Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Αυτή η κυβέρνηση δεν πρέπει να πέσει, πρέπει να ανατραπεί!


Η ειδοποιός διαφορά μεταξύ μιας κυβέρνησης που πέφτει και μιας κυβέρνησης που ανατρέπεται είναι ότι στην πρώτη περίπτωση η κυβέρνηση καταρρέει παθητικά υπό το βάρος γεγονότων, που δεν μπορεί να χειριστεί, ενώ στην δεύτερη περίπτωση, η κυβέρνηση αποκαθηλώνεται από την εξουσία. Στην περίπτωση κυβερνήσεων σαν την παρούσα με έντονα τα χαρακτηριστικά της χούντας, έστω και με κοινοβουλευτικό μανδύα ελέω άβουλων και ιδιωτών βουλευτών, η αποκαθήλωση ονομάζεται και παλινόρθωση της δημοκρατίας.
Η πτώση της κυβέρνηση είναι ένα πολύ πιθανό γεγονός τώρα πια. Ο Βενιζέλος, το ΠΑΣΟΚ, η ΕΛΙΑ, (διαλέγεται και παίρνεται) προκειμένου να διασωθεί εκλογικά θα πρέπει να διαφοροποιηθεί από την ΝΔ με την οποία συγκυβερνά. Σε αντίθετη περίπτωση θα εξαερωθεί και το ξέρει. Η διαφοροποίηση αυτή, την οποία ο Βενιζέλος θέλει να χαρακτηρίσει ως “προοδευτική” σταθερότητα, είναι βάδισμα σε τεντωμένο και φθαρμένο σκοινί. Το να συμβεί το “ευτύχημα” είναι θέμα χρόνου, αν μάλιστα σκεφτούμε ότι η διάσωση του ΠΑΣΟΚ επιχειρείται σε βάρος του κορμού της ΝΔ, αντιλαμβανόμαστε ότι “ο καιρός γαρ εγγύς”.
Η πτώση όμως της κυβέρνησης δεν είναι το ζητούμενο! Το πραγματικό ζητούμενο είναι η ανατροπή της κυβέρνησης από τον λαό σαν μια πράξη βαθιά πολιτική που θα μεταφέρει πολλαπλά μηνύματα και θα σηματοδοτήσει τις εξελίξει.
- Ένα μήνυμα στους έξω από δω ότι η Ελλάδα δεν ανέχεται άλλο να είναι η χώρα – πειραματόζωο των ακραίων νεοφιλελεύθερων πειραμάτων,ότι δεν αντέχει να είναι το παράδειγμα της τιμωρίας για όποια χώρα δεν εφαρμόζει τις Γερμανικές επιταγές, ότι στο τέλος – τέλος εμείς είμαστε η Ευρώπη και όχι αυτοί.
- Μήνυμα στους επόμενους, που θα κυβερνήσουν αυτό τον τόπο, ότι ο λαός έχει το δικαίωμα και την δύναμη να επικροτεί αλλά και να απορρίπτει.
- Πρωτίστως όμως οι αποδέκτες του μηνύματος είμαστε εμείς οι πολίτες συλλογικά και ατομικά και το μήνυμα θα λέει ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί, ότι δεν έχουμε χάσει την αξιοπρέπειά μας και δεν πνιγήκαμε από τους φόβους μας. Ότι έχουμε την δύναμη να σταθούμε στα πόδια μας και να αναστήσουμε την Πατρίδα, που αυτή την στιγμή είναι βαρύτατα πληγωμένη.
Η ανατροπή απαιτεί κινητοποίηση, αντίσταση, μαζική πάλη και κοινωνική αλληλεγγύη. Το οφείλουμε στον εαυτό μας.
 

Βλάσης Μανθογιάννης
olympiada

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...