Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Μήπως κατάλαβε κανείς ποιός "κέρδισε" στις εκλογές;;;

Γράφει ο Πέτρος Βέργος.
Έχουμε τρελαθεί τελείως; Μας έχουν τόσο πολύ ψεκασμένους και έχουμε χάσει τον μπούσουλά μας; Δεν μπορώ να καταλάβω τι διάβολο συμβαίνει !!
Παρακολουθώ από χθες τα αποτελέσματα των εκλογών και τις δηλώσεις των διαφόρων στην TV και τάχω κυριολεκτικά χαμένα. Έχω ακούσει τα πιο απίθανα πράγματα.      Ο ΣΥΡΙΖΑ με το 27,6 % κατά τον Σαμαρά δεν κερδίζει.
Η ΝΔ με 22,8% είναι η χαμένη και πανηγυρίζει σαν να κέρδισε γιατί δεν έχασε με μεγαλύτερη διαφορά απ' το ΣΥΡΙΖΑ.
Το ΠΑΣΟΚ άκουσον άκουσον αύξησε τα ποσοστά του ΚΈΡΔΙΣΕ δηλ. χωρίς να λάβει μέρος στην  εκλογική διαδικασία σαν ΠΑΣΟΚ. Αλλά και σαν ΕΛΙΑ (που δεν είναι) με το 8% που πήραν, είναι 7 μονάδες μείον απ' την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, αλλά αυτό δεν τους πτοεί και είναι ευχαριστημένοι.
Ο δε Ποτάμης μας έριξε όλους απ' τον καταρράκτη με το αμίμητο "είχα μηδέν και πήρα 6%". 
Προσπαθούν όλοι να χρωματίσουν τις Δημοτικές εκλογές, που οι ίδιοι διακήρυτταν ότι οι Δημαρχιακές εκλογές είναι ανεξάρτητες. Το ίδιο και στις Περιφέρειες.  
Συγκρίνουν τα αποτελέσματα του ΣΥΡΙΖΑ με τα ποσοστά των Βουλευτικών εκλογών του 2012 και οχι με τα ποσοστά των προηγούμενων Ευρωεκλογών του 2009.
Γεγονός είναι ότι τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών δηλώνουν ότι υπάρχει πλήρης δυσαρμονία μεταξύ της δύναμης των κομμάτων που απαρτίζουν την συγκυβέρνηση Βενιζέλου – Σαμαρά και της λαϊκής βούλησης.
Εάν είχαμε χθες βουλευτικές εκλογές με τα χθεσινά ποσοστά, σύμφωνα πάντα με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα είχαν τους μισούς περίπου βουλευτές και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε τους διπλάσιους.
Η χώρα μπαίνει σε μια μακρά προεκλογική περίοδο και η κυβέρνηση εκ των πραγμάτων καθίσταται υπηρεσιακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...