Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΜΥΡΙΣΕ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ…

http://www.lifo.gr/uploads/image/486381/hounta.jpgΓράφει η Σοφία
Χαράς ευαγγέλια στο λόμπυ της μνημονιακής Συνταγματικής Αναθεώρησης, που προετοίμαζε τους αφελείς να δεχτούν τα προαποφασισμένα!
Επί πόσο καιρό διαβάζουμε ότι πρέπει να ζητήσουμε αναθεώρηση του συντάγματος … ότι θέλουμε διακαώς αναθεώρηση του Συντάγματος, το Σύνταγμα που έχουμε είναι χάλια… η αναθεώρηση της αναθεώρησης…Ώ αναθεώρηση…
Και αυτοί που την διακήρυτταν και την ζητούσαν, φυσικά απέφευγαν επιμελώς οποιαδήποτε νύξη για το ΠΟΙΟΙ θα είναι οι αναθεωρητές!
Γιατί οποιαδήποτε συνταγματική αναθεώρηση θα έχει την ποιότητα αυτού που θα την κάνει, και σε καμμία περίπτωση δεν έπρεπε να γίνει από τους θιασώτες του μνημονίου.
Αυτό δεν θιγόταν επιμελώς ΠΟΤΕ.
Γιατί;;; Μα επειδή οι αναθεωρητές προορίζονται να είναι οι ίδιοι οι καταπατητές του! Αυτοί που το έκαναν κουρελόχαρτο!!!
Αυτό που είχε σημασία ήταν να προετοιμαστεί το έδαφος. Να μας πείσουν ότι θέλουμε ντε και καλά αναθεώρηση χωρίς να σκεφτούμε ΠΟΙΟΙ θα την κάνουν, και μετά τα «παλληκάρια» της «μνημονιακής ευτυχίας» να παίξουν μπαλίτσα όπως έχει συμφωνηθεί με τα ξένα αφεντικά.
Είναι κακό το υπάρχον Σύνταγμα, αυτό που το έκανε κουρέλι η διακομματική συμμορία του μνημονίου! Δεν το θέλουμε!
Θέλουμε οι μνημονιακοί γδάρτες και δωρεάν παραχωρητές της δημόσιας περιουσίας να φτιάξουν ένα άλλο που θα είναι το καλό… Αυτό μας λένε οι φίλοι τους.
Ευτυχείτε!!! Το αναθεωρημένο θα μετατρέψει σε συνταγματικές όλες τις αντισυνταγματικές εκκρεμότητες!
Περιμένετε τον Άρειο Πάγο …χα… χα… να αποφασίσει τον Δεκέμβριο αν το χαράτσι είναι συνταγματικό;;;;
Με την αναθεώρηση των Σαμαροβενιζέλων να είστε σίγουροι ότι κι αν δεν είναι θα γίνει!!
Όσοι πιστεύουν ότι μπορεί πχ να υπάρξει διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων και ειδικά των κομμάτων που έχουν κυβερνήσει και παραεξουσιάσει κατά την μεταπολίτευση της ρεμούλας, είναι απλώς αφελείς.
Υπάρχουν κόμματα που «λένε δεν δέχομαι έλεγχο, γιατί έτσι μ’ αρέσει». Υπάρχει κάτι στο Σύνταγμα που έχουμε που να απαγορεύει στην Πολιτεία να τα ελέγξει πέρα από την βούληση των πολιτικών;
Οι 31 προτάσεις -κράχτες είναι για να γίνει δεκτό το κατασκεύασμα.
Ποιος μπορεί να ξεγελαστεί και να πιστέψει ότι επιθυμεί «διαφάνεια» οπουδήποτε, κάποιος που έχει ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο το οποίο περιλαμβάνει ρήτρα μυστικότητος για τις αγοραπωλησίες της περιουσίας του Δημοσίου;;;
Όταν σου βάζουν εξοντωτικούς φόρους πάνω στην ακίνητη σου περιουσία και νομοθετούν ότι μπορούν να σου παίρνουν το σπίτι για μερικές εκατοντάδες ευρώ που χρωστάς στην εφορία είναι δυνατόν η όποια τροποποίηση του άρθρου 17 να γίνει προς την κατεύθυνση της προστασίας της ατομικής ιδιοκτησίας;;;;
Έχει δείξει τίποτα τέτοιο η πολιτική που έχουν ακολουθήσει ως τώρα;
Η Ατζέντα 21 προβλέπει κοπάδια κολλήγων απογυμνωμένα απ’ τα πάντα!
Οι φόροι επί της ιδιοκτησίας κινούνται προς την κατεύθυνση αυτής της Ατζέντας κι όχι προς την αντίθετη.
Οι «εξορθολογισμοί» της λειτουργίας των «ανεξαρτήτων» αρχών που δεν ήταν ποτέ ανεξάρτητες –όπως, πχ, η δικαιοσύνη- θα είναι κατάργηση της οποιασδήποτε στοιχειώδους ανεξαρτησίας. Θυμάστε την Διαμαντοπούλου που «εξορθολόγησε» την ύλη της γεωγραφίας της πέμπτης δημοτικού;;;; Ο «εξορθολογισμός» της ήταν η κατάργηση των κεφαλαίων που μιλούσαν για το σχήμα της Ελλάδας και τους νομούς της χώρας!
Άλλη πρόταση προβλέπει
«Αναθεώρηση του άρθρου 24 (και του άρθρου 117 παρ. 3 και 4) προς την κατεύθυνση της πληρέστερης προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και της αντιμετώπισης ακραίων καταστάσεων σε βάρος όχι μόνο της ατομικής ιδιοκτησίας αλλά και της περιουσίας του Δημοσίου
Αυτοί που δια της υπογραφής τους έχουν παραιτηθεί οριστικά και αμετάκλητα από την ασυλία επί των εδαφών της χώρας θα αναθεωρήσουν το άρθρο 24 για να αντιμετωπίσουν ακραίες καταστάσεις προς την κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος και της ατομικής ιδιοκτησίας και της περιουσίας του Δημοσίου….
Δηλαδή τι εννοεί ως «ακραίες καταστάσεις» ο ποιητής;
Ένα άλλο πολύ ωραίο είναι το «Ασυμβίβαστο του αξιώματος του Υπουργού με εκείνο του Βουλευτή»!
Μέχρι πρόσφατα ο υπουργός αυτός δηλαδή που ασκεί εκτελεστική εξουσία έπρεπε να είναι ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ.
Γιατί όταν εκλέγεσαι υπάρχει έλεγχος από τους πολίτες. Αν δουν τους αρέσεις μπορείς την επόμενη φορά να μην εκλεγείς καν βουλευτής. Όπως η Διαμαντοπούλου, ή όπως η Καλλιόπη Μπουρδάρα, που από υπουργοί Παιδείας βρέθηκαν σπίτι τους.
(Άλλο που ο «σεβασμός» στην βούληση των πολιτών και τα γραμμάτια προς την κυρία Καλλιόπη φρόντισαν να την βολέψουν και να την πληρώνουμε στην Ευρωβουλή).
Ο «αντιμνημονιακός» Σαμαράς πρωτοτύπησε σ’ αυτό το θέμα κατσικώνοντας επισήμως στο σβέρκο μας εξωκοινωβουλευτικούς , όπως ο Στουρνάρας… ο Μαυραγάνης… που δεν τους επέλεξε κανείς και που δίνουν λογαριασμό μόνο σ΄ αυτόν.
Το «Ασυμβίβαστο» του αξιώματος του υπουργού με αυτό του βουλευτού σημαίνει ΟΤΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΧΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΨΗΦΟΥΣ Ο ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΗΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΚΛΕΓΕΙ!!!!
Αφού σου βάλει τον κράχτη ή την κραχτούλα και πάρει την ψήφο θα σου κάνει υπουργό την Διαμαντοπούλου την Μπουρδάρα, όλους αυτούς που τους έστειλες σπίτι τους ή που ήταν υποψήφιοι και τους μαύρισες!
Θα σου κάνει υπουργό οικονομικών τον Στουρνάρα τον Ράιχενμπαχ έναν οποιοδήποτε φρίτση από το Βερολίνο, μια ιδιωτική εταιρεία!
Υπ. εξ θα σου κατσικώσει τον Νταβούτογλου, έναν σκοπιανό, έναν πράσινο οικολόγο που δεν θα τον έχεις ψηφίσει ποτέ, τον Κωνσταντίνου του Ανταρσία… Όποιον θέλει και γουστάρει.
Και ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ!
Κι αυτό θα το λένε «Δημοκρατία»!
Οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί θα φέρνουν νομοσχέδια της αρεσκείας τους στην βουλή και οι ΚΡΑΧΤΕΣ-βουλευτές θα τα ψηφίζουν ΑΒΛΕΠΩΣ, όπως τους έχουμε δει να κάνουν!
Ο Βενιζέλος βέβαια θέλει να συμφωνήσουν στην μπίζνα…
Κάποιοι καλούσαν τον Τσίπρα να «ζητήσει» αυτό που την ίδια μέρα ήξεραν ότι θα προτείνει ο Σαμαράς για να φανεί ότι «το ζητάει η βουλή»…
Ο Τσίπρας θα έπρεπε να είχε ζητήσει εκλογές με το που έσκασε το θέμα του Μπαλτάκου. Αλλά δεν θα το κάνει γιατί στηρίζει την κυβέρνηση δια των παραλείψεων, με τον ίδιο τρόπο που στήριζε την κυβέρνηση Παπανδρέου κι ο Σαμαράς.
Εξάλλου μια τέτοια αναθεώρηση τον βολεύει κι αυτόν! Θα ψηφίσουν τα χάπατα τους κράχτες και όταν θα δούμε τους υπουργούς που θα αποφασίζουν για τις ζωές μας θα χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο.
Με την αναθεώρηση Συντάγματος από τους εργολάβους του ΔΝΤ θα «πετάξει η Δημοκρατία» επισήμως μακριά από την Ελλάδα για παααάρα πολύ καιρό!
https://www.youtube.com/watch?v=GYPRFESVHuE
Τι είδους αναθεώρηση περιμένουμε από κάποιον που ενώ επαγγέλλετο «αντιμνημονιακός» ζητούσε την κύρωση της δανειακής σύμβασης από την «παρούσα» βουλή;
…Και τον κάναμε πρωθυπουργό για να μας σώσει… Αλλοίμονό μας αν συνεχίσουμε να επιλέγουμε με τον ίδιο τρόπο ηγεσίες. Σε λίγο θα καταργήσουν εντελώς κάθε δυνατότητά μας στον έλεγχο των πράξεών τους.

olympiada

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...