Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Αυτό το φθινόπωρο δεν έχει εκλογές … έχει μνημόνιο.

imageΗ είδηση των ημερών βγήκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρα και αφορούσε τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας και την επάρκειά τους έως το τέλος Αυγούστου. Η είδηση αυτή έρχεται σε μια συγκυρία που περιλαμβάνει:
- Την αλματώδη αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών κατά ένα δις το μήνα εξαιτίας της αδυναμίας των πολιτών να ανταποκριθούν στους υψηλότατους φόρους.

- Την αδυναμία καταλογισμού του φόρου ακινήτων, λόγω ανετοιμότητας του σχετικού πληροφοριακού συστήματος.
- Τις αποκαλύψεις, που μέρα με την μέρα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν τα “κόκκινα δάνεια” των τραπεζών.
Η εξασφάλιση ταμειακών διαθεσίμων πέραν του Αυγούστου, υπό τις παρούσες συνθήκες, μπορεί να επιτευχθεί με δύο τρόπους:
Με έξοδο στις αγορές, για την οποία όμως υπάρχει το προ ολίγων ημερών κακό προηγούμενο και σαν κίνηση ενέχει μεγάλο ρίσκο.
Με αποδέσμευση οφειλομένων από την τρόικα δόσεων, που όμως με την σειρά της εξαρτάται από την εφαρμογή επαχθέστατων προαπαιτούμενων.
Εάν ένα από τα δύο παραπάνω ή και τα δύο μαζί δεν συμβούν τότε η χώρα θα αντιμετωπίσει μια εσωτερική στάση πληρωμών, που σαφώς θα επηρεάσει και ολόκληρη την Ευρώπη.
Σε όλα τα παραπάνω οι εκλογές δεν αποτελούν, σε καμία περίπτωση, λύση αφού, από μόνες τους δεν εξασφαλίζουν ρευστότητα, αλλά μπορούν, κάλλιστα, να αποτελέσουν συνέπεια ειδικά στην περίπτωση που δεν εξασφαλιστούν τα απαραίτητα ταμειακά διαθέσιμα. Οι προτάσεις διαφόρων “κυβερνητικών κύκλων” για εκλογές σκοπιμότητας, που θα έχουν σαν ζητούμενο μια μικρή κυβερνητική παρένθεση με το ΣΥΡΙΖΑ και μετά το Μάρτη την επανεκλογή μιας μνημονιακής κυβέρνησης, μόνο σαν ευσεβής πόθος ανόητων – εθισμένων με την εξουσία – μπορεί να εκληφθεί.
Η γερμανόδουλη κυβέρνηση της χώρας θα κάνει αυτό ακριβώς που θα της υποδείξει η κα Μέρκελ. Εκλογές, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, θα γίνουν μόνο εάν τις θέλουν οι Γερμανοί και οι Γερμανοί θα τις θέλουν εάν έχουν εξασφαλίσει ότι θα τους βολεύει η διάδοχη κατάσταση. Με ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα όπως τα ταμειακά διαθέσιμα η κατάσταση θα είναι έκρυθμη και επομένως δεν θα μπορεί να διασφαλιστεί η επιθυμητή διαδοχή, όποια και αν είναι αυτή.
Συμπερασματικά το τρίτο μνημόνιο έρχεται με φόρα και πριν υπογραφεί θα συνδυαστούν οι δύο παραπάνω μέθοδοι για εξεύρεση της απαραίτητης ρευστότητας, που θα εξασφαλίσει λίγο χρόνο προκειμένου να υπογραφεί εκβιαστικά ένα ακόμα μνημόνιο δουλείας και εξαθλίωσης.
Πρέπει όλοι εμείς οι πολίτες να καταλάβουμε ότι οι φασιστικές κυβερνήσεις δεν πέφτουν, οι φασιστικές κυβερνήσεις ανατρέπονται! Εάν δεν το καταλάβουμε θα γίνουμε “μάρτυρες” και άλλων μνημονίων.

Βλάσης Μανθογιάννης
  από olympia spyr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...