣΥΕ; Πως μπορεί αυτά τα ποσά να ενσωματωθούν στους μισθούς των υπαλλήλων της ΕΣΥΕ χωρίς να το ξέρει το Λογιστήριο; Πως μπορεί να γίνει στατιστική έρευνα (ακόμα και ψεύτικη έρευνα) χωρίς υπογραφές Γενικών Διευθυντών και Γενικού Γραμματέα; Πως και όλα αυτά θάφτηκαν; Ποιος υπάλληλος έκανε την Ένορκη Διοικητική Εξέταση;
Ψάξτετο λίγο. Η υπόθεση έχει ψωμί. Πολύ ψωμί, φτάνει για ένα εισαγγελέα!
Αναγνωστης
  olympiada

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...