Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Η χωρίς όρια Γερμανική μ@κ@κί@. Όσο ακριβώτερο το χάμπουργκερ τόσο γρηγορώτερα έρχεται η ανάπτυξη στην Ελλάδα !!!

02FCB550AFF31A7A8600D0608E1D8CF5
Το ρεπορτάζ μας έρχεται απο την γερμανική εφημερίδα ΖEIT που γράφει:  
«Οι οικονομολόγοι χρησιμοποίησαν την αξία του Big Mac για να συγκρίνουν την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών. Έτσι η τιμή για τη βόμβα θερμίδων στην Ελλάδα τον περασμένο χρόνο αυξήθηκε πάνω από 40 σεντ. Αλλά και στις άλλες χώρες της κρίσης, όπως στην Ιταλία και την Πορτογαλία, αυξήθηκε η τιμή. 
Γιατί είναι όμως καλή είδηση αυτό; Τα προηγούμενα χρόνια έπεσαν κατακόρυφα οι τιμές στην Ελλάδα. Οι μισθοί περικόπηκαν και χάθηκαν θέσεις εργασίας. 
Η αύξηση της τιμής του Big Mac, σύμφωνα με τη συντάκτρια της έκθεσης 
Πία Χιτλ, δείχνει ότι ο κατήφορος και συγχρόνως η ύφεση στη χώρα επιβραδύνονται. Σύντομα λοιπόν η χωρα θα πάει μπροστά». 
 Εξαιρετική λογική βάση της οποίας εάν το "big mac" πουληθεί αύριο το πρωί, ας πούμε, 10 € το ένα, σε ένα μήνα η ανάπτυξη στη χώρα θα τρέχει με 7% (!!!)
Πέρα από το αστείο τώρα η συντάκτρια του άρθρου ξέχασε να αναφέρει μια μικρή λεπτομέρεια που νομίζω οτι ξεκαθαρίζει τι ακριβώς έγινε και ανέβηκε η τιμή του big mac. Το διάστημα που αναφέρει η εφημερίδα, η παραγωγή μοσχαρίσιου κρέατος στις ΗΠΑ βούλιαξε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 21 ετών, εξαιτίας της εκτίναξης του κόστους των ζωοτροφών που έχει προκαλέσει κάθετες περικοπές στους αριθμούς των κοπαδιών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης, τα κοπάδια της αμερικανικής υπαίθρου τον Ιούλιο είχαν τον μικρότερο αριθμό ζώων από τουλάχιστον το 1973 που υπάρχουν συγκρίσιμα στοιχεία.
Τα συμπεράσματα δικά σας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...