Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Αδειάζουν τον Δομοκό για να τον μετετρέψουν σε κολαστήριο Γ’ Τύπου!

Από την περασμένη Δευτέρα, η υπηρεσία φύλαξης άρχισε να αδειάζει τη φυλακή του Δομοκού, προκειμένου αυτή να μετατραπεί σε κολαστήριο Γ’ Τύπου, όπως προβλέπεται από το φασιστικό νόμο 4274/2014. Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη είχαν μεταφέρει περίπου 100 κρατούμενους σε άλλες φυλακές της χώρας!

Mόλις πήραμε την πληροφορία για τη διαδικασία αδειάσματος του Δομοκού, ψάξαμε και βρήκαμε ότι η σχετική απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, με ημερομηνία 1 Αυγούστου 2014, η οποία προβλέπει «τη μετατροπή του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Δομοκού από Β’ τύπου σε Γ’ τύπου», αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» (δείτε εδώ) και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 11 Αυγούστου (ΦΕΚ 2198 Β’/11-8-2014).

Την επόμενη κιόλας μέρα (12 Αυγούστου), με άλλη απόφασή του (δείτε εδώ), ο Χ. Αθανασίου συγκρότησε το Κεντρικό Επιστημονικό Συμβούλιο Φυλακών. Το σημειώνουμε γιατί σύμφωνα με το Σωφρονιστικό Κώδικα (Ν. 2776/1999, άρθρο 8, παρ. 3), το ΚΕΣΦ είναι αρμόδιο για να καταρτίσει τον εσωτερικό κανονισμό όλων των τύπων φυλακών. Ακόμη και ο φασιστονόμος του Αθανασίου (Ν. 4274/2014, άρθρο 17 παρ. 5), προβλέπει ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης δημοσιεύει με απόφασή του το νέο εσωτερικό κανονισμό των φυλακών Γ’ τύπου, ύστερα από γνώμη του ΚΕΣΦ.

Θα πρέπει, δηλαδή, το ΚΕΣΦ, το οποίο απαρτίζεται κατά πλειοψηφία από πανεπιστημιακούς, να ετοιμάσει σχέδιο κανονισμού και να το υποβάλει στον υπουργό, ο οποίος (βάσει του φασιστονόμου) δεν είναι υποχρεωμένος να το δεχτεί.

Ολη αυτή η διαδικασία προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός διμήνου από τη δημοσίευση του φασιστονόμου. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι το δίμηνο συμπληρώνεται στις 14 Σεπτέμβρη και ο Αθανασίου «έφαγε» ένα μήνα μέχρι να δημοσιεύσει την απόφαση για τη στελέχωση του ΚΕΣΦ (και μάλιστα στο μέσο του Αυγούστου, ημερομηνία απαγορευτική), γίνεται φανερό ότι ο Αθανασίου θέλει να χρησιμοποιήσει το ΚΕΣΦ σαν φερετζέ.

Εσωτερικό κανονισμό αποκλείεται να προλάβει να καταρτίσει το ΚΕΣΦ μέσα σε λίγες μέρες. Ούτε μια φορά δε θα προλάβει να συνεδριάσει, αν σκεφτούμε πως τα μέλη του διορίστηκαν σε περίοδο διακοπών. Αρα, ο Αθανασίου θα δημιουργήσει την πρώτη φυλακή Γ’ τύπου και θα μεταφέρει σ’ αυτή κρατούμενους ακόμη και χωρίς εσωτερικό κανονισμό και σίγουρα ερήμην του ΚΕΣΦ, που το προορίζει για διακοσμητικό όργανο.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, η όλη διαδικασία εκκένωσης της φυλακής του Δομοκού και μεταφοράς σ’ αυτή των κρατούμενων που προορίζονται για τις φυλακές Γ’ τύπου (πρώτοι-πρώτοι είναι οι πολιτικοί κρατούμενοι για ένοπλη επαναστατική δράση), είναι προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί μέσα στο Σεπτέμβρη. Ο φασιστονόμος προβλέπει ότι οι κρατούμενοι θα μεταφερθούν στις φυλακές Γ’ τύπου εντός δέκα ημερών από τη δημοσίευση του εσωτερικού κανονισμού του (Ν. 4274/2014, άρθρο 17, παρ. 1), αλλά έτσι όπως ενεργεί ο Αθανασίου η μεταφορά μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή. Δεν είναι τυχαίο ότι γίνεται με τόσο γρήγορο ρυθμό η εκκένωση της φυλακής του Δομοκού (30-40 κρατούμενοι καθημερινά).

Το λόγο έχουν τώρα οι κρατούμενοι. Εχει φτάσει γι’ αυτούς η «ώρα μηδέν»…

 http://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/22166.Αδειάζουν-τον-Δομοκό-για-να-τον-μετετρέψουν-σε

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...