Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2013

34,1% η γκρίζα ζώνη της ανεργίας. Και μιλούν ακόμα για σουξέ στόρι…

ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ 

Εκτός των 1,5 εκατ. ανέργων, άλλοι 214.000 πολίτες οιονεί άνεργοι με 300 ευρώ μηνιαίες αποδοχές.
  • Το Μνημόνιο και η εργασιακή ανασφάλεια σπρώχνουν δεκάδες πολίτες σε πρόωρη συνταξιοδότηση.
Όχι στο 27,1%, όπως είχε ανακοινώσει αρχικά η ΕΛΣΤΑΤ για το β’ τρίμηνο, αλλά στο 34,1% έχει εκτιναχθεί η ανεργία, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία, αν συνυπολογιστούν μαζί με τους 1,5 εκατομμύριο ανέργους και οι 213.900 πολίτες που δουλεύουν part time λίγες ώρες και αμείβονται κατά μέσον όρο με 300 ευρώ τον μήνα. Στην γκρίζα ζώνη ανεργίας συνωστίζονται και μερικές ακόμη δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, οι οποίοι, πανικόβλητοι από το κλίμα εργασιακής αβεβαιότητας, την ύφεση και τις μνημονιακές ρυθμίσεις που ροκανίζουν συνταξιοδοτικά δικαιώματα (συντάξεις, εφάπαξ και ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης), σπεύδουν να αποχωρήσουν από τις δουλειές τους και να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα κατεβάζοντας τη μέση ηλικία συνταξιοδότησης στα 57,8 έτη.
Η επικαιροποίηση έγινε μετά την υιοθέτηση νέου μοντέλου μέτρησης της ανεργίας από τη Eurostat, όπου, μαζί με τον παραδοσιακό δείκτη, καθιερώνονται και τρεις νέοι δείκτες που αφορούν την υποαπασχόληση και την αδυναμία αναζήτησης εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...