Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Σε 20 λεπτά προσκύνησαν την Λαγκάρντ Χαρδούβελης και σία

Μας κάνει πλάκα το ΔΝΤ....Να μοιράζονται δίκαια τα φορολογικά βάρη«Προς το παρόν πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση», είπε κοφτά η Γαλλίδα πολιτικός στους κυρίους Χαρδούβελη, Στουρνάρα, παπασταύρου και Παπαδόπουλο (ΟΔΔΗΧ) – Είναι θέμα της ελληνικής κυβέρνησης το τι θα κάνει μετά την ολοκλήρωση της υπάρχουσας συμφωνίας, είπε το «αφεντικό» του Νομισματικού Ταμείου.
Μόλις 20 λεπτά. Αυτά είπε ότι είχε στη διάθεσή της η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ στη συνάντηση που έγινε την περασμένη Κυριακή στην Ουάσινγκτον, στο περιθώριο της Συνόδου του ΔΝΤ. Εκεί η αντιπροσωπεία του οικονομικού επιτελείου της χώρα μας θα επιχειρούσε να ανοίξει τη συζήτηση για την… επόμενη ημέρα. Ωστόσο, η κυρία Λαγκάρντ με ευγενικό τρόπο έκοψε το θέμα και συνοδευομένη από τον Πολ Τόμσεν, διαμήνυσε στην ελληνική κυβέρνηση ότι αυτό που ενδιαφέρει το Ταμείο είναι να ολοκληρωθεί η τρέχουσα αξιολόγηση.
«Μετά την αξιολόγηση είναι δικό σας θέμα τι θα κάνετε», ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα της επικεφαλής του ΔΝΤ. Μέσα στο ένα τρίτο της ώρας, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιάννης Στουρνάρας, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρου και ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) δεν είχαν εκ των πραγμάτων πολλά περιθώρια να αναπτύξουν όλα όσα ήθελαν. Οπως γράφουν «Τα Νέα», εξήγησαν εν συντομία ότι η κυβέρνηση θέλει να τελειώσει το πρόγραμμα και να συζητήσει τις επιλογές που υπάρχουν για μετά τον Δεκέμβριο. Μάλιστα, ο κ. Παπασταύρου τόνισε ότι η Αθήνα επιζητεί μία λύση που θα είναι επωφελής για όλες τις πλευρές. Σε αυτό συμφώνησαν όλοι οι εκπρόσωποι της ελληνικής αποστολής. Εκεί, όμως, η Κριστίν Λαγκάρντ «πέταξε» το μπαλάκι πίσω στην ελληνική πλευρά, λέγοντας ότι «προς το παρόν πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση».

 by onpolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...