Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Ξεχάστε το κούρεμα λέει και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης

ImageHandlerCAYZP38LΓράφει ο petrosdiver.
Μετά το "«Άδειασμα» από τους New York Times (8/9/2014): Η Τρόικα δεν έχει εγκρίνει τις φοροελαφρύνσεις που ανακοίνωσε ο Σαμαράς…"
και το "Spiegel: Βιάστηκε να πανηγυρίσει ο Σαμαράς (11/9/2014)"
Μετά το "Πάτωσε στη κατάταξη του ΟΟΣΑ το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα: 27η θέση από 30 χώρες (9/9/2014)."
Μετά το "ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (16/9/2014)"
Μετά το  "Επιτέλους! Η οικονομία αναδύεται (!!!)18/9/2014" και το  "Ύφεση και το 2014 προβλέπει η Deutsche Bank! 
Μετά το "Επικοινωνιακή”καρπαζία”στο Πρωθυπουργό απο Μέρκελ, ώρες πριν την Συνάντηση ! ! !"(19/9/2014) και "Τα 69 δις έφτασαν τα ληξιπρόθεσμα!"
Μετά το "Πάνω που στήσαν το παραμύθι της ανάπτυξης τους το χαλάει ο Σόιμπλε: Τα αναπτυξιακά προγράμματα οδηγούν σε αύξηση του δημόσιου χρέους (20/9/2014)".
και πολλές ακόμη αρνητικές εκθέσεις και ανακοινώσεις απο το εξωτερικό, άλλο ένα "χαστούκι" έρχετε να προστεθεί στην λίστα , αυτή την φορά απο τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM/EFSF), Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος μιλώντας σε ξένους δημοσιογράφους, στα γραφεία του Οργανισμού στο Λουξεμβούργο δήλωσε: «Δεν υπάρχει καμία πολιτική διάθεση, ούτε στην Ε.Ε. ούτε στο ΔΝΤ για “κούρεμα” του ελληνικού χρέους».
Αυτό που θα μπορούσε να γίνει είναι μια επέκταση της ωρίμανσης και μια μικρή μείωση επιτοκίων στα διμερή δάνεια και όχι στα δάνεια του EFSF, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «δεν υπάρχει καμία βιασύνη για να γίνει κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει βιασύνη και δεν είμαστε βέβαιοι ότι υπάρχει και καμία ανάγκη ακόμα και γι’ αυτές τις μικρές παρεμβάσεις». 
Συνεχίζοντας δε ανέφερε ότι «το ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την Ελλάδα τελειώνει στο τέλος του χρόνου, ακόμα και αν δεν εκταμιευθεί η τελευταία δόση», εξηγώντας ότι αν δεν έχει κλείσει η αξιολόγηση με την τρόικα μέχρι τότε (αξιολόγηση η οποία ξεκινά στο τέλος Σεπτεμβρίου και δεν θα ξεπεράσει τα χρονικά πλαίσια του τέλους του 2014), τα χρήματα που αναμένεται να λάβει η Ελλάδα (1,8 δισ. από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό – ΕFSF) θα τα χάσει οριστικά.
Τέλος αναφερόμενος στην επιμήκυνση του προγράμματος, ο κ. Ρέγκλινγκ είπε ότι αυτό θα είναι «μία πολιτική απόφαση που πρέπει να ληφθεί στα εθνικά κοινοβούλια των κρατών- μελών», δείχνοντας εμμέσως πλην σαφώς την δυσκολία λήψης μιας τέτοιας απόφασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...