Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Στα άκρα οι σχέσεις ΗΠΑ - ΙΣΡΑΗΛ !!!

Μετά την πρόσφατη οδηγία των ΗΠΑ για απαγόρευση πτήσεων προς το Ισραήλ, ακολούθησε το "ναυάγιο" της παρέμβασης του Αμερικανού ΥΠΕΞ Τζών Κέρυ για κατάπαυση του πυρός στη λωρίδα της Γάζας, ο οποίος, (όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα Ισραηλινά ΜΜΕ), κατάφερε να εξαγριώσει όλες τις πλευρές.

Στην συνέχεια έχουμε την αντίδραση απο πλευράς Ισραηλινών, με την δημοσιοποίηση από το τηλεοπτικό «Κανάλι 1» αποσπάσματος της τηλεφωνικής συνομιλίας του Αμερικανού Προέδρου Ομπάμα και του Ισραηλινού πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου, στην οποία ο πρώτος επιτακτικά συνιστούσε στον δεύτερο τον άμεσο μονομερή τερματισμό των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας.  Γεγονός που προκάλεσε μεγάλη αναταραχή και αφοριστικές διαψεύσεις απο την Αμερικανική κυβέρνηση. 

Να σημειωθεί, οτι στα πλαίσια των πιέσεων που ασκούν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η πρεσβεία των ΗΠΑ εχει παγώσει την έκδοση τουριστικής βίζας σε Ισραηλινούς πολίτες.  Ως αιτία βέβαια οι Αμερικανοί επικαλούνται την λειτουργία της πρεσβείας σε καθεστώς έκτακτης ασφάλειας, όπου εξυπηρετούνται μόνο αιτήσεις αμερικανών πολιτών, με ελάχιστες εξαιρέσεις και για πολύ σοβαρές περιπτώσεις Ισραηλινών, που θα ελέγχονται ξεχωριστά και κατά περίπτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...